Podaljšanje klinične krone | Ustna Medicina

Podaljšanje klinične krone je manjši kirurški poseg s katerim odstranimo del obzobnih tkiv, torej dlesni in po potrebi tudi kosti, ter izpostavimo zadostno količino zoba za izdelavo zobnih zalivk ali prevlek. Poseg naredimo, kadar sega zobna gniloba, zlom zobne krone ali stara zobna prevleka pregloboko pod nivo dlesni, oziroma je že v bližini nivoja spodaj ležeče kosti. Podaljšanje klinične krone naredimo tudi iz estetskih razlogov, ko dlesen prekriva prevelik del krone zoba.

Kirurško podaljšanje klinične krone naredimo pod lokalno anestezijo. Lahko izvedemo samo odstranitev dlesni, čemur pravimo gingivektomija ali pa opravimo reženjsko operacijo (dvignemo dlesen od kosti) z ali brez odstranitve in preoblikovanja kosti. Poseg je zaradi lokalne anestezije neboleč. Okrevanje je hitro, saj šive odstranimo čez približno teden dni. Nato lahko po treh tednih na zobu že naredimo novo zalivko ali prevleko.

Navodila po podaljšanju klinične krone

Za čim hitrejše okrevanje ter preprečitev zapletov in nevšečnosti smo za vas pripravili splošne napotke za nego po oralnem kirurškem posegu. Prenesete jih lahko s klikom na spodnjo povezavo.

Nas želite obiskati?

Izpolnite obrazec in kmalu vas pokličemo
 
 

Dobrodošli v kliniki za celostno zobozdravstvo!

Klinika Ustna Medicina predstavlja popolnoma nov in drugačen pristop obravnave pacientov. V prvi vrsti vse, ki začnete pot oskrbe vaše ustne votline pri nas, imenujemo gosti. Želimo, da se vsak gost že pri vstopu v kliniko počuti prijetno, da izgubi morebiten strah pred zobozdravnikom in zaupa strokovnjakom, ki rešujejo vaše težave. Bistvo našega dela je dvig zavesti splošne javnosti o pomembnosti zdravja celotne ustne votline, saj ima ta velik vpliv na telo, tako fizično kot tudi psihično. Verjamemo, da sleherni uspeh zdravljenja izvira iz primernega in pristnega odnosa med posameznikom in osebjem klinike. Zato si bomo vedno vzeli dovolj časa, da vas spoznamo kot osebo in ne samo kot lastnika zob. Ne odločamo se namesto vas. Naša naloga in zaveza je, da vas primerno poučimo in vam na enostaven način razložimo zapletene stvari. Ponudimo vam možnosti, med katerimi lahko izbirate sami. Le tako bo vaša odločitev skladna z vrednotami in željami, ki jih imate. Trdno verjamemo v dejstvo, da ima vsak človek pravico do zdravja in verjamemo, da ima vsak pravico zdravju reči tudi ne.