Zobna protetika | Ustna Medicina

Zobna protetika na različne načine obnavlja poškodovane, koreninsko zdravljene (mrtve) in zabarvane zobe ter nadomešča izgubljene zobe. Kakovostni protetični izdelki natančno posnemajo videz, občutek ter funkcijo naravnih zob.

Zobne prevleke (zobne krone), mostički, zobne luske ter inlay in onlay delne prevleke spadajo med fiksne protetične izdelke, ki jih cementiramo na zobe in popolnoma prevzamejo mesto in funkcijo naravnih zob. Med snemne protetične rešitve pa uvrščamo snemni most, ki je nameščen na zobeh, implantatih in dlesni ter delne ali totalne estetske snemne nadomestke (zobne proteze).

V kliniki Ustna Medicina prisegamo na zadnje dosežke v razvoju stomatoloških materialov, zato se trudimo v celoti izogniti uporabi kovinskih zlitin v protetičnih nadomestkih. Ti lahko namreč povzročajo neželene reakcije zaradi preobčutljivosti na uporabljene materiale, obenem pa je estetika kovinskih rešitev precej slabša. Zato uporabljamo biokompatibilne materiale, ki omogočajo izdelavo popolnoma brezkovinskih visoko estetskih protetičnih nadomestkov.

Še isti dan nov nasmeh

Pogosta skrb pacientov, ki obiščejo našo zobno ambulanto je, kako bodo preživeli celotno obdobje protetične rehabilitacije, saj morajo kljub temu normalno jesti, se smejati, hoditi v službo in se gibati v družbi. Zavedamo se, da je skoraj nemogoče preživeti to obdobje v izolaciji, zato vas še pred odhodom iz ordinacije opremimo z visoko estetskimi, digitalno izdelanimi provizoriji. Tako boste tudi med postopkom nameščanja protetičnih rešitev lahko nemoteno in z nasmehom opravljali vaša vsakdanja opravila.

Preprosto digitalno

Digitalizacija postopkov v zobozdravstvu je pri protetičnih rehabilitacijah olajšala in izboljšala predstavitev postopka pacientu, postopek je udobnejši in veliko hitrejši, končna keramična rešitev pa izjemno natančna in dolgotrajna. Kovinske odtisne žlice, neprijetne odtisne mase in bruhalni refleks tako počasi postajajo preteklost.

Dodatna prednost razvoja digitalne tehnologije je hitra izdelava že prej omenjenih visoko estetskih začasnih provizorijev. Ob pripravi zob za protetično obnovo še isti dan oziroma v enem dnevu laboratorijsko izdelamo začasno rešitev, ki tudi za daljše časovno obdobje, v kolikor to narekuje načrt terapije, estetsko nadomesti zobe v čakanju na nov nasmeh.

Pri zobni protetiki nam je v pomoč znanje doktorskega študija zobozdravstva na Mednarodni podiplomski šoli, ki jo je obiskoval dr. Sebastjan Perko, dr. dent. med.

 

Preberi več

Zobna protetika od A do Ž

Zobna protetika je izredno širok pojem, ki v grobem pomeni nadomeščanje manjkajočih zob, v malce širšem pomenu pa funkcionalno in estetsko oskrbo. Ločimo fiksno in snemno...

6 mitov in resnic o zobni protetiki

...

Digitalno odtiskovanje in začasna rešitev v istem dnevu

Koncept Ustne medicine in partnerjev – Inštituta Jožefa Štefana in Stockholmske univerze Zavedamo se, da želite zapustiti zobozdravniško ordinacijo z lepim nasmehom in funkcionalnim...

e-obvestila

Začutite sproščen utrip Ustne Medicine tudi digitalno! Izbrane vsebine novičnika Od ust do ust vam bomo dostavili neposredno v elektronski nabiralnik, tako da boste vedno na tekočem z dogajanjem, novostmi in posebno ponudbo za vaš popoln nasmeh. Prijavite se na e-obveščanje in nikoli ne zamudite najbolj aktualnih novic ter posebnih ugodnosti.

Za uspešno vključitev v naš sistem e-mail obveščanja vas prosimo za vašo privolitev za naslednje aktivnosti:

 
Svojo odločitev lahko kadarkoli prekličete tako, da kliknete povezavo za odjavo v nogi katerega koli e-poštnega sporočila, ki ga prejmete od nas, ali pa nam pišete na info@ustna-medicina.com.
Z vašimi podatki bomo ravnali s spoštovanjem in vso odgovornostjo. Za več informacij o naših postopkih zasebnosti preberite Politiko zasebnosti. S klikom spodaj se strinjate, da vaše podatke obdelamo v skladu s temi pogoji.
 
captcha