Nosečnice in parodontalna bolezen | Ustna Medicina

Parodontalna bolezen lahko kot kronično bakterijsko vnetje botruje zapletom med nosečnostjo in povzroči njeno neželeno prekinitev. Prav tako obstaja močna povezava med parodontozo in nizko porodno težo novorojenčka oziroma prezgodnjim porodom. Zdrava obzobna tkiva nosečnice so torej tesno povezana z zdravjem matere in tudi z zdravjem njenega otroka.

PRENESI POSEBNO POROČILO PARODONTALNA BOLEZEN

 

Sprememba stanja dlesni v nosečnosti je zelo pogosta težava

Nosečnost je čudovita izkušnja, polna majhnih čudežev. Gotovo vam je znano, da se med nosečnostjo poleg ostalega, lahko spremeni tudi stanje dlesni. Situacija je lahko še toliko bolj dramatična, če imate poleg vnetja dlesni še parodontalno bolezen. Študije namreč kažejo, da imate s to kronično vnetno boleznijo, kar za 7,5-krat večjo verjetnost, da se bo vaš otrok rodil prezgodaj. Učinek parodontalne bolezni naj bi bil celo močnejši, kot je vpliv kajenja ali uživanja alkohola.

Ali vam krvavi dlesen? Če je vaš odgovor pritrdilen, potem je nujno, da čim prej obiščete zobozdravnika. Bakterije in snovi, ki se sproščajo pri vnetju namreč rušijo ravnovesje celotnega organizma in dokazano ogrožajo tudi vašega dojenčka.

Da pa ne bi bile v skrbeh vas vabimo, da se nam pridružite v klubu zdravih nasmehov. Začnete lahko tako, da se prijavite na posebno poročilo, kjer boste izvedele še veliko več.

Vas zanima več?

Samo za vas smo pripravili ekskluzivno Posebno poročilo, v katerem smo zgoščeno in pregledno zbrali vse mite, resnice in neizpodbitna dejstva o parodontalni bolezni v povezavi z nosečnostjo.

Preberite si:

  • zakaj je v nosečnosti še toliko večje tveganje za razvoj parodontalne bolezni,
  • kako parodontalna bolezen vpliva na razvoj otroka in potek nosečnosti,
  • zakaj parodontalna bolezen poveča tveganja in zaplete med nosečnostjo,
  • zakaj lahko 18 % prezgodnjih porodov pripišemo parodontalni bolezni,

… in še veliko več!

Nas želite obiskati?

Izpolnite obrazec in kmalu vas pokličemo
 
 

Dobrodošli v kliniki za celostno zobozdravstvo!

Klinika Ustna Medicina predstavlja popolnoma nov in drugačen pristop obravnave pacientov. V prvi vrsti vse, ki začnete pot oskrbe vaše ustne votline pri nas, imenujemo gosti. Želimo, da se vsak gost že pri vstopu v kliniko počuti prijetno, da izgubi morebiten strah pred zobozdravnikom in zaupa strokovnjakom, ki rešujejo vaše težave. Bistvo našega dela je dvig zavesti splošne javnosti o pomembnosti zdravja celotne ustne votline, saj ima ta velik vpliv na telo, tako fizično kot tudi psihično. Verjamemo, da sleherni uspeh zdravljenja izvira iz primernega in pristnega odnosa med posameznikom in osebjem klinike. Zato si bomo vedno vzeli dovolj časa, da vas spoznamo kot osebo in ne samo kot lastnika zob. Ne odločamo se namesto vas. Naša naloga in zaveza je, da vas primerno poučimo in vam na enostaven način razložimo zapletene stvari. Ponudimo vam možnosti, med katerimi lahko izbirate sami. Le tako bo vaša odločitev skladna z vrednotami in željami, ki jih imate. Trdno verjamemo v dejstvo, da ima vsak človek pravico do zdravja in verjamemo, da ima vsak pravico zdravju reči tudi ne.