Novo mesto | Ustna Medicina
Podružnica Novo mesto
Podružnica Novo mesto
SPOZNAJTE EKIPO
Simon Bele, dr. dent. med., strokovnjak splošnega ustnega zobozdravstva

“Ustna medicina premika meje zobozdravstva.”

Že od malih nog sem kazal znake bodočega zobozdravnika, saj sem kot otrok na hiši mojih starih staršev v Straži pri Novem mestu, na veselje mojega dedka zvrtal kar precej lukenj v fasadi. To je bil moj prvi stik z vrtanjem. Seveda lukenj nisem zakrpal, tega sem se naučil mnogo kasneje. Ker je moj oče gradbinec in so me od nekdaj zanimale stavbe vseh vrst, sem v osnovni šoli najprej razmišljal, da bi postal arhitekt. Toda v gimnazijskih letih se je v moje življenje pripeljal nevsakdanji motorist Džuro, ki je imel licenco za vrtanje. Po njegovi zaslugi sem začel razmišljati o poklicu zobozdravnika.

Tako sem postal študent 1. letnika Medicinske fakultete v Ljubljani, smer stomatologija. Sedem let pozneje sem se kot mlad zobozdravnik zaposlil v Zdravstvenem domu Novo mesto, kjer pa kljub znanju in veliki želji nisem preveč užival, saj sem moral pacientom vse prevečkrat reči “ne”. Zato sem kmalu odprl svojo zasebno ordinacijo.
Nekaj let pozneje sem na izobraževanju srečal Sebastjana Perka, mojega sošolca s fakultete. Naključno srečanje je prineslo zamisel o širitvi koncepta Ustne medicine na Dolenjsko in ni bilo dvoma o moji nadaljnji poklicni pot, saj je Ustna medicina ekipa enkratnih ljudi, strokovnjakov, ki uživajo v svojem poklicu oz. bolje rečeno poslanstvu. Tu gre za resnično pravo zobozdravstvo, ki sem ga iskal osem let. Ustno medicino resnično priporočam vsem, ki jim je mar za svoje zdravje in si želijo strokovnega, prijaznega ter tehnološko dovršenega pristopa. Ustna medicina premika meje zobozdravstva. Od 1. oktobra 2015 tudi v Novem mestu. Sedaj pa zares 100 odstotno uživam v svojem poklicu!

Nataša Velše, zobozdravstveni asistent

“Že od nekdaj so knjige moje velike prijateljice, zato bi rada povzela našega velikega pesnika Toneta Pavčka, ki je dejal, da je ta svet lep, če nekomu nekaj daš in če si človek do ljudi.”

Že od nekdaj so knjige moje velike prijateljice, zato bi rada povzela našega velikega pesnika Toneta Pavčka, ki je dejal, da je ta svet lep, če nekomu nekaj daš in če si človek do ljudi. Nezavedno me te Pavčkove misli spremljajo od otroških dni, ko sem bila najbolj srečna v družbi nasmejanih ljudi, predvsem pa mi je bilo v veliko zadovoljstvo, da sem lahko ljudem narisala nasmeh na obraz. Da sem lahko pomagala in naredila svet boljši.

Vse to je botrovalo k odločitvi, da se vpišem na Srednjo zdravstveno šolo Novo mesto. Novo znanje in prve delovne izkušnje so potrdile mojo pravilno izbiro. Po končani srednji šoli sem se zaposlila v Domu starejših občanov Novo mesto, kjer sem delala nekaj let. Hvaležna sem za ta leta, saj sem pridobila veliko znanja s področja zdravstva, predvsem pa so me osebnostno obogatila. Pristni človeški odnosi, prijazna beseda in timsko sodelovanje – vse, kar rabimo kot ljudje. Če to negujemo na temeljih strokovnosti, smo lahko uspešni kot zaposleni.

In moja »zobna pot«? Skrb za zdrav nasmeh je nuja vsakega človeka. Sama sem skorajda obsedena z njo, ko pa sem bila nedavno kot pacientka vključena v ortodontsko terapijo, me je svet zobozdravstva še bolj pritegnil. Ponudila se mi je priložnost za delo v Ustni medicini. Dr. Simona Beleta sem kot pacientka spoznala že pred leti, kjer se je izkazal s svojo profesionalnostjo in čutom za sočloveka. Takoj sem zagrabila priložnost in koz zobna asistentka postala del ekipe Ustne medicine.

Hvaležna sem, da sem del take strokovne ekipe, ki mi omogoča, da nadgrajujem svoje znanje, hkrati pa imam osebni stik s pacienti. Človek se vse življenje uči, zato se že veselim novih znanj in izkušenj v zaupanja vredni Ustni medicini.

Previous slide
Next slide
PRIJAVA NA PREGLED
Izpolnite spodnji obrazec. Kontaktirali vas bomo o nadaljnih korakih.
KONTAKT IN LOKACIJA
LOKACIJA
Seidlova cesta 30
8000 Novo mesto
Slovenija
DELOVNI ČAS​

Pon 07:00 – 14:00
TOR 07:00 – 14:00
SRE 13:00 – 20:00
ČET 13:00 – 20:00
PET 07:00 – 14:00

KONTAKT
Telefon:
+386 (0) 59 016 814
+386 (0) 41 358 200
Email:
info@ustna-medicina.com

Nas želite obiskati?

Izpolnite obrazec in kmalu vas pokličemo
 
 

Dobrodošli v kliniki za celostno zobozdravstvo!

Klinika Ustna Medicina predstavlja popolnoma nov in drugačen pristop obravnave pacientov. V prvi vrsti vse, ki začnete pot oskrbe vaše ustne votline pri nas, imenujemo gosti. Želimo, da se vsak gost že pri vstopu v kliniko počuti prijetno, da izgubi morebiten strah pred zobozdravnikom in zaupa strokovnjakom, ki rešujejo vaše težave. Bistvo našega dela je dvig zavesti splošne javnosti o pomembnosti zdravja celotne ustne votline, saj ima ta velik vpliv na telo, tako fizično kot tudi psihično. Verjamemo, da sleherni uspeh zdravljenja izvira iz primernega in pristnega odnosa med posameznikom in osebjem klinike. Zato si bomo vedno vzeli dovolj časa, da vas spoznamo kot osebo in ne samo kot lastnika zob. Ne odločamo se namesto vas. Naša naloga in zaveza je, da vas primerno poučimo in vam na enostaven način razložimo zapletene stvari. Ponudimo vam možnosti, med katerimi lahko izbirate sami. Le tako bo vaša odločitev skladna z vrednotami in željami, ki jih imate. Trdno verjamemo v dejstvo, da ima vsak človek pravico do zdravja in verjamemo, da ima vsak pravico zdravju reči tudi ne.