Kako deluje Invisalign | Ustna Medicina

Če se želite pogledati v ogledalo in videti nasmeh brez tradicionalnih kovinskih žic in ploščic, potem je Invisalign vaša prva zdrava izbira.

Alignerji (folije) so udoben, diskreten in snemni način ortodontskega zdravljenja, ki ne predstavlja nekaj popolnoma novega in motečega v vaših ustih.

Ponujamo vam nekaj nasvetov za preživljanje prvega meseca z Invisalign aparati:

Nošenje alignerjev

Za uspešno končano zdravljenje je bistvenega pomena, da alignerje nosite 22 ur na dan in na ta način omogočite premik zob, ki so že v naprej določeni s strani ortodonta. Preostali del dneva je potreben za prehranjevanje, čiščenje zob in alignerjev … Če je čas nošenja krajši, je večja možnost, da bodo premiki zob počasnejši in menjava alignerjev ne bo možna ob naslednjem obisku pri ortodontu. Zato morate biti pozorni, da pred naslednjo kontrolo, aparat resnično nosite, kot je bilo dogovorjeno. V nekaj dneh se boste na novost navadili in nošenje aparata bo postalo zelo udobno.

Nelagodje je normalen pojav

Invisalign aparati premikajo zobe v prvih urah po vstavitvi vsakega novega alignerja (folije). Preostali čas do menjave novega alignerja, ki traja od 10 do 14 dni, pa predstavlja utrditev novega položaja. V začetku je popolnoma normalno, da so zobje ob dotiku z novim aparatom nekoliko bolj občutljivi in da je v ustih prisotno določeno neugodje. Čez nekaj dni teh občutkov ne boste več zaznali.

Vedno imejte pri sebi škatlo za shranjevanje

To je izredno pomembno, če želite, da aparata ne boste izgubili ali prekinili njegovega delovanja. Pred jedjoga vsakič shranite v škatlo, po obroku zobe splaknite in ponovno vstavite folije na zobe. Če jih zavijete v prtiček ali spravite v žep, je zelo velika verjetnost, da jih boste zlomili ali izgubili. Na začetku si lahko pomagate tudi z opomnikom na telefonu. Hladne napitke lahko uživate povsem normalno. Pri vročih napitkih, kot sta  kava in čaj, pa je potrebno aparat odstraniti iz ust in ga spraviti na ustrezno mesto v škatlo.

Za snemanje aparata si vzemite čas

To je preprosto opravilo, vendar naj se vam na začetku pri njem raje ne mudi. Če želite aparat odstraniti, morate to vsakič storiti nežno s prsti, in sicer od znotraj navzven. Tudi pri ponovni vstavitvi uporabite prste in aparat nežno pritisnite na zobe. Aparata nikakor ne smete namestiti na način, da vanj ugriznete, saj ga lahko polomite ali upognete.

Ali je invisalign primeren tudi zame?

Če se želite pogledati v ogledalo in videti nasmeh brez tradicionalnih kovinskih žic in ploščic, potem je Invisalign vaša prav zdrava izbira.

Velika prednost Invisaligna je njegova predvidljivost in zagotovljen uspeh zdravljenja. Kliniko Ustna Medicina odlikuje uporaba napredne tehnologije in naša zaveza je, da pacientom, ki jim raje pravimo kar gostje klinike, nudimo strokovno obravnavo, prilagojeno vsakemu posamezniku. V zadnjih letih smo uspeli povrniti nasmeh stotinam pacientom vseh starostnih skupin.

Nas želite obiskati?

Izpolnite obrazec in kmalu vas pokličemo
 
 

Dobrodošli v kliniki za celostno zobozdravstvo!

Klinika Ustna Medicina predstavlja popolnoma nov in drugačen pristop obravnave pacientov. V prvi vrsti vse, ki začnete pot oskrbe vaše ustne votline pri nas, imenujemo gosti. Želimo, da se vsak gost že pri vstopu v kliniko počuti prijetno, da izgubi morebiten strah pred zobozdravnikom in zaupa strokovnjakom, ki rešujejo vaše težave. Bistvo našega dela je dvig zavesti splošne javnosti o pomembnosti zdravja celotne ustne votline, saj ima ta velik vpliv na telo, tako fizično kot tudi psihično. Verjamemo, da sleherni uspeh zdravljenja izvira iz primernega in pristnega odnosa med posameznikom in osebjem klinike. Zato si bomo vedno vzeli dovolj časa, da vas spoznamo kot osebo in ne samo kot lastnika zob. Ne odločamo se namesto vas. Naša naloga in zaveza je, da vas primerno poučimo in vam na enostaven način razložimo zapletene stvari. Ponudimo vam možnosti, med katerimi lahko izbirate sami. Le tako bo vaša odločitev skladna z vrednotami in željami, ki jih imate. Trdno verjamemo v dejstvo, da ima vsak človek pravico do zdravja in verjamemo, da ima vsak pravico zdravju reči tudi ne.