Kajenje in parodontalna bolezen | Ustna Medicina

Kajenje, natančneje nikotin v cigaretah, prikrije simptome vnetih dlesni, ki vas običajno pripeljejo do zobozdravnika. Rdečina dlesni, oteklina, krvavitev in gnojni izcedek so pri kadilcih odsotni ali izraženi v manjši meri, zato kadilci pogosto poiščejo pomoč, ko je parodontalna bolezen že močno napredovala.

PRENESI POSEBNO POROČILO PARODONTALNA BOLEZEN

 

Ali se zavedate, da imate kot kadilec za 300 odstotkov večje večjo verjetnost, da izgubite svoje zobe?

Pripravili smo posebno poročilo, ki je namenjeno tistim, ki še vedno uživate v tobačnem razvajanju. Gotovo se zavedate, da biti kadilec pomeni veliko tveganje za marsikatero stanje. Tudi v ustih ni nič drugače. Kadilci najpogosteje spregledajo prvi simptom vnetja dlesni ali parodontalne bolezni – krvavitev. Zaradi tega kasneje poiščejo pomoč pri zobozdravniku, pogosto takrat, ko je že prepozno. Snovi v tobačnem dimu namreč krčijo žile in dolgoročno povzročajo zadebelitev povrhnjice. Situacijo še dodatno poslabša dejstvo, da je pri kadilcih sposobnost obnove tkiv bistveno težja.

Zapomnite si: brez zdravih ust in predvsem zdravih dlesni, tudi telo ne more biti zdravo. Še več. Po nekaterih podatkih vam lahko vneta dlesen življenje skrajša tudi za 10 let. Ta povezava je lahko pri kadilcih še toliko bolj usodna.

Vabimo vas, da se prijavite na spodnjem obrazcu in postanete del kluba zdravih nasmehov. Naša ekipa strokovnjakov bo poskrbela, da boste ohranili svoje zobe in izničili vpliv parodontalne bolezni na vaše zdravje.

Vas zanima več?

Samo za vas smo pripravili ekskluzivno Posebno poročilo, v katerem smo zgoščeno in pregledno zbrali vse mite, resnice in neizpodbitna dejstva o parodontalni bolezni v povezavi s kajenjem.

Preberite si:

  • zakaj kadilci težje zaznajo prve znake razvoja parodontalne bolezni,
  • zakaj se parodontalne bakterije v ustih kadilcev hitreje razvijejo,
  • zakaj imajo kadilci 300 % večjo verjetnost, da izgubijo vse zobe,

… in še veliko več!

Nas želite obiskati?

Izpolnite obrazec in kmalu vas pokličemo
 
 

Dobrodošli v kliniki za celostno zobozdravstvo!

Klinika Ustna Medicina predstavlja popolnoma nov in drugačen pristop obravnave pacientov. V prvi vrsti vse, ki začnete pot oskrbe vaše ustne votline pri nas, imenujemo gosti. Želimo, da se vsak gost že pri vstopu v kliniko počuti prijetno, da izgubi morebiten strah pred zobozdravnikom in zaupa strokovnjakom, ki rešujejo vaše težave. Bistvo našega dela je dvig zavesti splošne javnosti o pomembnosti zdravja celotne ustne votline, saj ima ta velik vpliv na telo, tako fizično kot tudi psihično. Verjamemo, da sleherni uspeh zdravljenja izvira iz primernega in pristnega odnosa med posameznikom in osebjem klinike. Zato si bomo vedno vzeli dovolj časa, da vas spoznamo kot osebo in ne samo kot lastnika zob. Ne odločamo se namesto vas. Naša naloga in zaveza je, da vas primerno poučimo in vam na enostaven način razložimo zapletene stvari. Ponudimo vam možnosti, med katerimi lahko izbirate sami. Le tako bo vaša odločitev skladna z vrednotami in željami, ki jih imate. Trdno verjamemo v dejstvo, da ima vsak človek pravico do zdravja in verjamemo, da ima vsak pravico zdravju reči tudi ne.