Zalivke | Ustna Medicina
“Skrbimo, da bo vaš nasmeh zdrav in lep”

 

Vsak od nas se prej ali slej sooči z zobno gnilobo (kariesom) in takrat je potrebno odstraniti razkroj zoba, manjkajoče zobno tkivo pa nadomestiti. Kot alternativa tradicionalnim amalgamskim zalivkam, ki so zdravju škodljive in zelo neestetske, so že pred časom nastale kompozitne (bele) zalivke. S kompozitnimi materiali lahko vaše zobe obnovimo z mehansko obstojnimi (močnimi) in visoko estetskimi zalivkami,  ki v prvi vrsti ne predstavljajo nobenega tveganja za vaše zdravje. V večini primerov lahko zobe z manjšimi predeli zobne gnilobe obnovimo tako, da je vaš nasmeh kljub zalivkam videti popolnoma naraven, saj imamo široko paleto barvnih odtenkov ter tipov kompozitnih materialov, ki ustrezajo vašim zobem.

V primerih obsežnejših rekonstrukcij uničenih ali kariozno prizadetih zobnih kron se odločimo za inlay ali onlay – delne keramične prevleke oziroma ”keramične zalivke”, ki nudijo optimalnejšo oskrbo zob z manjkajočim večjim delom zobne krone.

Preberi več

Case report: Estetske keramične rešitve (zalivke) – inlay, onlay

Kaj narediti, ko bela plomba ni več najboljša rešitev? Nemalokrat se zobozdravniki srečamo z obsežno uničenimi zobmi, kjer manjka večji del zobne krone, ali pa je zob zaplombiran z ogromno...

Nas želite obiskati?

Izpolnite obrazec in kmalu vas pokličemo
 
 

Dobrodošli v kliniki za celostno zobozdravstvo!

Klinika Ustna Medicina predstavlja popolnoma nov in drugačen pristop obravnave pacientov. V prvi vrsti vse, ki začnete pot oskrbe vaše ustne votline pri nas, imenujemo gosti. Želimo, da se vsak gost že pri vstopu v kliniko počuti prijetno, da izgubi morebiten strah pred zobozdravnikom in zaupa strokovnjakom, ki rešujejo vaše težave. Bistvo našega dela je dvig zavesti splošne javnosti o pomembnosti zdravja celotne ustne votline, saj ima ta velik vpliv na telo, tako fizično kot tudi psihično. Verjamemo, da sleherni uspeh zdravljenja izvira iz primernega in pristnega odnosa med posameznikom in osebjem klinike. Zato si bomo vedno vzeli dovolj časa, da vas spoznamo kot osebo in ne samo kot lastnika zob. Ne odločamo se namesto vas. Naša naloga in zaveza je, da vas primerno poučimo in vam na enostaven način razložimo zapletene stvari. Ponudimo vam možnosti, med katerimi lahko izbirate sami. Le tako bo vaša odločitev skladna z vrednotami in željami, ki jih imate. Trdno verjamemo v dejstvo, da ima vsak človek pravico do zdravja in verjamemo, da ima vsak pravico zdravju reči tudi ne.