Naši strokovnjaki | Ustna Medicina

dr. Sebastjan Perko, dr. dent. med.

"V času podiplomskega študija sem prepotoval velik del sveta, od Washingtona do otoka Jeju v Južni Koreji."
Spoznavanje drugih kultur in aktivno udeleževanje na konferencah, mi je prineslo poglobljen uvid v znanost ter način razmišljanja izven naših meja. Pridobljene izkušnje sem uporabil v doktorskem delu na Mednarodni podiplomski šoli Inštituta Jožefa Stefana, kjer sem se 4 leta in pol posvečal poglobljenemu študiju materialov, ki se uporabljajo v zobozdravstvu, kjer sem razrešil prenekatero uganko in odprl nekaj novih vprašanj, ki bodo v prihodnosti poglobila razumevanje materialov, ki jih uporabljamo v zobozdravstvu. Izkušnje in doživetja so neprecenljiva in so najboljša možna nadgradnja dodiplomskega študija, ki sem ga opravil na Medicinski fakulteti v Ljubljani. V času podiplomskega študija sem svoje znanje bogatil v zasebni ordinaciji Dentalstudio v Ljubljani.  Z bogatimi izkušnjami sem leta 2013 z dr. Matejem Pirtovškom ustanovil kliniko Ustna Medicina. Zdravje mi pomeni izredno veliko in s to vizijo tudi sodelujem v razvoju pojma celostnega zobozdravstva klinike. Del naše filozofije je tudi odpravljanje strahu pred zobozdravnikom do te mere, da obisk ordinacije lahko postane celo nekaj prijetnega.«
Povzetke znanstvenih vsebin, ki jih je dr. Sebastjan Perko v okviru podiplomskega raziskovalnega dela objavil v znanstvenih revijah najdete na povezavah:

http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1551-2916.2010.03835.x/abstract
http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0955221912000593

Matej Pirtovšek, dr. dent. med.

"Veselim se ponedeljka in prvega dne po dopustu. Ustna Medicina ni služba, je stil življenja."

Po končani gimnaziji je prišel čas odločitve, kaj bi rad postal, ko bom velik. Tu naj omenim moja dva velika vzornika, teto in strica, ki sta po poklicu zobozdravnika. Njuno delo me je vedno zanimalo. Potrebo, da pomagam ljudem sem čutil že dolgo, a hkrati me je navdajal kreativni duh. Vpisal sem se na Medicinsko fakulteto v Ljubljani, smer stomatologija. Takoj po opravljenem pripravništvu in civilnem služenju vojaškega roka, sem se podal v zasebništvo. Enostavno nisem verjel, da bi mi delovanje v javnem zavodu ali v obliki koncesijskega izvajanja zobozdravstvene dejavnosti omogočalo rast in napredek, ki sem si ga želel. Dvanajstletno sodelovanje z zobozdravstvenim centrom Babit mi je dalo veliko izkušenj, obenem pa prostor, da sem se aktivno izobraževal tudi na področjih, ki jih v dodiplomskem študiju ni na programu. Vodenje pacienta, psihologija, marketing, komunikacija in upravljanje ordinacij so bile glavne teme, ki so me motivirale in gnale naprej. Iz tega naslova sem se redno izobraževal v Londonu ter ZDA. Samo v dodatna, neklinična znanja sem v zadnjih 10 letih vložil več kot 10.000 ur izobraževanja.

Večkratna izmenjava idej z dr. Sebastjanom Perkom naju je vodila v spoznanje, da bi skupaj lahko dosegla nekaj, kar sama ne bi nikoli – ustanovitev zobozdravstvene klinike, kjer se pacientom pristopa na celosten način, s poudarkom na zdravju obzobnih tkiv. Nastala je klinika Ustna Medicina. Že pred ustanovitvijo klinike sem prišel do ključnega spoznanja, to je manjkajoči člen med tem, kaj pacienti potrebujejo in kaj si želijo. Bistvo sta komunikacija in odnos s pacienti. V kliniki Ustna Medicina smo našli prostor, kjer se združujejo sodobno zobozdravstvo, nova filozofija oskrbe, pristni odnosi med osebjem in pacienti. Prostor, kjer najprej slišimo želje pacienta in mu šele potem svetujemo, kaj potrebuje.

Simon Bele, dr. dent. med.

“Ustna medicina premika meje zobozdravstva.”

Že od malih nog sem kazal znake bodočega zobozdravnika, saj sem kot otrok na hiši mojih starih staršev v Straži pri Novem mestu, na veselje mojega dedka zvrtal kar precej lukenj v fasadi. To je bil moj prvi stik z vrtanjem. Seveda lukenj nisem zakrpal, tega sem se naučil mnogo kasneje. Ker je moj oče gradbinec in so me od nekdaj zanimale stavbe vseh vrst, sem v osnovni šoli najprej razmišljal, da bi postal arhitekt. Toda v gimnazijskih letih se je v moje življenje pripeljal nevsakdanji motorist Džuro, ki je imel licenco za vrtanje. Po njegovi zaslugi sem začel razmišljati o poklicu zobozdravnika.

Tako sem postal študent 1. letnika Medicinske fakultete v Ljubljani, smer stomatologija. Sedem let pozneje sem se kot mlad zobozdravnik zaposlil v Zdravstvenem domu Novo mesto, kjer pa kljub znanju in veliki želji nisem preveč užival, saj sem moral pacientom vse prevečkrat reči “ne”. Zato sem kmalu odprl svojo zasebno ordinacijo.
Nekaj let pozneje sem na izobraževanju srečal Sebastjana Perka, mojega sošolca s fakultete. Naključno srečanje je prineslo zamisel o širitvi koncepta Ustne medicine na Dolenjsko in ni bilo dvoma o moji nadaljnji poklicni pot, saj je Ustna medicina ekipa enkratnih ljudi, strokovnjakov, ki uživajo v svojem poklicu oz. bolje rečeno poslanstvu. Tu gre za resnično pravo zobozdravstvo, ki sem ga iskal osem let. Ustno medicino resnično priporočam vsem, ki jim je mar za svoje zdravje in si želijo strokovnega, prijaznega ter tehnološko dovršenega pristopa. Ustna medicina premika meje zobozdravstva. Od 1. oktobra 2015 tudi v Novem mestu. Sedaj pa zares 100 odstotno uživam v svojem poklicu!

Dejan Pirtovšek, dr. dent. med.

“Z veseljem opravljam svoje poslanstvo!”

Že v osnovni šoli je bil moj najljubši predmet matematika, ki sta se ji v srednji šoli pridružili fizika in biologija. Posledično me je pot vodila na Medicinsko fakulteto v Ljubljani, kjer sem svojo odisejo končal leta 2001. V času staža sem prišel v stik s pravo ortodontijo – z načrtovanjem telerentgesnkih posnetkov, biomehaniko premikanja zob in idealnim ugrizom ter postavitvijo zob. To je bila neka druga dimenzija. In potem se je od nikoder pojavila priložnost specializacije, ki sem jo zagrabil in se vrnil na pota izobraževanja. Tri leta so minila hitro in ljubezen do ortodontije je prerasla v čudovit poklic. Odprla so se nova znanja, digitalizacija diagnostičnih pripomočkov in računalniško podprto načrtovanje sta omogočila še lažje in hitrejše doseganje idealnega rezultata tako v funkcionalnem kot estetskem smislu.

Vendar brez sodelovanja z drugimi vejami dentalne medicine, še posebno pri zdravljenju odraslih oseb, vedno ni mogoče doseči idealnega oziroma optimalnega biološkega ravnovesja zob, nasmeha in obzobnih tkiv. Zobozdravnika dr. Matej Pirtovšek in dr. Sebastjan Perko sta me povabila, da združimo svoje moči, znanje, uspeh, energijo in omogočimo pacientom Ustne Medicine idealen pristop do popolnega ustnega zdravja, do popolnega funkcionalnega in estetskega nasmeha, ki jim bo dolgoročno omogočal vrhunsko socialno življenje in nudil dolgotrajno zadovoljstvo.

Marko Berkopec, dr. dent. med.

"Obkrožen z isto mislečimi ljudmi, lahko končno uresničim svoje strokovne ambicije in pacientom ponudim celostno oskrbo na najvišjem nivoju."

Otroštvo sem preživel v prijetnem okolju Vavte vasi ob reki Krki. Že kot otroka me je zanimala tehnika, letalsko modelarstvo in glasba. Svoje ročne spretnosti sem dokazoval z igranjem klasične kitare ter kasneje baritona. Po končani gimnaziji, ki sem jo obiskoval v Novem mestu, sem se odločil za študij na Medicinski fakulteti, smer Dentalna medicina. Študij sem uspešno zaključil leta 2007, po končanem stažu in strokovnem izpitu sem se zaposlil v Zdravstvenem domu Ljubljana – Bežigrad, kjer sem bil kratek čas tudi vodja odraslega zobozdravstva. Bil sem tudi reden član strokovnih komisij. Ves čas sem se trudil za napredek in razvoj. Redno sem se udeleževal seminarjev, kongresov ter strokovnih delavnic doma in v tujini. V okviru javnega zobozdravstva pa kljub temu  pacientom nisem mogel nuditi vsega, kar sodobna stomatologija danes ponuja.

Na povabilo dr. Perka in dr. Beleta sem se z veseljem odzval, ter maja 2016 začel sodelovati z ekipo Ustne Medicine. V tem prijetnem okolju, obkrožen z isto mislečimi ljudmi, lahko končno uresničim svoje strokovne ambicije in pacientom ponudim celostno oskrbo na najvišjem nivoju.

Bojan Vindiš, dr. dent. med.

"Stremim k temu, da mi služba predstavlja večji izziv in veselje, ter rad delam v perspektivnem in kakovostnem timu."

Moje zanimanje za delovanje človeškega telesa sega daleč v zgodnje otroštvo, ko sem neustavljivo prebiral vse poljudnoznanstvene revije in enciklopedije, ki so mi prišle pod roke. Prvo resno poglavje pri tem raziskovanju se je pričelo z vpisom na naravoslovno naravnano 2. gimnazijo v Mariboru, in se nadaljevalo na Medicinski fakulteti v Ljubljani.

V času študija sem aktivno sodeloval pri različnih projektih domačega društva študentov dentalne medicine in Slovenijo zastopal na srečanjih evropske in svetovne zveze študentov dentalne medicine v tujini. V okviru študentskega raziskovalnega dela sem na Centru za ustne bolezni in parodontologijo opravil raziskavo o mehanizmih nastanka parodontalne bolezni, in bil nagrajen s Prešernovo nagrado Medicinske fakultete. Izsledki raziskovalnega dela so bili predstavljeni na Parodontoloških dnevih, s prispevki v Zobozdravstvenem vestniku ter v najpomembnejši mednarodni reviji s področja parodontologije.

Študij sem zaključil z najvišjo povprečno oceno in prejel Oražnovo priznanje za najboljšega diplomanta na odseku za dentalno medicino. Moja prva samostojna zaposlitev je bila v Zdravstvenem domu Ljubljana, kjer sem hkrati 3 leta vodil zobozdravstveno varstvo odraslih in bil član strokovnega sveta. Po 5 letih dela v javnem zdravstvu me je pot vodila naprej.

Ekipi klinike Ustna Medicina sem se pridružil, ker stremim k temu, da mi služba predstavlja večji izziv in veselje, ter rad delam v perspektivnem in kakovostnem timu. Zaradi dolgoletnega zanimanja za tradicionalne in komplementarne medicine, še posebej ayurvedo in jogijsko znanost, se dodatno izobražujem tudi na tem področju.

Tomaž Ivanušič, dr. dent. med.

"Že od malih nog sta pri meni prisotni radovednost in želja po odkrivanju novega znanja."

Kot otrok sem razstavil, popravil in sestavil nešteto naprav, pomagal dedku pri zidarskih opravilih in izdeloval predmete iz različnih materialov. V osnovni šoli sem odkril zanimanje za naravoslovje in osvojil številna priznanja na področju kemije, fizike, biologije in matematike. Gimnazijo sem dokončal v Črnomlju, nato šolanje nadaljeval na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani smer dentalna medicina. Med celotnim študijem sem bil izredno aktiven pri obštudijskih aktivnostih ter obiskal mnogo dodatnih izobraževanj v tujini in pri nas. Na enem od zobozdravniških kongresov sem spoznal uporabo laserja v zobozdravstvu, kar je močno zaznamovalo mojo poklicno pot. Zaposlil sem se v podjetju Fotona, kjer pomagam v razvoju laserjev in izobraževanju zobozdravnikov, hkrati pa opravljam podiplomski študij laserskega zobozdravstva. Poleg laserskega se zanimam tudi za estetsko zobozdravstvo. Maja 2018 sem bil izbran v skupino 16 perspektivnih mladih zobozdravnikov iz celega sveta in se udeležil dodatnih izobraževanj na Portugalskem. Za delo v Ustni Medicini sem se odločil, ker menim, da je na področju dentalne medicine celostni pristop k zdravju pacienta izredno pomemben. Ekipa enko mislečih ljudi mi omogoča razvoj tako na strokovnem kot tudi na osebnem področju. Svoje znanje laserskega zobozdravstva s pridom izkoriščam za čim boljšo obravnavo in zadovoljstvo gostov Ustne Medicine.

Urban Zupanc, dr. dent. med.

"Nasmeh in zadovoljstvo pacienta mi pomenita največ."

V zobozdravstvo me niso usmerili doma, temveč me je po naključju navdušil zobozdravnik v 4. razredu osnovne šole, s tem, ko mi je popravil dva odkrušena prednja zoba in mi povrnil lep nasmeh.
V meni je vzbudil tako veliko zanimanje, da sem že po osnovni šoli v Novem mestu začrtal svojo pot z vpisom na Srednjo šolo za zobotehnike v Ljubljani. Šolanje sem nadaljeval na Medicinski fakulteti, kjer sem lahko združil pod eno streho delo z ljudmi, čut za estetiko in ročne spretnosti v svojem sanjskem poklicu – zobozdravnik.
Že tekom študija sta me radovednost ‘po tistem nekaj več’ in želja po novem znanju nenehno gnali na dodatna izobraževanja in kongrese, katere še danes obiskujem in tako sledim sodobnim trendom v zobozdravstvu. Še posebej me zanima stomatološka protetika in z njo povezana digitalizacija v zobozdravstvu. V zadnjem letniku študija sem za svoje dosežke prejel tudi Prešernovo nagrado Medicinske fakultete.
Svojo samostojno pot sem začel z delom v večih ordinacijah razpetih med Ljubljano in Novim mestom. V želji po celostnem in osebnem pristopu k pacientu, stiku z najsodobnejšimi tehnologijami in materiali prisotnimi na trgu ter delovanju v timu odličnih zobozdravnikov, sem se odločil storiti korak naprej. Odločil sem se pridružiti kolektivu zobozdravstvene klinike Ustna Medicina, kjer mi delo pod njihovim okriljem vsak dan nudi nov izziv ter me izpopolnjuje kot terapevta.

Jaka Šušteršič, zobni protetik

"Ker vedno iščem nove izzive in priložnosti, se je v moji življenjski knjigi odprlo novo poglavje z naslovom Ustna medicina. "

Lahko bi rekel, da sem otroštvo preživel na nogometnih igriščih in do konca srednje šole zavzeto treniral nogomet v nogometnem klubu Interblock Ljubljana, v sklopu katerega sem obiskoval tudi nogometni razred na Srednji šoli za pošto, ekonomijo in telekomunikacije, kjer sem leta 2013 uspešno zaključil šolanje kot ekonomski tehnik, ob tem pa smo kot ekipa osvojili tudi naslov državnih kadetskih prvakov. Ob vseh športnih aktivnostih pa me je nenehno spremljala strast do risanja, oblikovanja, kakršnega koli ustvarjanja z rokami, pri katerem se lahko popolnoma sprostim in preizkušam. Ker v profesionalnem nogometu nisem videl osebnega napredka in prihodnosti, sem se prijavil na sprejemni izpit ročnih spretnosti, za vpis na Zdravstveno fakulteto, smer zobna protetika. Trenutno študij zaključujem s pisanjem diplomskega dela.

Zobozdravstvena klinika Ustne medicine me je toplo sprejela in mi nudi vso podporo na profesionalni ravni moje razvojne poti na strokovnem področju zobne protetike. Delo v zobnem laboratoriju s sodobno digitalno opremo je izredno zanimivo in poučno – digitalna tehnologija namreč predstavlja prihodnost zobozdravstva. S tem sem posledično vsakodnevno pred novimi izzivi, saj nikoli ne vem, kakšno delo bo priromalo skozi vrata.

Z ekipo ves delavnik napredujemo, se izpopolnjujemo in usvajamo nove tehnologije, sam pa rad tudi raziščem po strokovni literaturi in se še dodatno seznanim s področjem, na katerem delujem. Znanje, razvoj in raziskovanje prispevajo k celotni stroki in podjetju Ustne medicine, zato lahko rečem, da z veseljem ustvarjam nove nasmehe.

Jasmina Metelko, asistentka

“Misel, da lahko pomagaš nekomu v težavah, me je privlačila že od malih nog.”

Dve stvari sta me v življenju privlačili že od malih nog: delo z ljudmi in misel, da lahko pomagaš človeku v težavah. Zato ni presenetljivo, da sem se po končani osnovni šoli vpisala na Srednjo zdravstveno in kemijsko šolo v Novem mestu. Študija potem sicer nisem nadaljevala v zdravstveni smeri, a kljub temu sem še vedno opravljala poklic, kjer sem na nekoliko drugačen način, še vedno lahko pomagala ljudem.

Po končanem porodniškem dopustu sem znova zaplula v zdravstvene vode, a tokrat so bili moji občutki veliko boljši kot v najstniških letih. Kot zobozdravstvena asistentka v eni izmed novomeških zobozdravstvenih ordinacij sem bila postavljena pred nov izziv, ki pa sem ga z veseljem sprejela. Moji začetki v zobozdravstvu so bili pred sedmimi leti zelo naporni. Podobno zahteven nov začetek na moji poklicni poti pa se je zgodil lanskega oktobra, ko sem se pridružila ekipi Ustne medicine. Ob menjavi delodajalca so mi po glavi rojili številni dvomi, toda izkazalo se je, da so bile vse skrbi zaman. Na Ustni medicini sem bila zelo lepo sprejeta, imam enkratne sodelavce, ki so mi v vsakem trenutku pripravljeni priskočiti na pomoč. In njihova asistenca je še kako dobrodošla, saj je delo na kliniki ob vsej sodobni tehnologiji, ki jo premorejo, vse prej kot enostavno. Delo na Ustni medicini mi omogoča nadgradnjo znanja in pridobivanje dragocenih novih izkušenj, tako da iz dneva v dan postajam boljša.  In kar je najpomembnejše: To delo še vedno opravljam z največjim veseljem, saj se vsak dan zgodi toliko novih in zanimivih stvari.

Tanja Krugman, asistentka

“Zobozdravstvo je moje domače področje in na Ustni Medicini iz dneva v dan pridobivam nove izkušnje in nadgrajujem svoje znanje.”

Svojo “zobno” pot sem začela pred več kot 10 leti. Pri 19-ih sem opravila tečaj za zobno asistentko. Pozneje pa sem uspešno končala študij ustne higiene. V svojem poklicu uživam, všeč mi je vse – od stika z ljudmi do postopkov, ki so vezani na izboljšanje vašega ustnega zdravja. Lepo je namreč vedeti, da sama prispevam k končnemu rezultatu, kar je običajno veliko več kot le zdrav nasmeh. Kljub temu, da je zobozdravstvo moje domače področje, tukaj na Ustni Medicini iz dneva v dan pridobivam nove izkušnje in gradim svoje znanje v krogu izkušenih strokovnjakov. Po naravi sicer nisem najbolj navdušena nad novimi izzivi, a v vaši družbi jih z veseljem sprejemam vsak dan znova. V tem vidim priložnost osebne rasti in napredka. Hvaležna sem Ustni Medicini, ki mi je ponudila možnost da  tudi v Sloveniji lahko opravljam svoje najljubše delo v katerem uživam.

Rebeka Kunšek, asistentka

"Samo delo v Ustni Medicini mi predstavlja velik izziv, s katerim se z veseljem vsakodnevno soočam in me neizmerno veseli. "

Sem Rebeka in prihajam iz Radovljice. Že kot otrok sem imela poseben čut do ljudi in občutek, da je prav pomagati ljudem. Zaradi svoje narave sem se odločila, da po končani osnovni šoli nadaljujem svojo pot v zdravstvu. Srednjo zdravstveno šolo sem končala v Ljubljani. Po končanem šolanju sem se zaposlila kot medicinska sestra, vendar pa sem potihem v sebi želela dopolniti svoje znanje še na drugem področju. V zobozdravstvu sem odkrila svojo pot, ki me veseli, zato sem se odločila, da bom nadaljevala v tej smeri.
Za Ustno Medicino sem slišala že pred leti in vedno sem si želela biti del kolektiva, ki nudi tako zaposlenemu kot gostu najboljšo oskrbo ter znanje. Po dolgih štirih letih sem dobila priložnost obiskati samo kliniko ter pridobiti delo asistentke, zaradi katerega pa sem končno dopolnila še tisti delček mozaika, ki me izpopolnjuje.
Samo delo v Ustni Medicini mi predstavlja velik izziv, s katerim se z veseljem vsakodnevno soočam in me neizmerno veseli.
Tudi če so sami izzivi na začetku delovali težki, sem s pomočjo celotnega kolektiva Ustne Medicine pridobila in osvojila veliko znanja, za katerega sem neizmerno hvaležna in sem ponosna, da sem del Ustne Medicine.

Urša Ribič, asistentka

"Veselim se novih izzivov, ki mi jih ponuja Ustna Medicina."
Stara sem 24 let in prihajam iz čudovitega kraja po imenu Valburga, za katerega nihče ne ve točno kje se nahaja, dokler ne omenim Zbiljskega jezera ali pa vsaj golf igrišča. Moja pot v zdravstvu se je začela dobrih deset let nazaj, ko sem se vpisala na srednjo šolo za farmacijo, kozmetiko in zdravstvo, program zobotehnik. Ta smer se mi je zdela najbolj primerna zame, saj vključuje zdravstvo in mojo največjo strast – umetnost. Po končani srednji šoli sem se odločila, da nadgradim izobrazbo zobotehnika, zato sem se vpisala na Zdravstveno fakulteto, kjer sem študirala laboratorijsko zobno protetiko. Študij je tekel, leta so minevala, zaključila sem izpite, vendar še vedno nisem točno vedela, kaj mi (poleg diplome) manjka, da bi se počutila zares dobro kot uspešen zobotehnik. Stik, delo in komunikacija z ljudmi. Tega v zobnem laboratoriju ni ravno veliko, zato sem se odločila da se bom preizkusila kot zobna asistentka. Ko sem prvič izkusila to delo, sem vedela da si to zares želim početi.

Ko se mi je ponudila priložnost za delo na Ustni Medicini, sem jo z veseljem sprejela. Sprva me je malo skrbelo, kako bo vse skupaj potekalo, saj sem najmlajša v že tako mladem kolektivu, vendar sem kmalu ugotovila, da je bila vsaka skrb odveč, saj so me zares lepo sprejeli medse. Če potrebujem kakršno koli pomoč, mi vedno pomagajo. Delo zobne asistentke z veseljem opravljam in rada se iz dneva v dan učim novih stvari. Veselim se novih izzivov, ki mi jih ponuja Ustna Medicina.

Bernarda Novak, asistentka

"Končno opravljam delo v katerem uživam, se iz dneva v dan učim in srečujem z novimi izzivi. "

Veselje do dela z ljudmi sem začutila že zelo zgodaj, pred približno desetimi leti, ko sem dobila svojo prvo študentsko zaposlitev. Po končanem izobraževanju iz ekonomije, in kasneje kozmetike, sem končno ubrala pravo pot. V meni se je prebudila ogromna želja po delu v zobozdravstvu.
Nikoli ne bom pozabila dneva, ko sem prvič stopila v prostore Ustne Medicine. Že celoten ambient, energija ter prvi sprejem s strani kolektiva so me prevzeli in očarali. Globoko v sebi sem potihoma upala, da bom na kliniki Ustna Medicina začela pisati novo poglavje svoje življenjske zgodbe. Od nekdaj sem namreč želela delati v urejenem in prijetnem okolju, kjer vladata pozitivna energija in zadovoljstvo pacientov. Všeč mi je kombinacija ročnih spretnosti, administracije ter timskega dela. Zavedam se, da je asistentka prvi stik v komunikaciji s pacienti in da je zato želja po delu z ljudmi na takšnem delovnem mestu zelo pomembna. Kaže se s prijazno besedo, nasmehom in toplim sprejemom.
Končno opravljam delo v katerem uživam, se iz dneva v dan učim in srečujem z novimi izzivi. Vsakodnevno spoznavam nove ljudi in skrb za njihovo dobro počutje ter obojestransko izkazano zaupanje je tisto, kar me osrečuje.
Ponosna sem, da sem lahko del ekipe strokovnjakov s področja zobozdravstva, od katerih črpam neprecenljivo znanje, ki je odlična popotnica za moje življenje.

Sara Orel, diplomirana ustna higieničarka

"Moje poslanstvo je, da vsakega posameznika naučim pravilnega izvajanja ustne higiene."

Prihajam iz Mengša, kjer sem odraščala v družini s tremi otroki. Večino zgodnjih otroških let sem preživela doma z babico, ki je moje življenje napolnila z vsakodnevnim veseljem, glasbo in željo po razvijanju same sebe. Vedno sem želela postati poklicna violinistka, vendar sem tekom odraščanja ugotovila, da bo igranje violine ostal le eden izmed mojih hobijev.
Pot me je pripeljala v zobozdravstvo. Vpis na študij ustne higiene je bila ena boljših odločitev v mojem življenju, saj sem našla poklic, ki me resnično veseli. Že med samim študijem sem pričela z delom na Ustni Medicini, ki mi je dala možnost, da se spoznam z različnimi vejami zobozdravstva. Začela sem z delom v Dentoteki, kjer sem pridobila ogromno izkušenj s pripomočki za ustno higieno, kar mi je sedaj v veliko pomoč pri mojem delu. Možnost, da svoje znanje delim z ljudmi v vsakodnevni praksi, je največje bogastvo, ki me iz dneva v dan izpopolnjuje. Zelo pomemben člen v zobozdravstvu je pravilna ustna higiena in moje poslanstvo je, da vsakega posameznika naučim pravilnega izvajanja le-te.
Ustna medicina me spodbuja pri doseganju novih znanj, zato se že veselim vseh prihajajočih izzivov.

Marija Ivanek, organizatorka

"Veseli me, da sem v družbi mladih in pozitivnih ljudi ter da lahko tudi jaz sodelujem pri soustvarjanju zgodbe Ustne medicine."

Pisalo se je leto 1987, ko sem prišla na svet. Odraščala sem v Ljubljani kot edinka, kjer sem obiskovala osnovno in srednjo šolo. Za študij sem izbrala Fakulteto za organizacijske vede. V času šolanja sem opravljala različna študentska dela, s katerimi sem pridobila ogromno izkušenj, predvsem na področju dela z ljudmi.

Ustni medicini sem se pridružila leta 2016 in ker verjamem, da se vse zgodi z razlogom, verjamam tudi, da sem se z namenom znašla v zgodbi Ustne medicine. Zdaj vem, da ima razlog tudi moja izbira študija , saj pri delu, ki ga opravljam lahko združim orgaznizacijo in delo z ljudmi. Področje zobozdravstva je bilo zame dokaj neznano, vendar me je vodila želja po novih znanjih in izzivih. Zelo hitro sem se ob prihodu v kliniko začela počutiti kot del ekipe. Zaradi medsebojne povezanosti in timskega dela vsak dan z veseljem pridem v službo, to pa je tudi motivacija za dobro opravljeno delo.

Anja Baltič, organizatorka

"Nasmeh nas nič ne stane, vendar čudežno deluje. Ne osiromaši tistega, ki ga poklanja, in obogati tistega, komur je namenjen."

Tudi sama se rada smejim in širim dobro energijo med ljudi. Po končani srednji ekonomski šoli sem nadaljevala študij na zdravstveni fakulteti, smer ortotika in protetika. Že takrat se je nakazovala smer moje prihodnje zaposlitve, a sem svoje prve delovne naloge opravljala na drugih področjih. Delala sem v hotelu in kot vodja poslovne enote priznane slaščičarne v Ljubljani. Moje poslanstvo je bilo vedno delo z ljudmi. Po naravi sem zelo komunikativna, delavna in vedno pripravljena za nove izzive.

Pred kratkim se mi je ponudila edinstvena priložnost za delo v Ustni Medicini, kjer se izredno dobro počutim. Sama sem mnenja, da je za visoko kakovost, učinkovitost in uspešnost pomembno, da so cilji podjetja usklajeni z vrednotami zaposlenih.

V naši kliniki Ustna Medicina se strokovnjaki s področja zobozdravstva trudijo za vaš še popolnejši nasmeh in s tem dobro voljo.

Vizija klinike ni le dentalno zdravje, temveč nova filozofija o tem, kako lahko postane obisk pri zobozdravniku prijetna stvar. Ko pomislim na mučne obiske zobozdravnikov v mladosti in kako se ta pristop spreminja na bolje, sem ponosna, da lahko našim pacientom ponudimo več kot v preostalih klinikah.

Zadovoljstvo naših pacientov mi daje moč za nove podvige. Želim razširiti svoje znanje, kar v tako strokovno podkovani in pozitivno naravnani ekipi ne bo problem.

Nina Brinovec, organizatorka

"Vsak dan spoznavam, da sem del ekipe, ki ima jasno začrtano vizijo, visok nivo strokovnosti in predvsem profesionalen odnos do gostov, ki pridejo v naše ordinacije. "

Ustna Medicina je postala del mojega kariernega življenja. Ko sem prvič stopila v njene prostore, me je ambient prevzel z moderno eleganco, osebje pa s prijaznostjo in profesionalnim odnosom. Z navdušenjem sem sprejela odločitev in povabilo, da se kot organizatorka pridružim ekipi Ustne Medicine.

Rdeča nit moje karierne poti je bila vedno komunikacija. Besede, pa naj bodo napisane ali izrečene, krojijo naša življenja in odnose, zato jim posvečam pomembno pozornost. Vsak dan imam ogromno priložnosti, tako v zasebnem kot poslovnem okolju, da dvignem veščine komunikacije na višji nivo in s tem pozitivno vplivam na ljudi okrog sebe.

Med študijem komunikologije na Fakulteti za družbene vede sem nabirala delovne izkušnje večinoma na področju promocij in anketiranja, prvo redno zaposlitev pa sem dobila v podjetju Telekom Slovenije kot redaktorica vsebin na spletnem portalu. Službe brez stika z ljudmi si sploh ne predstavljam, saj sem po naravi empatična, dostopna in prijazna in svoje prednosti lahko »unovčim« le v odnosih z drugimi. Prav tako imam rada stvari »popredalčkane«, obožujem sezname in delanje kljukic, zato mi je delo organizatorke res pisano na kožo.

Vsak dan spoznavam, da sem del ekipe, ki ima jasno začrtano vizijo, visok nivo strokovnosti in predvsem profesionalen odnos do gostov, ki pridejo v naše ordinacije. Vse našteto je razlog, da sem vesela in hvaležna, da sem del te zgodbe in imam možnost prispevati svoj kamenček k mozaiku Ustne Medicine.

Tjaša Žnidaršič, laboratorijska zobna protetičarka

"Vedela sem, da si v prihodnosti želim poklica, kjer bom lahko razvijala svojo ustvarjalnost in kreativnost."

Zase bi lahko rekla, da sem ambiciozna, organizirana in zanesljiva oseba. Že v otroštvu sem kazala veliko zanimanje za ustvarjanje in oblikovanje. Zato sem svoj prosti čas velikokrat izkoristila za oblikovanje nakita ter oblikovanje raznih stvari iz testa ali gline. Vedela sem, da si v prihodnosti želim poklica, kjer bom lahko razvijala svojo ustvarjalnost in kreativnost, zato sem se vpisala na Srednjo šolo za farmacijo, kozmetiko in zdravstvo, smer zobotehnik. Srednjo šolo sem opravila z odliko. Sledilo je pripravništvo v Zdravstvenem domu Ljubljana – Vič. V svojem delu sem resnično uživala, vendar sem si želela svoje znanje še nadgraditi. Vpisala sem se na Zdravstveno fakulteto v Ljubljani, smer laboratorijska zobna protetika, ter novembra 2018 diplomirala.

Svojo poklicno pot sem začela kot zobna asistentka. Na ta način sem spoznala svoj poklic še z druge perspektive, vendar pa sem še vedno hrepenela po delu v zobnem laboratoriju. Ko se mi je ponudila priložnost dela v Ustni Medicini, sem jo z največjim veseljem sprejela. Že od nekdaj sem namreč želela delati v urejenem okolju, obdanim z motiviranim in predanim kolektivom. Delo v Ustni Medicini mi omogoča osebnostno in poklicno rast.

Mateja Galjot, diplomirana ustna higieničarka

»Brez navdušenja se ne da doseči ničesar veličastnega.«

Prihajam iz male vasi Podreča, ki je srce Sorškega polja in kjer se živi počasi. Že od nekdaj me zanima čisto vse v zvezi z delovanjem človeškega telesa. Tako sem v otroštvu prebirala enciklopedije in si ogledovala naravoslovne dokumentarne oddaje. Moje otroštvo je zaznamovala srčna bolezen sestre, zaradi katere smo preživeli ogromno časa po bolnišnicah. Ko sem gledala uslužbence v zdravstvu skozi otroške oči, sem odkrila, da je njihovo delo res spoštovanja vredno.

Po gimnaziji sem se vpisala na Višjo šolo za ustno higieno. Nič, kar je v življenju nekaj vredno, ni lahko – tako sem študij opravljala kot mlada mamica s službo. Izpite sem opravila v predrokih, saj sem bila neskončno motivirana in navdušena nad svojo novo življenjsko potjo. Zaposlila sem se v zobozdravstveni ordinaciji kot asistentka, kjer sem se začela spoznavati s svojim bodočim poklicem.

Okolje Ustne Medicine mi je v inspiracijo, zato v službo pridem z ogromno željo po delu in učenju. Na Ustni Medicini čisto vsak član teama poskrbi za vzdušje ter strokovnost in resnično me veseli, da sem sedaj tudi jaz del tega. V prihodnosti si želim raziskovati področje ustnih bolezni in bolezni obzobnih tkiv, zelo me zanima tudi delo z laserjem v parodontologiji. Rada bi naučila čisto vsakega pacienta, da je ustna higiena najpomembnejši člen ustnega zdravja. Čisto vsak posameznik ima drugačno stanje in skupaj odkrivamo nove poti in načine. Prizadevam si za prepoznavnost in pomembnost poklica ustnega higienika.

V največje veselje mi je delo z ljudmi, saj me vsakdo navdihuje in izpopolnjuje. Prav tako nas vsakdo nauči kaj novega, zaradi česar rastem na osebni in poslovni ravni. Opažam, da me poganja neizmerna želja po dajanju pomoči. Verjamem, da se vsako dobro delo vrača, zato se v mojem delu čuti nežnost in spoštovanje. Kaj je lepšega od tega, ko iz situacij izstopamo še pogumnejši in odločnejši. Za konec pa bi rada z vsemi delila tole misel: Vsako jutro, ko se zbudimo, imamo pred sabo štiriindvajset popolnoma novih ur življenja – kako dragocen dar. V sebi nosimo sposobnost živeti tako, da bo teh štiriindvajset ur nam in drugim prineslo mir, radost in srečo.

Nas želite obiskati?

Izpolnite obrazec in kmalu vas pokličemo
 
 

Dobrodošli v kliniki za celostno zobozdravstvo!

Klinika Ustna Medicina predstavlja popolnoma nov in drugačen pristop obravnave pacientov. V prvi vrsti vse, ki začnete pot oskrbe vaše ustne votline pri nas, imenujemo gosti. Želimo, da se vsak gost že pri vstopu v kliniko počuti prijetno, da izgubi morebiten strah pred zobozdravnikom in zaupa strokovnjakom, ki rešujejo vaše težave. Bistvo našega dela je dvig zavesti splošne javnosti o pomembnosti zdravja celotne ustne votline, saj ima ta velik vpliv na telo, tako fizično kot tudi psihično. Verjamemo, da sleherni uspeh zdravljenja izvira iz primernega in pristnega odnosa med posameznikom in osebjem klinike. Zato si bomo vedno vzeli dovolj časa, da vas spoznamo kot osebo in ne samo kot lastnika zob. Ne odločamo se namesto vas. Naša naloga in zaveza je, da vas primerno poučimo in vam na enostaven način razložimo zapletene stvari. Ponudimo vam možnosti, med katerimi lahko izbirate sami. Le tako bo vaša odločitev skladna z vrednotami in željami, ki jih imate. Trdno verjamemo v dejstvo, da ima vsak človek pravico do zdravja in verjamemo, da ima vsak pravico zdravju reči tudi ne.