Moje zdravje in zadovoljstvo nimata cene. | Ustna Medicina

Moje zdravje in zadovoljstvo nimata cene.

Prvič sem obiskala Ustno medicino, ko sem bila stara 55 let. Pred tem sem seveda obiskovala zobozdravnika, do katerega sem prišla 1-2 krat letno. Glede na to, da so se pri teh obiskih sanirale le najnujnejše, predvsem bolečinske zadeve, se je zdravstveno stanje ustne votline zelo poslabšalo.

Pojavila se je parodontoza in z njo povezane težave in zaradi tega sen izgubila kar nekaj zob in dobila mostiček. Vsa moja prizadevanja glede ustne higiene niso doprinesla k izboljšanju razmer. Vse to je porušilo mojo samopodobo in samozavest, saj se nisem upala več »od srca » nasmejati ali se približati k sogovorniku.

Ob zavedanju, da parodontoza ogroža zdravje celotnega organizma in da imam v ustih tako rekoč »neaktivirano bombo« sem stvari vzela v svoje roke.

Na spletu sem našla link do Ustne medicine in ko sem pregledovala njihovo spletno stran, sem ugotovila, da je to, to. Po vzpostavitvi kontakta sem hitro prišla na razgovor k dr. Mateju Pirtovšku.

Spomnim se prvega obiska, bilo me ni strah, ampak sram odpreti usta. Dr. Pirtovšek me je prijazno sprejel in mi predstavil celostni načrt sanacije mojih težav, ki je narekoval najprej zdravljenje dlesni ter obzobnih tkiv, zamenjavo starih amalgamskih zalivk- torej zagotoviti zdrave temelje in šele nato nadgradnjo. Celotno zdravljenje je vključevalo najsodobnejšo diagnostiko in tehnologijo materialov na vrhunskem nivoju.

Zdravljenje se je pričelo meseca maja in ob koncu leta so bile moje težave odpravljene. Na vsako terapijo (nekatere so trajale po več ur) sem prihajala bolj sproščeno, saj sem se zaradi pristopa in prijaznosti zobozdravnika in asistentke, tam na tistem stolu, počutila kot v svoji dnevni sobi ob prijetni glasbi, vse je bilo tako pristno in domače in sama sebi sem se čudila, kako sem premagala odpor do zobozdravnika, še več, že ob prvem obisku sem v celoti zaupala svojemu zobozdravniku in vedela sem, da bo zame našel najbolj optimalno rešitev.

Po dolgih letih lahko brez strahu ugriznem v jabolko in jem oreščke. Kmalu bodo minila tri leta od končanega zdravljenja in v tem času nisem imela nikakršnih težav in vsi kontrolni pregledi so bili b.p.

Končno so se mi uresničili sanje, da imam tudi jaz takšne zobe in zdrav nasmeh, kot nastopajoči v reklamah za zobne paste. Lep nasmeh je ogledalo duše in pomemben element pri socialnih stikih. V tem času odkar obiskujem Ustno medicino me je skrb za zdravje in nego zob tako prevzela, da se pri vsakem sogovorniku ali celo mimoidočemu najprej zazrem v zobe.

Srečna sem, da sem v življenju srečala prave ljudi, predvsem takšnega strokovnjaka, prefekcionista in sogovornika, kot je dr. Matej Pirtovšek. Posebna in velika zahvala gre prav njemu. Zaradi njega se lahko neobremenjeno pogovarjam s sogovorniki in se končno smejim po svoje in te nasmehe mi zavidajo celo najboljše prijateljice.

Na koncu še beseda o ceni.

Moje zdravje in zadovoljstvo nimata cene.

Nas želite obiskati?

Izpolnite obrazec in kmalu vas pokličemo
 
 

Dobrodošli v kliniki za celostno zobozdravstvo!

Klinika Ustna Medicina predstavlja popolnoma nov in drugačen pristop obravnave pacientov. V prvi vrsti vse, ki začnete pot oskrbe vaše ustne votline pri nas, imenujemo gosti. Želimo, da se vsak gost že pri vstopu v kliniko počuti prijetno, da izgubi morebiten strah pred zobozdravnikom in zaupa strokovnjakom, ki rešujejo vaše težave. Bistvo našega dela je dvig zavesti splošne javnosti o pomembnosti zdravja celotne ustne votline, saj ima ta velik vpliv na telo, tako fizično kot tudi psihično. Verjamemo, da sleherni uspeh zdravljenja izvira iz primernega in pristnega odnosa med posameznikom in osebjem klinike. Zato si bomo vedno vzeli dovolj časa, da vas spoznamo kot osebo in ne samo kot lastnika zob. Ne odločamo se namesto vas. Naša naloga in zaveza je, da vas primerno poučimo in vam na enostaven način razložimo zapletene stvari. Ponudimo vam možnosti, med katerimi lahko izbirate sami. Le tako bo vaša odločitev skladna z vrednotami in željami, ki jih imate. Trdno verjamemo v dejstvo, da ima vsak človek pravico do zdravja in verjamemo, da ima vsak pravico zdravju reči tudi ne.