Amalgam | Ustna Medicina
“Amalgam je od leta 2008 že prepovedan v zobozdravstvenih ordinacijah na Norveškem, Švedskem in na Danskem!”


Amalgam
 ali “črna plomba” je material, ki se uporablja že vrsto let. Po nekaterih podatkih naj bi ga uporabljalo kar tri četrtine zobozdravnikov. Amalgamske zalivke vsebujejo strupeno živo srebro, kar ima lahko številne negativne posledice na naše zdravje. Zato obstaja več kot dovolj dobrih razlogov za zamenjavo teh škodljivih in neestetskih plomb. V kliniki Ustna medicina  uporabljamo tehnike za strokovno in predvsem varno odstranitev amalgamskih zalivk z vsebujočim živim srebrom ter tako poskrbimo za rešitev njihovega negativnega vpliva na vaše telo.

Za varno odstranitev amalgama uporabljamo zaščitna pregrinjala, posebne gumijaste opne za izolacijo zoba z amalgamsko zalivko, kisik in posebne svedre ter aspiratorje. Na takšen način ste skorajda v celoti zaščiteni pred škodljivim aerosolom, ki vsebuje delce živega srebra.
Znanstveni podatki kažejo
  • Da je amalgam daleč največji vir živega srebra v telesu.
  • Da imajo posamezniki z amalgamskimi plombami občutno več živega srebra.
  • Da imajo posamezniki toksične koncentracije živega srebra v možganih in ledvicah.
  • Na povezavo med prisotnostjo živega srebra v krvi in urinu ter tkivih v telesu.
  • Da se živo srebro v možganih lahko nahaja od nekaj let do nekaj desetletij, kar pomeni, da se vsebnost živega srebra v tkivih počasi povečuje do toksičnih koncentracij.
  • Da je živo srebro 10-krat bolj toksično kot svinec, ko opazujemo živčne celice. Poleg tega pa ima živo srebro sinergijske učinke z drugimi kovinami.

Preberi več

5 razlogov za zamenjavo amalgamskih plomb

Srebrne ali amalgam zalivke vsebujejo 50 odstotkov živega srebra, ki je znanstveno dokazano bolj strupen kot svinec, kadmij ali arzen. Amalgamske zalivke lahko utegnejo delovati nevro toksično....

Nas želite obiskati?

Izpolnite obrazec in kmalu vas pokličemo
 
 

Dobrodošli v kliniki za celostno zobozdravstvo!

Klinika Ustna Medicina predstavlja popolnoma nov in drugačen pristop obravnave pacientov. V prvi vrsti vse, ki začnete pot oskrbe vaše ustne votline pri nas, imenujemo gosti. Želimo, da se vsak gost že pri vstopu v kliniko počuti prijetno, da izgubi morebiten strah pred zobozdravnikom in zaupa strokovnjakom, ki rešujejo vaše težave. Bistvo našega dela je dvig zavesti splošne javnosti o pomembnosti zdravja celotne ustne votline, saj ima ta velik vpliv na telo, tako fizično kot tudi psihično. Verjamemo, da sleherni uspeh zdravljenja izvira iz primernega in pristnega odnosa med posameznikom in osebjem klinike. Zato si bomo vedno vzeli dovolj časa, da vas spoznamo kot osebo in ne samo kot lastnika zob. Ne odločamo se namesto vas. Naša naloga in zaveza je, da vas primerno poučimo in vam na enostaven način razložimo zapletene stvari. Ponudimo vam možnosti, med katerimi lahko izbirate sami. Le tako bo vaša odločitev skladna z vrednotami in željami, ki jih imate. Trdno verjamemo v dejstvo, da ima vsak človek pravico do zdravja in verjamemo, da ima vsak pravico zdravju reči tudi ne.