Resnice in zmote o zobnih vsadkih | Ustna Medicina

Resnice in zmote o zobnih vsadkih

Ko ostanemo brez enega ali več zob, lahko to pomembno vpliva na naše splošno počutje, samozavest in nenazadnje tudi na družbeno sprejemljivost.

 

Pri izgubi zoba zaradi parodontalne bolezni, poškodbe ali katerega drugega razloga se posamezniki znajdejo v precejšnji stiski. Ta je še posebej huda, ko zaradi izgubljenega zoba na vidnem mestu zazeva črna luknja, ki kazi videz. Nekoliko manjša stiska je, če se to zgodi v zadnjem delu ust, kar pa ima za posledico zelo oteženo žvečenje. Hrano je treba primerno prežvečiti, da lahko prebavni procesi kakovostno potekajo. Dokazano je, da imajo ljudje brez zob precejšnje težave s socializacijo; zdravi zobje so odraz sodobne družbe.

Najboljša rešitev, ko v ustih nastane luknja, je zobni vsadek

Implantat ali zobni vsadek je običajno najboljše nadomestilo za izgubljeni zob. Pri zobnem vsadku gre za »vijak«, ki po funkcionalnosti posnema korenino zoba in na določenem mestu v ustih omogoča namestitev nove zobne krone ali mostička. Še vedno je najbolj razširjena uporaba kovinskih zobnih vsadkov, ki so izdelani iz zlitine titana, vse bolj pa se uveljavlja sodobna keramična alternativa, ki jo predstavljajo zobni vsadki iz cirkonijevega oksida. Te uporabljamo tudi v Ustni Medicini. Zavedati se moramo, da je vstavljanje zobnega vsadka velik poseg v naše telo, zato naj bo izbira strokovnjaka, ki bo opravil poseg, izjemno premišljena, saj si v nasprotnem primeru lahko nakopljemo velike težave, nekatere celo nepopravljive.

Za vas sem pripravil 4 ključna pravila, s katerimi morate biti seznanjeni, preden se odločite za takšen poseg v telo, kot je namestitev zobnih vsadkov!

  Zaupajte mi e-naslov, kamor vam bom poslal štiri ključna pravila, na katera moramo biti pozorni, če želimo, da bo imel poseg dolgoročni učinek, ki nam bo prinesel zdrav in lep nasmeh brez nepotrebnih zapletov v prihodnosti.
 

Zakaj je pomembno, kakšen zobni vsadek imamo v ustih

Verjetno ste slišali veliko žalostnih zgodb, ko so ljudje pripovedovali o tem, da njihovo telo ni sprejelo implantata ali pa da imajo ves čas občutek, da nekaj v ustih enostavno ni v redu, odkar je luknjo zapolnil umeten zob. Dr. Sebastjan Perko, dr. dent. med., eden vidnejših raziskovalcev na področju materialov zobnih vsadkov in mostičkov na slovenskih tleh, je za vas pripravil video, kjer boste izvedeli vse o pomenu izbora materiala, ki ga zobozdravnik vstavlja v vašo dlesen.

Za vas sem pripravil 4 ključna pravila, s katerimi morate biti seznanjeni, preden se odločite za takšen poseg v telo, kot je namestitev zobnih vsadkov!

Zaupajte mi e-naslov, kamor vam pošljem štiri ključna pravila, da bo imel poseg dolgoročen učinek, ki vam bo prinesel zdrav in lep nasmeh brez nepotrebnih zapletov v prihodnosti.
 

Včasih se ljudje obnašamo do svojega telesa tako, kot da je vse nadomestljivo. Na srečo so tudi zobje nadomestljivi, a če pri nadomeščanju izgubljenih zob pride do napak, so posledice lahko nepopravljive.

Tukaj pa še pismo naše pacientke Lidije V. iz Velenja, ki nam je po opravljeni terapiji in prenovljenem nasmehu napisala:

»Pred časom sem zaključila zdravljenje in obnovo zoba v Ustni Medicini. Moram reči, da sem ena tistih, ki ji obiski pri zobozdravniku niso bili najbolj všeč, ampak izkušnja, ki sem jo dobila v Ustni Medicini, me je prepričala v nasprotno. Osebje je zelo prijazno, predvsem zelo strokovno, in pri njih imaš občutek, da jim je res mar za to, kako izgledaš. Z veseljem sem se na pregled vozila iz Velenja, saj sem vedno od tam odšla zadovoljna. Ko se danes pogledam v ogledalo, vidim zdrave dlesni in še sama ne opazim, kje imam implantate in kje so moji zobje. Lahko rečem le, da so v Ustni Medicini tako na področju zdravja kot tudi estetike vrhunski strokovnjaki. Vem, da so to izkušnje, ki jih ne moreš dobiti v katerikoli zobozdravstveni ordinaciji, zato vam želim sporočiti sledeče: V življenju imamo čas in denar za mnoge materialne stvari, tudi za tiste manj pomembne, imejmo ga tudi za zdrave in lepe zobe, ki jih nosimo ves čas s seboj in so pomemben vir našega zdravja ter zadovoljstva!«

Nas želite obiskati?

Izpolnite obrazec in kmalu vas pokličemo
 
 

Dobrodošli v kliniki za celostno zobozdravstvo!

Klinika Ustna Medicina predstavlja popolnoma nov in drugačen pristop obravnave pacientov. V prvi vrsti vse, ki začnete pot oskrbe vaše ustne votline pri nas, imenujemo gosti. Želimo, da se vsak gost že pri vstopu v kliniko počuti prijetno, da izgubi morebiten strah pred zobozdravnikom in zaupa strokovnjakom, ki rešujejo vaše težave. Bistvo našega dela je dvig zavesti splošne javnosti o pomembnosti zdravja celotne ustne votline, saj ima ta velik vpliv na telo, tako fizično kot tudi psihično. Verjamemo, da sleherni uspeh zdravljenja izvira iz primernega in pristnega odnosa med posameznikom in osebjem klinike. Zato si bomo vedno vzeli dovolj časa, da vas spoznamo kot osebo in ne samo kot lastnika zob. Ne odločamo se namesto vas. Naša naloga in zaveza je, da vas primerno poučimo in vam na enostaven način razložimo zapletene stvari. Ponudimo vam možnosti, med katerimi lahko izbirate sami. Le tako bo vaša odločitev skladna z vrednotami in željami, ki jih imate. Trdno verjamemo v dejstvo, da ima vsak človek pravico do zdravja in verjamemo, da ima vsak pravico zdravju reči tudi ne.