Rentgenska diagnostika | Ustna Medicina
Dvodimenzionalno slikanje – ortopan in trodimenzionalno slikanje – CBCT

Bolezni v ustih se razvijajo daljše časovno obdobje, zato je postavitev pravočasne pravilne diagnoze izrednega pomena. Rentgensko slikanje oz. rentgenska analiza je osnovni diagnostični pripomoček pri ugotavljanju stopnje oralnega zdravja zob in čeljustne kosti, v kateri so zobje zasidrani. Poleg postavitve diagnoze analiza rentgenskih posnetkov omogoča načrtovanje zdravljenja, izvajanje zdravljenja ter terapevtsko in post-terapevtsko spremljanje.

Pregledni 2D metodi rentgenskega slikanja pogosto sledi 3D računalniška tomografija ­ CBCT, ki podkrepi osnovno informacijo ortopana z bistveno boljšo natančnostjo ter razkrije popolnoma običajne strukture in skrita vnetna dogajanja, ki jih z 2D tehnikami ne moremo zaznati.

Preberi več

Ali je rentgen škodljiv?

2D-diagnostika je že dolgo časa sestavni del zobozdravnikovega vsakdana, medtem ko 3D-diagnostika pridobiva veljavo šele v zadnjih desetih...

Nas želite obiskati?

Izpolnite obrazec in kmalu vas pokličemo
 
 

Dobrodošli v kliniki za celostno zobozdravstvo!

Klinika Ustna Medicina predstavlja popolnoma nov in drugačen pristop obravnave pacientov. V prvi vrsti vse, ki začnete pot oskrbe vaše ustne votline pri nas, imenujemo gosti. Želimo, da se vsak gost že pri vstopu v kliniko počuti prijetno, da izgubi morebiten strah pred zobozdravnikom in zaupa strokovnjakom, ki rešujejo vaše težave. Bistvo našega dela je dvig zavesti splošne javnosti o pomembnosti zdravja celotne ustne votline, saj ima ta velik vpliv na telo, tako fizično kot tudi psihično. Verjamemo, da sleherni uspeh zdravljenja izvira iz primernega in pristnega odnosa med posameznikom in osebjem klinike. Zato si bomo vedno vzeli dovolj časa, da vas spoznamo kot osebo in ne samo kot lastnika zob. Ne odločamo se namesto vas. Naša naloga in zaveza je, da vas primerno poučimo in vam na enostaven način razložimo zapletene stvari. Ponudimo vam možnosti, med katerimi lahko izbirate sami. Le tako bo vaša odločitev skladna z vrednotami in željami, ki jih imate. Trdno verjamemo v dejstvo, da ima vsak človek pravico do zdravja in verjamemo, da ima vsak pravico zdravju reči tudi ne.