Moji junaki!

(Ko sem bila povabljena da bi, s stališča pacientke napisala nekaj o lastni izkušnji celostne obravnave na Ustni medicini, sem bila zelo vesela. To je bila samo še ena potrditev, da sem na pravem mestu in da je ljudem, ki delajo tukaj, mar za nas.)

Vsi dobro poznamo nadaljevanke o zdravnikih. Spomnite se genialnega in godrnjavega dr. Housa (2004–2012). Hugh Laurie – House je znal postaviti pravo diagnozo tudi pri nenavadnih, skoraj da enigmatičnih primerih. Čeprav je bila nadaljevanka Scrubs (2001–2010) bolj komedija kot drama, smo imeli še vedno priložnost v njej videti srčne, čustvene trenutke. ER (1994–2009) je obstala polnih 15 let. Marsikaterega igralca je serija izstrelila v orbito priljubljenosti, denimo Georgea Clooneyja. Grays Anatomy (2005) vztraja še danes. Avtističen kirurški rezident je glavni junak nadaljevanke The Good Doctor (2017–), ki spada v najbolj gledane TV-serije sezone 2017–2018.

Kot prikovani sedimo ob televizorju in občudujemo briljantne, duhovite, sočutne zdravnike, v roke katerih bi brez sence dvoma položili svoje življenje, ker jim zaupamo in verjamemo, da so sposobni za nas narediti vse, kar je treba, in še več. Zaupamo jim, ker vemo, da so nekaj posebnega, so naši junaki. Vlivajo spoštovanje in prinašajo upanje.

Na žalost nadaljevank o zobozdravnikih ni, kar me to zelo vznemirja. Menim, da je vzrok za to neskončno krivico v nas samih. Premalo se zavedamo, kako pomembno delo opravljajo in kako nam lahko pomagajo. Pozabljamo, da pride skoraj vse, kar vnesemo v telo, skozi usta. Tu se začne proces selekcije, obdelave, preden materija nadaljuje pot po našem telesu. Premalo poslušamo o tem, kako pomembni so zobje in kako, če ne skrbimo zanje, ogrožamo svoje zdravje.

Zobozdravniki so pravi zdravniki. Sam študij traja 6 let, nekatere specializacije še 4 leta. Ja, dragi moji, ne poznam vašega poklica, ampak prepričana sem, da nas večina ni dala 10 let življenja samo za izobraževanje. Seveda se tu stvar ne konča. Z razvojem sodobne znanosti in tehnologije se morajo zobozdravniki nenehno izobraževati ter slediti najboljšim rešitvam.

Če bi naredili nadaljevanko o zobozdravnikih, bi se ta gotovo dogajala v prestolnici. Ordinacija bi bila v središču mesta. To bi bila zasebna klinika, v kateri bi bili zastopljeni vsi profili zdravnikov, potrebnih za celostno (oralno) obravnavo pacientov. Sledili bi zgodbam junakov, ki svoje delo jemljejo kot način življenja. To delo je naporno in zahtevno. Od prisilne drže, ker so sklonjeni nad nas, okužb, ki jih lahko prinesemo pacienti, do ostrih instrumentov ter visokofrekvenčnega hrupa. Da ne govorim o nekaterih pacientih, ki se bojijo, imajo nerealna pričakovanja ali nikoli niso zadovoljni s storitvijo.

Občudovali bi, kako skrbno in natančno načrtujejo in izvajajo oskrbo vsakega pacienta, ki zakoraka v njihove prostore. Klinični pregledi s 3D-rentgenom, izdelava modela, pogovor-svetovanje, natančno vodenje skozi celotni proces. V značilnem tednu bi zobozdravniki reševali različne zobne težave in celo oralne kirurške postopke. V nekaterih epizodah bi prišla v ospredje higieničarka, v drugih strokovnjak za parodontalne bolezni, magister zobne protetike, sledili bi specialisti oralne kirurgije. In ne pozabimo na ortodontijo. V ospredje bi prišlo njuno znanje fizike in biologije. Visoka tehnologija se ne bo končala samo pri 3DR. Na vidnem mestu klinike bi bila naprava, ki že v nekaj urah naredi nadomestne zobe, tako da pacient brezskrbno in normalno nadaljuje življenje, dokler čaka na končno fazo rekonstrukcije. Zdravniki bi imeli posebna očala, ki omogočajo mikronatančnost. Kul. Dobrodošli v 21. stoletje.

S svojim delom bi tudi dvigali samopodobo posameznikov. Njihov visoki občutek za estetsko in prostorsko ureditev bi se odražala tudi v okolju. Ordinacije bi bile svetle in velike, na hodnikih bi bile knjige, časopisi. Tudi otroci bi imeli svoj kotiček.

Njihova komunikacija bi bila pristna. Na vsakem koraku bi osebje delilo nasmehe, ki bi se zrcalili na obrazu pacientov. Ja, nasmeh je pomemben, lahko nam polepša dan. Hej, mislim, da poznam takšno kliniko. To ni svet televizijske fantazije. To je resničnost in reče se ji Ustna medicina. Tukaj vse naštete strokovnjake najdeš pod isto streho. Popolna kombinacija znanosti, sodobne tehnologije in umetnosti.

To so moji junaki. Občudujem jih, ker so nekaj posebnega. So zobozdravniki, v roke katerih brez sence dvoma polagam svojo glavo. Zaupam jim, ker verjamem, da so sposobni narediti vse, kar je treba, in še več. Čeprav sem še v procesu obravnave, vem, da mi močno pomagajo na poti do zdravja.

Ustna medicina je mesto, kjer se zavzemajo za pristno razmerje med pacienti in zobozdravniki. To je mesto, ki obnavlja življenje, ne samo zobe.

Počutim se kot član velike in srčne družine. Hvala za vse.

Goodbye dentophobia, hello, Ustna Medicina.

Hvala za vaš dosedanji trud, resnično sem zadovoljen z vašim delom

Spoštovani g. Matej. Hvala za vaš dosedanji trud. Resnično sem zadovoljen z vašim delom. Vidimo se čez pol leta. Lep pozdrav.

Seveda se veselim in se se kar naprej smejim

Hvala dr. Matej!
Seveda se veselim. In se se kar naprej smejim. Da sem prišla do takega zdravja, ste veliko pripomogli. Pravzaprav je levji
delež vaš. Res iskrena hvala za vso pomoč in podporo. Se vidimo ob naslednjem pregledu. Veliko podobnih uspehov tudi pri drugih pacientih. In veselja tudi.

Vse skupaj me še vedno preseneti vsakič, ko se pogledam v ogledalo

Že na prvem obisku me je dr. Pirtovšek seznanil z novimi materiali, tehnologijami in metodami estetskih popravkov zob. Naredila sva načrt za sanacijo in estetsko dodelavo mojih zob. Po treh obiskih – po treh tednih – sem šla iz ordinacije z novim nasmehom. Vse skupaj me še
vedno preseneti vsakič, ko se pogledam v ogledalo. Vsakič se nasmehnem. Sama sebi in drugim. Ljudje okoli mene opazijo pozitivno spremembo na meni, a ne vedo točno, kaj je drugače. Sprašujejo, če sem shujšala.
Najlepši stavek, ki ga lahko slišim pri zobozdravniku je: Pridite na kontrolo čez šest mesecev. To sem slišala prejšnji teden.
Hvala vama dr. Matej in sestra Ivana.

Dobra organizacija in obveščanje, odlična izvedba, zelo pozitivna izkušnja

Dobra organizacija in obveščanje. Odlična izvedba. Zelo pozitivna izkušnja.
Hvala in lep pozdrav.

Dolgo časa sem zbirala pogum za obisk zobozdravnika

Dolgo časa sem zbirala pogum za obisk zobozdravnika. Zobe sem imela v slabem stanju. Zelo potrpežljivo in z veliko prijaznostjo ste me vsakokrat sprejeli ter mi pri posegih vedno prisluhnili. Zaradi prijetnega odnosa vseh se moj strah pred obiskom zobozdravnikom počasi manjša, moj nasmeh pa vse bolj veča.

Še nikdar se nisem tako dobro počutila na zobozdravniškem stolu

Še nikdar se nisem tako dobro počutila na zobozdravniškem stolu. Strah, ki me je spremljal že iz otroštva sedaj ostaja DOMA.
Pohvale vredno in zelo profesionalno osebje. Vsekakor priporočam naprej.

Končno sem našla dr. Pirtovška in njegovo sestro Ivano in odprl se mi je nov svet

Že celo življenje sem si želela lepe, zdrave zobe. Obiskovala sem redno zobozdravnika, toda moji zobje so mi kar naprej nagajali (enkrat odkrušen, drugič boleč zob…) Kljub rednim obiskom, stanje mojih zob-žalostno. Kaj naj naredim? Ves čas sem se zelo bala zobozdravnika – imela sem prave nočne more. Končno sem našla dr. Pirtovška in njegovo sestro Ivano. Odprl se mi je nov svet – Prijeten pristop obeh, posluh, predvsem pa njuna profesionalnost. NIČ VEČ SE NE BOJIM ZOBOZDRAVNIKA!! Hvala celi ekipi, moj nasmeh je končno tak kot sem čakala nanj že celo življenje. SUPER STE – hvala.

Predvsem vas bom kar obdržala, saj greste s časom in storitvami naprej in ne nazaj

Zadovoljna sem z novo pridobitvijo – serijo zob, ki izgledajo kot moji. Ne bi vas nikoli zamenjala. Čeprav sem zelo občutljiva, sem ob vaši oskrbi zdržala vse posege. Drugače pa je sanacija odlična, tudi s konservacijo sem zadovoljna. Predvsem vas bom kar obdržala, saj greste s časom in storitvami naprej in  ne nazaj. Sem mnenja, da mora biti zobozdravnik mlajši od pacienta, da gre z razvojem naprej. Vsi skupaj ste odličen kolektiv in sem zadovoljna. Še naprej tako in srečno!

Ne morem verjeti, da bom to zdaj napisala – kar z veseljem hodim k vam

Dragi Matej, hvala za na(smeh). Rada bi pohvalila vaš center – vsi ste zelo prijazni in dobro opravljate svoje delo. Ne morem verjeti, da bom to zdaj napisala, a – kar z veseljem hodim k vam. Nikoli si nisem predstavljala, da bi lahko z veseljem hodila k zobozdravniku!!! Hvala za vse.

e-obvestila

Začutite sproščen utrip Ustne Medicine tudi digitalno! Izbrane vsebine novičnika Od ust do ust vam bomo dostavili neposredno v elektronski nabiralnik, tako da boste vedno na tekočem z dogajanjem, novostmi in posebno ponudbo za vaš popoln nasmeh. Prijavite se na e-obveščanje in nikoli ne zamudite najbolj aktualnih novic ter posebnih ugodnosti.

Za uspešno vključitev v naš sistem e-mail obveščanja vas prosimo za vašo privolitev za naslednje aktivnosti:

 
Svojo odločitev lahko kadarkoli prekličete tako, da kliknete povezavo za odjavo v nogi katerega koli e-poštnega sporočila, ki ga prejmete od nas, ali pa nam pišete na info@ustna-medicina.com.
Z vašimi podatki bomo ravnali s spoštovanjem in vso odgovornostjo. Za več informacij o naših postopkih zasebnosti preberite Politiko zasebnosti. S klikom spodaj se strinjate, da vaše podatke obdelamo v skladu s temi pogoji.
 
captcha