Zalivke | Ustna Medicina
“Skrbimo, da bo vaš nasmeh zdrav in lep”

 

Vsak od nas se prej ali slej sooči z zobno gnilobo (kariesom) in takrat je potrebno odstraniti razkroj zoba, manjkajoče zobno tkivo pa nadomestiti. Kot alternativa tradicionalnim amalgamskim zalivkam, ki so zdravju škodljive in zelo neestetske, so že pred časom nastale kompozitne (bele) zalivke. S kompozitnimi materiali lahko vaše zobe obnovimo z mehansko obstojnimi (močnimi) in visoko estetskimi zalivkami,  ki v prvi vrsti ne predstavljajo nobenega tveganja za vaše zdravje. V večini primerov lahko zobe z manjšimi predeli zobne gnilobe obnovimo tako, da je vaš nasmeh kljub zalivkam videti popolnoma naraven, saj imamo široko paleto barvnih odtenkov ter tipov kompozitnih materialov, ki ustrezajo vašim zobem.

V primerih obsežnejših rekonstrukcij uničenih ali kariozno prizadetih zobnih kron se odločimo za inlay ali onlay – delne keramične prevleke oziroma ”keramične zalivke”, ki nudijo optimalnejšo oskrbo zob z manjkajočim večjim delom zobne krone.

Preberi več

Case report: Razlike med zalivkami različnih cenovnih razredov

Izdelava kompozitne, bele zalivke je sorazmerno zahteven poseg, ki zahteva natančnost ter izbor prave opreme in kakovostnih materialov. Čas, ki ga potrebujemo za izdelavo takšne zalivke, je...

Case report: Estetske keramične rešitve (zalivke) – inlay, onlay

Kaj narediti, ko bela plomba ni več najboljša rešitev? Nemalokrat se zobozdravniki srečamo z obsežno uničenimi zobmi, kjer manjka večji del zobne krone, ali pa je zob zaplombiran z ogromno...

e-obvestila

Začutite sproščen utrip Ustne Medicine tudi digitalno! Izbrane vsebine novičnika Od ust do ust vam bomo dostavili neposredno v elektronski nabiralnik, tako da boste vedno na tekočem z dogajanjem, novostmi in posebno ponudbo za vaš popoln nasmeh. Prijavite se na e-obveščanje in nikoli ne zamudite najbolj aktualnih novic ter posebnih ugodnosti.

Za uspešno vključitev v naš sistem e-mail obveščanja vas prosimo za vašo privolitev za naslednje aktivnosti:

 
Svojo odločitev lahko kadarkoli prekličete tako, da kliknete povezavo za odjavo v nogi katerega koli e-poštnega sporočila, ki ga prejmete od nas, ali pa nam pišete na info@ustna-medicina.com.
Z vašimi podatki bomo ravnali s spoštovanjem in vso odgovornostjo. Za več informacij o naših postopkih zasebnosti preberite Politiko zasebnosti. S klikom spodaj se strinjate, da vaše podatke obdelamo v skladu s temi pogoji.
 
captcha