Zobne luske so tanke lupine v barvi zoba, ki jih po temeljiti pripravi v ordinaciji izdelamo v zobnem laboratoriju. Primerne so za posameznike, ki si želijo občutno spremeniti obliko svojih zob in se končno nasmejati sproščeno. Uporabljamo jih takrat, ko so zobje obarvani, rotirani in zlomljeni ter v primerih, ko so položajno neusklajeni v zobnem loku, neenakomernih in nepravilnih oblik ali kadar je med njimi večji razmik.

Zobne luske so iz popolnoma bioinertnega porcelana, kar pomeni, da v telesu ne povzročajo negativnih reakcij. Poleg bioinertnosti ima porcelan odlične optične lastnosti kar pomeni, da z natančnim delom dosežemo popolnoma naraven videz zob. Življenjska doba zobnih lusk je 10 let. Po tem času jih je v skladu z opažanji na rednih kontrolah potrebno zamenjati.

Štirje koraki do popolnega nasmeha

Prednosti uporabe zobnih lusk:

  • Zagotavljajo naraven videz zob.
  • Dlesni dobro prenašajo material iz porcelana.
  • Popolnoma so odporne na madeže.
  • Temni zobje so zopet videti naravno.
  • Spremenijo obliko ter ne zahtevajo obsežnega preoblikovanja zob med samim postopkom.

Kdaj ne priporočamo uporabe zobnih lusk?

Zobne luske niso dobra izbira za tiste paciente, ki imajo aktivne bolezni dlesni, saj je natančna izdelava le-teh nemogoča. Naša doktrina najprej zahteva ureditev stanja dlesni in parodontalne bolezni.

Preberi več

Krona ali prevleka za popolno obnovo zoba

Krone, prevleke ali “pokrovčki” so restavracije, ki se naredijo po meri in se natančno prilegajo obstoječemu...

e-obvestila

Želite prejemati najnovejše članke o ustni higieni in napredkih v zdravljenju zobnih težav? S prijavo na e-obvestila boste že postali del družine Ustne Medicine.