Estetika | Ustna Medicina
Pustite močan vtis. Tudi z lepimi zobmi.

Prvi vtis je zelo pomemben in moramo si priznati, da nas poleg izjemne osebnosti pogosto očara že prijeten videz in skladnost obraznih potez. Ko nekoga spoznamo, naj bi bil ravno nasmeh tisti, ki ga poleg oči najprej opazimo. Če je nasmeh samozavesten, lep in zdrav, lahko odpre mnoga vrata v življenju in pripomore k uspehu tako na osebnem kot na poslovnem področju. Prav zato se danes želji po popolnem nasmehu vsi težko upremo.

Estetski zobozdravstveni posegi vključujejo različne metode, katerih cilj je izboljšati tako videz kot funkcijo zob in čeljustnic ter poskrbeti za skladnost obraza. Včasih že z manjšimi postopki, kot je denimo beljenje zob, dosežemo veliko spremembo. Na kliniki Ustna Medicina izvajamo vrsto estetskih posegov, s katerimi bodo vaši zobje zasijali v svoji najbolj blesteči podobi. Ne smemo pa pozabiti, da je osnova in predpogoj lepega nasmeha zdravje zob in dlesni ob njih.

Beljenje zob

Beljenje zob je neškodljiv estetski postopek posvetlitve vašega nasmeha. Na trgu najdemo veliko različnih proizvodov, ki obljubljajo sijoč nasmeh brez obiska zobozdravnika, vendar moramo biti pri uporabi teh zelo previdni. Na kliniki Ustna Medicina odsvetujemo domačo uporabo različnih proizvodov za beljenje zob, saj lahko nekakovostni produkti poškodujejo zobno sklenino in pustijo trajne ter nepopravljive posledice.

Klinične izkušnje nam narekujejo, da je najbolj zanesljivo in predvidljivo beljenje z individualizirano izdelano belilno opornico, ki ga po navodilih zobozdravnika izvajate doma. Takšno beljenje namreč poteka postopoma in ga prekinemo, ko dosežemo želeno barvo. Razlika v barvi zob je po beljenju več kot očitna, saj v povprečju dosežemo posvetlitev za približno 2-3 odtenke, odvisno od vzroka zabarvanja zob.

Pred beljenjem

 

Po beljenju

Na kliniki Ustna Medicina uporabljamo White Dental Beauty sistem, ki omogoča izrazito spremembo barve zob v krajšem času ter na popolnoma varen način. Ob izbiri prave koncentracije belilnega gela dosežemo vidne rezultate beljenja ob samo 30-minutni uporabi belilnih gelov vsak dan.

Prednosti White Dental Beauty belilnega sistema
  • Varno. Z nevtralnim pH okoljem White Dental Beauty sistem ne poškoduje zobne sklenine.
  • Neboleče. Velik delež vode v belilnem gelu poskrbi, da so zobje med postopkom in po njem hidrirani, prepojeni z vodo, kar zmanjša njihovo občutljivost, za dodatno zaščito pa so dodani še natrijev nitrat in fluoridi. Gel zaradi viskoznosti ostaja znotraj opornice in ne izteka v okolico, tako da ne draži dlesni ali ustne sluznice.
  • Učinkovito.
  • Z dolgotrajnimi rezultati.

Tehnologija beljenja zob, ki jo uporabljamo na kliniki Ustna Medicina, je neboleča in popolnoma varna tudi pri umetnih zobnih strukturah, kot so zobne krone, zobne luske in mostički, saj jih ne poškoduje in tudi ne vpliva na njihovo barvo. Ob upoštevanju naših navodil za nego zob po beljenju, zagotavljamo dolgotrajne rezultate in sijoč nasmeh, ki bo pritegnil marsikateri pogled.

Zobne luske

Z zobnimi luskami (estetskimi fasetami) povremo zobem lep videz, dobro funkcijo in vzpostavimo harmoničen odnos med nasmehom in obrazom. Zobne luske so tanke lupine, narejene iz dentalnega porcelana, katere cementiramo oziroma prilepimo na sprednjo površino zob in s tem dosežemo želeno korekcijo nasmeha.

Z estetskimi zobnimi luskami iščemo harmonijo, ki je kljub subjektivnim merilom lepote vsem privlačna.

So zobne luske prava rešitev zame?

Zobne luske svetujemo v primeru močno zabarvanih zob zaradi koreninskega zdravljenja, jemanja različnih zdravil, ki povzročajo zabarvanje zobne substance, ter v primeru večjih zalivk, ki oslabijo strukturo zoba. Prav tako so luske odlična rešitev pri prekomerno obrabljenih zobeh, odlomljenih griznih robovih ter pri nepravilni obliki, velikosti in položaju zob, kar vključuje tudi velike razmike med zobmi – diasteme.

Zobje pred zobnimi luskami
Zobje po izdelavi zobnih lusk

Izdelava zobne luske zahteva minimalno invazivno preparacijo oziroma brušenje zoba, saj ostanemo v sklenini, povrhnji plasti zoba, in ga s tem ohranimo vitalnega, živega. Najprimernejši material za izdelavo lusk je dentalni porcelan. Z njim lahko dosežemo primerno strukturno trdnost restavriranega zoba, do potankosti posnemamo barvne lastnosti naravnih zob in odboj svetlobe, prav tako pa so te luske odporne proti zabarvanju, za razliko od lusk, izdelanih iz kompozitnih materialov.

Visoko estetske zobne proteze

Z zobnimi protezami oziroma snemnimi protetičnimi nadomestki ponovno vzpostavimo uravnotežen ugriz in povrnemo obrazu harmoničen nasmeh, ko pride do težav z zobmi ali do njihove izgube. Brezkovinske, visoko estetske snemne proteze in snemljivi zobni mostički predstavljajo sodobno biokompatibilno oskrbo na vaših zobeh ter v primeru brezzobosti.

Ali lahko zobna proteza izgleda naravno?

Seveda. Na kliniki Ustna Medicina smo za vas izbrali visoko estetske zobe proizvajalca Ivoclar Vivadent, ki zelo dobro posnemajo naravno barvo ter strukturo zob. Manjkajoča mehka tkiva oziroma dlesen, ki jo posnema proteza, prav tako individualno izdelamo glede na vaš videz in starost. Z novimi zobmi boste videti tako naravno, da bo marsikdo spregledal, da nosite protezo.

Odstranjevanje zobnih oblog

Temno zabarvanje zob ob robu dlesni, zobni kamen in rumenkasto obarvana površina zob so estetske nepravilnosti, ki jih zlahka odpravimo s temeljitim čiščenjem zobnih oblog, poliranjem in peskanjem zob. Po opravljenih postopkih pri zobozdravniku oziroma ustnem higieniku je seveda zelo pomembna tudi skrbna nega zob in dlesni, ki bo nasmeh ohranjala še naprej tako sijoč.

Odstranjevanje zobnih oblog je estetski postopek, vendar tudi izjemno pomembno preventivno dejanje, saj preprečuje nastanek vnetja obzobnih tkiv (parodontoze). Je tudi osnovni del terapije pri začetnem vnetju dlesni, ki mu pravimo gingivitis.

Čiščenje zobnega kamna na kliniki Ustna Medicina opravimo z uporabo ultrazvoka, s katerim razbijemo trde zobne obloge nad dlesnijo in tudi pod nivojem dlesni. Prav tako odstranimo trdovratna temna zabarvanja med zobmi in ob robu dlesni.

Čiščenju zobnega kamna vedno sledi poliranje zob, saj na ta način zgladimo površino, ki je zaradi uporabe ultrazvoka rahlo razbrazdana, in odstranimo preostala površinska zabarvanja na zobeh. Ker so zobje po poliranju zelo gladki, je nabiranje trdih in mehkih zobnih oblog oteženo.

Na težko dostopnih mestih ob stikih med zobmi zabarvanja odstranimo s peskanjem zob.

 

Nas želite obiskati?

Izpolnite obrazec in kmalu vas pokličemo
 
 

Dobrodošli v kliniki za celostno zobozdravstvo!

Klinika Ustna Medicina predstavlja popolnoma nov in drugačen pristop obravnave pacientov. V prvi vrsti vse, ki začnete pot oskrbe vaše ustne votline pri nas, imenujemo gosti. Želimo, da se vsak gost že pri vstopu v kliniko počuti prijetno, da izgubi morebiten strah pred zobozdravnikom in zaupa strokovnjakom, ki rešujejo vaše težave. Bistvo našega dela je dvig zavesti splošne javnosti o pomembnosti zdravja celotne ustne votline, saj ima ta velik vpliv na telo, tako fizično kot tudi psihično. Verjamemo, da sleherni uspeh zdravljenja izvira iz primernega in pristnega odnosa med posameznikom in osebjem klinike. Zato si bomo vedno vzeli dovolj časa, da vas spoznamo kot osebo in ne samo kot lastnika zob. Ne odločamo se namesto vas. Naša naloga in zaveza je, da vas primerno poučimo in vam na enostaven način razložimo zapletene stvari. Ponudimo vam možnosti, med katerimi lahko izbirate sami. Le tako bo vaša odločitev skladna z vrednotami in željami, ki jih imate. Trdno verjamemo v dejstvo, da ima vsak človek pravico do zdravja in verjamemo, da ima vsak pravico zdravju reči tudi ne.