“Skrbimo, da bo vaš nasmeh zdrav in lep”

 

Vsak od nas se prej ali slej sooči z zobno gnilobo in takrat je potrebno odstraniti razkroj zoba, manjkajoče zobno tkivo pa znova zapolniti. Kot alternativa tradicionalnim amalgamskim zalivkam, ki so neestetske in zdravju škodljive, so nastale kompozitne (bele) zalivke. Te so močne, estetske in obstojne,  predvsem pa ne predstavljajo nobenega tveganja za naše zdravje.  Že na prvi pogled so privlačnejše, saj so izdelane iz plastične zobne smole, so močne in obstojne, nasmeh pa je kljub zalivkam videti naravno, saj barvno ustrezajo našim zobem. Kadar je potrebno narediti obsežnejšo rekonstrukcijo zobne krone, pa se odločimo za inlay ali onlay, ki so običajno narejeni iz porcelana, lahko pa tudi iz zlata ali kompozita.

V primerih zobne gnilobe, obrabe ali poškodbe manjkajočega zobnega tkiva, vam v kliniki Ustna Medicina nudimo dve vrsti storitev

1. Bele kompozitne zalivke, ki ne predstavljajo nobenega tveganja na zdravje, so estetske in stabilne. Narejene so iz umetnih materialov, so barvno prilagodljive, močne, dolgotrajne in ne kvarijo videza naravnim belim zobem.

2. Inlej (inlay) ali onlej (onlay) uporabimo, kadar je več kot polovica grizne površine zoba propadlo. Izdelek je podoben zalivki, zanj pa se odločimo, kadar je potrebno narediti obsežnejšo rekonstrukcijo zobne krone, vendar manj kot celotno krono. Inlay se nahaja med vrški zoba, onlay pa zajema enega ali več vrškov. Navadno so izdelani iz porcelana, lahko pa so tudi iz zlata ali kompozita.

Preberi več

7 razlogov za nezadovoljstvo z zobozdravnikom

Tako kot se spreminja zobozdravstvo, se spreminjate tudi pacienti. Danes ste veliko bolj zahtevni in občutljivi na doživetje, ki vam ga ponudi zobozdravstvena ordinacija oz. klinika. Zobozdravniki...

e-obvestila

Želite prejemati najnovejše članke o ustni higieni in napredkih v zdravljenju zobnih težav? S prijavo na e-obvestila boste že postali del družine Ustne Medicine.