Moja zgodba z Ustno Medicina | Ustna Medicina

Moja zgodba z Ustno Medicina

Moja zgodba je lepa. Vse kar se konča s srečnim koncem, je lepo.

Stara sem 61 let. To so leta, ko imamo skoraj vsi težave z zobmi. Veliko se pogovarjam s prijatelji, sorodniki in sodelavci o teh problemih, glede samega zdravljenja in vsak ima svojo zgodbo. Večinoma so to zelo negativne izkušnje. Zaradi nepravilnega zdravljenja izgubljajo zobe, zdravljenje se vleče in vleče, stiske so velike.

Vse to se je dogajalo tudi meni. Paradontozo so mi odkrili že pred več kot 20. leti. V vsem tem času sem bila trikrat pri paradontologu. Izgubila sem kar nekaj zob, začasni zobni nastavek sem nosila več kot štiri leta. Končne rešitve pa ni in ni bilo. Vse se je reševalo tisto slabo urico na obisku pri zobozdravniku nekajkrat na leto, potem pa spet čakanje in čakanje. Nobenega celovitega in dokončnega načrta, kako do rezultata, da bo pacient ozdravljen in zadovoljen. Počasi sem obupovala. Nekaj sem morala storiti. Na vzpodbudo domačih sem se odločila, da grem na pregled na UM. Velikokrat sem brala njihove strokovne članke in njihov pristop mi je bil izredno všeč.

Že na prvem pregledu maja letos, sem dobila prvo sliko moje ustne votline. Ni bilo katastrofalno, je bilo pa zelo slabo in to zaradi dolgoletnega parcialnega zdravljenja zob in reševanja težav, ki bi se morale odpraviti že veliko prej. Že na naslednjem pregledu na UM mi je dr. Pirtovšek prikazal celostno sliko zdravljenja, vključno z laserskim zdravljenjem paradontoze. Nato je njihovo delo steklo kot po tekočem traku. Do konca junija sem bila šestnajstkrat na UM in v tem času sem dobila tudi nove zobe. Popoln izdelek. Moji zobje so naravni, dobro se prilegajo moji čeljusti, pri jedi nimam težav že od prvega dne dalje. Zakaj je zdaj to nekomu uspelo v tako kratkem času?

UM ima strokovnjake na vseh področjih zobne medicine. Zdravniški team dela z roko v roki, zdravljenje poteka celovito, tehnologija in znanje sta na nepredstavljivo visokem nivoju in seveda rezultati morajo priti. Dr. Tomaž Ivanušič je bil zelo uspešen z laserskim zdravljenjem paradontoze, ta ne napreduje v svoji uničujoči poti, vse je pod kontrolo.

Zdaj se smejem brez zadrege, na ves glas, in sprašujejo me, kje sem si ‘zrihtala’ zobe? Je bilo zelo drago?

Hm, kaj je to zelo drago? Je drago to, da leto za letom čakam na pravo rešitev, da paradontoza napreduje in mi jemlje zobe? Da se ne smejim več, da si zakrivam usta z roko, da hodim na urgenco zaradi bolečin, da sem zaradi tega v skrbeh in zamorjena?

Fantje in dekleta na UM – HVALA VAM!

Dr. Ivanušič, hvala za strokovnost, za prijaznost, preprostost in hvala za vsakokratno vprašanje, ko me zagledate v čakalnici, ”Kako ste kaj?, Je vse v redu?”. Ta domačnost in človečnost premika gore.

Dr. Pirtovšek, hvala Vam za izjemno delo. Hvala za Vašo natančnost pri delu, hvala za to, da ste perfekcionist. Dokler niste zadovoljni Vi, seveda tudi pacient ne bo. In hvala, ker ko sem na zobozdravniškem stolu z odprtimi usti, zabrundate kakšno lepo melodijo. To je to. Strokovnost in preprostost, skrb ter enakovreden odnos do tistih, ki običajno v strahu odpremo usta in čakamo, da bo čimprej konec. Pri Vas je res drugače. Resnično sem zadovoljna, da sem na Vaši poti.

Hvala Vam za vse!

Nas želite obiskati?

Izpolnite obrazec in kmalu vas pokličemo
 
 

Dobrodošli v kliniki za celostno zobozdravstvo!

Klinika Ustna Medicina predstavlja popolnoma nov in drugačen pristop obravnave pacientov. V prvi vrsti vse, ki začnete pot oskrbe vaše ustne votline pri nas, imenujemo gosti. Želimo, da se vsak gost že pri vstopu v kliniko počuti prijetno, da izgubi morebiten strah pred zobozdravnikom in zaupa strokovnjakom, ki rešujejo vaše težave. Bistvo našega dela je dvig zavesti splošne javnosti o pomembnosti zdravja celotne ustne votline, saj ima ta velik vpliv na telo, tako fizično kot tudi psihično. Verjamemo, da sleherni uspeh zdravljenja izvira iz primernega in pristnega odnosa med posameznikom in osebjem klinike. Zato si bomo vedno vzeli dovolj časa, da vas spoznamo kot osebo in ne samo kot lastnika zob. Ne odločamo se namesto vas. Naša naloga in zaveza je, da vas primerno poučimo in vam na enostaven način razložimo zapletene stvari. Ponudimo vam možnosti, med katerimi lahko izbirate sami. Le tako bo vaša odločitev skladna z vrednotami in željami, ki jih imate. Trdno verjamemo v dejstvo, da ima vsak človek pravico do zdravja in verjamemo, da ima vsak pravico zdravju reči tudi ne.