“Amalgam je od leta 2008 že prepovedan v zobozdravstvenih ordinacijah na Norveškem, Švedskem in na Danskem!”


Amalgam
 ali “črna plomba” je material, ki se uporablja že vrsto let. Po nekaterih podatkih naj bi ga uporabljalo kar tri četrtine zobozdravnikov. Amalgamske zalivke vsebujejo strupeno živo srebro, kar ima lahko številne negativne posledice na naše zdravje. Zato obstaja več kot dovolj dobrih razlogov za zamenjavo teh škodljivih in neestetskih plomb. V kliniki Ustna medicina  uporabljamo tehnike za strokovno in predvsem varno odstranitev amalgamskih zalivk z vsebujočim živim srebrom ter tako poskrbimo za rešitev njihovega negativnega vpliva na vaše telo.

Znanstveni podatki kažejo
  • Da je amalgam daleč največji vir živega srebra v telesu.
  • Da imajo posamezniki z amalgamskimi plombami občutno več živega srebra.
  • Da imajo posamezniki toksične koncentracije živega srebra v možganih in ledvicah.
  • Na povezavo med prisotnostjo živega srebra v krvi in urinu ter tkivih v telesu.
  • Da se živo srebro v možganih lahko nahaja od nekaj let do nekaj desetletij, kar pomeni, da se vsebnost živega srebra v tkivih počasi povečuje do toksičnih koncentracij.
  • Da je živo srebro 10-krat bolj toksično kot svinec, ko opazujemo živčne celice. Poleg tega pa ima živo srebro sinergijske učinke z drugimi kovinami.

Preberi več

5 razlogov za zamenjavo amalgamskih plomb

Srebrne ali amalgam zalivke vsebujejo 50 odstotkov živega srebra, ki je znanstveno dokazano bolj strupen kot svinec, kadmij ali arzen. Amalgamske zalivke lahko utegnejo delovati nevro toksično....

e-obvestila

Želite prejemati najnovejše članke o ustni higieni in napredkih v zdravljenju zobnih težav? S prijavo na e-obvestila boste že postali del družine Ustne Medicine.