Dvodimenzionalno slikanje – ortopan in trodimenzionalno slikanje – CBCT

Bolezni v ustih se razvijajo daljše časovno obdobje, zato je postavitev pravočasne pravilne diagnoze izrednega pomena. Rentgensko slikanje oz. rentgenska analiza je osnovni diagnostični pripomoček pri ugotavljanju stopnje oralnega zdravja zob in čeljustne kosti, v kateri so zobje zasidrani. Poleg postavitve diagnoze analiza rentgenskih posnetkov omogoča načrtovanje zdravljenja, izvajanje zdravljenja ter terapevtsko in post-terapevtsko spremljanje.

Pregledni 2D metodi rentgenskega slikanja pogosto sledi 3D računalniška tomografija ­ CBCT, ki podkrepi osnovno informacijo ortopana z bistveno boljšo natančnostjo ter razkrije popolnoma običajne strukture in skrita vnetna dogajanja, ki jih z 2D tehnikami ne moremo zaznati.

Preberi več

Ali je rentgen škodljiv?

2D-diagnostika je že dolgo časa sestavni del zobozdravnikovega vsakdana, medtem ko 3D-diagnostika pridobiva veljavo šele v zadnjih desetih...

e-obvestila

Začutite sproščen utrip Ustne Medicine tudi digitalno! Izbrane vsebine novičnika Od ust do ust vam bomo dostavili neposredno v elektronski nabiralnik, tako da boste vedno na tekočem z dogajanjem, novostmi in posebno ponudbo za vaš popoln nasmeh. Prijavite se na e-obveščanje in nikoli ne zamudite najbolj aktualnih novic ter posebnih ugodnosti.

Za uspešno vključitev v naš sistem e-mail obveščanja vas prosimo za vašo privolitev za naslednje aktivnosti:

 
Svojo odločitev lahko kadarkoli prekličete tako, da kliknete povezavo za odjavo v nogi katerega koli e-poštnega sporočila, ki ga prejmete od nas, ali pa nam pišete na info@ustna-medicina.com.
Z vašimi podatki bomo ravnali s spoštovanjem in vso odgovornostjo. Za več informacij o naših postopkih zasebnosti preberite Politiko zasebnosti. S klikom spodaj se strinjate, da vaše podatke obdelamo v skladu s temi pogoji.
 
captcha