Sladkorni bolniki/diabetes | Ustna Medicina

Dokazano je, da je parodontalna bolezen pogostejša pri ljudeh z diabetesom in preddiabetesom. Ravno zato v kliniki Ustna Medicina posebno pozornost namenjamo prav bolnikom s sladkorno boleznijo.

Ste med tistimi, ki se spopadate z eno izmed najpogostejših bolezni sodobnega časa?

Diabetes je bolezen, ki v Sloveniji prizadene 125.000 posameznikov, nadaljnjih 100.000 pa je ogroženih. Če ste sladkorni bolnik zagotovo poznate vse možne vzroke za nastanek te bolezni. Prepričani pa smo, da zagotovo še ne veste, da je krvaveča dlesen s parodontalno boleznijo močan dejavnik pri nastanku sladkorne bolezni. Zadnje raziskave namreč kažejo, da Creaktivni protein, ki je prisoten v krvi ljudi z nezdravljeno parodontalno boleznijo, zelo škodljivo vpliva na potek sladkorne bolezni. Na drugi strani pa diabetes zaradi svojih zapletov pomeni dvakrat večno verjetnost, da boste oz. ste že oboleli za parodontalno boleznijo.

PRENESI POSEBNO POROČILO PARODONTALNA BOLEZEN

 

Da bi izvedeli več, vas vljudno vabimo, da se prijavite na posebno poročilo. Tako bomo vzpostavili dialog, s pomočjo katerega boste izvedeli še veliko več. Predvsem pa bom skupaj poskrbeli, da vas krvaveča dlesen in vneta obzobna tkiva ne bodo več ogrožala.

Zapomnite si: ob prisotni parodontalni bolezni je veliko težje nadzorovati nivo krvnega sladkorja. Ostala dejstva pa boste izvedeli v posebnem poročilu, kjer smo pripravili nekaj koristnih informacij o povezavi parodontalne in sladkorne bolezni.

Vas zanima več?

Samo za vas smo pripravili ekskluzivno Posebno poročilo, v katerem smo zgoščeno in pregledno zbrali vse mite, resnice in neizpodbitna dejstva o parodontalni bolezni v povezavi s sladkorno boleznijo.

Preberite si:

  • zakaj imajo sladkorni bolniki 300-400 % večjo verjetnost za razvoj parodontalne bolezni,
  • kako zobozdravnik opazi in opozori na razvijajočo se sladkorno bolezen,
  • kako parodontalna bolezen poveča tveganja sladkorne bolezni, med drugim tudi umrljivost,

… in še veliko več!

 

Nas želite obiskati?

Izpolnite obrazec in kmalu vas pokličemo
 
 

Dobrodošli v kliniki za celostno zobozdravstvo!

Klinika Ustna Medicina predstavlja popolnoma nov in drugačen pristop obravnave pacientov. V prvi vrsti vse, ki začnete pot oskrbe vaše ustne votline pri nas, imenujemo gosti. Želimo, da se vsak gost že pri vstopu v kliniko počuti prijetno, da izgubi morebiten strah pred zobozdravnikom in zaupa strokovnjakom, ki rešujejo vaše težave. Bistvo našega dela je dvig zavesti splošne javnosti o pomembnosti zdravja celotne ustne votline, saj ima ta velik vpliv na telo, tako fizično kot tudi psihično. Verjamemo, da sleherni uspeh zdravljenja izvira iz primernega in pristnega odnosa med posameznikom in osebjem klinike. Zato si bomo vedno vzeli dovolj časa, da vas spoznamo kot osebo in ne samo kot lastnika zob. Ne odločamo se namesto vas. Naša naloga in zaveza je, da vas primerno poučimo in vam na enostaven način razložimo zapletene stvari. Ponudimo vam možnosti, med katerimi lahko izbirate sami. Le tako bo vaša odločitev skladna z vrednotami in željami, ki jih imate. Trdno verjamemo v dejstvo, da ima vsak človek pravico do zdravja in verjamemo, da ima vsak pravico zdravju reči tudi ne.