Reženjska operacija | Ustna Medicina

Reženjska operacija je zelo uspešen način zdravljenja napredovale oblike parodontoze. Gre za manjši in neboleč kirurški poseg pod lokalno anestezijo, pri katerem se odlušči dlesen, razkrije korenine prizadetih zob ter odstrani vneto, okuženo tkivo ob zobeh in nepravilne kostne defekte, ki so nastali kot posledica kroničnega vnetja obzobnih tkiv. Med reženjsko operacijo se lahko ustrezno preoblikuje tudi prizadeta koreninska razcepišča, ki so posledica napredovane parodontalne bolezni. S tem posegom močno olajšamo ohranjanje ustne higiene in prav tako izboljšamo dolgoročno prognozo vaših zob.

Reženjska operacija je zadnja možnost ohranitve zoba v primeru napredovale parodontoze. Zanjo se odločimo po opravljeni osnovni terapiji, ki jo načrtujemo glede na diagnozo oziroma stopnjo obolenja vaših obzobnih tkiv. Začetnim meritvam globine obzobnih žepkov, odstranjevanju zobnih oblog, poduku o higieni, luščenju in glajenju korenin ter laserski terapiji sledijo kontrolne meritve, s katerimi ovrednotimo uspešnost zdravljenja. Ob zobeh, kjer na kontrolnih meritvah še vedno vztrajajo poglobljeni obzobni žepki, vnetje in okužba, opravimo reženjsko operacijo.

Navodila po reženjski operaciji

Za čim hitrejše okrevanje ter preprečitev zapletov in nevšečnosti smo za vas pripravili splošne napotke za nego v prvih dneh po oralno kirurškem posegu. Prenesete jih lahko s klikom na spodnjo povezavo.

e-obvestila

Začutite sproščen utrip Ustne Medicine tudi digitalno! Izbrane vsebine novičnika Od ust do ust vam bomo dostavili neposredno v elektronski nabiralnik, tako da boste vedno na tekočem z dogajanjem, novostmi in posebno ponudbo za vaš popoln nasmeh. Prijavite se na e-obveščanje in nikoli ne zamudite najbolj aktualnih novic ter posebnih ugodnosti.

Za uspešno vključitev v naš sistem e-mail obveščanja vas prosimo za vašo privolitev za naslednje aktivnosti:

 
Svojo odločitev lahko kadarkoli prekličete tako, da kliknete povezavo za odjavo v nogi katerega koli e-poštnega sporočila, ki ga prejmete od nas, ali pa nam pišete na info@ustna-medicina.com.
Z vašimi podatki bomo ravnali s spoštovanjem in vso odgovornostjo. Za več informacij o naših postopkih zasebnosti preberite Politiko zasebnosti. S klikom spodaj se strinjate, da vaše podatke obdelamo v skladu s temi pogoji.
 
captcha