Amalgam | Ustna Medicina
“Amalgam je od leta 2008 že prepovedan v zobozdravstvenih ordinacijah na Norveškem, Švedskem in na Danskem!”


Amalgam
 ali “črna plomba” je material, ki se uporablja že vrsto let. Po nekaterih podatkih naj bi ga uporabljalo kar tri četrtine zobozdravnikov. Amalgamske zalivke vsebujejo strupeno živo srebro, kar ima lahko številne negativne posledice na naše zdravje. Zato obstaja več kot dovolj dobrih razlogov za zamenjavo teh škodljivih in neestetskih plomb. V kliniki Ustna medicina  uporabljamo tehnike za strokovno in predvsem varno odstranitev amalgamskih zalivk z vsebujočim živim srebrom ter tako poskrbimo za rešitev njihovega negativnega vpliva na vaše telo.

Za varno odstranitev amalgama uporabljamo zaščitna pregrinjala, posebne gumijaste opne za izolacijo zoba z amalgamsko zalivko, kisik in posebne svedre ter aspiratorje. Na takšen način ste skorajda v celoti zaščiteni pred škodljivim aerosolom, ki vsebuje delce živega srebra.
Znanstveni podatki kažejo
  • Da je amalgam daleč največji vir živega srebra v telesu.
  • Da imajo posamezniki z amalgamskimi plombami občutno več živega srebra.
  • Da imajo posamezniki toksične koncentracije živega srebra v možganih in ledvicah.
  • Na povezavo med prisotnostjo živega srebra v krvi in urinu ter tkivih v telesu.
  • Da se živo srebro v možganih lahko nahaja od nekaj let do nekaj desetletij, kar pomeni, da se vsebnost živega srebra v tkivih počasi povečuje do toksičnih koncentracij.
  • Da je živo srebro 10-krat bolj toksično kot svinec, ko opazujemo živčne celice. Poleg tega pa ima živo srebro sinergijske učinke z drugimi kovinami.

Preberi več

5 razlogov za zamenjavo amalgamskih plomb

Srebrne ali amalgam zalivke vsebujejo 50 odstotkov živega srebra, ki je znanstveno dokazano bolj strupen kot svinec, kadmij ali arzen. Amalgamske zalivke lahko utegnejo delovati nevro toksično....

e-obvestila

Začutite sproščen utrip Ustne Medicine tudi digitalno! Izbrane vsebine novičnika Od ust do ust vam bomo dostavili neposredno v elektronski nabiralnik, tako da boste vedno na tekočem z dogajanjem, novostmi in posebno ponudbo za vaš popoln nasmeh. Prijavite se na e-obveščanje in nikoli ne zamudite najbolj aktualnih novic ter posebnih ugodnosti.

Za uspešno vključitev v naš sistem e-mail obveščanja vas prosimo za vašo privolitev za naslednje aktivnosti:

 
Svojo odločitev lahko kadarkoli prekličete tako, da kliknete povezavo za odjavo v nogi katerega koli e-poštnega sporočila, ki ga prejmete od nas, ali pa nam pišete na info@ustna-medicina.com.
Z vašimi podatki bomo ravnali s spoštovanjem in vso odgovornostjo. Za več informacij o naših postopkih zasebnosti preberite Politiko zasebnosti. S klikom spodaj se strinjate, da vaše podatke obdelamo v skladu s temi pogoji.
 
captcha