Reženjska operacija | Ustna Medicina

Reženjska operacija je zelo uspešen način zdravljenja napredovale oblike parodontoze. Gre za manjši in neboleč kirurški poseg pod lokalno anestezijo, pri katerem se odlušči dlesen, razkrije korenine prizadetih zob ter odstrani vneto, okuženo tkivo ob zobeh in nepravilne kostne defekte, ki so nastali kot posledica kroničnega vnetja obzobnih tkiv. Med reženjsko operacijo se lahko ustrezno preoblikuje tudi prizadeta koreninska razcepišča, ki so posledica napredovane parodontalne bolezni. S tem posegom močno olajšamo ohranjanje ustne higiene in prav tako izboljšamo dolgoročno prognozo vaših zob.

Reženjska operacija je zadnja možnost ohranitve zoba v primeru napredovale parodontoze. Zanjo se odločimo po opravljeni osnovni terapiji, ki jo načrtujemo glede na diagnozo oziroma stopnjo obolenja vaših obzobnih tkiv. Začetnim meritvam globine obzobnih žepkov, odstranjevanju zobnih oblog, poduku o higieni, luščenju in glajenju korenin ter laserski terapiji sledijo kontrolne meritve, s katerimi ovrednotimo uspešnost zdravljenja. Ob zobeh, kjer na kontrolnih meritvah še vedno vztrajajo poglobljeni obzobni žepki, vnetje in okužba, opravimo reženjsko operacijo.

Navodila po reženjski operaciji

Za čim hitrejše okrevanje ter preprečitev zapletov in nevšečnosti smo za vas pripravili splošne napotke za nego v prvih dneh po oralno kirurškem posegu. Prenesete jih lahko s klikom na spodnjo povezavo.

Nas želite obiskati?

Izpolnite obrazec in kmalu vas pokličemo
 
 

Dobrodošli v kliniki za celostno zobozdravstvo!

Klinika Ustna Medicina predstavlja popolnoma nov in drugačen pristop obravnave pacientov. V prvi vrsti vse, ki začnete pot oskrbe vaše ustne votline pri nas, imenujemo gosti. Želimo, da se vsak gost že pri vstopu v kliniko počuti prijetno, da izgubi morebiten strah pred zobozdravnikom in zaupa strokovnjakom, ki rešujejo vaše težave. Bistvo našega dela je dvig zavesti splošne javnosti o pomembnosti zdravja celotne ustne votline, saj ima ta velik vpliv na telo, tako fizično kot tudi psihično. Verjamemo, da sleherni uspeh zdravljenja izvira iz primernega in pristnega odnosa med posameznikom in osebjem klinike. Zato si bomo vedno vzeli dovolj časa, da vas spoznamo kot osebo in ne samo kot lastnika zob. Ne odločamo se namesto vas. Naša naloga in zaveza je, da vas primerno poučimo in vam na enostaven način razložimo zapletene stvari. Ponudimo vam možnosti, med katerimi lahko izbirate sami. Le tako bo vaša odločitev skladna z vrednotami in željami, ki jih imate. Trdno verjamemo v dejstvo, da ima vsak človek pravico do zdravja in verjamemo, da ima vsak pravico zdravju reči tudi ne.