Zobne prevleke | Ustna Medicina

Kadar večji del zoba predstavlja zalivka, ga zaradi mehanske trdnosti in seveda bolj estetskega končnega rezultata obnovimo s keramično zobno prevleko. Ta lahko v celoti zaobjema zob ali pa ga prekriva le delno, čemur zobozdravniki pravimo delna zobna prevleka.

Z zobnimi prevlekami oskrbimo posamezne zobe, s povezovanjem in dodajanjem vmesnih členov pa lahko premostimo tudi vrzeli med zobmi (manjkajoče zobe). Taki protetični rešitvi pogovorno rečemo kar zobni mostiček.

Za oskrbo posameznih zob uporabljamo keramično prevleko, ki je dobro prosojna za svetlobo in omogoča odlično integracijo zobne prevleke v obstoječ zobni lok. Pri obsežnejših delih (zobni mostički) pa prisegamo na cirkon oksidno keramiko, katere visoka trdnost omogoča dolgotrajno obstojnost protetičnega dela, kar potrjujejo ne le znanstveni izsledki temveč tudi naše izkušnje. Tovrstna keramika ni prepustna za svetlobo in je zato zelo primerna v primerih, kjer so zobje temno zabarvani zaradi starih kovinskih zatičev ali preteklega, ne ravno optimalnega koreninskega zdravljenja zob.

 

Preberi več

Nas želite obiskati?

Izpolnite obrazec in kmalu vas pokličemo
 
 

Dobrodošli v kliniki za celostno zobozdravstvo!

Klinika Ustna Medicina predstavlja popolnoma nov in drugačen pristop obravnave pacientov. V prvi vrsti vse, ki začnete pot oskrbe vaše ustne votline pri nas, imenujemo gosti. Želimo, da se vsak gost že pri vstopu v kliniko počuti prijetno, da izgubi morebiten strah pred zobozdravnikom in zaupa strokovnjakom, ki rešujejo vaše težave. Bistvo našega dela je dvig zavesti splošne javnosti o pomembnosti zdravja celotne ustne votline, saj ima ta velik vpliv na telo, tako fizično kot tudi psihično. Verjamemo, da sleherni uspeh zdravljenja izvira iz primernega in pristnega odnosa med posameznikom in osebjem klinike. Zato si bomo vedno vzeli dovolj časa, da vas spoznamo kot osebo in ne samo kot lastnika zob. Ne odločamo se namesto vas. Naša naloga in zaveza je, da vas primerno poučimo in vam na enostaven način razložimo zapletene stvari. Ponudimo vam možnosti, med katerimi lahko izbirate sami. Le tako bo vaša odločitev skladna z vrednotami in željami, ki jih imate. Trdno verjamemo v dejstvo, da ima vsak človek pravico do zdravja in verjamemo, da ima vsak pravico zdravju reči tudi ne.