Kadar večji del zoba predstavlja zalivka, ga zaradi mehanske trdnosti in seveda bolj estetskega končnega rezultata obnovimo s keramično zobno prevleko. Ta lahko v celoti zaobjema zob ali pa ga prekriva le delno, čemur zobozdravniki pravimo delna zobna prevleka.

Z zobnimi prevlekami oskrbimo posamezne zobe, s povezovanjem in dodajanjem vmesnih členov pa lahko premostimo tudi vrzeli med zobmi (manjkajoče zobe). Taki protetični rešitvi pogovorno rečemo kar zobni mostiček.

Za oskrbo posameznih zob uporabljamo keramično prevleko, ki je dobro prosojna za svetlobo in omogoča odlično integracijo zobne prevleke v obstoječ zobni lok. Pri obsežnejših delih (zobni mostički) pa prisegamo na cirkon oksidno keramiko, katere visoka trdnost omogoča dolgotrajno obstojnost protetičnega dela, kar potrjujejo ne le znanstveni izsledki temveč tudi naše izkušnje. Tovrstna keramika ni prepustna za svetlobo in je zato zelo primerna v primerih, kjer so zobje temno zabarvani zaradi starih kovinskih zatičev ali preteklega, ne ravno optimalnega koreninskega zdravljenja zob.

 

Preberi več

e-obvestila

Začutite sproščen utrip Ustne Medicine tudi digitalno! Izbrane vsebine novičnika Od ust do ust vam bomo dostavili neposredno v elektronski nabiralnik, tako da boste vedno na tekočem z dogajanjem, novostmi in posebno ponudbo za vaš popoln nasmeh. Prijavite se na e-obveščanje in nikoli ne zamudite najbolj aktualnih novic ter posebnih ugodnosti.

Za uspešno vključitev v naš sistem e-mail obveščanja vas prosimo za vašo privolitev za naslednje aktivnosti:

 
Svojo odločitev lahko kadarkoli prekličete tako, da kliknete povezavo za odjavo v nogi katerega koli e-poštnega sporočila, ki ga prejmete od nas, ali pa nam pišete na info@ustna-medicina.com.
Z vašimi podatki bomo ravnali s spoštovanjem in vso odgovornostjo. Za več informacij o naših postopkih zasebnosti preberite Politiko zasebnosti. S klikom spodaj se strinjate, da vaše podatke obdelamo v skladu s temi pogoji.
 
captcha