Z laserjem nad parodontozo | Ustna Medicina

Z laserjem nad parodontozo

Vas skrbi, da bi na stara leta izgubili zobe? Vaš strah je vsekakor upravičen, saj kar 80% Slovencem manjka vsaj 1 zob in kar 5% slovenske populacije je popolnoma brezzobih.

Pa vendar je zmotno mišljenje, da je za izgubo zob, ko postajamo starejši, kriva naša letnica rojstva. Ta nima nič opraviti s starostjo, ampak z vašo USTNO HIGIENO! In ja, res je, da boste s pravilno higieno, ki jo začnete izvajati že danes, obdržali svoje zobe vse življenje!

Kako prepoznati znake parodontalne bolezni, ki je največji povzročitelj brezzobosti?

Prvi znaki so pogosto skriti, celo več let. V naših obzobnih tkivih se nabirajo bakterije, ki se v primeru, da zob ne nitkamo ali jih celo umivamo neredno, množijo. Čez čas opazimo pri ščetkanju krvaveče dlesni, ki jim mnogi še vedno ne dajo dovolj pozornosti in vzroke pripišejo neštetim drugim dejavnikom, samo parodontozi ne. Bolezen, kar parodontoza vsekakor je, ima odlične pogoje, da se razvija naprej, zobni žepi so vse bolj prizadeti, bakterije pa se iz mehkih tkiv preselijo vse do kosti. Ta začne počasi razpadati in ko zob nima več dovolj opore, postane majav in nazadnje tudi izpade.

Parodontalna bolezen je vnetje dlesni, kosti in vezivnega tkiva, ki povezuje korenino s kostjo. Gre za okužbo z zelo agresivnimi bakterijami, ki od telesa zahtevajo večji davek, kot si večina ljudi predstavlja. Veliko lahko storimo sami, še bolj pa bomo uspešni, če nam pri tem pomaga strokovnjak za ustno higieno.

 

 

Želite izvedeti, ali imate tudi vi težave z obolenjem dlesni in kako se jim izogniti s pravilno higieno? Na vaš elektronski naslov vam pošljemo načrt 5 korakov, s katerimi boste preprečili izgubo zob in zaustavitev te zahrbtne bolezni, ki negativno vpliva na potek mnogih drugih zdravstvenih obolenj.

 
 

»Vam krvavijo dlesni? Imate slab zadah?«

Ko je krvavenje prisotno, četudi je to občasno, je nujno obiskati zobozdravnika, ki bo ocenil stopnjo obolelosti vaših dlesni in vam predlagal načrt zdravljenja. V začetnih fazah lahko obolenje s pravilno tehniko čiščenja pozdravite sami. V Ustni medicini vas bodo tega naučili naši izkušeni ustni higieniki. Ko je vaša stopnja obolenja napredovala pa vam bomo pomagali z najsodobnejšo tehnologijo, da se širjenje okužbe sprva ustavi in nato popolnoma pozdravi.

Ostanki hrane, ki jih s ščetkanjem ne odstranite, spodbudijo razrast bakterij. Nanje se telo odzove z vnetjem, ki se v začetni fazi kaže kot vnetje dlesni (gingivitis). Pozneje se razvije vnetje ostalih podpornih tkiv, ki učvrščujejo zobe v usta (parodontalna bolezen). Kost, ki obdaja korenino zoba, začne gniti in se razgradi do te mere, da zobje postanejo majavi ter na koncu izpadejo. S pomočjo laserske terapije učinkovito odstranimo bakterije in zaustavimo bolezen ter preprečimo njeno nadaljevanje, ki sčasoma vodi v izgubo zob. Dolgoročni rezultati pa so zagotovljeni izključno z vašim sodelovanjem in upoštevanjem čiščenja zobnih in obzobnih tkiv, kot jih je priporočil ustni higienik.

Želite izvedeti, ali imate tudi vi težave z obolenjem dlesni in kako se jim izogniti s pravilno higieno? Na vaš elektronski naslov vam pošljemo načrt 5 korakov, s katerimi boste preprečili izgubo zob in zaustavitev te zahrbtne bolezni, ki negativno vpliva na potek mnogih drugih zdravstvenih obolenj.

 
 

Kako deluje laser FOTONA?

  • Uničuje bakterije in deluje protivnetno. S posebnimi nastavitvami laser doseže globoko dezinfekcijo tkiv ter spodbuja njihovo celjenje.
  • Dezinficira ustno votlino
  • Odpravlja občutljivost zobnih vratov
  • Je popolnoma varen za uporabo. Laserska svetloba ob pravilno usmerjenem žarku deluje specifično in je neškodljiva do sosednjih tkiv, ki jih ne želimo zdraviti. Previdnost pa nikoli ni odveč, zato vam pred posegom vedno namestimo zaščitna očala.

Nas želite obiskati?

Izpolnite obrazec in kmalu vas pokličemo
 
 

Dobrodošli v kliniki za celostno zobozdravstvo!

Klinika Ustna Medicina predstavlja popolnoma nov in drugačen pristop obravnave pacientov. V prvi vrsti vse, ki začnete pot oskrbe vaše ustne votline pri nas, imenujemo gosti. Želimo, da se vsak gost že pri vstopu v kliniko počuti prijetno, da izgubi morebiten strah pred zobozdravnikom in zaupa strokovnjakom, ki rešujejo vaše težave. Bistvo našega dela je dvig zavesti splošne javnosti o pomembnosti zdravja celotne ustne votline, saj ima ta velik vpliv na telo, tako fizično kot tudi psihično. Verjamemo, da sleherni uspeh zdravljenja izvira iz primernega in pristnega odnosa med posameznikom in osebjem klinike. Zato si bomo vedno vzeli dovolj časa, da vas spoznamo kot osebo in ne samo kot lastnika zob. Ne odločamo se namesto vas. Naša naloga in zaveza je, da vas primerno poučimo in vam na enostaven način razložimo zapletene stvari. Ponudimo vam možnosti, med katerimi lahko izbirate sami. Le tako bo vaša odločitev skladna z vrednotami in željami, ki jih imate. Trdno verjamemo v dejstvo, da ima vsak človek pravico do zdravja in verjamemo, da ima vsak pravico zdravju reči tudi ne.