»Kako vesela bi bila, če bi mi kdo že pred petimi leti priporočil Ustno medicino!« | Ustna Medicina

»Kako vesela bi bila, če bi mi kdo že pred petimi leti priporočil Ustno medicino!«

Za leto 2018 sem imela v načrtu, da se končno odločim in si dam narediti implantat, s katerim sem odlašala že kar nekaj časa. Ker zobozdravnica, h kateri je hodila vsa naša družina že 30 let, ne vstavlja implantatov, sem zadnje dni poletnega dopusta namenila tej temi. V neki reviji sem zasledila, da so keramični implantati namreč veliko boljši od kovinskih.

Našla sem zobozdravnika iz intervjuja v reviji in se naročila na pregled. Po pregledu so mi pojasnili, da dobim ponudbo po e-pošti. Čez nekaj dni je ponudba res prispela in nanašala se je na popravilo treh plomb in vstavitev implantata.

Nekaj mi dalo miru in odločila sem se, da potrebujem še eno mnenje. Ponovno sem se lotila iskanja po spletu. Našla sem Ustno medicino. Bila sem presenečena in navdušena nad izčrpnostjo spletne strani, velikim številom člankov in strokovnimi pojasnili. Večinoma so zdravniki zelo nestrpni, če poveš, da si nekaj prebral na spletu; v Ustni medicini si pa še sami prizadevajo, da bi informirali in izobrazili paciente. Opazila sem, da imajo tudi ortodonte, paradontologe, ustne higienike – vse to sem preskočila, saj ne pride v poštev za rešitev mojega problema. Izpolnila sem spletni obrazec in nekaj ur pozneje še poklicala, saj sem želela čim prej na pregled.

Torej, ko sem stopila iz dvigala, sem pomislila: »Wau, a sem v pravem nadstropju?« Nato sem ugotovila, da sem prišla prav, v Ustno medicino. Prijazno osebje me je sprejelo in nekaj minut pozneje je prišel še nasmejani dr. Berkopec. Povabil me je v ordinacijo in kar nekaj časa sva govorila o mojih željah in težavah z zobmi. Začela sem se spraševati, ali bo sploh pogledal moje zobe. No, čez nekaj časa je res izrazil to željo. Ko si je temeljito ogledal stanje in fotografiral vse skupaj, je izjavil:

»Gospa, implantat je zadnje, kar potrebujete!«

Nato je začel naštevat vse od dotrajanih plomb dalje in zaključil: »Da sploh ne omenim vašega ugriza, ki je katastrofalen.« Vedela sem, da moj ugriz ni idealen, vendar mi zadnjih 30 let nihče ni »težil« zaradi tega.

Predlagal je, da naredi plan, ki mi ga bo predstavil čez deset dni. V tem času sem ponovno prebrala še ostale članke, ki sem jih prej izpustila, vse o delu ustnih higienikov in ortodontov, ter ugotovila, da je imel zobozdravnik glede mojega ugriza in še nekaterih drugih zadev še kako prav.

Torej, počakala sem na predstavitev. Sicer sem bila že skoraj odločena, da je Ustna medicina točno to, kar potrebujem: celostna obravnava, usposobljena ekipa na enem mestu, ki pozna pacientovo stanje, si med seboj posreduje informacije in poišče najboljšo rešitev. Predstavitev dr. Berkopca je mojo odločitev le še utrdila. In tako je ustna medicina iz drugega mnenja postala moja prva izbira.

Pred nekaj dnevi sem srečala prijateljico. Ker vem, da ima sladkorno in inzulinsko črpalko, sem ji omenila: »Danes sem bili pri ustni higieničarki. A veš, da sedaj že zobozdravniki delajo teste za sladkor v krvi?«

Presenečeno me je pogledala in odgovorila: »Pa saj to je pa fantastično, a veš, kako je to pomembno! Mi moraš povedat, kam hodiš!«

Pozneje sem pomislila, kako vesela bi bila, če bi meni kdo že pred petimi leti priporočil Ustno medicino!

e-obvestila

Začutite sproščen utrip Ustne Medicine tudi digitalno! Izbrane vsebine novičnika Od ust do ust vam bomo dostavili neposredno v elektronski nabiralnik, tako da boste vedno na tekočem z dogajanjem, novostmi in posebno ponudbo za vaš popoln nasmeh. Prijavite se na e-obveščanje in nikoli ne zamudite najbolj aktualnih novic ter posebnih ugodnosti.

Za uspešno vključitev v naš sistem e-mail obveščanja vas prosimo za vašo privolitev za naslednje aktivnosti:

 
Svojo odločitev lahko kadarkoli prekličete tako, da kliknete povezavo za odjavo v nogi katerega koli e-poštnega sporočila, ki ga prejmete od nas, ali pa nam pišete na info@ustna-medicina.com.
Z vašimi podatki bomo ravnali s spoštovanjem in vso odgovornostjo. Za več informacij o naših postopkih zasebnosti preberite Politiko zasebnosti. S klikom spodaj se strinjate, da vaše podatke obdelamo v skladu s temi pogoji.
 
captcha