Podaljšanje klinične krone je manjši kirurški poseg s katerim odstranimo del obzobnih tkiv, torej dlesni in po potrebi tudi kosti, ter izpostavimo zadostno količino zoba za izdelavo zobnih zalivk ali prevlek. Poseg naredimo, kadar sega zobna gniloba, zlom zobne krone ali stara zobna prevleka pregloboko pod nivo dlesni, oziroma je že v bližini nivoja spodaj ležeče kosti. Podaljšanje klinične krone naredimo tudi iz estetskih razlogov, ko dlesen prekriva prevelik del krone zoba.

Kirurško podaljšanje klinične krone naredimo pod lokalno anestezijo. Lahko izvedemo samo odstranitev dlesni, čemur pravimo gingivektomija ali pa opravimo reženjsko operacijo (dvignemo dlesen od kosti) z ali brez odstranitve in preoblikovanja kosti. Poseg je zaradi lokalne anestezije neboleč. Okrevanje je hitro, saj šive odstranimo čez približno teden dni. Nato lahko po treh tednih na zobu že naredimo novo zalivko ali prevleko.

Navodila po podaljšanju klinične krone

Za čim hitrejše okrevanje ter preprečitev zapletov in nevšečnosti smo za vas pripravili splošne napotke za nego po oralnem kirurškem posegu. Prenesete jih lahko s klikom na spodnjo povezavo.

e-obvestila

Začutite sproščen utrip Ustne Medicine tudi digitalno! Izbrane vsebine novičnika Od ust do ust vam bomo dostavili neposredno v elektronski nabiralnik, tako da boste vedno na tekočem z dogajanjem, novostmi in posebno ponudbo za vaš popoln nasmeh. Prijavite se na e-obveščanje in nikoli ne zamudite najbolj aktualnih novic ter posebnih ugodnosti.

Za uspešno vključitev v naš sistem e-mail obveščanja vas prosimo za vašo privolitev za naslednje aktivnosti:

 
Svojo odločitev lahko kadarkoli prekličete tako, da kliknete povezavo za odjavo v nogi katerega koli e-poštnega sporočila, ki ga prejmete od nas, ali pa nam pišete na info@ustna-medicina.com.
Z vašimi podatki bomo ravnali s spoštovanjem in vso odgovornostjo. Za več informacij o naših postopkih zasebnosti preberite Politiko zasebnosti. S klikom spodaj se strinjate, da vaše podatke obdelamo v skladu s temi pogoji.
 
captcha