Zobne luske | Ustna Medicina

Z zobnimi luskami (estetskimi fasetami) povremo zobem lep videz, dobro funkcijo in vzpostavimo harmoničen odnos med nasmehom in obrazom. Zobne luske so tanke lupine, narejene iz dentalnega porcelana, katere cementiramo oziroma prilepimo na sprednjo površino zob in s tem dosežemo želeno korekcijo nasmeha.

Z estetskimi zobnimi luskami iščemo harmonijo, ki je kljub subjektivnim merilom lepote vsem privlačna.

So zobne luske prava rešitev zame?

 

Zobne luske svetujemo v primeru močno zabarvanih zob zaradi koreninskega zdravljenja, jemanja različnih zdravil, ki povzročajo zabarvanje zobne substance, ter v primeru večjih zalivk, ki oslabijo strukturo zoba. Prav tako so luske odlična rešitev pri prekomerno obrabljenih zobeh, odlomljenih griznih robovih ter pri nepravilni obliki, velikosti in položaju zob, kar vključuje tudi velike razmike med zobmi – diasteme.

Nasmeh pred izdelavo zobnih lusk – predolga centralna sekalca (zgornje enke) in povečan razmik med njima.
Nasmeh po izdelavi zobnih lusk na zgornjih enkah ter dograditvi dvojk s kompozitnim materialom.

Izdelava zobne luske zahteva minimalno invazivno preparacijo oziroma brušenje zoba, saj ostanemo v sklenini, povrhnji plasti zoba, in ga s tem ohranimo vitalnega, živega. Najprimernejši material za izdelavo lusk je dentalni porcelan. Z njim lahko dosežemo primerno strukturno trdnost restavriranega zoba, do potankosti posnemamo barvne lastnosti naravnih zob in odboj svetlobe, prav tako pa so te luske odporne proti zabarvanju, za razliko od lusk, izdelanih iz kompozitnih materialov.

Preberi več

Case report: estetske luske za lep nasmeh

Doživljanje “lepega” pomeni zadovoljitev želje po estetiki v vsakem posamezniku. To se zgodi takrat, kadar je nasmeh harmoničen in skladen z naravo, kar lahko vodi k občutenju...

e-obvestila

Začutite sproščen utrip Ustne Medicine tudi digitalno! Izbrane vsebine novičnika Od ust do ust vam bomo dostavili neposredno v elektronski nabiralnik, tako da boste vedno na tekočem z dogajanjem, novostmi in posebno ponudbo za vaš popoln nasmeh. Prijavite se na e-obveščanje in nikoli ne zamudite najbolj aktualnih novic ter posebnih ugodnosti.

Za uspešno vključitev v naš sistem e-mail obveščanja vas prosimo za vašo privolitev za naslednje aktivnosti:

 
Svojo odločitev lahko kadarkoli prekličete tako, da kliknete povezavo za odjavo v nogi katerega koli e-poštnega sporočila, ki ga prejmete od nas, ali pa nam pišete na info@ustna-medicina.com.
Z vašimi podatki bomo ravnali s spoštovanjem in vso odgovornostjo. Za več informacij o naših postopkih zasebnosti preberite Politiko zasebnosti. S klikom spodaj se strinjate, da vaše podatke obdelamo v skladu s temi pogoji.
 
captcha