Odstranjevanje zobnih oblog | Ustna Medicina

Temno zabarvanje zob ob robu dlesni, zobni kamen in rumenkasto obarvana površina zob so estetske nepravilnosti, ki jih zlahka odpravimo s temeljitim čiščenjem zobnih oblog, poliranjem in peskanjem zob. Po opravljenih postopkih pri zobozdravniku oziroma ustnem higieniku je seveda zelo pomembna tudi skrbna nega zob in dlesni, ki bo nasmeh ohranjala še naprej tako sijoč.

Odstranjevanje zobnih oblog je estetski postopek, vendar tudi izjemno pomembno preventivno dejanje, saj preprečuje nastanek vnetja obzobnih tkiv (parodontoze). Je tudi osnovni del terapije pri začetnem vnetju dlesni, ki mu pravimo gingivitis.

Zobje pred in po postopku čiščenja zobnega kamna ter poliranja zob.

Čiščenje zobnega kamna na kliniki Ustna Medicina opravimo z uporabo ultrazvoka, s katerim razbijemo trde zobne obloge nad dlesnijo in tudi pod nivojem dlesni. Prav tako odstranimo trdovratna temna zabarvanja med zobmi in ob robu dlesni.

Čiščenju zobnega kamna vedno sledi poliranje zob, saj na ta način zgladimo površino, ki je zaradi uporabe ultrazvoka rahlo razbrazdana, in odstranimo preostala površinska zabarvanja na zobeh. Ker so zobje po poliranju zelo gladki, je nabiranje trdih in mehkih zobnih oblog oteženo.

Na težko dostopnih mestih ob stikih med zobmi zabarvanja odstranimo s peskanjem zob.

Nas želite obiskati?

Izpolnite obrazec in kmalu vas pokličemo
 
 

Dobrodošli v kliniki za celostno zobozdravstvo!

Klinika Ustna Medicina predstavlja popolnoma nov in drugačen pristop obravnave pacientov. V prvi vrsti vse, ki začnete pot oskrbe vaše ustne votline pri nas, imenujemo gosti. Želimo, da se vsak gost že pri vstopu v kliniko počuti prijetno, da izgubi morebiten strah pred zobozdravnikom in zaupa strokovnjakom, ki rešujejo vaše težave. Bistvo našega dela je dvig zavesti splošne javnosti o pomembnosti zdravja celotne ustne votline, saj ima ta velik vpliv na telo, tako fizično kot tudi psihično. Verjamemo, da sleherni uspeh zdravljenja izvira iz primernega in pristnega odnosa med posameznikom in osebjem klinike. Zato si bomo vedno vzeli dovolj časa, da vas spoznamo kot osebo in ne samo kot lastnika zob. Ne odločamo se namesto vas. Naša naloga in zaveza je, da vas primerno poučimo in vam na enostaven način razložimo zapletene stvari. Ponudimo vam možnosti, med katerimi lahko izbirate sami. Le tako bo vaša odločitev skladna z vrednotami in željami, ki jih imate. Trdno verjamemo v dejstvo, da ima vsak človek pravico do zdravja in verjamemo, da ima vsak pravico zdravju reči tudi ne.