Provizoriji – začasne prevleke | Ustna Medicina

Začasna zobna prevleka ali provizorij je protetični izdelek, ki za določen čas nadomešča manjkajoči del zobne krone. Provizorij ohranja ali povrne estetski videz zoba, omogoča normalno žvečenje, preprečuje neprijetne občutke in skelenje pri temperaturnih spremembah, zaščiti dlesni ter hkrati preprečuje premik zob v času do izdelave končnega protetičnega izdelka.

Estetske začasne prevleke, narejene v le nekaj urah po pripravi (brušenju) zob ter digitalnem odtiskovanju.

Z digitalizacijo zobozdravstva visoko estetsko začasno rešitev pripravimo že v enem dnevu. Digitalno odtiskovanje in računalniško vodena izdelava provizorijev omogočata, da z novimi provizoriji zobno ambulanto zapustite še isti dan.

Provizorije izdelamo takrat, ko zoba z zalivko ne moremo oskrbeti na optimalen način ter tako ugoditi mehanskim, funkcijskim in estetskim zahtevam. Pogosto se provizoriji uporabijo tudi kot preizkus ustreznosti novega nasmeha ter za privajanje na novo stanje v ustih po predvidenem protetičnem posegu. Zobe kasneje seveda oskrbimo s keramičnimi prevlekami, začasne zobne prevleke pa so zgolj prehodna rešitev – za kratek čas ali za daljše premostitveno obdobje.

 

Začasne zobne prevleke v zgornji čeljusti (od leve do desne štirice).

 

Preberi več

Začasne prevleke

Kratkotrajni in dolgotrajni provizoriji Začasna zobna prevleka ali provizorij je protetični izdelek, ki za določen čas nadomešča manjkajoči del zobne krone. Provizorij ohranja ali povrne dober...

Estetska korekcija nasmeha

Z dolgotrajnimi provizoriji kot začasno rešitvijo do prenovljenega nasmeha in notranjega...

Nas želite obiskati?

Izpolnite obrazec in kmalu vas pokličemo
 
 

Dobrodošli v kliniki za celostno zobozdravstvo!

Klinika Ustna Medicina predstavlja popolnoma nov in drugačen pristop obravnave pacientov. V prvi vrsti vse, ki začnete pot oskrbe vaše ustne votline pri nas, imenujemo gosti. Želimo, da se vsak gost že pri vstopu v kliniko počuti prijetno, da izgubi morebiten strah pred zobozdravnikom in zaupa strokovnjakom, ki rešujejo vaše težave. Bistvo našega dela je dvig zavesti splošne javnosti o pomembnosti zdravja celotne ustne votline, saj ima ta velik vpliv na telo, tako fizično kot tudi psihično. Verjamemo, da sleherni uspeh zdravljenja izvira iz primernega in pristnega odnosa med posameznikom in osebjem klinike. Zato si bomo vedno vzeli dovolj časa, da vas spoznamo kot osebo in ne samo kot lastnika zob. Ne odločamo se namesto vas. Naša naloga in zaveza je, da vas primerno poučimo in vam na enostaven način razložimo zapletene stvari. Ponudimo vam možnosti, med katerimi lahko izbirate sami. Le tako bo vaša odločitev skladna z vrednotami in željami, ki jih imate. Trdno verjamemo v dejstvo, da ima vsak človek pravico do zdravja in verjamemo, da ima vsak pravico zdravju reči tudi ne.