Provizoriji – začasne prevleke | Ustna Medicina

Začasna zobna prevleka ali provizorij je protetični izdelek, ki za določen čas nadomešča manjkajoči del zobne krone. Provizorij ohranja ali povrne estetski videz zoba, omogoča normalno žvečenje, preprečuje neprijetne občutke in skelenje pri temperaturnih spremembah, zaščiti dlesni ter hkrati preprečuje premik zob v času do izdelave končnega protetičnega izdelka.

Estetske začasne prevleke, narejene v le nekaj urah po pripravi (brušenju) zob ter digitalnem odtiskovanju.

Z digitalizacijo zobozdravstva visoko estetsko začasno rešitev pripravimo že v enem dnevu. Digitalno odtiskovanje in računalniško vodena izdelava provizorijev omogočata, da z novimi provizoriji zobno ambulanto zapustite še isti dan.

Provizorije izdelamo takrat, ko zoba z zalivko ne moremo oskrbeti na optimalen način ter tako ugoditi mehanskim, funkcijskim in estetskim zahtevam. Pogosto se provizoriji uporabijo tudi kot preizkus ustreznosti novega nasmeha ter za privajanje na novo stanje v ustih po predvidenem protetičnem posegu. Zobe kasneje seveda oskrbimo s keramičnimi prevlekami, začasne zobne prevleke pa so zgolj prehodna rešitev – za kratek čas ali za daljše premostitveno obdobje.

 

Začasne zobne prevleke v zgornji čeljusti (od leve do desne štirice).

 

Preberi več

Začasne prevleke

Kratkotrajni in dolgotrajni provizoriji Začasna zobna prevleka ali provizorij je protetični izdelek, ki za določen čas nadomešča manjkajoči del zobne krone. Provizorij ohranja ali povrne dober...

Estetska korekcija nasmeha

Z dolgotrajnimi provizoriji kot začasno rešitvijo do prenovljenega nasmeha in notranjega...

e-obvestila

Začutite sproščen utrip Ustne Medicine tudi digitalno! Izbrane vsebine novičnika Od ust do ust vam bomo dostavili neposredno v elektronski nabiralnik, tako da boste vedno na tekočem z dogajanjem, novostmi in posebno ponudbo za vaš popoln nasmeh. Prijavite se na e-obveščanje in nikoli ne zamudite najbolj aktualnih novic ter posebnih ugodnosti.

Za uspešno vključitev v naš sistem e-mail obveščanja vas prosimo za vašo privolitev za naslednje aktivnosti:

 
Svojo odločitev lahko kadarkoli prekličete tako, da kliknete povezavo za odjavo v nogi katerega koli e-poštnega sporočila, ki ga prejmete od nas, ali pa nam pišete na info@ustna-medicina.com.
Z vašimi podatki bomo ravnali s spoštovanjem in vso odgovornostjo. Za več informacij o naših postopkih zasebnosti preberite Politiko zasebnosti. S klikom spodaj se strinjate, da vaše podatke obdelamo v skladu s temi pogoji.
 
captcha