dr. Sebastjan Perko, dr. dent. med.

"V času podiplomskega študija sem prepotoval velik del sveta, od Washingtona do otoka Jeju v Južni Koreji."
Spoznavanje drugih kultur in aktivno udeleževanje na konferencah, mi je prineslo poglobljen uvid v znanost ter način razmišljanja izven naših meja. Pridobljene izkušnje sem uporabil v doktorskem delu na Mednarodni podiplomski šoli Inštituta Jožefa Stefana, kjer sem se 4 leta in pol posvečal poglobljenemu študiju materialov, ki se uporabljajo v zobozdravstvu, kjer sem razrešil prenekatero uganko in odprl nekaj novih vprašanj, ki bodo v prihodnosti poglobila razumevanje materialov, ki jih uporabljamo v zobozdravstvu. Izkušnje in doživetja so neprecenljiva in so najboljša možna nadgradnja dodiplomskega študija, ki sem ga opravil na Medicinski fakulteti v Ljubljani. V času podiplomskega študija sem svoje znanje bogatil v zasebni ordinaciji Dentalstudio v Ljubljani.  Z bogatimi izkušnjami sem leta 2013 z dr. Matejem Pirtovškom ustanovil kliniko Ustna Medicina. Zdravje mi pomeni izredno veliko in s to vizijo tudi sodelujem v razvoju pojma celostnega zobozdravstva klinike. Del naše filozofije je tudi odpravljanje strahu pred zobozdravnikom do te mere, da obisk ordinacije lahko postane celo nekaj prijetnega.«
Povzetke znanstvenih vsebin, ki jih je dr. Sebastjan Perko v okviru podiplomskega raziskovalnega dela objavil v znanstvenih revijah najdete na povezavah:

http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1551-2916.2010.03835.x/abstract
http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0955221912000593

Matej Pirtovšek, dr. dent. med.

"Veselim se ponedeljka in prvega dne po dopustu. Ustna Medicina ni služba, je stil življenja."

Po končani gimnaziji je prišel čas odločitve, kaj bi rad postal, ko bom velik. Tu naj omenim moja dva velika vzornika, teto in strica, ki sta po poklicu zobozdravnika. Njuno delo me je vedno zanimalo. Potrebo, da pomagam ljudem sem čutil že dolgo, a hkrati me je navdajal kreativni duh. Vpisal sem se na Medicinsko fakulteto v Ljubljani, smer stomatologija. Takoj po opravljenem pripravništvu in civilnem služenju vojaškega roka, sem se podal v zasebništvo. Enostavno nisem verjel, da bi mi delovanje v javnem zavodu ali v obliki koncesijskega izvajanja zobozdravstvene dejavnosti omogočalo rast in napredek, ki sem si ga želel. Dvanajstletno sodelovanje z zobozdravstvenim centrom Babit mi je dalo veliko izkušenj, obenem pa prostor, da sem se aktivno izobraževal tudi na področjih, ki jih v dodiplomskem študiju ni na programu. Vodenje pacienta, psihologija, marketing, komunikacija in upravljanje ordinacij so bile glavne teme, ki so me motivirale in gnale naprej. Iz tega naslova sem se redno izobraževal v Londonu ter ZDA. Samo v dodatna, neklinična znanja sem v zadnjih 10 letih vložil več kot 10.000 ur izobraževanja.

Večkratna izmenjava idej z dr. Sebastjanom Perkom naju je vodila v spoznanje, da bi skupaj lahko dosegla nekaj, kar sama ne bi nikoli – ustanovitev zobozdravstvene klinike, kjer se pacientom pristopa na celosten način, s poudarkom na zdravju obzobnih tkiv. Nastala je klinika Ustna Medicina. Že pred ustanovitvijo klinike sem prišel do ključnega spoznanja, to je manjkajoči člen med tem, kaj pacienti potrebujejo in kaj si želijo. Bistvo sta komunikacija in odnos s pacienti. V kliniki Ustna Medicina smo našli prostor, kjer se združujejo sodobno zobozdravstvo, nova filozofija oskrbe, pristni odnosi med osebjem in pacienti. Prostor, kjer najprej slišimo želje pacienta in mu šele potem svetujemo, kaj potrebuje.

Simon Bele, dr. dent. med.

“Ustna medicina premika meje zobozdravstva.”

Že od malih nog sem kazal znake bodočega zobozdravnika, saj sem kot otrok na hiši mojih starih staršev v Straži pri Novem mestu, na veselje mojega dedka zvrtal kar precej lukenj v fasadi. To je bil moj prvi stik z vrtanjem. Seveda lukenj nisem zakrpal, tega sem se naučil mnogo kasneje. Ker je moj oče gradbinec in so me od nekdaj zanimale stavbe vseh vrst, sem v osnovni šoli najprej razmišljal, da bi postal arhitekt. Toda v gimnazijskih letih se je v moje življenje pripeljal nevsakdanji motorist Džuro, ki je imel licenco za vrtanje. Po njegovi zaslugi sem začel razmišljati o poklicu zobozdravnika.

Tako sem postal študent 1. letnika Medicinske fakultete v Ljubljani, smer stomatologija. Sedem let pozneje sem se kot mlad zobozdravnik zaposlil v Zdravstvenem domu Novo mesto, kjer pa kljub znanju in veliki želji nisem preveč užival, saj sem moral pacientom vse prevečkrat reči “ne”. Zato sem kmalu odprl svojo zasebno ordinacijo.
Nekaj let pozneje sem na izobraževanju srečal Sebastjana Perka, mojega sošolca s fakultete. Naključno srečanje je prineslo zamisel o širitvi koncepta Ustne medicine na Dolenjsko in ni bilo dvoma o moji nadaljnji poklicni pot, saj je Ustna medicina ekipa enkratnih ljudi, strokovnjakov, ki uživajo v svojem poklicu oz. bolje rečeno poslanstvu. Tu gre za resnično pravo zobozdravstvo, ki sem ga iskal osem let. Ustno medicino resnično priporočam vsem, ki jim je mar za svoje zdravje in si želijo strokovnega, prijaznega ter tehnološko dovršenega pristopa. Ustna medicina premika meje zobozdravstva. Od 1. oktobra 2015 tudi v Novem mestu. Sedaj pa zares 100 odstotno uživam v svojem poklicu!

Jure Gačnik, dr. dent. med., specialist oralne kirurgije

“Rad opravljam svoje delo in si prizadevam biti vedno boljši.”

Moja naravoslovna pot se je začela razvijati, še preden sem se začel dobro zavedati sebe. Odraščal sem v družini s tremi otroki, v kateri sta morala oče in mati za skoraj vse poskrbeti sama. Mama me je spoznala z računalništvom, pri očetu pa sem pridobival tehnično znanje na različnih področjih. Med drugim me je navdušil tudi za oralno kirurgijo.

Po končanem študiju dentalne medicine sem takoj pričel delo sobnega zobozdravnika na KO za Maksilofacialno in oralno kirurgijo, kjer sem leto za tem tudi pričel specializacijo. Med specializacijo sem spoznal, da so v zdravstvu ‘črno-bele’ odločitve prej izjema kot pravilo ter da te kirurgija vedno znova nauči ponižnosti. Rad opravljam svoje delo in si prizadevam biti vedno boljši.
Ko sta me k sodelovanju povabila dr. Perko in dr. Pirtovšek, sem bil zelo vesel, saj sta bila del ekipe Ustne Medicine že tudi moja študijska kolega, zato v kliniko zaupam s strokovnega vidika. Ko sem spoznal še ostale člane ekipe, mi je postal jasno, da sem del zgodbe o uspehu.

Dejan Pirtovšek, dr. dent. med.

“Z veseljem opravljam svoje poslanstvo!”

Že v osnovni šoli je bil moj najljubši predmet matematika, ki sta se ji v srednji šoli pridružili fizika in biologija. Posledično me je pot vodila na Medicinsko fakulteto v Ljubljani, kjer sem svojo odisejo končal leta 2001. V času staža sem prišel v stik s pravo ortodontijo – z načrtovanjem telerentgesnkih posnetkov, biomehaniko premikanja zob in idealnim ugrizom ter postavitvijo zob. To je bila neka druga dimenzija. In potem se je od nikoder pojavila priložnost specializacije, ki sem jo zagrabil in se vrnil na pota izobraževanja. Tri leta so minila hitro in ljubezen do ortodontije je prerasla v čudovit poklic. Odprla so se nova znanja, digitalizacija diagnostičnih pripomočkov in računalniško podprto načrtovanje sta omogočila še lažje in hitrejše doseganje idealnega rezultata tako v funkcionalnem kot estetskem smislu.

Vendar brez sodelovanja z drugimi vejami dentalne medicine, še posebno pri zdravljenju odraslih oseb, vedno ni mogoče doseči idealnega oziroma optimalnega biološkega ravnovesja zob, nasmeha in obzobnih tkiv. Zobozdravnika dr. Matej Pirtovšek in dr. Sebastjan Perko sta me povabila, da združimo svoje moči, znanje, uspeh, energijo in omogočimo pacientom Ustne Medicine idealen pristop do popolnega ustnega zdravja, do popolnega funkcionalnega in estetskega nasmeha, ki jim bo dolgoročno omogočal vrhunsko socialno življenje in nudil dolgotrajno zadovoljstvo.

Marko Berkopec, dr. dent. med.

"Obkrožen z isto mislečimi ljudmi, lahko končno uresničim svoje strokovne ambicije in pacientom ponudim celostno oskrbo na najvišjem nivoju."

Otroštvo sem preživel v prijetnem okolju Vavte vasi ob reki Krki. Že kot otroka me je zanimala tehnika, letalsko modelarstvo in glasba. Svoje ročne spretnosti sem dokazoval z igranjem klasične kitare ter kasneje baritona. Po končani gimnaziji, ki sem jo obiskoval v Novem mestu, sem se odločil za študij na Medicinski fakulteti, smer Dentalna medicina. Študij sem uspešno zaključil leta 2007, po končanem stažu in strokovnem izpitu sem se zaposlil v Zdravstvenem domu Ljubljana – Bežigrad, kjer sem bil kratek čas tudi vodja odraslega zobozdravstva. Bil sem tudi reden član strokovnih komisij. Ves čas sem se trudil za napredek in razvoj. Redno sem se udeleževal seminarjev, kongresov ter strokovnih delavnic doma in v tujini. V okviru javnega zobozdravstva pa kljub temu  pacientom nisem mogel nuditi vsega, kar sodobna stomatologija danes ponuja.

Na povabilo dr. Perka in dr. Beleta sem se z veseljem odzval, ter maja 2016 začel sodelovati z ekipo Ustne Medicine. V tem prijetnem okolju, obkrožen z isto mislečimi ljudmi, lahko končno uresničim svoje strokovne ambicije in pacientom ponudim celostno oskrbo na najvišjem nivoju.

Bojan Vindiš, dr. dent. med.

"Stremim k temu, da mi služba predstavlja večji izziv in veselje, ter rad delam v perspektivnem in kakovostnem timu."

Moje zanimanje za delovanje človeškega telesa sega daleč v zgodnje otroštvo, ko sem neustavljivo prebiral vse poljudnoznanstvene revije in enciklopedije, ki so mi prišle pod roke. Prvo resno poglavje pri tem raziskovanju se je pričelo z vpisom na naravoslovno naravnano 2. gimnazijo v Mariboru, in se nadaljevalo na Medicinski fakulteti v Ljubljani.

V času študija sem aktivno sodeloval pri različnih projektih domačega društva študentov dentalne medicine in Slovenijo zastopal na srečanjih evropske in svetovne zveze študentov dentalne medicine v tujini. V okviru študentskega raziskovalnega dela sem na Centru za ustne bolezni in parodontologijo opravil raziskavo o mehanizmih nastanka parodontalne bolezni, in bil nagrajen s Prešernovo nagrado Medicinske fakultete. Izsledki raziskovalnega dela so bili predstavljeni na Parodontoloških dnevih, s prispevki v Zobozdravstvenem vestniku ter v najpomembnejši mednarodni reviji s področja parodontologije.

Študij sem zaključil z najvišjo povprečno oceno in prejel Oražnovo priznanje za najboljšega diplomanta na odseku za dentalno medicino. Moja prva samostojna zaposlitev je bila v Zdravstvenem domu Ljubljana, kjer sem hkrati 3 leta vodil zobozdravstveno varstvo odraslih in bil član strokovnega sveta. Po 5 letih dela v javnem zdravstvu me je pot vodila naprej.

Ekipi klinike Ustna Medicina sem se pridružil, ker stremim k temu, da mi služba predstavlja večji izziv in veselje, ter rad delam v perspektivnem in kakovostnem timu. Zaradi dolgoletnega zanimanja za tradicionalne in komplementarne medicine, še posebej ayurvedo in jogijsko znanost, se dodatno izobražujem tudi na tem področju.

Tomaž Ivanušič, dr. dent. med.

"Že od malih nog sta pri meni prisotni radovednost in želja po odkrivanju novega znanja."

Kot otrok sem razstavil, popravil in sestavil nešteto naprav, pomagal dedku pri zidarskih opravilih in izdeloval predmete iz različnih materialov. V osnovni šoli sem odkril zanimanje za naravoslovje in osvojil številna priznanja na področju kemije, fizike, biologije in matematike. Gimnazijo sem dokončal v Črnomlju, nato šolanje nadaljeval na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani smer dentalna medicina. Med celotnim študijem sem bil izredno aktiven pri obštudijskih aktivnostih ter obiskal mnogo dodatnih izobraževanj v tujini in pri nas. Na enem od zobozdravniških kongresov sem spoznal uporabo laserja v zobozdravstvu, kar je močno zaznamovalo mojo poklicno pot. Zaposlil sem se v podjetju Fotona, kjer pomagam v razvoju laserjev in izobraževanju zobozdravnikov, hkrati pa opravljam podiplomski študij laserskega zobozdravstva. Poleg laserskega se zanimam tudi za estetsko zobozdravstvo. Maja 2018 sem bil izbran v skupino 16 perspektivnih mladih zobozdravnikov iz celega sveta in se udeležil dodatnih izobraževanj na Portugalskem. Za delo v Ustni Medicini sem se odločil, ker menim, da je na področju dentalne medicine celostni pristop k zdravju pacienta izredno pomemben. Ekipa enko mislečih ljudi mi omogoča razvoj tako na strokovnem kot tudi na osebnem področju. Svoje znanje laserskega zobozdravstva s pridom izkoriščam za čim boljšo obravnavo in zadovoljstvo gostov Ustne Medicine.

Jaka Šušteršič, zobni protetik

"Ker vedno iščem nove izzive in priložnosti, se je v moji življenjski knjigi odprlo novo poglavje z naslovom Ustna medicina. "

Lahko bi rekel, da sem otroštvo preživel na nogometnih igriščih in do konca srednje šole zavzeto treniral nogomet v nogometnem klubu Interblock Ljubljana, v sklopu katerega sem obiskoval tudi nogometni razred na Srednji šoli za pošto, ekonomijo in telekomunikacije, kjer sem leta 2013 uspešno zaključil šolanje kot ekonomski tehnik, ob tem pa smo kot ekipa osvojili tudi naslov državnih kadetskih prvakov. Ob vseh športnih aktivnostih pa me je nenehno spremljala strast do risanja, oblikovanja, kakršnega koli ustvarjanja z rokami, pri katerem se lahko popolnoma sprostim in preizkušam. Ker v profesionalnem nogometu nisem videl osebnega napredka in prihodnosti, sem se prijavil na sprejemni izpit ročnih spretnosti, za vpis na Zdravstveno fakulteto, smer zobna protetika. Trenutno študij zaključujem s pisanjem diplomskega dela.

Zobozdravstvena klinika Ustne medicine me je toplo sprejela in mi nudi vso podporo na profesionalni ravni moje razvojne poti na strokovnem področju zobne protetike. Delo v zobnem laboratoriju s sodobno digitalno opremo je izredno zanimivo in poučno – digitalna tehnologija namreč predstavlja prihodnost zobozdravstva. S tem sem posledično vsakodnevno pred novimi izzivi, saj nikoli ne vem, kakšno delo bo priromalo skozi vrata.

Z ekipo ves delavnik napredujemo, se izpopolnjujemo in usvajamo nove tehnologije, sam pa rad tudi raziščem po strokovni literaturi in se še dodatno seznanim s področjem, na katerem delujem. Znanje, razvoj in raziskovanje prispevajo k celotni stroki in podjetju Ustne medicine, zato lahko rečem, da z veseljem ustvarjam nove nasmehe.

Urban Zupanc, dr. dent. med.

"Nasmeh in zadovoljstvo pacienta mi pomenita največ."

V zobozdravstvo me niso usmerili doma, temveč me je po naključju navdušil zobozdravnik v 4. razredu osnovne šole, s tem, ko mi je popravil dva odkrušena prednja zoba in mi povrnil lep nasmeh.
V meni je vzbudil tako veliko zanimanje, da sem že po osnovni šoli v Novem mestu začrtal svojo pot z vpisom na Srednjo šolo za zobotehnike v Ljubljani. Šolanje sem nadaljeval na Medicinski fakulteti, kjer sem lahko združil pod eno streho delo z ljudmi, čut za estetiko in ročne spretnosti v svojem sanjskem poklicu – zobozdravnik.
Že tekom študija sta me radovednost ‘po tistem nekaj več’ in želja po novem znanju nenehno gnali na dodatna izobraževanja in kongrese, katere še danes obiskujem in tako sledim sodobnim trendom v zobozdravstvu. Še posebej me zanima stomatološka protetika in z njo povezana digitalizacija v zobozdravstvu. V zadnjem letniku študija sem za svoje dosežke prejel tudi Prešernovo nagrado Medicinske fakultete.
Svojo samostojno pot sem začel z delom v večih ordinacijah razpetih med Ljubljano in Novim mestom. V želji po celostnem in osebnem pristopu k pacientu, stiku z najsodobnejšimi tehnologijami in materiali prisotnimi na trgu ter delovanju v timu odličnih zobozdravnikov, sem se odločil storiti korak naprej. Odločil sem se pridružiti kolektivu zobozdravstvene klinike Ustna Medicina, kjer mi delo pod njihovim okriljem vsak dan nudi nov izziv ter me izpopolnjuje kot terapevta.

Erika-Maja Rajer, asistentka

“Stik z ljudmi, s katerimi gradimo odnose na osnovi zaupanja v celotno ekipo, mi prinaša vsakodnevno veselje.”

Najstniška leta so me pripeljala v Ljubljano, kjer sem obiskovala Srednjo šolo za farmacijo, kozmetiko in zdravstvo, smer zobotehnik. Po končani srednji šoli sem opravljala različna priložnostna dela, ker zaposlitve v svojem poklicu nisem našla. V tem času sem postala mamica prikupni deklici. Ko je klinika Ustna Medicina odpirala svoja vrata, se mi je ponudila priložnost dela zobne asistentke, ki sem ga z veseljem in navdušenjem sprejela. V kliniki sem del visokomotiviranega in strokovnega osebja, ki moje znanje bogati iz dneva v dan. Stik z ljudmi, s katerimi gradimo odnose na osnovi zaupanja v celotno ekipo, mi prinaša vsakodnevno veselje.

Aleksandra Đorđevič, asistentka

"Ko sem stopila čez prag Ustne Medicine, sem »začutila« svoj namen."

Delo zobne asistentke mi ni najbolj pri srcu, obožujem pa vse kar spada zraven. Delo z ljudmi, timsko delo, vso dinamika in raznolikost, vse te naloge in zahteve, ki mi ne pustijo »miselno« zaspati. Strah, veselje…, vse te občutke, ki me spremljajo vsak dan.
Tako, kot sem napredovala na Ustni Medicini, nisem še nikoli do sedaj, na nobenem delovnem mestu. V mislih nimam le delo kot tako, ampak tudi svojo osebno rast. Postala sem odločnejša, močnejša in bolj samozavestna. Prišla sem do spoznanja, kaj si za res želim v svojem življenju – tega brez UM ne bi dosegla. Vse to kar sem doživela, doživljam in še bom, je tisto, kar me žene naprej, da ne odneham in, da z veseljem prihajam v »službo«, ali bolje rečeno, v svoj 3. dom.
Ni mi dolgčas in vem, da mi nikoli ne bo. Vesela sem, da sem del takšne ekipe, kjer imam kljub dobrim in slabim dnevom ob sebi ljudi, od katerih lahko ogromno pridobim tako strokovnega kot tudi iz zasebnega področja.
Ste moji učitelji, profesorji, prijatelji, šefi… Včasih si tudi skočimo v lase…, ampak pustimo malenkosti, tudi to mora biti… le kdo ne bi rad delal na UM, ko pa nudi vse to – vso to ”šolo” na enem mestu.
Cenim in spoštujem ekipo UM in vse kar doživljam z njimi.

Zaključila sem zdravstveno šolo, z namenom, da s svojim nadaljnjim delom pomagam ljudem. Vendar pomagati sem želela na drugačen način. Takrat še nisem točno vedela, kaj ta drugačnost zaobjema. Ko sem stopila čez prag Ustne Medicine, sem »začutila« svoj namen. Vedela sem, da mi bo Ustna Medicina ponudila nekaj, kar mi ni še nobeno delovno mesto doslej. Nenehni izzivi, dinamičnost, raznolikost, timsko delo, organizacija, iz meseca v mesec novi cilji. Predvsem pa delo z ljudmi, pogovori, nasveti, pomoč, skupno premagovanje ovir, strah in veselje. Vesela sem, da imam možnost delati stvari v katerih uživam – toliko različnih stvari, ki so združene na enem samem mestu. Na kliniki Ustna Medicina.

Jasmina Metelko, asistentka

“Misel, da lahko pomagaš nekomu v težavah, me je privlačila že od malih nog.”

Dve stvari sta me v življenju privlačili že od malih nog: delo z ljudmi in misel, da lahko pomagaš človeku v težavah. Zato ni presenetljivo, da sem se po končani osnovni šoli vpisala na Srednjo zdravstveno in kemijsko šolo v Novem mestu. Študija potem sicer nisem nadaljevala v zdravstveni smeri, a kljub temu sem še vedno opravljala poklic, kjer sem na nekoliko drugačen način, še vedno lahko pomagala ljudem.

Po končanem porodniškem dopustu sem znova zaplula v zdravstvene vode, a tokrat so bili moji občutki veliko boljši kot v najstniških letih. Kot zobozdravstvena asistentka v eni izmed novomeških zobozdravstvenih ordinacij sem bila postavljena pred nov izziv, ki pa sem ga z veseljem sprejela. Moji začetki v zobozdravstvu so bili pred sedmimi leti zelo naporni. Podobno zahteven nov začetek na moji poklicni poti pa se je zgodil lanskega oktobra, ko sem se pridružila ekipi Ustne medicine. Ob menjavi delodajalca so mi po glavi rojili številni dvomi, toda izkazalo se je, da so bile vse skrbi zaman. Na Ustni medicini sem bila zelo lepo sprejeta, imam enkratne sodelavce, ki so mi v vsakem trenutku pripravljeni priskočiti na pomoč. In njihova asistenca je še kako dobrodošla, saj je delo na kliniki ob vsej sodobni tehnologiji, ki jo premorejo, vse prej kot enostavno. Delo na Ustni medicini mi omogoča nadgradnjo znanja in pridobivanje dragocenih novih izkušenj, tako da iz dneva v dan postajam boljša.  In kar je najpomembnejše: To delo še vedno opravljam z največjim veseljem, saj se vsak dan zgodi toliko novih in zanimivih stvari.

Urša Ribič, asistentka

"Veselim se novih izzivov, ki mi jih ponuja Ustna Medicina."
Stara sem 24 let in prihajam iz čudovitega kraja po imenu Valburga, za katerega nihče ne ve točno kje se nahaja, dokler ne omenim Zbiljskega jezera ali pa vsaj golf igrišča. Moja pot v zdravstvu se je začela dobrih deset let nazaj, ko sem se vpisala na srednjo šolo za farmacijo, kozmetiko in zdravstvo, program zobotehnik. Ta smer se mi je zdela najbolj primerna zame, saj vključuje zdravstvo in mojo največjo strast – umetnost. Po končani srednji šoli sem se odločila, da nadgradim izobrazbo zobotehnika, zato sem se vpisala na Zdravstveno fakulteto, kjer sem študirala laboratorijsko zobno protetiko. Študij je tekel, leta so minevala, zaključila sem izpite, vendar še vedno nisem točno vedela, kaj mi (poleg diplome) manjka, da bi se počutila zares dobro kot uspešen zobotehnik. Stik, delo in komunikacija z ljudmi. Tega v zobnem laboratoriju ni ravno veliko, zato sem se odločila da se bom preizkusila kot zobna asistentka. Ko sem prvič izkusila to delo, sem vedela da si to zares želim početi.

Ko se mi je ponudila priložnost za delo na Ustni Medicini, sem jo z veseljem sprejela. Sprva me je malo skrbelo, kako bo vse skupaj potekalo, saj sem najmlajša v že tako mladem kolektivu, vendar sem kmalu ugotovila, da je bila vsaka skrb odveč, saj so me zares lepo sprejeli medse. Če potrebujem kakršno koli pomoč, mi vedno pomagajo. Delo zobne asistentke z veseljem opravljam in rada se iz dneva v dan učim novih stvari. Veselim se novih izzivov, ki mi jih ponuja Ustna Medicina.

Maruša Perc, asistentka

"Uživam v raznolikosti in dinamičnosti tega dela."

Že večkrat sem omenila, da je zame zelo pomembno, da je pri delu prisotna dinamika in raznolikost. V Ustni Medicini tega zagotovo nikoli ne bo primanjkovalo.
Moje prepričanje, da je menjava asistence velika zmešnjava, se je kmalu spremenilo. Začetno obdobje pri menjavi ni enostavno in, če ne bi bilo tako, bi se slej kot prej naveličala. Sem oseba, ki ima rada novosti, kljub temu, da se jih včasih stežka lotim. Ravno zaradi tega imam tukaj priložnost napredka in osebne rasti. Sprva nisem bila ravno navdušena nad to idejo, kljub moji privolitvi. Moram pa priznati, da me je kmalu delo prevzelo. Uživam v čisto vsakem postopku tega dela in se veselim nadaljnjega učenja in nadgradnje. V Ustni Medicini nimam skrbi, da bi se kdaj česarkoli naveličala, ker se trudimo biti najboljši in neprestano sledimo novostim.

Da bom zobotehnica, sem se odločila v sedmem razredu osnovne šole. Ročne spretnosti, občutek za estetiko in natančnost so moje vrline, veselje do oblikovanja, pa je čedalje bolj naraščalo. Sledila sem svojim ciljem in po uspešnem šolanju takoj pričela z delom v laboratoriju. Po dobrih štirih letih izdelovanja zobne protetike, sem dobila priložnost zaposlitve v Ustni Medicini. Tokrat kot zobna asistentka. Prve dni sem bila še v dvomih. Spraševala sem se, ali me lahko delo asistentke bolj osrečuje od izdelave zobne protetike. Kmalu se je izkazalo, da uživam v raznolikosti in dinamičnosti tega dela. Sem začetnica in zavedam se, da je pred mano ogromno neosvojenega, vendar me novi izzivi in izkušnje motivirajo ter bogatijo. Spoznavam in opravljam dela, ki so predpogoj za izdelavo protetike, kar pomeni poznavanje celotnega krogotoka in posameznih faz dela v Ustni Medicini.

Vrhunsko znanje, profesionalno opravljeno delo in pozitivna energija celotnega kolektiva v Ustni medicini, je ključnega pomena. V takem okolju je užitek delati in v čast mi je, da sem postala del te ekipe.

Bernarda Novak, asistentka

"Končno opravljam delo v katerem uživam, se iz dneva v dan učim in srečujem z novimi izzivi. "

Veselje do dela z ljudmi sem začutila že zelo zgodaj, pred približno desetimi leti, ko sem dobila svojo prvo študentsko zaposlitev. Po končanem izobraževanju iz ekonomije, in kasneje kozmetike, sem končno ubrala pravo pot. V meni se je prebudila ogromna želja po delu v zobozdravstvu.
Nikoli ne bom pozabila dneva, ko sem prvič stopila v prostore Ustne Medicine. Že celoten ambient, energija ter prvi sprejem s strani kolektiva so me prevzeli in očarali. Globoko v sebi sem potihoma upala, da bom na kliniki Ustna Medicina začela pisati novo poglavje svoje življenjske zgodbe. Od nekdaj sem namreč želela delati v urejenem in prijetnem okolju, kjer vladata pozitivna energija in zadovoljstvo pacientov. Všeč mi je kombinacija ročnih spretnosti, administracije ter timskega dela. Zavedam se, da je asistentka prvi stik v komunikaciji s pacienti in da je zato želja po delu z ljudmi na takšnem delovnem mestu zelo pomembna. Kaže se s prijazno besedo, nasmehom in toplim sprejemom.
Končno opravljam delo v katerem uživam, se iz dneva v dan učim in srečujem z novimi izzivi. Vsakodnevno spoznavam nove ljudi in skrb za njihovo dobro počutje ter obojestransko izkazano zaupanje je tisto, kar me osrečuje.
Ponosna sem, da sem lahko del ekipe strokovnjakov s področja zobozdravstva, od katerih črpam neprecenljivo znanje, ki je odlična popotnica za moje življenje.

Tina Begič, asistentka

"Poskrbim, da se na zobozdravniškem stolu počutite kar se da prijetno in varno."

Razgibanost in dejstvo, da niti dva dneva nista enaka, odlikuje Ustno Medicino. Vsak dan nam ponudi veliko novih možnosti. Spoznavamo nove goste, se izobražujemo in delamo na sebi. Tako osebno, kot na področju kariere.
Sama sem obiskovala Srednjo zdravstveno šolo Jesenice, kjer sedaj zaključujem tudi višjo šolo za poklic medicinske sestre. Moj sanjski poklic je od vedno bil postati reševalka. Čeprav so življenjske okoliščine, kot tudi želja, zdaj malo drugačne, vseeno na nek način poskušam izvajati to poslanstvo. Z vami sem, ko vas boli, ko vas je strah in ko ste veseli, ker pridete samo na kontrolni pregled. Poskrbim, da se na zobozdravniškem stolu počutite kar se da prijetno in varno.
Delo z ljudmi obožujem, zato sem hvaležna, da sem del Ustne Medicine, kjer je še tako slab dan, dober dan.

Sara Orel, svetovalka za ustno higieno

"Moje poslanstvo je, da vsakega posameznika naučim pravilnega izvajanja ustne higiene."

Prihajam iz Mengša, kjer sem odraščala v družini s tremi otroki. Večino zgodnjih otroških let sem preživela doma z babico, ki je moje življenje napolnila z vsakodnevnim veseljem, glasbo in željo po razvijanju same sebe. Vedno sem želela postati poklicna violinistka, vendar sem tekom odraščanja ugotovila, da bo igranje violine ostal le eden izmed mojih hobijev.
Pot me je pripeljala v zobozdravstvo. Vpis na študij ustne higiene je bila ena boljših odločitev v mojem življenju, saj sem našla poklic, ki me resnično veseli. Že med samim študijem sem pričela z delom na Ustni Medicini, ki mi je dala možnost, da se spoznam z različnimi vejami zobozdravstva. Začela sem z delom v Dentoteki, kjer sem pridobila ogromno izkušenj s pripomočki za ustno higieno, kar mi je sedaj v veliko pomoč pri mojem delu. Možnost, da svoje znanje delim z ljudmi v vsakodnevni praksi, je največje bogastvo, ki me iz dneva v dan izpopolnjuje. Zelo pomemben člen v zobozdravstvu je pravilna ustna higiena in moje poslanstvo je, da vsakega posameznika naučim pravilnega izvajanja le-te.
Ustna medicina me spodbuja pri doseganju novih znanj, zato se že veselim vseh prihajajočih izzivov.

Neja Indihar, asistentka

"Rada sem del tako velike in uspešne ekipe kot je Ustna medicina."

Že, ko sem bila majhna deklica sem govorila, ko bom velika bom medicinska sestra. Želja po delu v zdravstvu je bila tako velika, da sem se po končani osnovni šoli v Velikih Laščah vpisala v Srednjo zdravstveno šolo v Ljubljani, ki sem jo tudi uspešno zaključila. Po končani srednji šoli sem se vpisala na Zdravstveno fakulteto v Ljubljani, smer Zdravstvena nega. Skozi šolanje pa se je izoblikovala tudi želja po delu v zobozdravstvu. Mogoče zaradi opravljanja nekaterih priložnostnih del v zobozdravstvu. Pridobila sem tudi nekaj izkušenj pri sistematskih zobozdravstvenih pregledih pri osnovnošolskih otrocih, kjer sem bila zobozdravstvenemu timu v pomoč. Delala sem tudi v ordinaciji pri splošni zobozdravnici. Takrat sem vedela, da me zobozdravstvo resnično zanima. Od takrat sem hrepenela in verjela, da bo moja želja postala resničnost. Delo zobne asistentke je zelo razgibano, dinamično in zanimivo. Vsak dan imaš možnost spoznavati nove ljudi in lahko si del novih zgodb z zobnimi primeri. Lahko bi rekli, da je vsak dan drugačen. Vem, da moram pridobiti še veliko novega znanja ter spoznati različne načine dela in tega se zelo veselim. Rada sem del tako velike in uspešne ekipe. Prepričana sem, da bom lahko v tako strokovni ekipi rasla in dozorela v zobno asistentko z veliko kvalitetami: strokovna, čuteča, natančna, vestna, poslušna, ustvarjalna, dostopna in prijazna. Moja strokovna poklicna pot se je pričela in s ponosom lahko rečem, da sem del ekipe Ustne medicine. Hvala, ker ste me sprejeli v vašo družbo.

Tanya Krugman, asistentka

"V ekipi Ustne medicine iz dneva v dan pridobivam neprecenljiva znanja v družbi najbolših."

Svojo “zobno pot” sem začela več kot 10 let nazaj. Pri 19ih letih sem opravila tečaj zobne asistentke. Pozneje sem uspešno končala študij ustne higiene. V svojem poklicu uživam. Všeč mi je vse – od stika z ljudmi do vseh postopkov, ki so vezani na izboljšanje ustnega zdravja. Lepo je občutek, ko vsi skupaj prispevamo k končnemu rezultatu naših pacientov, kar je po navadi veliko več kot le zdrav nasmeh. Kljub temu, da je zobozdravstvo moje domače področje že mnoga leta, tukaj na Ustni Medicini iz dneva v dan pridobivam nove izkušnje in nadgrajujem svoja znanja. Iskreno povem, da vse nove izzive sprejemam z veliko mero odgovornosti. V tem vidim priložnost osebne rasti in napredka. Hvaležna sem Ustni medicini, ki mi je ponudila priložnost, da lahko opravljam svoje najljubše delo v katerem neizmerno uživam.

Anja Vučkovečki, asistentka

"Kot zobotehnik in zobozdravstvena asistentka stremim k kontinuirani nadgradnji svojega znanja, tako na strokovnem kot tudi na osebnem področju."

Rojena sem bila v Mariboru, vendar me je pot za mojimi sanjami leta 2009 popeljala v Ljubljano, kjer sem začela obiskovati SŠFKZ smer zobotehnik. Biti zobotehnik mi je bila vedno želja, ki se mi je izpolnila tekom šolanja, zato sem se po opravljeni srednji šoli odločila za nadgradnjo mojega znanja z študijem na Zdravstveni fakulteti, smer zobna laboratorijska protetika. Med šolanjem sem opravljala tudi obvezne prakse in s tem pridobila veliko znanja in izkušenj na tem področju, vendar je sčasoma v meni rastla želja po večji interakciji s pacienti, kar mi je Ustna medicina tudi omogočila. S tem se mi je izpolnila tudi dolgoletna želja, postati zobozdravstvena asistentka. Kot zobotehnik in zobozdravstvena asistentka stremim k kontinuirani nadgradnji svojega znanja, tako na strokovnem kot tudi na osebnem področju. Ustna medicina mi vse to omogoča, saj je vedno poskrbljeno za dobro počutje vseh zaposlenih in za strokovno rast saj sledimo najnovejšim trendom na področju zobozdravstva. S pacienti tudi rada spregovorim kakšno besedo, ki ni povezana z zobozdravstvom, se z njimi pošalim, saj veliko ljudi pride k nam v strahu. Naj si bodo to slabe izkušnje ali pa le stereotip. Ko mi uspe ta strah izničiti oziroma omiliti in mi pacient vrne nasmeh nazaj, vem, da sem svojo nalogo več kot dobro opravila.

Nežka Udovč, organizatorka

“Pride čas, ko iščeš nov izziv, ko iščeč svoj prostor v mozaiku mnogih.”

Pride čas, ko ne iščeš več samo službo ampak delo, ki je tvoj način življenja – okolje in ljudi s katerimi deliš prostor v istem »čolnu«, vsak dan od začetka do konca. Ob prvem srečanju z Jernejem in Nino, ter prostornim in svežim ambientom mi je bilo jasno, da je to – to. Tu si želim biti in ustvarjati s to posadko. Navduši me vse, kar užijem – odnos do strank, strokovnost, toplina in prostor v katerem se počutim kot doma. Zaviham rokava in se lotim učenja – delo, delo, delo – moj mentor Jernej nikoli ne počiva, vse mora biti brezhibno – od prvega „dober dan“ do zadnjega „hvala“. Ne želim zaostajati in črpam najboljše. Vsakič, ko vas pokličem in opomnim na jutrišnji termin, se veselim ponovnega snidenja z Vami – lepo je videti znan obraz, slišati znan glas in včasih izmenjati več besed, kot »dober dan«. Nasmeh je najlepše darilo. Moje delovno okolje ni pisarna – je odprt prostor v katerem se srečujemo z vami dnevno, mesečno, … Razen potrebnih instrumentov v zobozdravstvu, naše ordinacije ne spominjajo na kliniko. Pacienti, ki prihajate in odhajate ne nosite zaskrbljenih obrazov, Vaš korak je lahkoten. In ko se za kratek čas poslovimo, mi največ pomeni Vaš hvala in se vidimo prihodnjič.

Marija Ivanek, organizatorka

“Veseli me, da sem v družbi mladih in pozitivnih ljudi.”
Pisalo se je leto 1987, ko sem prišla na svet. Odraščala sem v Ljubljani kot edinka, kjer sem obiskovala osnovno in srednjo šolo. Za študij sem izbrala Fakulteto za organizacijske vede. V času šolanja sem opravljala različna študentska dela, s katerimi sem pridobila ogromno izkušenj, predvsem na področju dela z ljudmi.
Ustni Medicini sem se pridružila leta 2016. In ker verjamem, da se vse zgodi z razlogom, verjamem tudi, da sem se z razlogom znašla v zgodbi Ustne Medicine. Zdaj verjamem, da ima razlog tudi moja izbira fakultete, saj pri delu, ki ga opravljam, lahko združim organizacijo in delo z ljudmi. Področje zobozdravstva je bilo zame dokaj neznano, vendar me je vodila želja po novih znanjih in izzivih. Čeprav sem tu šele pol leta, sem se zelo hitro začela počutiti kot del ekipe. Zaradi medsebojne povezanosti in timskega dela vsak dan z veseljem pridem v službo, to pa je tudi najboljša motivacija za dobro opravljeno delo. Veseli me, da sem v družbi mladih in pozitivnih ljudi ter da lahko tudi jaz sodelujem pri soustvarjanju Ustne Medicine.

Anita Beganovič, organizatorka

"Že ko sem prišla na razgovor, mi je bilo vzdušje na kliniki všeč, vsi so bili prijazni, nasmejani in pozitivni."

Sem rojena Ljubljančanka. Že od samega začetka me je veselilo administrativno delo, zato sem se po končani srednji šoli vpisala na Fakulteto za upravo. Skozi šolanje sem opravljala redno prakso in ugotovila, da mi vse bolj in bolj manjka delo z ljudmi katerega sem si nadomestila z delom preko študenta v trgovini z oblačili. Nato sem zasledila razpis za delovno mesto receptor na Ustni medicini, v katerem sem videla nekak izziv. Že ko sem prišla na razgovor, mi je bilo vzdušje na kliniki všeč, vsi so bili prijazni, nasmejani in pozitivni. Sem zelo vesela, da sem dobila priložnost se pridružiti takšnemu enkratnemu kolektivu s katerim skupaj ustvarjamo, se izobražujemo in rastemo v vseh pogledih.

Maša Rogelj, organizatorka

"Zelo sem vesela, da imam možnost rasti skupaj s kliniko Ustna medicina."

Že od malih nog me je medicina navduševala in moja velika želja je bila, da bi nekoč delala na tem področju.
Čeprav me je pot po končani gimnaziji ponesla na Fakulteto za družbene vede, je tekom študija velik pečat pustila tudi športna aktivnost, ki me je pripeljala do spoznanja, da monotono pisarniško življenje ni zame. Študirala sem politologijo, kjer sem pridobila mnogo uporabnih veščin pri delu z ljudmi, katere sedaj z največjim veseljem uporabljam na kliniki Ustna Medicina.
Delo na Ustni Medicini je vedno zanimivo, saj omogoča neprestan stik z ljudmi in možnost opazovanja preobrazb pacientov ter njihovo zadovoljstvo z našimi storitvami. Prav tako je delo zelo razgibano in izpopolnjujoče, saj sem obdana z motiviranim in nadvse prijetnim kolektivom. Zelo sem vesela, da imam možnost rasti skupaj s kliniko Ustna Medicina.

Sanja Klepić, asistentka

"Zelo sem vesela, da sem lahko del ekipe na Ustni Medicini. Vsak dan je pozitiven izziv."

Kot otrok sem preživela veliko časa v bolnišnici, kjer so se vsakič izjemno trudili, da bi mi bilo čim bolj udobno in prijetno. Odnos, ki sem ga skovala z bolnišničnim osebjem, mi je že pred vstopom v šolo dal vedeti, da si želim opravljati poklic, kjer bom v stiku z ljudmi. Opravljati poklic, kjer bom lahko pomagala drugim, pa če tudi samo s lepo besedo in iskrenim nasmeškom.
Uresničila sem svojo željo in uspešno zaključila šolanje na Srednji zdravstveni šoli v Ljubljani. Po šolanju sem nabirala izkušnje kot medicinska sestra na različnih oddelkih. Po rojstvu hčerke pa sem ugotovila, da si želim novih izzivov. Še vedno sem želela pomagati drugim vendar nisem vedela kako in kje.
Na razgovoru za službo asistentke, na Ustni Medicini, sem začutila, da je to tisto, kar sem iskala.
Delo je popolnoma drugačno v primerjavi z mojo prvo službo. Še vedno je zelo razgibano zanimivo in polno novih vsakdanjih izzivov.
Na Ustni Medicini se počutim dobro, saj je vzdušje prijetno in vsi tako ustvarjalni in delovni. Najbolj pa me izpopolnjujejo in motivirajo naši zadovoljni pacienti z iskrenimi nasmehi.

e-obvestila

Začutite sproščen utrip Ustne Medicine tudi digitalno! Izbrane vsebine novičnika Od ust do ust vam bomo dostavili neposredno v elektronski nabiralnik, tako da boste vedno na tekočem z dogajanjem, novostmi in posebno ponudbo za vaš popoln nasmeh. Prijavite se na e-obveščanje in nikoli ne zamudite najbolj aktualnih novic ter posebnih ugodnosti.

Za uspešno vključitev v naš sistem e-mail obveščanja vas prosimo za vašo privolitev za naslednje aktivnosti:

 
Svojo odločitev lahko kadarkoli prekličete tako, da kliknete povezavo za odjavo v nogi katerega koli e-poštnega sporočila, ki ga prejmete od nas, ali pa nam pišete na info@ustna-medicina.com.
Z vašimi podatki bomo ravnali s spoštovanjem in vso odgovornostjo. Za več informacij o naših postopkih zasebnosti preberite Politiko zasebnosti. S klikom spodaj se strinjate, da vaše podatke obdelamo v skladu s temi pogoji.
 
captcha