No, tole se ti pa moram na kratko javiti… | Ustna Medicina

No, tole se ti pa moram na kratko javiti…

Pozdravljen Matej,

no, tole se ti pa moram na kratko javiti …

Namreč v četrtek, dan po našem letnem pregledu, sem imel v popoldanskih urah operativni poseg, in sicer »nosnega pretina«, v splošni anesteziji. Tri leta sem se izogibal in se sedaj le opogumil. Kot sem pričakoval, je bilo vse, kar sem kadarkoli delal na zobeh, mala malica proti tej rehabilitaciji … Ampak potem, ko so mi včeraj odstranili silikonske tampone, je že bistveno bolje in to je res predvsem naložba za naprej ter »well being« (podobno kot z zdravjem v ustih).

Vendar ne pišem zaradi tega. Vzrok je drugje, in sicer sem operacijo opravil pri ORL-specialistu na zasebni kliniki. Tako sem četrtkovo popoldne preživel pri njih, in sicer je to bila moja druga izkušnja s to kliniko. Prvo izkušnjo sem imel jeseni, ko sem od Dinersa dobil brezplačen pregled znamenja (»slučajno« sem ga ravno imel), ki sem ga nato opravil pri njih v kliniki in ga po doživetem »šoku« tudi ekspresno zaključil ter izrez znamenja mirno opravil pri specializirani dermatologinji.

Sicer vem, da niste ravno konkurenca, pa vendar ste oboji v zasebnem zdravstvu in oboji s ciljem »high end« storitve, zato vas na nek način vseeno dajem skupaj. Pa vendar … je tako VEEEELIKA razlika …
Po dvakratni izkušnji tam sem v četrtek med ležanjem po narkozi in še v naslednjih dneh malce premišljeval o vama/vas (Ustna Medicina), da vaju/vas moram iskreno pohvaliti za pot, ki sta/ste jo ubrala/ubrali in po kateri še vedno hodita/hodite.

Tako poleg najpomembnejše točke ‒ vrhunsko opravljene zdravstvene storitve ‒ za upravičenje štejejo še drugi, ne ravno nepomembni pogoji za dobro počutje kot npr.: ambient (arhitektura, oprema, barve, vonj, osvetlitev), recepcija ‒ sprejem/»sloves«, dovolj velika čakalnica, možnost osvežilne ponudbe, toaletni prostori, možnost branja, glasba, tempo gibanja in mimika/sporazumevanje ekipe, ki se giblje v prostoru, pa vmes kak povsem »x« klepet itd. Vse to šele na koncu naredi sliko popolno ‒ z ozadjem ‒ in je pokazatelj realnega … poslanstva »klinike«. Vse je zelo zelo drugače od dvakrat zgoraj doživetega (torej od sprejema, obravnave, počutja … pa ne nazadnje ‒ ne boš verjel ‒ tudi glasbe).

Da ne dolgovezim … kot rečeno … »keep on going« …

Lepo & uspešno popoldne.

DD

Nas želite obiskati?

Izpolnite obrazec in kmalu vas pokličemo
 
 

Dobrodošli v kliniki za celostno zobozdravstvo!

Klinika Ustna Medicina predstavlja popolnoma nov in drugačen pristop obravnave pacientov. V prvi vrsti vse, ki začnete pot oskrbe vaše ustne votline pri nas, imenujemo gosti. Želimo, da se vsak gost že pri vstopu v kliniko počuti prijetno, da izgubi morebiten strah pred zobozdravnikom in zaupa strokovnjakom, ki rešujejo vaše težave. Bistvo našega dela je dvig zavesti splošne javnosti o pomembnosti zdravja celotne ustne votline, saj ima ta velik vpliv na telo, tako fizično kot tudi psihično. Verjamemo, da sleherni uspeh zdravljenja izvira iz primernega in pristnega odnosa med posameznikom in osebjem klinike. Zato si bomo vedno vzeli dovolj časa, da vas spoznamo kot osebo in ne samo kot lastnika zob. Ne odločamo se namesto vas. Naša naloga in zaveza je, da vas primerno poučimo in vam na enostaven način razložimo zapletene stvari. Ponudimo vam možnosti, med katerimi lahko izbirate sami. Le tako bo vaša odločitev skladna z vrednotami in željami, ki jih imate. Trdno verjamemo v dejstvo, da ima vsak človek pravico do zdravja in verjamemo, da ima vsak pravico zdravju reči tudi ne.