Mnenja pacientov | Ustna Medicina
Končno sem prišla v obravnavo, kjer boste in ste profesionalno poskrbeli za moje zobe in dlesni

Spoštovani,

v svoji ordinaciji imate zaposlene res vrhunske strokovnjake. Končno sem prišla v obravnavo, kjer boste in ste profesionalno poskrbeli za moje zobe in dlesni.
Sara Lepenik: kakovostno, natančno, prijazno mi je počistila zobni kamen.
Dr. Marko Berkopec: poskrbel je, da mi je res vrhunsko zamenjal vse stare »plombe«. Prijazen, natančen, profesionalen zobozdravnik.
Poleg vsega tega pa me je in me še bo usmerjal, da bom ustrezno skrbela za svojo ustno higieno in s tem tudi sama v čim večji meri prispevala k zdravju svojih zob.
Hvala obema zares in pa tudi prijaznemu osebju.

Nataša

Naučiti se moramo poslušati svoje telo

Pred nekaj meseci mi je dr. Perko predstavil svojo vizijo o centru za integrativno medicino. Po imenu Maha. Predstavil mi je, kako lahko pripomoremo k boljšemu počutju in zdravemu življenju. Spekter zdravega življenja je zelo širok pojem, vsak ga razume drugače. Vendar prvo pravilo je v samih nas. Začne se v nas, naučiti se moramo poslušati svoje telo in mu dajati, kar potrebuje, in ga čim manj obremenjevati. Med pogovorom me je vse bolj zanimalo kaj, kako, zakaj.
Najprej sem začela s produkti ekolife natura liposomal vitamin C, magnezij in vitamin D3. Po enomesečni kuri sem opazila, da se je zmanjšalo število nenehnih manjših prehladov.

Za naslednjo kuro mi je dr. Perko predlagal kombinacijo Neotosil (zaščita in obnova celic, imunski sistem in nevroregeneracija) in Multi EM ferment (večstopenjsko fermertiran napitek z efektivnimi mikroorganizmi in rastlinskimi metabolizmi). Po uporabi te kombinacije so bili učinki še večji. Počutje se je izboljšalo, umiriili so se glavoboli, utrujenost, prebava je bila boljša in očitno večja odpornost. Vsem, ki ste slabo odporni, kronično utrujeni, delate z ljudmi, priporočam obe kuri.
Potem sledi drugi korak – mentalno sproščanje. Veliko sem prebrala o tem, čedalje pogosteje je to tema, ki jo zasledimo v medijih, revijah, reklamah …

Vprašanje pa je, ali ga pravilno razumemo in izvedemo. Odgovore dobite v Maha centru za integrativno medicino, kjer so vam na voljo izkušeni terapevti, ki so vam pripravljeni pomagati in vas seznaniti s tem.

Moja izkušnja se je začela pri južno indijski marmi in širodari. Kako bi to opisala? Enostavno, zelo drugače in sprostitveno. To je bila moja prva terapija, po kateri sem se dobro počutila in bila pripravljena oddelati svoje delo. Običajno sem po terapijah bila vedno deležna slabih odzivov, kot so glavobol, utrujenost in slabo počutje. Več dni sem potrebovala, da sem svoje telo sestavila.
Zato vsem, ki ste imeli podobno zgodbo, toplo priporočam obisk.

Tretji korak pa je zdravo prehranjevanje, zelo pomemben del. Žal se tega vsi premalo zavedamo. Vedno najdemo izgovore, najpogostejši je ponavadi pomanjkanje časa. Tudi na tem področju imajo rešitev, in sicer obisk Gourmet Vegan restavracije, kjer si lahko zagotovite zdrav obrok iz ekološke pridelave.

Anja

No, tole se ti pa moram na kratko javiti…

Pozdravljen Matej,

no, tole se ti pa moram na kratko javiti …

Namreč v četrtek, dan po našem letnem pregledu, sem imel v popoldanskih urah operativni poseg, in sicer »nosnega pretina«, v splošni anesteziji. Tri leta sem se izogibal in se sedaj le opogumil. Kot sem pričakoval, je bilo vse, kar sem kadarkoli delal na zobeh, mala malica proti tej rehabilitaciji … Ampak potem, ko so mi včeraj odstranili silikonske tampone, je že bistveno bolje in to je res predvsem naložba za naprej ter »well being« (podobno kot z zdravjem v ustih).

Vendar ne pišem zaradi tega. Vzrok je drugje, in sicer sem operacijo opravil pri ORL-specialistu na zasebni kliniki. Tako sem četrtkovo popoldne preživel pri njih, in sicer je to bila moja druga izkušnja s to kliniko. Prvo izkušnjo sem imel jeseni, ko sem od Dinersa dobil brezplačen pregled znamenja (»slučajno« sem ga ravno imel), ki sem ga nato opravil pri njih v kliniki in ga po doživetem »šoku« tudi ekspresno zaključil ter izrez znamenja mirno opravil pri specializirani dermatologinji.

Sicer vem, da niste ravno konkurenca, pa vendar ste oboji v zasebnem zdravstvu in oboji s ciljem »high end« storitve, zato vas na nek način vseeno dajem skupaj. Pa vendar … je tako VEEEELIKA razlika …
Po dvakratni izkušnji tam sem v četrtek med ležanjem po narkozi in še v naslednjih dneh malce premišljeval o vama/vas (Ustna Medicina), da vaju/vas moram iskreno pohvaliti za pot, ki sta/ste jo ubrala/ubrali in po kateri še vedno hodita/hodite.

Tako poleg najpomembnejše točke ‒ vrhunsko opravljene zdravstvene storitve ‒ za upravičenje štejejo še drugi, ne ravno nepomembni pogoji za dobro počutje kot npr.: ambient (arhitektura, oprema, barve, vonj, osvetlitev), recepcija ‒ sprejem/»sloves«, dovolj velika čakalnica, možnost osvežilne ponudbe, toaletni prostori, možnost branja, glasba, tempo gibanja in mimika/sporazumevanje ekipe, ki se giblje v prostoru, pa vmes kak povsem »x« klepet itd. Vse to šele na koncu naredi sliko popolno ‒ z ozadjem ‒ in je pokazatelj realnega … poslanstva »klinike«. Vse je zelo zelo drugače od dvakrat zgoraj doživetega (torej od sprejema, obravnave, počutja … pa ne nazadnje ‒ ne boš verjel ‒ tudi glasbe).

Da ne dolgovezim … kot rečeno … »keep on going« …

Lepo & uspešno popoldne.

DD

Pismo našega gosta Z., ki mu želimo veliko zdravja

Dragi moji iz Ustne Medicine!

Na žalost nam še ni uspelo zaključiti vseh predvidenih del po planu; no, smo pa naredili večji del njih. V sredo sem imel predviden termin pri Orlovi, ki sem se ga prav veselil.

Ne morete si misliti, kako sem vas imel v mislih. Od prejšnjega četrtka sem namreč na intenzivni negi – kar hude komplikacije, saj sem bil z eno nogo že pošteno čez »on the dark side«. In sem si rekel: »To pa že ne bo šlo tako, da bi odšel brez totalne UstnaMedicina izkušnje …« :))

Biti na intenzivni v času covida je grozljiva izkušnja. Že tako komaj živis, stalno pa moraš nositi še masko. NE PREDSTAVLJAM si, kako bi tole izgledalo – zadah, druge vonjave, potencialen sekundarni vir bolečin, ki jih je itak že dovolj …, če me pri vas ne bi strokovno in sistematično obravnavali že prej.

Zdaj mi je pravzaprav zares jasno, kaj pomeni imeti poštimano ustno votlino!

Prav ironično je, da danes, ko so vsepovsod maske, prides do bistva ustne higiene, ki je vse drugo kot lesk zob na selfiju. 😉

Zelo vas imam rad!

Zahvala

Minilo je že več kot mesec in pol, zato sva se odločila, da vam piševa v imenu hčerke Barbare Perko, ki je otrok s posebnimi potrebami in se sama ne more zahvaliti za poseg v svoji ustni votlini.

Najprej se zahvaljujeva dr. Sebastjanu Perku, ki nas je pred več leti sprejel na prvi pregled. Žal smo takrat skupaj ugotovili, da ji ne bo možno nadomestiti izpadlih zob zaradi njene invalidnosti, ker ni mogoče zagotoviti sodelovanja pri pridobitvi odtisa. Pri tem obisku pa je bilo pozitivno to, da je od takrat naprej Barbara dobivala vašo revijo Od ust do ust. Tako smo v tej reviji zasledili, da je možno izvesti odtis s pomočjo skenerja. Padla je odločitev, da se ponovno prijavimo na pregled, da bi ugotovili, ali je s tem novim načinom mogoče pri njej vzeti oz. izdelati odtis. Sprejel nas je dr. Bojan Vindiš. Ob prvem pregledu nam je dal upanje, da bo Barbara lahko dobila nadomestne izpadle zobe. Pri drugem obisku je izvedel skeniranje in izvedeno je bilo tudi rentgensko slikanje zob, ki pa žal ni uspelo. Dr. Bojan Vindiš se je odločil, da bo na osnovi pridobljenega skena dal izdelati nadomestne zobe. Dobili smo termin za prevzem zob, vendar smo nekaj dni prej dobili obvestilo, da žal na osnovi skena ni bilo možno izdelati nadomestnih zob in da naj pridemo na ponovni pregled čez pol leta, kar je bilo v marcu 2020. Ponovni pregled nam je preprečil koronavirus, zato smo šli na pregled v juliju 2020. Sprejel nas je dr. Sebastjan Perko, ki je ponovno izdelal sken in nas poslal k higieničarki, da Barbari očisti zobe. Ponovno smo bili v velikem pričakovanju, da bo Barbara dobila nadomestne zobe. Vendar je ponovno prišlo obvestilo, da je nekaj narobe s skenom, zato smo se ponovno oglasili pri dr. Sebastjanu Perku, da je izdelal sken. Oglasili smo se tudi pri higieničarki, da ji je še dodatno očistila zobe. Dobili smo tudi termin za sprejem zob – 1. oktober 2020. Tega dne smo se ponovno oglasili na Ustni Medicini v pričakovanju, ali bo Barbara sprejela nove nadomestne zobe. Na naše začudenje jih je kar hitro sprejela in jih redno nosi. Zvečer jih odstranimo, ko ji umivamo zobe, zjutraj pa ji jih po umivanju zob ponovno namestimo. Če jih slučajno pozabimo namestiti, noče iz kopalnice in nam pokaže, da še ji nismo namestili zob.

Na tem mestu se še enkrat zahvaljujeva dr. Sebastjanu Perku, dr. Bojanu Vindišu, zobotehniku Jaki Šušteršiču, obema higieničarkama, ki ste pripomogli, da ima Barbara nadomestne zobe. Prav taki se zahvaljujeva tudi ostalemu osebju, ki je poskrbelo za sprejem in asistenco ob delu za Barbaro.

Hvala in lep pozdrav

Vera in Franc Perko

Že od otroštva sem imel v ustih nekaj srebrnih zalivk

Za storitve holističnega zobozdravstva sem se začel zanimati, ko sem na internetu naletel na članek o slabih vplivih amalgama v zobeh. Že od otroštva sem imel v ustih kar nekaj srebrnih zalivk. Ne le da so izgledale grdo in se niso prilagajale ugrizu, bral sem tudi o negativnih vplivih živega srebra na telo. Bolj ko sem se o tem zanimal, bolj sem ugotavljal, da je to treba pravilno odstraniti in ne samo zvrtati, kot to počnejo v javnem zobozdravstvu. Malce sem pobrskal po spletu in našel nekaj holističnih ordinacij, kjer izvajajo varno odstranjevanje amalgama. Zožil sem možno izbiro na dve ordinaciji in poslal e-pošto. Dobil sem odgovor samo od Ustne Medicine – in to že naslednji dan – in v njem vabilo na brezplačni posvet in začeten pregled. Ko sem prvič prišel, sem bil kar prijetno presenečen. Za nas, ki poznamo samo javno zobozdravstvo, je bila izkušnja povsem drugačna. Osebje je super prijazno, prostor prijeten in vzdušje pozitivno. Zobozdravnik si vzame čas in odgovori na vsako vprašanje. Na posvetu sva pogledala stanje celotne ustne votline; in če sem prišel samo odstranit amalgamske plombe, sem zvedel še veliko več o stanju svojih zob. Recimo, da imam granulom pod enim zobom, kar ima lahko negativen vpliv na celotno zdravje telesa, česar mi v javnem zobozdravstvu sploh niso povedali, kaj šele sanirali, čeprav so imeli moj ortopan. Brezplačna knjigica, ki sem jo dobil, mi je pomagala, da še bolje razumem zobozdravstvene termine. Med vsemi obiski sem tudi sam veliko raziskoval na internetu in vsako vprašanje, ki sem ga imel, sem poslal doktorju po e-pošti. Dobil sem vse odgovore in bil kar impresioniran, da vse, kar sem raziskoval o holističnem zobozdravstvu, v Ustni Medicini poznajo in tudi izvajajo. Niti med enim obiskom nisem dobil občutka, da se komu mudi. Na začetku sem prišel samo na odstranjevanje amalgama, toda vmes sem dobil celo novo perspektivo o zdravju in skrbi za zobe. Ta izkušnja mi bo v prihodnje zelo prišla prav in verjamem, da bom z dobro skrbjo za zobe in pravilno prehrano prihranil pri svojem zdravju in denarju. Zelo sem hvaležen, da obstaja storitev, kot je Ustna Medicina, v Sloveniji, in vesel, da sem izbral pravo mesto, ki mi bo še v prihodnje pomagalo skrbeti za moje zobe veliko bolj, kot je to možno v javnem zobozdravstvu.

Danes lahko normalno govorim, jem in se smejim

Spoštovani g. dr. Matej Pirtovšek,

na prvi pregled na kliniko Ustna Medicina, k Vam, sem se odpravila po ogledu oddaje na televiziji, in sicer Dobro jutro, ko ste bili gost te oddaje. Spomnim se prvega obiska, ko ste me prijazno sprejeli in mi predstavili obsežen celostni načrt sanacije mojih težav, od parodontoze, brušenja starih amalgamskih zalivk – torej zagotoviti zdrave temelje in šele potem nadgradnjo. Celotno zdravljenje je vključevalo najsodobnejšo diagnostiko in tehnologijo materialov na vrhunskem nivoju. Ker je moja ustna votlina bila potrebna temeljite prenove, sem postala stalna obiskovalka.

Zdravljenje se je začelo v septembru 2016. Na vsako terapijo (nekatere so trajale po več ur) sem prihajala sproščeno, saj sem se zaradi pristopa in prijaznosti Vas in asistentk tam na tistem stolu počutila kot v svoji dnevni sobi ob prijetni glasbi. Dobila sem tudi pet implantatov, za katere operacije je poskrbel dr. Gačnik, ki se mu tudi iz vsega srca zahvaljujem za njegovo potrpljenje z mano.

Pot do novih zob je bila dolga in tudi občasno nepričakovana, vendar se je izplačalo. Danes lahko normalno govorim, jem in se smejim.

Sama sem zelo zadovoljna in rada hodim na Ustno Medicino, saj ste mi polepšali življenje.

Ko se danes pogledam v ogledalo, ni videti, kateri zob je je umeten in kateri je stalen, saj imate tudi na področju estetike zaposlene strokovnjake, ki to delo maksimalno dobro opravijo.

Resnično sem Vam hvaležna za vse in z veseljem Vas bom priporočila tudi drugim. Vedno ste nasmejani in nikoli Vam ni odveč spregovoriti par besed z mano, preden začnete s posegom, ki ni nikoli boleč, ker poskrbite tudi za to.

Niste samo odličen zdravnik, ampak ste strokovnjak, perfekcionist in pravi umetnik in Vas ne zamenjam za nikogar drugega.

Hvala za vse, kar ste in kar boste še naredili zame, in želim Vam še veliko uspehov pri Vašem delu.

Vsa zahvala gre tudi dr. Gačniku in tudi zobnim asistentkam, bilo jih je kar nekaj, ki so skrbele za odsesavanje med posegi, ki so dolgo trajali. Brez njih bi bila muka zdržati z odprtimi usti.

Še enkrat hvala vsem!

Moja žalostna zgodba s srečnim koncem

Spoštovani dr. Simon!

Tudi jaz imam sina Simona, starega 37 let, in kot pravijo, tudi ime nekaj govori o osebnosti, kajti ne izbereš imena čisto naključno. Kot sem raziskovala to področje, nekaj drži na tem.

Moja zgodba je nič luštna. 2014 so mi v priznani kliniki v Zagrebu naredili masaker v ustih, da o požganinah, ki sem jih dobila z nanosom vročega voska na čisto sveže krvaveče dlesni, raje ne govorim … Naprej je pa tako samo ena res velika žalost in resnično želim, da vse ostane v preteklosti.

Iskala sem pomoč tako doma kot v tujini, obiskala veliko specialistov in tudi pri priznanih maksilofacialnih kirurgih, a so vsi samo zmajevali z glavo, ko so videli stanje, in mi govorili, da mi žal kaj dosti ne morejo pomagati. Zaradi napačnega ugriza se je stanje v ustih samo še poslabševalo, a žal so mi vsi rekli, da je protetika kakovostno narejena in tudi vizualno lepa, a jaz nisem mogla jesti.

Priznam, po toliko bolečinah in trpljenju pet let in pol, obisku mnogih zdravnikov doma in v tujini po priporočilu ljudi in drugih zdravnikov, treh protezah in ne vem koliko popravkih v tako kratkem času, sem bila nezaupljiva do vas. A ko ste začeli z delom, se je začelo to razblinjati in počasi začel prihajati občutek zaupanja.

Dr. Simon, vi ste se čisto zares v globino poglobili v mojo situacijo in ste me RESNIČNO poslušali, kaj je problem, kar je razvidno iz spodaj opisanega. Danes lahko rečem: ŽAL mi je, da vas nisem že prej spoznala, kajti obdržala bi veliko več kostnine, tako sem pa kljub vsem možnim poizkusom prišla do samega alveolarnega grebena in to v petih letih, ker namesto da bi bila proteza v oporo, je dodatno povzročila še topljenje kosti. Mogoče kdo tega ne verjame, vendar samo jaz vem, kaj se je dogajalo v ustih. Poleg tega je kar nekaj zdravnikov reklo, da si tudi ob pomoči kirurga ne bi upali prevzeti mojega primera. Vi pa ste drzno, odločno, s čistim fokusom šli v situacijo in danes lahko jem, čutim oporo v ustih, v možganih nastaja drug vzorec, vzorec »polnilne«, kjer je bila prej praznina. Tega občutka se ne da opisati, kot bi mi manjkalo polovico glave; in kljub raznoraznim poizkusom se tega občutka ni bilo moč znebiti. S pravilno izdelano protezo je tudi to izginilo. Ko sem primerjala to vašo protezo z ostalimi tremi, sem videla, kaj je tu drugače. Ne samo postavitev zob, ampak tudi širina točno določenih zob in pa nova dodatna opora, za katero sedaj vidim, ko jem, da je bila res premišljeno dejanje. Prej sem samo delno lahko jedla z levo stranjo, kar je povzročilo še večji navor proteze v diagonalo in s tem izgubo kostnine na desni strani. Sedaj ne samo da lahko grizem na obe strani, ampak lahko še celo kakšno hrano tudi odgriznem, kar prej ni bilo v nobenem primeru možno. Da ne govorim, da sem se premnogi hrani odrekla in bila bolj na župcah, ker drugega nisem mogla jesti; s tem sem izgubila včasih tudi željo, da sploh jem, in to jaz, ki sem oboževala dobro hrano in jo z največjim veseljem in ljubeznijo pripravljala zase in moje prijatelje.

Dr. Simon, dali ste mi najlepše darilo za mojih 60 let. Resnično sem vam hvaležna.

HVALA VAM IN JASMINI.

Dr. Simon in Jasmina, ne samo da vas bom priporočila svojim prijateljem, več kot to.

Ker imam rada manjše skupine, bom večkrat praznovala svojih okroglih 60 in tokrat bom lahko z lahkoto jedla.

Želela bi, da eno res malo skupinico zanimivih ljudi iz turizma, novinarstva, umetniškega kroga, sokolarstva iz Slovenije in Hrvaške, kateri vas bom absolutno priporočila, tudi osebno spoznate. To pomeni, da Vaju Toplo in Srčno vabim, da se mi to soboto pridružita na prvem proslavljanju.

Upam, da bosta potrdila, da vama pošljem še dodatna pojasnila, ker nimam telefona.

Darilo sta mi pa že tako dala – in to največje.

Še enkrat iz srca hvala, in ja, še to: sem znana po tem, da se vzdržim komentarjev, ampak če pa nekaj pohvalim, potem pa prijatelji pravijo: »Če je pa Milena pohvalila, potem mora biti pa res zelo dobro.« Pa sem delala z različnimi profili ljudi in zanimanji.

Hvala še enkrat obema in verjemita – to ne bo zadnjič!

Vzela sem si kar nekaj časa pri izbiri zobozdravnika

Težave z zobmi imam že od desetega leta dalje, ko sem si poškodovala (zlomila) zgornji enki. V nadaljevanju sem imela veliko vnetij, operacij in na koncu mrtvih in izgubljenih zob. Zato sem si sedaj vzela kar nekaj časa pri izbiri zobozdravnika. Po mnogo prebranega in obisku kar nekaj ordinacij sem se odločila za Ustno Medicino. Prva stvar, ki me je pritegnila, je celostna obravnava ustne votline. Ker se trudim živeti zdravo, mi je to zelo pomembno. Sprejel me je dr. Marko Berkopec. Po prvih pogovorih in pregledu mojih zob sva ugotovila, da bo potrebnega ogromno dela, saj imam dejansko le spodnje sprednje zobe zdrave. Ob zavedanju, da bo to velik finančni zalogaj, sem oklevala, vendar sem se po razgovorih z dr. Markom Berkopcem, da zobe lahko zdravim postopno, kakor bom zmogla, sem se zlahka odločila.

Do sedaj sem ordinacijo obiskala dvakrat. Lahko povem, da sem za zdaj več kot zadovoljna. Imam občutek, da je delo res strokovno in dosledno opravljeno z vrhunsko opremo in materiali. Priznati moram, da je vse osebje prijazno in nekako sproščeno. Le redko kje si lahko postrežem z zdravimi napitki tako v Ustni Medicini. Upam, da se bom v njej tudi v prihodnje počutila udobno in se nekega dne (morda prvič v življenju) lahko sproščeno nasmehnila. Za zdaj pa se vam zahvaljujem.

Moja zgodba z Ustno Medicina

Moja zgodba je lepa. Vse kar se konča s srečnim koncem, je lepo.

Stara sem 61 let. To so leta, ko imamo skoraj vsi težave z zobmi. Veliko se pogovarjam s prijatelji, sorodniki in sodelavci o teh problemih, glede samega zdravljenja in vsak ima svojo zgodbo. Večinoma so to zelo negativne izkušnje. Zaradi nepravilnega zdravljenja izgubljajo zobe, zdravljenje se vleče in vleče, stiske so velike.

Vse to se je dogajalo tudi meni. Paradontozo so mi odkrili že pred več kot 20. leti. V vsem tem času sem bila trikrat pri paradontologu. Izgubila sem kar nekaj zob, začasni zobni nastavek sem nosila več kot štiri leta. Končne rešitve pa ni in ni bilo. Vse se je reševalo tisto slabo urico na obisku pri zobozdravniku nekajkrat na leto, potem pa spet čakanje in čakanje. Nobenega celovitega in dokončnega načrta, kako do rezultata, da bo pacient ozdravljen in zadovoljen. Počasi sem obupovala. Nekaj sem morala storiti. Na vzpodbudo domačih sem se odločila, da grem na pregled na UM. Velikokrat sem brala njihove strokovne članke in njihov pristop mi je bil izredno všeč.

Že na prvem pregledu maja letos, sem dobila prvo sliko moje ustne votline. Ni bilo katastrofalno, je bilo pa zelo slabo in to zaradi dolgoletnega parcialnega zdravljenja zob in reševanja težav, ki bi se morale odpraviti že veliko prej. Že na naslednjem pregledu na UM mi je dr. Pirtovšek prikazal celostno sliko zdravljenja, vključno z laserskim zdravljenjem paradontoze. Nato je njihovo delo steklo kot po tekočem traku. Do konca junija sem bila šestnajstkrat na UM in v tem času sem dobila tudi nove zobe. Popoln izdelek. Moji zobje so naravni, dobro se prilegajo moji čeljusti, pri jedi nimam težav že od prvega dne dalje. Zakaj je zdaj to nekomu uspelo v tako kratkem času?

UM ima strokovnjake na vseh področjih zobne medicine. Zdravniški team dela z roko v roki, zdravljenje poteka celovito, tehnologija in znanje sta na nepredstavljivo visokem nivoju in seveda rezultati morajo priti. Dr. Tomaž Ivanušič je bil zelo uspešen z laserskim zdravljenjem paradontoze, ta ne napreduje v svoji uničujoči poti, vse je pod kontrolo.

Zdaj se smejem brez zadrege, na ves glas, in sprašujejo me, kje sem si ‘zrihtala’ zobe? Je bilo zelo drago?

Hm, kaj je to zelo drago? Je drago to, da leto za letom čakam na pravo rešitev, da paradontoza napreduje in mi jemlje zobe? Da se ne smejim več, da si zakrivam usta z roko, da hodim na urgenco zaradi bolečin, da sem zaradi tega v skrbeh in zamorjena?

Fantje in dekleta na UM – HVALA VAM!

Dr. Ivanušič, hvala za strokovnost, za prijaznost, preprostost in hvala za vsakokratno vprašanje, ko me zagledate v čakalnici, ”Kako ste kaj?, Je vse v redu?”. Ta domačnost in človečnost premika gore.

Dr. Pirtovšek, hvala Vam za izjemno delo. Hvala za Vašo natančnost pri delu, hvala za to, da ste perfekcionist. Dokler niste zadovoljni Vi, seveda tudi pacient ne bo. In hvala, ker ko sem na zobozdravniškem stolu z odprtimi usti, zabrundate kakšno lepo melodijo. To je to. Strokovnost in preprostost, skrb ter enakovreden odnos do tistih, ki običajno v strahu odpremo usta in čakamo, da bo čimprej konec. Pri Vas je res drugače. Resnično sem zadovoljna, da sem na Vaši poti.

Hvala Vam za vse!

Nas želite obiskati?

Izpolnite obrazec in kmalu vas pokličemo
 
 

Dobrodošli v kliniki za celostno zobozdravstvo!

Klinika Ustna Medicina predstavlja popolnoma nov in drugačen pristop obravnave pacientov. V prvi vrsti vse, ki začnete pot oskrbe vaše ustne votline pri nas, imenujemo gosti. Želimo, da se vsak gost že pri vstopu v kliniko počuti prijetno, da izgubi morebiten strah pred zobozdravnikom in zaupa strokovnjakom, ki rešujejo vaše težave. Bistvo našega dela je dvig zavesti splošne javnosti o pomembnosti zdravja celotne ustne votline, saj ima ta velik vpliv na telo, tako fizično kot tudi psihično. Verjamemo, da sleherni uspeh zdravljenja izvira iz primernega in pristnega odnosa med posameznikom in osebjem klinike. Zato si bomo vedno vzeli dovolj časa, da vas spoznamo kot osebo in ne samo kot lastnika zob. Ne odločamo se namesto vas. Naša naloga in zaveza je, da vas primerno poučimo in vam na enostaven način razložimo zapletene stvari. Ponudimo vam možnosti, med katerimi lahko izbirate sami. Le tako bo vaša odločitev skladna z vrednotami in željami, ki jih imate. Trdno verjamemo v dejstvo, da ima vsak človek pravico do zdravja in verjamemo, da ima vsak pravico zdravju reči tudi ne.