Zahvala | Ustna Medicina

Zahvala

Minilo je že več kot mesec in pol, zato sva se odločila, da vam piševa v imenu hčerke Barbare Perko, ki je otrok s posebnimi potrebami in se sama ne more zahvaliti za poseg v svoji ustni votlini.

Najprej se zahvaljujeva dr. Sebastjanu Perku, ki nas je pred več leti sprejel na prvi pregled. Žal smo takrat skupaj ugotovili, da ji ne bo možno nadomestiti izpadlih zob zaradi njene invalidnosti, ker ni mogoče zagotoviti sodelovanja pri pridobitvi odtisa. Pri tem obisku pa je bilo pozitivno to, da je od takrat naprej Barbara dobivala vašo revijo Od ust do ust. Tako smo v tej reviji zasledili, da je možno izvesti odtis s pomočjo skenerja. Padla je odločitev, da se ponovno prijavimo na pregled, da bi ugotovili, ali je s tem novim načinom mogoče pri njej vzeti oz. izdelati odtis. Sprejel nas je dr. Bojan Vindiš. Ob prvem pregledu nam je dal upanje, da bo Barbara lahko dobila nadomestne izpadle zobe. Pri drugem obisku je izvedel skeniranje in izvedeno je bilo tudi rentgensko slikanje zob, ki pa žal ni uspelo. Dr. Bojan Vindiš se je odločil, da bo na osnovi pridobljenega skena dal izdelati nadomestne zobe. Dobili smo termin za prevzem zob, vendar smo nekaj dni prej dobili obvestilo, da žal na osnovi skena ni bilo možno izdelati nadomestnih zob in da naj pridemo na ponovni pregled čez pol leta, kar je bilo v marcu 2020. Ponovni pregled nam je preprečil koronavirus, zato smo šli na pregled v juliju 2020. Sprejel nas je dr. Sebastjan Perko, ki je ponovno izdelal sken in nas poslal k higieničarki, da Barbari očisti zobe. Ponovno smo bili v velikem pričakovanju, da bo Barbara dobila nadomestne zobe. Vendar je ponovno prišlo obvestilo, da je nekaj narobe s skenom, zato smo se ponovno oglasili pri dr. Sebastjanu Perku, da je izdelal sken. Oglasili smo se tudi pri higieničarki, da ji je še dodatno očistila zobe. Dobili smo tudi termin za sprejem zob – 1. oktober 2020. Tega dne smo se ponovno oglasili na Ustni Medicini v pričakovanju, ali bo Barbara sprejela nove nadomestne zobe. Na naše začudenje jih je kar hitro sprejela in jih redno nosi. Zvečer jih odstranimo, ko ji umivamo zobe, zjutraj pa ji jih po umivanju zob ponovno namestimo. Če jih slučajno pozabimo namestiti, noče iz kopalnice in nam pokaže, da še ji nismo namestili zob.

Na tem mestu se še enkrat zahvaljujeva dr. Sebastjanu Perku, dr. Bojanu Vindišu, zobotehniku Jaki Šušteršiču, obema higieničarkama, ki ste pripomogli, da ima Barbara nadomestne zobe. Prav taki se zahvaljujeva tudi ostalemu osebju, ki je poskrbelo za sprejem in asistenco ob delu za Barbaro.

Hvala in lep pozdrav

Vera in Franc Perko

Nas želite obiskati?

Izpolnite obrazec in kmalu vas pokličemo
 
 

Dobrodošli v kliniki za celostno zobozdravstvo!

Klinika Ustna Medicina predstavlja popolnoma nov in drugačen pristop obravnave pacientov. V prvi vrsti vse, ki začnete pot oskrbe vaše ustne votline pri nas, imenujemo gosti. Želimo, da se vsak gost že pri vstopu v kliniko počuti prijetno, da izgubi morebiten strah pred zobozdravnikom in zaupa strokovnjakom, ki rešujejo vaše težave. Bistvo našega dela je dvig zavesti splošne javnosti o pomembnosti zdravja celotne ustne votline, saj ima ta velik vpliv na telo, tako fizično kot tudi psihično. Verjamemo, da sleherni uspeh zdravljenja izvira iz primernega in pristnega odnosa med posameznikom in osebjem klinike. Zato si bomo vedno vzeli dovolj časa, da vas spoznamo kot osebo in ne samo kot lastnika zob. Ne odločamo se namesto vas. Naša naloga in zaveza je, da vas primerno poučimo in vam na enostaven način razložimo zapletene stvari. Ponudimo vam možnosti, med katerimi lahko izbirate sami. Le tako bo vaša odločitev skladna z vrednotami in željami, ki jih imate. Trdno verjamemo v dejstvo, da ima vsak človek pravico do zdravja in verjamemo, da ima vsak pravico zdravju reči tudi ne.