Stres in prekomerna teža | Ustna Medicina

Stres je sistemsko vnetje v telesu, ki slabi njegovo imunsko sposobnost in na ta način prispeva k nastanku in napredovanju parodontalne bolezni.

Tudi debelost je dejavnik tveganja za nastanek parodontalne bolezni. Maščobne celice namreč aktivno izločajo vnetne posrednike, zato je njihova količina v telesu višja pri ljudeh s prekomerno telesno težo.

Današnji ritem življenja je neusmiljen. Dnevno imamo tisoč obveznosti, za vse nam zmanjkuje časa, še najmanj pa ga ostane za nas same. Tako se premalo gibamo hkrati pa zaradi obremenjenosti z vsakodnevnimi problemi, pozabimo na pravilno in zdravo prehrano. Na koncu dneva pa uvidimo, da se je stres naselil v naš vsakdan in da so nam oblačila postala malce pretesna. Sta stres ali prekomerna teža tudi vaša spremljevalca?

Danes je jasno potrjeno, da je ustno zdravje neposredno povezano s stresom in debelostjo. Dlesni postanejo hitreje vnete, poleg tega pa se celijo počasneje. Krvaveče dlesni v ustih predstavljajo rano, ki je resna grožnja za zdravje. To dejstvo se je dolga leta toleriralo ali ignoriralo. Pacienti so bili veliko bolj zaskrbljeni za zobe, zobozdravniki pa so vneto dlesen videli kot nerešljivo uganko. A danes je prišel čas, ko bomo temu rekli dovolj. Posebno poročilo na katerega vas srčno pozivamo, da se prijavite, vam bo odkrilo skrite resnice in dejstva glede ustnega in telesnega zdravja ter povezavo obojega z debelostjo in stresom.

PRENESI POSEBNO POROČILO PARODONTALNA BOLEZEN

 

Zapomnite si: Brez zdravih ust in predvsem zdravih dlesni, telo ne more biti zdravo. Še več. Vneta dlesen resno ogroža vaše zdravje in vam lahko skrajša življenje tudi za 10 let. Ne verjamete? Prijavite se na posebno poročilo in se prepričajte sami! Projekt Ustna Medicina bo zaustavil vaše vnetje obzobnih tkiv. Konec z recesijo – dlesni!

Vas zanima več?

Samo za vas smo pripravili ekskluzivno Posebno poročilo, v katerem smo zgoščeno in pregledno zbrali vse mite, resnice in neizpodbitna dejstva o parodontalni bolezni v povezavi s stresom in debelostjo.

Preberite si:

  • zakaj stres in debelost pospešujeta razvoj parodontalne bolezni,
  • kakšno vlogo ima zdrav življenjski slog pri odpravljanju parodontalne bolezni,
  • zakaj imajo osebe pod stresom za 200 – 300 % večje tveganje za izgubo zob ter osebe s prekomerno težo 70 – 100 % večje tveganje,

… in še veliko več!

Nas želite obiskati?

Izpolnite obrazec in kmalu vas pokličemo
 
 

Dobrodošli v kliniki za celostno zobozdravstvo!

Klinika Ustna Medicina predstavlja popolnoma nov in drugačen pristop obravnave pacientov. V prvi vrsti vse, ki začnete pot oskrbe vaše ustne votline pri nas, imenujemo gosti. Želimo, da se vsak gost že pri vstopu v kliniko počuti prijetno, da izgubi morebiten strah pred zobozdravnikom in zaupa strokovnjakom, ki rešujejo vaše težave. Bistvo našega dela je dvig zavesti splošne javnosti o pomembnosti zdravja celotne ustne votline, saj ima ta velik vpliv na telo, tako fizično kot tudi psihično. Verjamemo, da sleherni uspeh zdravljenja izvira iz primernega in pristnega odnosa med posameznikom in osebjem klinike. Zato si bomo vedno vzeli dovolj časa, da vas spoznamo kot osebo in ne samo kot lastnika zob. Ne odločamo se namesto vas. Naša naloga in zaveza je, da vas primerno poučimo in vam na enostaven način razložimo zapletene stvari. Ponudimo vam možnosti, med katerimi lahko izbirate sami. Le tako bo vaša odločitev skladna z vrednotami in željami, ki jih imate. Trdno verjamemo v dejstvo, da ima vsak človek pravico do zdravja in verjamemo, da ima vsak pravico zdravju reči tudi ne.