Naši strokovnjaki | Ustna Medicina

dr. Sebastjan Perko, dr. dent. med., strokovnjak na področju diagnostike in biološke oralne kirurgije

"V času podiplomskega študija sem prepotoval velik del sveta, od Washingtona do otoka Jeju v Južni Koreji."
Spoznavanje drugih kultur in aktivno udeleževanje na konferencah, mi je prineslo poglobljen uvid v znanost ter način razmišljanja izven naših meja. Pridobljene izkušnje sem uporabil v doktorskem delu na Mednarodni podiplomski šoli Inštituta Jožefa Stefana, kjer sem se 4 leta in pol posvečal poglobljenemu študiju materialov, ki se uporabljajo v zobozdravstvu, kjer sem razrešil prenekatero uganko in odprl nekaj novih vprašanj, ki bodo v prihodnosti poglobila razumevanje materialov, ki jih uporabljamo v zobozdravstvu. Izkušnje in doživetja so neprecenljiva in so najboljša možna nadgradnja dodiplomskega študija, ki sem ga opravil na Medicinski fakulteti v Ljubljani. V času podiplomskega študija sem svoje znanje bogatil v zasebni ordinaciji Dentalstudio v Ljubljani.  Z bogatimi izkušnjami sem leta 2013 ustanovil kliniko Ustna Medicina. Zdravje mi pomeni izredno veliko in s to vizijo tudi sodelujem v razvoju pojma celostnega zobozdravstva klinike. Del naše filozofije je tudi odpravljanje strahu pred zobozdravnikom do te mere, da obisk ordinacije lahko postane celo nekaj prijetnega.«
Povzetke znanstvenih vsebin, ki jih je dr. Sebastjan Perko v okviru podiplomskega raziskovalnega dela objavil v znanstvenih revijah najdete na povezavah:

http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1551-2916.2010.03835.x/abstract
http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0955221912000593

Simon Bele, dr. dent. med., strokovnjak splošnega ustnega zobozdravstva.

“Ustna medicina premika meje zobozdravstva.”

Že od malih nog sem kazal znake bodočega zobozdravnika, saj sem kot otrok na hiši mojih starih staršev v Straži pri Novem mestu, na veselje mojega dedka zvrtal kar precej lukenj v fasadi. To je bil moj prvi stik z vrtanjem. Seveda lukenj nisem zakrpal, tega sem se naučil mnogo kasneje. Ker je moj oče gradbinec in so me od nekdaj zanimale stavbe vseh vrst, sem v osnovni šoli najprej razmišljal, da bi postal arhitekt. Toda v gimnazijskih letih se je v moje življenje pripeljal nevsakdanji motorist Džuro, ki je imel licenco za vrtanje. Po njegovi zaslugi sem začel razmišljati o poklicu zobozdravnika.

Tako sem postal študent 1. letnika Medicinske fakultete v Ljubljani, smer stomatologija. Sedem let pozneje sem se kot mlad zobozdravnik zaposlil v Zdravstvenem domu Novo mesto, kjer pa kljub znanju in veliki želji nisem preveč užival, saj sem moral pacientom vse prevečkrat reči “ne”. Zato sem kmalu odprl svojo zasebno ordinacijo.
Nekaj let pozneje sem na izobraževanju srečal Sebastjana Perka, mojega sošolca s fakultete. Naključno srečanje je prineslo zamisel o širitvi koncepta Ustne medicine na Dolenjsko in ni bilo dvoma o moji nadaljnji poklicni pot, saj je Ustna medicina ekipa enkratnih ljudi, strokovnjakov, ki uživajo v svojem poklicu oz. bolje rečeno poslanstvu. Tu gre za resnično pravo zobozdravstvo, ki sem ga iskal osem let. Ustno medicino resnično priporočam vsem, ki jim je mar za svoje zdravje in si želijo strokovnega, prijaznega ter tehnološko dovršenega pristopa. Ustna medicina premika meje zobozdravstva. Od 1. oktobra 2015 tudi v Novem mestu. Sedaj pa zares 100 odstotno uživam v svojem poklicu!

Marko Berkopec, dr. dent. med., strokovnjak na področju oralne kirurgije

"Obkrožen z isto mislečimi ljudmi, lahko končno uresničim svoje strokovne ambicije in pacientom ponudim celostno oskrbo na najvišjem nivoju."

Otroštvo sem preživel v prijetnem okolju Vavte vasi ob reki Krki. Že kot otroka me je zanimala tehnika, letalsko modelarstvo in glasba. Svoje ročne spretnosti sem dokazoval z igranjem klasične kitare ter kasneje baritona. Po končani gimnaziji, ki sem jo obiskoval v Novem mestu, sem se odločil za študij na Medicinski fakulteti, smer Dentalna medicina. Študij sem uspešno zaključil leta 2007, po končanem stažu in strokovnem izpitu sem se zaposlil v Zdravstvenem domu Ljubljana – Bežigrad, kjer sem bil kratek čas tudi vodja odraslega zobozdravstva. Bil sem tudi reden član strokovnih komisij. Ves čas sem se trudil za napredek in razvoj. Redno sem se udeleževal seminarjev, kongresov ter strokovnih delavnic doma in v tujini. V okviru javnega zobozdravstva pa kljub temu  pacientom nisem mogel nuditi vsega, kar sodobna stomatologija danes ponuja.

Na povabilo dr. Perka in dr. Beleta sem se z veseljem odzval, ter maja 2016 začel sodelovati z ekipo Ustne Medicine. V tem prijetnem okolju, obkrožen z isto mislečimi ljudmi, lahko končno uresničim svoje strokovne ambicije in pacientom ponudim celostno oskrbo na najvišjem nivoju.

Bojan Vindiš, dr. dent. med., strokovnjak na področju biološkega zobozdravstva

"Stremim k temu, da mi služba predstavlja večji izziv in veselje, ter rad delam v perspektivnem in kakovostnem timu."

Moje zanimanje za delovanje človeškega telesa sega daleč v zgodnje otroštvo, ko sem neustavljivo prebiral vse poljudnoznanstvene revije in enciklopedije, ki so mi prišle pod roke. Prvo resno poglavje pri tem raziskovanju se je pričelo z vpisom na naravoslovno naravnano 2. gimnazijo v Mariboru, in se nadaljevalo na Medicinski fakulteti v Ljubljani.

V času študija sem aktivno sodeloval pri različnih projektih domačega društva študentov dentalne medicine in Slovenijo zastopal na srečanjih evropske in svetovne zveze študentov dentalne medicine v tujini. V okviru študentskega raziskovalnega dela sem na Centru za ustne bolezni in parodontologijo opravil raziskavo o mehanizmih nastanka parodontalne bolezni, in bil nagrajen s Prešernovo nagrado Medicinske fakultete. Izsledki raziskovalnega dela so bili predstavljeni na Parodontoloških dnevih, s prispevki v Zobozdravstvenem vestniku ter v najpomembnejši mednarodni reviji s področja parodontologije.

Študij sem zaključil z najvišjo povprečno oceno in prejel Oražnovo priznanje za najboljšega diplomanta na odseku za dentalno medicino. Moja prva samostojna zaposlitev je bila v Zdravstvenem domu Ljubljana, kjer sem hkrati 3 leta vodil zobozdravstveno varstvo odraslih in bil član strokovnega sveta. Po 5 letih dela v javnem zdravstvu me je pot vodila naprej.

Ekipi klinike Ustna Medicina sem se pridružil, ker stremim k temu, da mi služba predstavlja večji izziv in veselje, ter rad delam v perspektivnem in kakovostnem timu. Zaradi dolgoletnega zanimanja za tradicionalne in komplementarne medicine, še posebej ayurvedo in jogijsko znanost, se dodatno izobražujem tudi na tem področju.

Jelena Božić, dr. dent. med.

Vodilo, ki me vodi tako pri delu, kot tudi v življenju na sploh je »Primum non nocere«, kar pomeni »Najprej, ne škodi.«.

Prihajam iz majhnega mesta Banja Luka, ki se nahaja na severozahodu Bosne in Hercegovine. V Ljubljani živim sedaj že nekaj let, saj sem se vanjo takoj zaljubila. Občudujem njeno lepoto, zeleno reko, kostanje in jutranjo meglo, ki me pogosto spominja na moj domači kraj.

Svet zobozdravstva me je začel zanimati že ko sem bila stara 15 let, ko sem se vpisala na srednjo zdravstveno šolo, smer zobno-stomatološki tehnik. Svoje znanje sem nadgradila kasneje na Medicinski fakulteti v Banja Luki in končanem študiju postala doktorica stomatologije.

Na Ustni medicini je vsak dan poln novih izzivov, kjer ves čas pridobivam novo znanje in izkušnje, kar me dodatno motivira. V služno nikoli ne grem s težkim srcem, saj je tako, kot da grem v svoj t.i. drugi dom. Moji sodelavci in gostje Ustne medicine pa so že skoraj moja druga družina.

Bernarda Novak, asistentka

"Končno opravljam delo v katerem uživam, se iz dneva v dan učim in srečujem z novimi izzivi. "

Veselje do dela z ljudmi sem začutila že zelo zgodaj, pred približno desetimi leti, ko sem dobila svojo prvo študentsko zaposlitev. Po končanem izobraževanju iz ekonomije, in kasneje kozmetike, sem končno ubrala pravo pot. V meni se je prebudila ogromna želja po delu v zobozdravstvu.
Nikoli ne bom pozabila dneva, ko sem prvič stopila v prostore Ustne Medicine. Že celoten ambient, energija ter prvi sprejem s strani kolektiva so me prevzeli in očarali. Globoko v sebi sem potihoma upala, da bom na kliniki Ustna Medicina začela pisati novo poglavje svoje življenjske zgodbe. Od nekdaj sem namreč želela delati v urejenem in prijetnem okolju, kjer vladata pozitivna energija in zadovoljstvo pacientov. Všeč mi je kombinacija ročnih spretnosti, administracije ter timskega dela. Zavedam se, da je asistentka prvi stik v komunikaciji s pacienti in da je zato želja po delu z ljudmi na takšnem delovnem mestu zelo pomembna. Kaže se s prijazno besedo, nasmehom in toplim sprejemom.
Končno opravljam delo v katerem uživam, se iz dneva v dan učim in srečujem z novimi izzivi. Vsakodnevno spoznavam nove ljudi in skrb za njihovo dobro počutje ter obojestransko izkazano zaupanje je tisto, kar me osrečuje.
Ponosna sem, da sem lahko del ekipe strokovnjakov s področja zobozdravstva, od katerih črpam neprecenljivo znanje, ki je odlična popotnica za moje življenje.

Sara Lepenik, diplomirana ustna higieničarka

"Moje poslanstvo je, da vsakega posameznika naučim pravilnega izvajanja ustne higiene."

Prihajam iz Mengša, kjer sem odraščala v družini s tremi otroki. Večino zgodnjih otroških let sem preživela doma z babico, ki je moje življenje napolnila z vsakodnevnim veseljem, glasbo in željo po razvijanju same sebe. Vedno sem želela postati poklicna violinistka, vendar sem tekom odraščanja ugotovila, da bo igranje violine ostal le eden izmed mojih hobijev.
Pot me je pripeljala v zobozdravstvo. Vpis na študij ustne higiene je bila ena boljših odločitev v mojem življenju, saj sem našla poklic, ki me resnično veseli. Že med samim študijem sem pričela z delom na Ustni Medicini, ki mi je dala možnost, da se spoznam z različnimi vejami zobozdravstva. Začela sem z delom v Dentoteki, kjer sem pridobila ogromno izkušenj s pripomočki za ustno higieno, kar mi je sedaj v veliko pomoč pri mojem delu. Možnost, da svoje znanje delim z ljudmi v vsakodnevni praksi, je največje bogastvo, ki me iz dneva v dan izpopolnjuje. Zelo pomemben člen v zobozdravstvu je pravilna ustna higiena in moje poslanstvo je, da vsakega posameznika naučim pravilnega izvajanja le-te.
Ustna medicina me spodbuja pri doseganju novih znanj, zato se že veselim vseh prihajajočih izzivov.

Marija Ivanek, organizatorka

"Veseli me, da sem v družbi mladih in pozitivnih ljudi ter da lahko tudi jaz sodelujem pri soustvarjanju zgodbe Ustne medicine."

Pisalo se je leto 1987, ko sem prišla na svet. Odraščala sem v Ljubljani kot edinka, kjer sem obiskovala osnovno in srednjo šolo. Za študij sem izbrala Fakulteto za organizacijske vede. V času šolanja sem opravljala različna študentska dela, s katerimi sem pridobila ogromno izkušenj, predvsem na področju dela z ljudmi.

Ustni medicini sem se pridružila leta 2016 in ker verjamem, da se vse zgodi z razlogom, verjamam tudi, da sem se z namenom znašla v zgodbi Ustne medicine. Zdaj vem, da ima razlog tudi moja izbira študija , saj pri delu, ki ga opravljam lahko združim orgaznizacijo in delo z ljudmi. Področje zobozdravstva je bilo zame dokaj neznano, vendar me je vodila želja po novih znanjih in izzivih. Zelo hitro sem se ob prihodu v kliniko začela počutiti kot del ekipe. Zaradi medsebojne povezanosti in timskega dela vsak dan z veseljem pridem v službo, to pa je tudi motivacija za dobro opravljeno delo.

Tjaša Žnidaršič, zobni protetik

"Vedela sem, da si v prihodnosti želim poklica, kjer bom lahko razvijala svojo ustvarjalnost in kreativnost."

Zase bi lahko rekla, da sem ambiciozna, organizirana in zanesljiva oseba. Že v otroštvu sem kazala veliko zanimanje za ustvarjanje in oblikovanje. Zato sem svoj prosti čas velikokrat izkoristila za oblikovanje nakita ter oblikovanje raznih stvari iz testa ali gline. Vedela sem, da si v prihodnosti želim poklica, kjer bom lahko razvijala svojo ustvarjalnost in kreativnost, zato sem se vpisala na Srednjo šolo za farmacijo, kozmetiko in zdravstvo, smer zobotehnik. Srednjo šolo sem opravila z odliko. Sledilo je pripravništvo v Zdravstvenem domu Ljubljana – Vič. V svojem delu sem resnično uživala, vendar sem si želela svoje znanje še nadgraditi. Vpisala sem se na Zdravstveno fakulteto v Ljubljani, smer laboratorijska zobna protetika, ter novembra 2018 diplomirala.

Svojo poklicno pot sem začela kot zobna asistentka. Na ta način sem spoznala svoj poklic še z druge perspektive, vendar pa sem še vedno hrepenela po delu v zobnem laboratoriju. Ko se mi je ponudila priložnost dela v Ustni Medicini, sem jo z največjim veseljem sprejela. Že od nekdaj sem namreč želela delati v urejenem okolju, obdanim z motiviranim in predanim kolektivom. Delo v Ustni Medicini mi omogoča osebnostno in poklicno rast.

Ajda Ambrožič, organizatorka

"Vsak dan se z nasmehom odpravim med prijetne sodelavce in paciente."

Dolga leta sem imela svoje podjetje in v času krize moja panoga ni preživela. Podala sem se na nove poti, ostajala sem pri zaposlitvah, kjer je delo z ljudmi vsakodnevno. Življenje ti postreže z vedno novimi izzivi, da ponovno poiščeš delo, ki te bo osrečevalo in v katerem uživaš.

Prvo srečanje z Ustno medicino je bil slučaj. Hči pri ortodontu, da bo dobila *zvezdice*. Stanje zobovja in čeljusti je zahtevalo dodatne žičke v ustih, kar bi moji najstnici zagrenilo življenje. Rešitev v Ustni medicini je prišla v obliki nevidnega aparata Invisalign. In mladost je še dalje brezskrbna.

V morju napisanih prošenj, sem oddala tudi prošnjo v administracijo Ustne medicine. Povabljena sem bila na razgovor, in zdaj sem tu. V čudoviti mešanici dela s pacienti, organizaciji, povezovanju zaposlenih in učenju zanimivih novih stvari.

Lastnika sta mi ponudila možnost in jaz sem jo sprejela. Ko grem na delo v kliniko Ustna medicina mi je najpomembneje, da grem vsak dan rada med ljudi, s katerimi preživim večji del dneva. Vsak dan se z nasmehom odpravim med prijetne sodelavce in paciente.

Ekipa terapevtov, asistentk in na splošno vseh s katerimi sodelujemo, je ekipa pozitivnih in prijetnih ljudi.

Aleksandra Saša Habat, organizatorka

»V vseh pogledih je sedaj moje in življenje moje družine bolj mirno, polno in veselo.«

Že od nekdaj me je veselilo delo z ljudmi, zato sem se po končanem šolanju zaposlila na letališču Brnik. Tam sem kot agentka oskrbe potnikov delala zadnjih 26 let. Kljub temu, da sem rada opravljala svoje delo, sem si po rojstvu najmlajšega otroka želela delovnik, ki bi mi omogočal več časa z družino. V iskanju novih priložnosti sem le-to našla v Ustni medicini. Zelo sem bila vesela, ko sem izvedela, da mi je bila ponujena priložnost za nov začetek. Zbrala sem pogum in se poslovila od letališča, ter se podala novim izzivom naproti.

V Ustni medicini se veselim vsakega novega delovnega dne, ki ga lahko preživim med prijaznimi in strokovnimi sodelavkami in sodelavci. Veseli me, da še vedno delam z ljudmi in da sem v službi neprestano nekaj dogaja. Vse veščine, ki sem jih skozi leta osvojila na letališču, z veseljem uporabljam tudi sedaj pri svojem delu.

Neizmerno sem vesela, da imam končno urejen delovni čas, proste vikende in praznike in da mi ni več potrebno vstajati sredi noči. Sedaj imam več časa zase in za sina, saj lahko bolj aktivno sodelujem pri njegovem odraščanju.

Katja Erjavec Damjanović, diplomirana ustna higieničarka

»S svojo pozitivno naravnanostjo in empatijo do človeka, rada prispeva v ekipo s katero sodelujem.«

Zaradi želje pomagati ljudem, kar me spremlja že od rane mladosti, sem se vpisala na študij ustne higiene. V času študija sem spoznala, da mi je delo pisano na kožo, kar me je še dodatno motiviralo, da sem si pridobila znanja na področju dela z ljudmi v zobozdravstvenem okolju. Delo, ki ga opravljam mi je v veliko zadovoljstvo, zaradi dinamike dela in želje po izpopolnjevanju.

Po naravi sem energična, vedno polna optimizma, kar se mi zdi ključnega pomena pri delu z našimi gosti. V veliko veselje mi je, da sem se pridružila, tako uspešnem timu kot je ekipa Ustne medicine. Tu me vedno znova navdušuje že sam način dela, storitve na visokem nivoju in to, da tukaj nihče ni samo številka. Tukaj vsak človek šteje.

Nace Novak, asistent

»Moj cilj je, da se z dnevom v dan izboljšujem in napredujem.«

Že od malih nog imam velik čut do sočloveka. Vedno rad pomagam ljudem in jih s
svojo energijo dvigam. Večino svojega življenja sem posvetil plesu in odnosom z
glasbo. Sem »freestyle« plesalec in pedagog, kar pomeni, da se ukvarjam z gibalno
improvizacijo. Veliko sem gostoval v tujini na različnih dogodkih in delavnicah. Z leti
sem pridobil toliko znanja, da zadnje tri leta redno poučujem ljudi po Sloveniji in v
tujini. Od otrok pa vse do njihovih staršev, začetnikov, do ljudi, ki ples jemljejo zelo
resno. V veselje mi je delati z ljudmi in videti nasmejane, zadovoljne obraze. Leta
2018 sem uspešno zaključil šolanje kot zdravstveni tehnik. V času šolanja sem se
srečeval z različno bolnimi ljudmi. Njihove zgodbe in stanja so mi v veliki meri odprli
oči za življenje. Zavedal sem se, kako pomembno je ohranjati zdravo telo na fizični in
psihični ravni.

Moj cilj je, da se z dnevom v dan izboljšujem in napredujem. Vsak dan želim biti
boljša različica sebe in Ustna Medicina mi omogoča prav to! Na Ustni Medicini se
vsak dan srečujem s težkimi izzivi, ki jih z veseljem rešujem, saj je rezultat
zadovoljen, nasmejan človek. V čast mi je delat poleg izjemnih terapevtov in prijetnih
sodelavcev, ki me vsak dan motivirajo in izboljšujejo.

Rok Papež, asistent

»Že od malih nog sem bil tehnični tip človeka in ljubitelj sončnih zahodov ter prelepih gora.«

Prihajam iz Bele krajine, bolj natančno iz Črnomlja. Že od malih nog sem bil tehnični tip človeka in ljubitelj sončnih zahodov ter prelepih gora.

Po končani osnovni šoli, sem si želel dela z ljudmi, zato sem izobraževanje nadaljeval v Novem mestu, kjer sem leta 2017 končal srednjo zdravstveno šolo in s tem pridobil naziv zdravstveni tehnik. V želji po nadaljnem šolanju in po bolj tehničnem poklicu, sem se nato vpisal na zdravstveno fakulteto, smer laboratorijska zobna protetika, in se navdušil nad delom, katerega izvaja protetik.

Leta 2020 sem prišel na Ustno medicino kot študent, in se takoj navdušil nad njihovo vizijo in načinom dela. Po 2 letih študentskega dela sem se tudi zaposlil in sedaj skupaj oblikujemo kolektiv, katerega bi si zagotovo vsak želel.

Sanela Skenderović, administracija

»Želja, da bi delala v zdravstvu me je spremljala že od otroštva, zato je vpis na Srednjo zdravstveno šolo bil pričakovan.«

Želja, da bi delala v zdravstvu me je spremljala že od otroštva, zato je vpis na Srednjo zdravstveno šolo bil pričakovan. Empatija in potreba po pomoči drugim sta igrala ključno vlogo pri izbiri in kasneje tudi uspešnem zaključku študija delovne terapije na Zdravstveni fakulteti. Opravljanje raznolikih študentskih del je v meni vzpodbudilo potrebo po dodatnem izobraževanju, kar je pripeljalo do uspešno zaključene ekonomske šole.

Po večletnem delu na različnih področjih zdravstva, sem si želela novih izzivov ter novega znanja in za to videla priložnost na Ustni Medicini. Delo, ki ga opravljam mi omogoča združitev in uporabo znanja, ki sem ga pridobila tekom vseh izobraževanj ter me vsakodnevno postavlja pred novimi izzivi. Timski duh, strokovnost, dinamičnost, osebna rast in stik s pacienti je tisto zaradi česar se vsak dan z veseljem odpravim v službo.

Anja Vasle, asistentka

"Vse se začne z nasmehom."

Želja pomagati drugim me je spremljala odkar vem zase. Že kot majhna deklica sem rada pomagala, kjer je to le bilo mogoče, zato ni bilo nobeno presenečenje, ko sem se odločila vpisati na zdravstveno šolo.

Po uspešnem zaključku šolanja so moje prve delovne izkušnje obsegale delo v reševalni službi ter kasneje na medicini dela.

Ker pa imam rada nove izzive, željo po nenehnem učenju in lepih ter predvsem zdravih nasmehih, me je pot sčasoma pripeljala na ustno medicino.

Topel sprejem, urejeno ter lepo delovno okolje, super kolektiv in ekipno delo s strokovnjaki na področju zobozdravstva, me je prepričalo in takoj sem vedela, da je to delo, ki si ga želim opravljati.

Irnes Čajić, asistent

»Že od zgodnjega otroštva me je življenska pot vodila proti zdravstvu.«

Že od zgodnjega otroštva me je življenska pot vodila proti zdravstvu. Kot otrok sem pogumno in z veseljem obiskoval zobozdravnika. Z vstopom v zobozdravniško ordinacijo sem  čutil veselje v srcu. Po končani osnovni  šoli v Bosni sem se odločil da svojo sanjsko pot nadaljujem na srednji zobotehnični šoli v Ljubljani.

Po končani srednji šoli sem hotel svoje znanje še dodatno nadgraditi. Zato sem se vpisal na študij ustne higiene, ki mi bo po končanem študiju omogočil, da s svojim znanjem dodatno in bolj uspešno pomagam ljudjem.

Z vstopom v prostore Ustne  Medicine sem občutil veselje v srcu kot otrok. Vedel sem da želim biti del te ekipe. Vsak dan v službi pridobim nove izkušnje in kvalitetno znanje s katerim našim gostom pomagamo.

“Dan v službi ni le še en običajen dan. To je nova priložnost, da naredim to, o čemer sanjam.”

Irnes Cajic

Ana Lea Vuković, zobotehnik

“Ob ponedeljkih z veseljem vstanem, saj je moj poklic moja pravljica”

V 7. razredu osnovne šole sem se zaljubila v poklic zobnega tehnika. Vedno sem hrepenela po oblikovanju in ustvarjanju. Še, ko sta me starša vpisala na tenis (bila sem stara 6 let) sem na igrišču iz umetnega peska raje delala potičke kot igrala tenis. Vedela sem, da bom v tem poklicu lahko uživala in izkoristila ves svoj potencial. Enostavno lažje sliko v glavi prenesem v 3D obliko, kot pa narišem na list papirja.

Svojo poklicno pot sem začela na Srednji šoli za farmacijo, kozmetiko in zdravstvo, smer zobotehnik. Po končanju sem opravila pripravništvo v Zdravstvenem domu v Ljubljani, enota Moste. Kasneje, po opravljenem strokovnem izpitu sem se zaposlila v zobotehničnem laboratoriju. Svoje znanje ves čas nadgrajujem z obiskovanjem seminarjev in izobraževanj tako enodnevnih kot tudi tistih, ki trajajo nekaj dni.

Kasneje se mi je ponudila možnost zaposlitve v Ustni Medicini. Zaradi odlične ekipe sodelavcev in ljubezni do dela, z velikim veseljem prihajam na delo. Zaradi delovnega okolja, ki te spodbuja k rasti in razvoju, tako na delovnem kot tudi na osebnem nivoju, lahko rečem, da je moja karierna pot, moja pravljica, popolna.

Špela Vidmar, asistentka

"Sem vesela, ambiciozna, rada pomagam drugim in osrečuje me ko Vam lahko narišem nasmeh na obrazu."

Kot najstarejši otrok v družini sem zmeraj rada skrbela za ostale, jim pomagala in ustvarjala, to me je pripeljalo do tega da se že od svojega 14. leta ukvarjam z zobozdravstvom.

Zaključila sem srednjo zobotehnično šolo v Ljubljani in se nato vpisala na študij dentalne medicine v Sarajevu. Selitev v drugo državo mi je prinesla veliko novih izkušenj in poznanstev, samostojnost ter drugačen pogled na svet in kulture.

Po zaključenem študiju me je pot nato vodila nazaj domov v Ljubljano, kjer sem se zaposlila v Ustni medicini. Tu sem se navdušila nad njihovim pristopom k celostnem zobozdravstvu in gostom. Vsak dan se veselim prihoda na delo, saj me tu pričaka prijeten kolektiv in novi izzivi, zaradi katerih dobivam še dodatno motivacijo za nadaljnji razvoj, učenje in izpopolnjevanje.

Patricia Tonin, recepcija

"Sodelavci smo kot velika družina, si pomagamo in delujemo kot ekipa."

Prihajam iz službe javnega sektorja, rada sem v stiku z ljudmi. Od malega me je spremljal strah pred zobozdravniki in nikoli si nisem mislila, da bo moj delovni dan prav na taki kliniki.

Sodelavci smo kot velika družina, si pomagamo in delujemo kot ekipa. To je prednost moje zaposlitve, smo malo manjša ekipa in zato smo lahko bolj povezani.

Mogoče imam priliko prav tu pomagati ljudem, otrokom ali pa starostniku da premagamo (nepotreben) strah pred zobozdravnikom.

Ali je Ustna medicina prava izbira za vas?
Izpolni vprašalnik

Nas želite obiskati?

Izpolnite obrazec in kmalu vas pokličemo
 
 

Dobrodošli v kliniki za celostno zobozdravstvo!

Klinika Ustna Medicina predstavlja popolnoma nov in drugačen pristop obravnave pacientov. V prvi vrsti vse, ki začnete pot oskrbe vaše ustne votline pri nas, imenujemo gosti. Želimo, da se vsak gost že pri vstopu v kliniko počuti prijetno, da izgubi morebiten strah pred zobozdravnikom in zaupa strokovnjakom, ki rešujejo vaše težave. Bistvo našega dela je dvig zavesti splošne javnosti o pomembnosti zdravja celotne ustne votline, saj ima ta velik vpliv na telo, tako fizično kot tudi psihično. Verjamemo, da sleherni uspeh zdravljenja izvira iz primernega in pristnega odnosa med posameznikom in osebjem klinike. Zato si bomo vedno vzeli dovolj časa, da vas spoznamo kot osebo in ne samo kot lastnika zob. Ne odločamo se namesto vas. Naša naloga in zaveza je, da vas primerno poučimo in vam na enostaven način razložimo zapletene stvari. Ponudimo vam možnosti, med katerimi lahko izbirate sami. Le tako bo vaša odločitev skladna z vrednotami in željami, ki jih imate. Trdno verjamemo v dejstvo, da ima vsak človek pravico do zdravja in verjamemo, da ima vsak pravico zdravju reči tudi ne.