Zobne luske | Ustna Medicina

Z zobnimi luskami (estetskimi fasetami) povremo zobem lep videz, dobro funkcijo in vzpostavimo harmoničen odnos med nasmehom in obrazom. Zobne luske so tanke lupine, narejene iz dentalnega porcelana, katere cementiramo oziroma prilepimo na sprednjo površino zob in s tem dosežemo želeno korekcijo nasmeha.

Z estetskimi zobnimi luskami iščemo harmonijo, ki je kljub subjektivnim merilom lepote vsem privlačna.

So zobne luske prava rešitev zame?

 

Zobne luske svetujemo v primeru močno zabarvanih zob zaradi koreninskega zdravljenja, jemanja različnih zdravil, ki povzročajo zabarvanje zobne substance, ter v primeru večjih zalivk, ki oslabijo strukturo zoba. Prav tako so luske odlična rešitev pri prekomerno obrabljenih zobeh, odlomljenih griznih robovih ter pri nepravilni obliki, velikosti in položaju zob, kar vključuje tudi velike razmike med zobmi – diasteme.

Nasmeh pred izdelavo zobnih lusk – predolga centralna sekalca (zgornje enke) in povečan razmik med njima.
Nasmeh po izdelavi zobnih lusk na zgornjih enkah ter dograditvi dvojk s kompozitnim materialom.

Izdelava zobne luske zahteva minimalno invazivno preparacijo oziroma brušenje zoba, saj ostanemo v sklenini, povrhnji plasti zoba, in ga s tem ohranimo vitalnega, živega. Najprimernejši material za izdelavo lusk je dentalni porcelan. Z njim lahko dosežemo primerno strukturno trdnost restavriranega zoba, do potankosti posnemamo barvne lastnosti naravnih zob in odboj svetlobe, prav tako pa so te luske odporne proti zabarvanju, za razliko od lusk, izdelanih iz kompozitnih materialov.

Nas želite obiskati?

Izpolnite obrazec in kmalu vas pokličemo
 
 

Dobrodošli v kliniki za celostno zobozdravstvo!

Klinika Ustna Medicina predstavlja popolnoma nov in drugačen pristop obravnave pacientov. V prvi vrsti vse, ki začnete pot oskrbe vaše ustne votline pri nas, imenujemo gosti. Želimo, da se vsak gost že pri vstopu v kliniko počuti prijetno, da izgubi morebiten strah pred zobozdravnikom in zaupa strokovnjakom, ki rešujejo vaše težave. Bistvo našega dela je dvig zavesti splošne javnosti o pomembnosti zdravja celotne ustne votline, saj ima ta velik vpliv na telo, tako fizično kot tudi psihično. Verjamemo, da sleherni uspeh zdravljenja izvira iz primernega in pristnega odnosa med posameznikom in osebjem klinike. Zato si bomo vedno vzeli dovolj časa, da vas spoznamo kot osebo in ne samo kot lastnika zob. Ne odločamo se namesto vas. Naša naloga in zaveza je, da vas primerno poučimo in vam na enostaven način razložimo zapletene stvari. Ponudimo vam možnosti, med katerimi lahko izbirate sami. Le tako bo vaša odločitev skladna z vrednotami in željami, ki jih imate. Trdno verjamemo v dejstvo, da ima vsak človek pravico do zdravja in verjamemo, da ima vsak pravico zdravju reči tudi ne.