Naši strokovnjaki | Ustna Medicina

dr. Sebastjan Perko, dr. dent. med.

"V času podiplomskega študija sem prepotoval velik del sveta, od Washingtona do otoka Jeju v Južni Koreji."
Spoznavanje drugih kultur in aktivno udeleževanje na konferencah, mi je prineslo poglobljen uvid v znanost ter način razmišljanja izven naših meja. Pridobljene izkušnje sem uporabil v doktorskem delu na Mednarodni podiplomski šoli Inštituta Jožefa Stefana, kjer sem se 4 leta in pol posvečal poglobljenemu študiju materialov, ki se uporabljajo v zobozdravstvu, kjer sem razrešil prenekatero uganko in odprl nekaj novih vprašanj, ki bodo v prihodnosti poglobila razumevanje materialov, ki jih uporabljamo v zobozdravstvu. Izkušnje in doživetja so neprecenljiva in so najboljša možna nadgradnja dodiplomskega študija, ki sem ga opravil na Medicinski fakulteti v Ljubljani. V času podiplomskega študija sem svoje znanje bogatil v zasebni ordinaciji Dentalstudio v Ljubljani.  Z bogatimi izkušnjami sem leta 2013 z dr. Matejem Pirtovškom ustanovil kliniko Ustna Medicina. Zdravje mi pomeni izredno veliko in s to vizijo tudi sodelujem v razvoju pojma celostnega zobozdravstva klinike. Del naše filozofije je tudi odpravljanje strahu pred zobozdravnikom do te mere, da obisk ordinacije lahko postane celo nekaj prijetnega.«
Povzetke znanstvenih vsebin, ki jih je dr. Sebastjan Perko v okviru podiplomskega raziskovalnega dela objavil v znanstvenih revijah najdete na povezavah:

http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1551-2916.2010.03835.x/abstract
http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0955221912000593

Matej Pirtovšek, dr. dent. med.

"Veselim se ponedeljka in prvega dne po dopustu. Ustna Medicina ni služba, je stil življenja."

Po končani gimnaziji je prišel čas odločitve, kaj bi rad postal, ko bom velik. Tu naj omenim moja dva velika vzornika, teto in strica, ki sta po poklicu zobozdravnika. Njuno delo me je vedno zanimalo. Potrebo, da pomagam ljudem sem čutil že dolgo, a hkrati me je navdajal kreativni duh. Vpisal sem se na Medicinsko fakulteto v Ljubljani, smer stomatologija. Takoj po opravljenem pripravništvu in civilnem služenju vojaškega roka, sem se podal v zasebništvo. Enostavno nisem verjel, da bi mi delovanje v javnem zavodu ali v obliki koncesijskega izvajanja zobozdravstvene dejavnosti omogočalo rast in napredek, ki sem si ga želel. Dvanajstletno sodelovanje z zobozdravstvenim centrom Babit mi je dalo veliko izkušenj, obenem pa prostor, da sem se aktivno izobraževal tudi na področjih, ki jih v dodiplomskem študiju ni na programu. Vodenje pacienta, psihologija, marketing, komunikacija in upravljanje ordinacij so bile glavne teme, ki so me motivirale in gnale naprej. Iz tega naslova sem se redno izobraževal v Londonu ter ZDA. Samo v dodatna, neklinična znanja sem v zadnjih 10 letih vložil več kot 10.000 ur izobraževanja.

Večkratna izmenjava idej z dr. Sebastjanom Perkom naju je vodila v spoznanje, da bi skupaj lahko dosegla nekaj, kar sama ne bi nikoli – ustanovitev zobozdravstvene klinike, kjer se pacientom pristopa na celosten način, s poudarkom na zdravju obzobnih tkiv. Nastala je klinika Ustna Medicina. Že pred ustanovitvijo klinike sem prišel do ključnega spoznanja, to je manjkajoči člen med tem, kaj pacienti potrebujejo in kaj si želijo. Bistvo sta komunikacija in odnos s pacienti. V kliniki Ustna Medicina smo našli prostor, kjer se združujejo sodobno zobozdravstvo, nova filozofija oskrbe, pristni odnosi med osebjem in pacienti. Prostor, kjer najprej slišimo želje pacienta in mu šele potem svetujemo, kaj potrebuje.

Simon Bele, dr. dent. med.

“Ustna medicina premika meje zobozdravstva.”

Že od malih nog sem kazal znake bodočega zobozdravnika, saj sem kot otrok na hiši mojih starih staršev v Straži pri Novem mestu, na veselje mojega dedka zvrtal kar precej lukenj v fasadi. To je bil moj prvi stik z vrtanjem. Seveda lukenj nisem zakrpal, tega sem se naučil mnogo kasneje. Ker je moj oče gradbinec in so me od nekdaj zanimale stavbe vseh vrst, sem v osnovni šoli najprej razmišljal, da bi postal arhitekt. Toda v gimnazijskih letih se je v moje življenje pripeljal nevsakdanji motorist Džuro, ki je imel licenco za vrtanje. Po njegovi zaslugi sem začel razmišljati o poklicu zobozdravnika.

Tako sem postal študent 1. letnika Medicinske fakultete v Ljubljani, smer stomatologija. Sedem let pozneje sem se kot mlad zobozdravnik zaposlil v Zdravstvenem domu Novo mesto, kjer pa kljub znanju in veliki želji nisem preveč užival, saj sem moral pacientom vse prevečkrat reči “ne”. Zato sem kmalu odprl svojo zasebno ordinacijo.
Nekaj let pozneje sem na izobraževanju srečal Sebastjana Perka, mojega sošolca s fakultete. Naključno srečanje je prineslo zamisel o širitvi koncepta Ustne medicine na Dolenjsko in ni bilo dvoma o moji nadaljnji poklicni pot, saj je Ustna medicina ekipa enkratnih ljudi, strokovnjakov, ki uživajo v svojem poklicu oz. bolje rečeno poslanstvu. Tu gre za resnično pravo zobozdravstvo, ki sem ga iskal osem let. Ustno medicino resnično priporočam vsem, ki jim je mar za svoje zdravje in si želijo strokovnega, prijaznega ter tehnološko dovršenega pristopa. Ustna medicina premika meje zobozdravstva. Od 1. oktobra 2015 tudi v Novem mestu. Sedaj pa zares 100 odstotno uživam v svojem poklicu!

Dejan Pirtovšek, dr. dent. med.

“Z veseljem opravljam svoje poslanstvo!”

Že v osnovni šoli je bil moj najljubši predmet matematika, ki sta se ji v srednji šoli pridružili fizika in biologija. Posledično me je pot vodila na Medicinsko fakulteto v Ljubljani, kjer sem svojo odisejo končal leta 2001. V času staža sem prišel v stik s pravo ortodontijo – z načrtovanjem telerentgesnkih posnetkov, biomehaniko premikanja zob in idealnim ugrizom ter postavitvijo zob. To je bila neka druga dimenzija. In potem se je od nikoder pojavila priložnost specializacije, ki sem jo zagrabil in se vrnil na pota izobraževanja. Tri leta so minila hitro in ljubezen do ortodontije je prerasla v čudovit poklic. Odprla so se nova znanja, digitalizacija diagnostičnih pripomočkov in računalniško podprto načrtovanje sta omogočila še lažje in hitrejše doseganje idealnega rezultata tako v funkcionalnem kot estetskem smislu.

Vendar brez sodelovanja z drugimi vejami dentalne medicine, še posebno pri zdravljenju odraslih oseb, vedno ni mogoče doseči idealnega oziroma optimalnega biološkega ravnovesja zob, nasmeha in obzobnih tkiv. Zobozdravnika dr. Matej Pirtovšek in dr. Sebastjan Perko sta me povabila, da združimo svoje moči, znanje, uspeh, energijo in omogočimo pacientom Ustne Medicine idealen pristop do popolnega ustnega zdravja, do popolnega funkcionalnega in estetskega nasmeha, ki jim bo dolgoročno omogočal vrhunsko socialno življenje in nudil dolgotrajno zadovoljstvo.

Marko Berkopec, dr. dent. med.

"Obkrožen z isto mislečimi ljudmi, lahko končno uresničim svoje strokovne ambicije in pacientom ponudim celostno oskrbo na najvišjem nivoju."

Otroštvo sem preživel v prijetnem okolju Vavte vasi ob reki Krki. Že kot otroka me je zanimala tehnika, letalsko modelarstvo in glasba. Svoje ročne spretnosti sem dokazoval z igranjem klasične kitare ter kasneje baritona. Po končani gimnaziji, ki sem jo obiskoval v Novem mestu, sem se odločil za študij na Medicinski fakulteti, smer Dentalna medicina. Študij sem uspešno zaključil leta 2007, po končanem stažu in strokovnem izpitu sem se zaposlil v Zdravstvenem domu Ljubljana – Bežigrad, kjer sem bil kratek čas tudi vodja odraslega zobozdravstva. Bil sem tudi reden član strokovnih komisij. Ves čas sem se trudil za napredek in razvoj. Redno sem se udeleževal seminarjev, kongresov ter strokovnih delavnic doma in v tujini. V okviru javnega zobozdravstva pa kljub temu  pacientom nisem mogel nuditi vsega, kar sodobna stomatologija danes ponuja.

Na povabilo dr. Perka in dr. Beleta sem se z veseljem odzval, ter maja 2016 začel sodelovati z ekipo Ustne Medicine. V tem prijetnem okolju, obkrožen z isto mislečimi ljudmi, lahko končno uresničim svoje strokovne ambicije in pacientom ponudim celostno oskrbo na najvišjem nivoju.

Bojan Vindiš, dr. dent. med.

"Stremim k temu, da mi služba predstavlja večji izziv in veselje, ter rad delam v perspektivnem in kakovostnem timu."

Moje zanimanje za delovanje človeškega telesa sega daleč v zgodnje otroštvo, ko sem neustavljivo prebiral vse poljudnoznanstvene revije in enciklopedije, ki so mi prišle pod roke. Prvo resno poglavje pri tem raziskovanju se je pričelo z vpisom na naravoslovno naravnano 2. gimnazijo v Mariboru, in se nadaljevalo na Medicinski fakulteti v Ljubljani.

V času študija sem aktivno sodeloval pri različnih projektih domačega društva študentov dentalne medicine in Slovenijo zastopal na srečanjih evropske in svetovne zveze študentov dentalne medicine v tujini. V okviru študentskega raziskovalnega dela sem na Centru za ustne bolezni in parodontologijo opravil raziskavo o mehanizmih nastanka parodontalne bolezni, in bil nagrajen s Prešernovo nagrado Medicinske fakultete. Izsledki raziskovalnega dela so bili predstavljeni na Parodontoloških dnevih, s prispevki v Zobozdravstvenem vestniku ter v najpomembnejši mednarodni reviji s področja parodontologije.

Študij sem zaključil z najvišjo povprečno oceno in prejel Oražnovo priznanje za najboljšega diplomanta na odseku za dentalno medicino. Moja prva samostojna zaposlitev je bila v Zdravstvenem domu Ljubljana, kjer sem hkrati 3 leta vodil zobozdravstveno varstvo odraslih in bil član strokovnega sveta. Po 5 letih dela v javnem zdravstvu me je pot vodila naprej.

Ekipi klinike Ustna Medicina sem se pridružil, ker stremim k temu, da mi služba predstavlja večji izziv in veselje, ter rad delam v perspektivnem in kakovostnem timu. Zaradi dolgoletnega zanimanja za tradicionalne in komplementarne medicine, še posebej ayurvedo in jogijsko znanost, se dodatno izobražujem tudi na tem področju.

Jaka Šušteršič, zobni protetik

"Ker vedno iščem nove izzive in priložnosti, se je v moji življenjski knjigi odprlo novo poglavje z naslovom Ustna medicina. "

Lahko bi rekel, da sem otroštvo preživel na nogometnih igriščih in do konca srednje šole zavzeto treniral nogomet v nogometnem klubu Interblock Ljubljana, v sklopu katerega sem obiskoval tudi nogometni razred na Srednji šoli za pošto, ekonomijo in telekomunikacije, kjer sem leta 2013 uspešno zaključil šolanje kot ekonomski tehnik, ob tem pa smo kot ekipa osvojili tudi naslov državnih kadetskih prvakov. Ob vseh športnih aktivnostih pa me je nenehno spremljala strast do risanja, oblikovanja, kakršnega koli ustvarjanja z rokami, pri katerem se lahko popolnoma sprostim in preizkušam. Ker v profesionalnem nogometu nisem videl osebnega napredka in prihodnosti, sem se prijavil na sprejemni izpit ročnih spretnosti, za vpis na Zdravstveno fakulteto, smer zobna protetika. Trenutno študij zaključujem s pisanjem diplomskega dela.

Zobozdravstvena klinika Ustne medicine me je toplo sprejela in mi nudi vso podporo na profesionalni ravni moje razvojne poti na strokovnem področju zobne protetike. Delo v zobnem laboratoriju s sodobno digitalno opremo je izredno zanimivo in poučno – digitalna tehnologija namreč predstavlja prihodnost zobozdravstva. S tem sem posledično vsakodnevno pred novimi izzivi, saj nikoli ne vem, kakšno delo bo priromalo skozi vrata.

Z ekipo ves delavnik napredujemo, se izpopolnjujemo in usvajamo nove tehnologije, sam pa rad tudi raziščem po strokovni literaturi in se še dodatno seznanim s področjem, na katerem delujem. Znanje, razvoj in raziskovanje prispevajo k celotni stroki in podjetju Ustne medicine, zato lahko rečem, da z veseljem ustvarjam nove nasmehe.

Bernarda Novak, asistentka

"Končno opravljam delo v katerem uživam, se iz dneva v dan učim in srečujem z novimi izzivi. "

Veselje do dela z ljudmi sem začutila že zelo zgodaj, pred približno desetimi leti, ko sem dobila svojo prvo študentsko zaposlitev. Po končanem izobraževanju iz ekonomije, in kasneje kozmetike, sem končno ubrala pravo pot. V meni se je prebudila ogromna želja po delu v zobozdravstvu.
Nikoli ne bom pozabila dneva, ko sem prvič stopila v prostore Ustne Medicine. Že celoten ambient, energija ter prvi sprejem s strani kolektiva so me prevzeli in očarali. Globoko v sebi sem potihoma upala, da bom na kliniki Ustna Medicina začela pisati novo poglavje svoje življenjske zgodbe. Od nekdaj sem namreč želela delati v urejenem in prijetnem okolju, kjer vladata pozitivna energija in zadovoljstvo pacientov. Všeč mi je kombinacija ročnih spretnosti, administracije ter timskega dela. Zavedam se, da je asistentka prvi stik v komunikaciji s pacienti in da je zato želja po delu z ljudmi na takšnem delovnem mestu zelo pomembna. Kaže se s prijazno besedo, nasmehom in toplim sprejemom.
Končno opravljam delo v katerem uživam, se iz dneva v dan učim in srečujem z novimi izzivi. Vsakodnevno spoznavam nove ljudi in skrb za njihovo dobro počutje ter obojestransko izkazano zaupanje je tisto, kar me osrečuje.
Ponosna sem, da sem lahko del ekipe strokovnjakov s področja zobozdravstva, od katerih črpam neprecenljivo znanje, ki je odlična popotnica za moje življenje.

Sara Lepenik, diplomirana ustna higieničarka

"Moje poslanstvo je, da vsakega posameznika naučim pravilnega izvajanja ustne higiene."

Prihajam iz Mengša, kjer sem odraščala v družini s tremi otroki. Večino zgodnjih otroških let sem preživela doma z babico, ki je moje življenje napolnila z vsakodnevnim veseljem, glasbo in željo po razvijanju same sebe. Vedno sem želela postati poklicna violinistka, vendar sem tekom odraščanja ugotovila, da bo igranje violine ostal le eden izmed mojih hobijev.
Pot me je pripeljala v zobozdravstvo. Vpis na študij ustne higiene je bila ena boljših odločitev v mojem življenju, saj sem našla poklic, ki me resnično veseli. Že med samim študijem sem pričela z delom na Ustni Medicini, ki mi je dala možnost, da se spoznam z različnimi vejami zobozdravstva. Začela sem z delom v Dentoteki, kjer sem pridobila ogromno izkušenj s pripomočki za ustno higieno, kar mi je sedaj v veliko pomoč pri mojem delu. Možnost, da svoje znanje delim z ljudmi v vsakodnevni praksi, je največje bogastvo, ki me iz dneva v dan izpopolnjuje. Zelo pomemben člen v zobozdravstvu je pravilna ustna higiena in moje poslanstvo je, da vsakega posameznika naučim pravilnega izvajanja le-te.
Ustna medicina me spodbuja pri doseganju novih znanj, zato se že veselim vseh prihajajočih izzivov.

Marija Ivanek, organizatorka

"Veseli me, da sem v družbi mladih in pozitivnih ljudi ter da lahko tudi jaz sodelujem pri soustvarjanju zgodbe Ustne medicine."

Pisalo se je leto 1987, ko sem prišla na svet. Odraščala sem v Ljubljani kot edinka, kjer sem obiskovala osnovno in srednjo šolo. Za študij sem izbrala Fakulteto za organizacijske vede. V času šolanja sem opravljala različna študentska dela, s katerimi sem pridobila ogromno izkušenj, predvsem na področju dela z ljudmi.

Ustni medicini sem se pridružila leta 2016 in ker verjamem, da se vse zgodi z razlogom, verjamam tudi, da sem se z namenom znašla v zgodbi Ustne medicine. Zdaj vem, da ima razlog tudi moja izbira študija , saj pri delu, ki ga opravljam lahko združim orgaznizacijo in delo z ljudmi. Področje zobozdravstva je bilo zame dokaj neznano, vendar me je vodila želja po novih znanjih in izzivih. Zelo hitro sem se ob prihodu v kliniko začela počutiti kot del ekipe. Zaradi medsebojne povezanosti in timskega dela vsak dan z veseljem pridem v službo, to pa je tudi motivacija za dobro opravljeno delo.

Nina Brinovec, organizatorka

"Vsak dan spoznavam, da sem del ekipe, ki ima jasno začrtano vizijo, visok nivo strokovnosti in predvsem profesionalen odnos do gostov, ki pridejo v naše ordinacije. "

Ustna Medicina je postala del mojega kariernega življenja. Ko sem prvič stopila v njene prostore, me je ambient prevzel z moderno eleganco, osebje pa s prijaznostjo in profesionalnim odnosom. Z navdušenjem sem sprejela odločitev in povabilo, da se kot organizatorka pridružim ekipi Ustne Medicine.

Rdeča nit moje karierne poti je bila vedno komunikacija. Besede, pa naj bodo napisane ali izrečene, krojijo naša življenja in odnose, zato jim posvečam pomembno pozornost. Vsak dan imam ogromno priložnosti, tako v zasebnem kot poslovnem okolju, da dvignem veščine komunikacije na višji nivo in s tem pozitivno vplivam na ljudi okrog sebe.

Med študijem komunikologije na Fakulteti za družbene vede sem nabirala delovne izkušnje večinoma na področju promocij in anketiranja, prvo redno zaposlitev pa sem dobila v podjetju Telekom Slovenije kot redaktorica vsebin na spletnem portalu. Službe brez stika z ljudmi si sploh ne predstavljam, saj sem po naravi empatična, dostopna in prijazna in svoje prednosti lahko »unovčim« le v odnosih z drugimi. Prav tako imam rada stvari »popredalčkane«, obožujem sezname in delanje kljukic, zato mi je delo organizatorke res pisano na kožo.

Vsak dan spoznavam, da sem del ekipe, ki ima jasno začrtano vizijo, visok nivo strokovnosti in predvsem profesionalen odnos do gostov, ki pridejo v naše ordinacije. Vse našteto je razlog, da sem vesela in hvaležna, da sem del te zgodbe in imam možnost prispevati svoj kamenček k mozaiku Ustne Medicine.

Tjaša Žnidaršič, laboratorijska zobna protetičarka

"Vedela sem, da si v prihodnosti želim poklica, kjer bom lahko razvijala svojo ustvarjalnost in kreativnost."

Zase bi lahko rekla, da sem ambiciozna, organizirana in zanesljiva oseba. Že v otroštvu sem kazala veliko zanimanje za ustvarjanje in oblikovanje. Zato sem svoj prosti čas velikokrat izkoristila za oblikovanje nakita ter oblikovanje raznih stvari iz testa ali gline. Vedela sem, da si v prihodnosti želim poklica, kjer bom lahko razvijala svojo ustvarjalnost in kreativnost, zato sem se vpisala na Srednjo šolo za farmacijo, kozmetiko in zdravstvo, smer zobotehnik. Srednjo šolo sem opravila z odliko. Sledilo je pripravništvo v Zdravstvenem domu Ljubljana – Vič. V svojem delu sem resnično uživala, vendar sem si želela svoje znanje še nadgraditi. Vpisala sem se na Zdravstveno fakulteto v Ljubljani, smer laboratorijska zobna protetika, ter novembra 2018 diplomirala.

Svojo poklicno pot sem začela kot zobna asistentka. Na ta način sem spoznala svoj poklic še z druge perspektive, vendar pa sem še vedno hrepenela po delu v zobnem laboratoriju. Ko se mi je ponudila priložnost dela v Ustni Medicini, sem jo z največjim veseljem sprejela. Že od nekdaj sem namreč želela delati v urejenem okolju, obdanim z motiviranim in predanim kolektivom. Delo v Ustni Medicini mi omogoča osebnostno in poklicno rast.

Nataša Velše, zobozdravstveni asistent

"Že od nekdaj so knjige moje velike prijateljice, zato bi rada povzela našega velikega pesnika Toneta Pavčka, ki je dejal, da je ta svet lep, če nekomu nekaj daš in če si človek do ljudi."

Že od nekdaj so knjige moje velike prijateljice, zato bi rada povzela našega velikega pesnika Toneta Pavčka, ki je dejal, da je ta svet lep, če nekomu nekaj daš in če si človek do ljudi. Nezavedno me te Pavčkove misli spremljajo od otroških dni, ko sem bila najbolj srečna v družbi nasmejanih ljudi, predvsem pa mi je bilo v veliko zadovoljstvo, da sem lahko ljudem narisala nasmeh na obraz. Da sem lahko pomagala in naredila svet boljši.

Vse to je botrovalo k odločitvi, da se vpišem na Srednjo zdravstveno šolo Novo mesto. Novo znanje in prve delovne izkušnje so potrdile mojo pravilno izbiro. Po končani srednji šoli sem se zaposlila v Domu starejših občanov Novo mesto, kjer sem delala nekaj let. Hvaležna sem za ta leta, saj sem pridobila veliko znanja  s področja zdravstva, predvsem pa so me osebnostno obogatila. Pristni človeški odnosi, prijazna beseda in timsko sodelovanje – vse, kar rabimo kot ljudje. Če to negujemo na temeljih strokovnosti, smo lahko uspešni kot zaposleni.

In moja »zobna pot«? Skrb za zdrav nasmeh je nuja vsakega človeka. Sama sem skorajda obsedena z njo, ko pa sem bila nedavno kot pacientka vključena v ortodontsko terapijo, me je svet zobozdravstva še bolj pritegnil. Ponudila se mi je priložnost za delo v Ustni medicini. Dr. Simona Beleta sem kot pacientka spoznala že pred leti, kjer se je izkazal s svojo profesionalnostjo in čutom za sočloveka. Takoj sem zagrabila priložnost in koz zobna asistentka postala del ekipe Ustne medicine.

Hvaležna sem, da sem del take strokovne ekipe, ki mi omogoča, da nadgrajujem svoje znanje, hkrati pa imam osebni stik s pacienti. Človek se vse življenje uči, zato se že veselim novih znanj in izkušenj v zaupanja vredni Ustni medicini.

Ajda Ambrožič, organizatorka

"Vsak dan se z nasmehom odpravim med prijetne sodelavce in paciente."

Dolga leta sem imela svoje podjetje in v času krize moja panoga ni preživela. Podala sem se na nove poti, ostajala sem pri zaposlitvah, kjer je delo z ljudmi vsakodnevno. Življenje ti postreže z vedno novimi izzivi, da ponovno poiščeš delo, ki te bo osrečevalo in v katerem uživaš.

Prvo srečanje z Ustno medicino je bil slučaj. Hči pri ortodontu, da bo dobila *zvezdice*. Stanje zobovja in čeljusti je zahtevalo dodatne žičke v ustih, kar bi moji najstnici zagrenilo življenje. Rešitev v Ustni medicini je prišla v obliki nevidnega aparata Invisalign. In mladost je še dalje brezskrbna.

V morju napisanih prošenj, sem oddala tudi prošnjo v administracijo Ustne medicine. Povabljena sem bila na razgovor, in zdaj sem tu. V čudoviti mešanici dela s pacienti, organizaciji, povezovanju zaposlenih in učenju zanimivih novih stvari.

Lastnika sta mi ponudila možnost in jaz sem jo sprejela. Ko grem na delo v kliniko Ustna medicina mi je najpomembneje, da grem vsak dan rada med ljudi, s katerimi preživim večji del dneva. Vsak dan se z nasmehom odpravim med prijetne sodelavce in paciente.

Ekipa terapevtov, asistentk in na splošno vseh s katerimi sodelujemo, je ekipa pozitivnih in prijetnih ljudi.

Aleksandra Saša Habat, organizatorka

»V vseh pogledih je sedaj moje in življenje moje družine bolj mirno, polno in veselo.«

Že od nekdaj me je veselilo delo z ljudmi, zato sem se po končanem šolanju zaposlila na letališču Brnik. Tam sem kot agentka oskrbe potnikov delala zadnjih 26 let. Kljub temu, da sem rada opravljala svoje delo, sem si po rojstvu najmlajšega otroka želela delovnik, ki bi mi omogočal več časa z družino. V iskanju novih priložnosti sem le-to našla v Ustni medicini. Zelo sem bila vesela, ko sem izvedela, da mi je bila ponujena priložnost za nov začetek. Zbrala sem pogum in se poslovila od letališča, ter se podala novim izzivom naproti.

V Ustni medicini se veselim vsakega novega delovnega dne, ki ga lahko preživim med prijaznimi in strokovnimi sodelavkami in sodelavci. Veseli me, da še vedno delam z ljudmi in da sem v službi neprestano nekaj dogaja. Vse veščine, ki sem jih skozi leta osvojila na letališču, z veseljem uporabljam tudi sedaj pri svojem delu.

Neizmerno sem vesela, da imam končno urejen delovni čas, proste vikende in praznike in da mi ni več potrebno vstajati sredi noči. Sedaj imam več časa zase in za sina, saj lahko bolj aktivno sodelujem pri njegovem odraščanju.

Jelena Božić, asistentka

Vodilo, ki me vodi tako pri delu, kot tudi v življenju na sploh je »Primum non nocere«, kar pomeni »Najprej, ne škodi.«.

Prihajam iz majhnega mesta Banja Luka, ki se nahaja na severozahodu Bosne in Hercegovine. V Ljubljani živim sedaj že nekaj let, saj sem se vanjo takoj zaljubila. Občudujem njeno lepoto, zeleno reko, kostanje in jutranjo meglo, ki me pogosto spominja na moj domači kraj.

Svet zobozdravstva me je začel zanimati že ko sem bila stara 15 let, ko sem se vpisala na srednjo zdravstveno šolo, smer zobno-stomatološki tehnik. Svoje znanje sem nadgradila kasneje na Medicinski fakulteti v Banja Luki in končanem študiju postala doktorica stomatologije.

Na Ustni medicini je vsak dan poln novih izzivov, kjer ves čas pridobivam novo znanje in izkušnje, kar me dodatno motivira. V služno nikoli ne grem s težkim srcem, saj je tako, kot da grem v svoj t.i. drugi dom. Moji sodelavci in gostje Ustne medicine pa so že skoraj moja druga družina.

Katja Erjavec Damjanović, diplomirana ustna higieničarka

»S svojo pozitivno naravnanostjo in empatijo do človeka, rada prispeva v ekipo s katero sodelujem.«

Zaradi želje pomagati ljudem, kar me spremlja že od rane mladosti, sem se vpisala na študij ustne higiene. V času študija sem spoznala, da mi je delo pisano na kožo, kar me je še dodatno motiviralo, da sem si pridobila znanja na področju dela z ljudmi v zobozdravstvenem okolju. Delo, ki ga opravljam mi je v veliko zadovoljstvo, zaradi dinamike dela in želje po izpopolnjevanju.

Po naravi sem energična, vedno polna optimizma, kar se mi zdi ključnega pomena pri delu z našimi gosti. V veliko veselje mi je, da sem se pridružila, tako uspešnem timu kot je ekipa Ustne medicine. Tu me vedno znova navdušuje že sam način dela, storitve na visokem nivoju in to, da tukaj nihče ni samo številka. Tukaj vsak človek šteje.

Ali je Ustna medicina prava izbira za vas?
Izpolni vprašalnik

Nas želite obiskati?

Izpolnite obrazec in kmalu vas pokličemo
 
 

Dobrodošli v kliniki za celostno zobozdravstvo!

Klinika Ustna Medicina predstavlja popolnoma nov in drugačen pristop obravnave pacientov. V prvi vrsti vse, ki začnete pot oskrbe vaše ustne votline pri nas, imenujemo gosti. Želimo, da se vsak gost že pri vstopu v kliniko počuti prijetno, da izgubi morebiten strah pred zobozdravnikom in zaupa strokovnjakom, ki rešujejo vaše težave. Bistvo našega dela je dvig zavesti splošne javnosti o pomembnosti zdravja celotne ustne votline, saj ima ta velik vpliv na telo, tako fizično kot tudi psihično. Verjamemo, da sleherni uspeh zdravljenja izvira iz primernega in pristnega odnosa med posameznikom in osebjem klinike. Zato si bomo vedno vzeli dovolj časa, da vas spoznamo kot osebo in ne samo kot lastnika zob. Ne odločamo se namesto vas. Naša naloga in zaveza je, da vas primerno poučimo in vam na enostaven način razložimo zapletene stvari. Ponudimo vam možnosti, med katerimi lahko izbirate sami. Le tako bo vaša odločitev skladna z vrednotami in željami, ki jih imate. Trdno verjamemo v dejstvo, da ima vsak človek pravico do zdravja in verjamemo, da ima vsak pravico zdravju reči tudi ne.