50+ in parodontalna bolezen | Ustna Medicina

Delovanje našega telesa, njegova obrambna sposobnost in hormonsko ravnovesje se nekje po 50. letu močno spremenijo in vplivajo na potek in izid vseh bolezni, še posebej kroničnih. Med najpogostejšimi je prav  parodontalna bolezen.

»Celo življenje že hodim k zobozdravniku, pa šele danes slišim, da imam zelo resno obliko parodontalne bolezni.« To je zgodba, ki jo vse prevečkrat slišimo od pacientov, starejših od 50 let, ko pridejo k nam. Zakaj omenjamo ravno 50. leto kot nekaj posebnega? Zato, ker se pravila igre v zrelih letih, sploh, ko govorimo o zdravju dlesni, spremenijo. Telo ima slabšo sposobnost izkoriščanja hranil, ki so za zdrave dlesni nuja. Poleg tega pa je dlesen bolj občutljiva za bakterije in se proti njim ne brani več tako suvereno.

PRENESI POSEBNO POROČILO PARODONTALNA BOLEZEN

 

Če imate več kot 50 let, je skrajni čas, da izveste resnico o vaših dlesnih ter o vplivu vnetih obzobnih tkiv na celotno, ne samo ustno zdravje. Dolga leta so bili krvaveče dlesni in vneta obzobna tkiva nekaj, kar se je toleriralo, če ne celo ignoriralo. Pacienti so bili veliko bolj zaskrbljeni za svoje zobe, zobozdravniki pa so na krvavečo dlesen gledali kot na nerešljivo uganko.

Posebno poročilo, na katerega vas vljudno vabimo, da se prijavite, vam bo odkrilo skrite  resnice ter dejstva glede ustnega in telesnega zdravja, kar ima po 50 letu še prav poseben pomen.  Zapomnite si: brez zdravih ust in predvsem zdravih dlesni, telo ne more biti zdravo. Še več. Vneta obzobna tkiva resno ogrožajo vaše zdravje in vam lahko skrajšajo življenje tudi za 10 let.

Zdaj ste v letih, ko morate za svoje zdravje in dlesni gledati z druge perspektive. Zato se prijavite na posebno poročilo in naredite nekaj pomembnega za lastno zdravje.

Vas zanima več?

Samo za vas smo pripravili ekskluzivno Posebno poročilo, v katerem smo zgoščeno in pregledno zbrali vse mite, resnice in neizpodbitna dejstva o parodontalni bolezni v povezavi s staranjem.

Preberite si:

  • zakaj redna ustna higiena po 50. letu ni dovolj, za zaviranje razvoja parodontalne bolezni,
  • zakaj so ženske v starosti še posebej izpostavljene parodontalni bolezni,
  • zakaj se škodljive ustne bakterije po 50. letu hitreje širijo v organizmu,

… in še veliko več

Nas želite obiskati?

Izpolnite obrazec in kmalu vas pokličemo
 
 

Dobrodošli v kliniki za celostno zobozdravstvo!

Klinika Ustna Medicina predstavlja popolnoma nov in drugačen pristop obravnave pacientov. V prvi vrsti vse, ki začnete pot oskrbe vaše ustne votline pri nas, imenujemo gosti. Želimo, da se vsak gost že pri vstopu v kliniko počuti prijetno, da izgubi morebiten strah pred zobozdravnikom in zaupa strokovnjakom, ki rešujejo vaše težave. Bistvo našega dela je dvig zavesti splošne javnosti o pomembnosti zdravja celotne ustne votline, saj ima ta velik vpliv na telo, tako fizično kot tudi psihično. Verjamemo, da sleherni uspeh zdravljenja izvira iz primernega in pristnega odnosa med posameznikom in osebjem klinike. Zato si bomo vedno vzeli dovolj časa, da vas spoznamo kot osebo in ne samo kot lastnika zob. Ne odločamo se namesto vas. Naša naloga in zaveza je, da vas primerno poučimo in vam na enostaven način razložimo zapletene stvari. Ponudimo vam možnosti, med katerimi lahko izbirate sami. Le tako bo vaša odločitev skladna z vrednotami in željami, ki jih imate. Trdno verjamemo v dejstvo, da ima vsak človek pravico do zdravja in verjamemo, da ima vsak pravico zdravju reči tudi ne.