Odstranjevanje zobnih oblog | Ustna Medicina

Temno zabarvanje zob ob robu dlesni, zobni kamen in rumenkasto obarvana površina zob so estetske nepravilnosti, ki jih zlahka odpravimo s temeljitim čiščenjem zobnih oblog, poliranjem in peskanjem zob. Po opravljenih postopkih pri zobozdravniku oziroma ustnem higieniku je seveda zelo pomembna tudi skrbna nega zob in dlesni, ki bo nasmeh ohranjala še naprej tako sijoč.

Odstranjevanje zobnih oblog je estetski postopek, vendar tudi izjemno pomembno preventivno dejanje, saj preprečuje nastanek vnetja obzobnih tkiv (parodontoze). Je tudi osnovni del terapije pri začetnem vnetju dlesni, ki mu pravimo gingivitis.

Zobje pred in po postopku čiščenja zobnega kamna ter poliranja zob.

Čiščenje zobnega kamna na kliniki Ustna Medicina opravimo z uporabo ultrazvoka, s katerim razbijemo trde zobne obloge nad dlesnijo in tudi pod nivojem dlesni. Prav tako odstranimo trdovratna temna zabarvanja med zobmi in ob robu dlesni.

Čiščenju zobnega kamna vedno sledi poliranje zob, saj na ta način zgladimo površino, ki je zaradi uporabe ultrazvoka rahlo razbrazdana, in odstranimo preostala površinska zabarvanja na zobeh. Ker so zobje po poliranju zelo gladki, je nabiranje trdih in mehkih zobnih oblog oteženo.

Na težko dostopnih mestih ob stikih med zobmi zabarvanja odstranimo s peskanjem zob.

e-obvestila

Začutite sproščen utrip Ustne Medicine tudi digitalno! Izbrane vsebine novičnika Od ust do ust vam bomo dostavili neposredno v elektronski nabiralnik, tako da boste vedno na tekočem z dogajanjem, novostmi in posebno ponudbo za vaš popoln nasmeh. Prijavite se na e-obveščanje in nikoli ne zamudite najbolj aktualnih novic ter posebnih ugodnosti.

Za uspešno vključitev v naš sistem e-mail obveščanja vas prosimo za vašo privolitev za naslednje aktivnosti:

 
Svojo odločitev lahko kadarkoli prekličete tako, da kliknete povezavo za odjavo v nogi katerega koli e-poštnega sporočila, ki ga prejmete od nas, ali pa nam pišete na info@ustna-medicina.com.
Z vašimi podatki bomo ravnali s spoštovanjem in vso odgovornostjo. Za več informacij o naših postopkih zasebnosti preberite Politiko zasebnosti. S klikom spodaj se strinjate, da vaše podatke obdelamo v skladu s temi pogoji.
 
captcha