Kaj zastruplja vaše telo? | Ustna Medicina
shutterstock_1128129386

Kaj zastruplja vaše telo?

Koliko živega srebra nosite v ustih?

Že danes lahko naredite prvi korak k boljšemu počutju. Za začetek poskušajte z opazovanjem svojega telesa in vsakodnevnih navad ugotoviti, kateri dejavniki zastrupljajo vaše telo.

Imate tudi vi v ustih “črne plombe”? Odgovorite na spodnja vprašanja in ugotovite, koliko kovine nosite v ustih!

 

1. Koliko “srebrnih – amalgamskih zalivk” imate v ustih?

2. Koliko časa imate “srebrne – amalgamske zalivke” v ustih?

3. Kakšna je vaša dnevna higiena ustne votline?


 

 

Srebrne plombe lahko povzročajo slabo počutje, ki je posledica toksinov v telesu!

Eden pomembnih faktorjev pri razstrupljanju vašega telesa so “srebrne plombe”, ki jih strokovno imenujemo amlgamske zalivke. Te namreč vsebujejo anorgansko živo srebro, ki se vsak dan zaradi žvečenja, umivanja, grizenja hrane in obrabe samih zob, sprošča v ostale telesne organe. Sčasoma se živo srebro, ki ga telo ne more izločiti, tako kot nekatere druge kovine, začne nabirati tudi v možganih. Ne glede na to, ali so vaše zalivke nove ali stare, se živo srebro iz njih neprestano absorbira v vaše telo.

Z odgovori na spodnja vprašanja preverite, ali ste izpostavljeni vplivu amalgama. Na e-mail boste prejeli rezultate vaše izpostavljenosti živemu srebru, zaradi prisotnosti morebitnih “srebrnih zalivk” na zobeh. Hkrati vam bomo razkrili 9 resnic o zastrupljenosti z živim srebrom in vam pomagali odpraviti enega največjih zastrupljevalcev vašega telesa.

Razvoj parodontalne bolezni

Parodontoza se ne pojavi nenadoma. Gre za dolgotrajen proces, ki traja več let. Tako začetne kot napredovan stopnje lahko zaustavimo in preprečimo nadaljevanje razvoja bolezni, ki vodi v izgubo zob. Začetne stopnje preprečimo z ustreznim čiščenjem zobozdravnika in lastne dobre ustne higiene, o kateri vas pouči naše strokovno osebje. Napredovane oblike parodontalne bolezni pa v Ustni medicine ustrezno zdravimo z laserjem, ki globinsko in dolgotrajno odstani bakterije iz obzobnih žepov. Z nadaljno ustrezno ustno higieno, ki jo izvajate doma in ob podpori našega osebja, zagotavljamo dolgotrajne rezultate in popolno zaustavitev parodontalne bolezni.

Raziskave kažejo, da je pri ljudeh s simptomi zastrupljenosti z živim srebrom, kot so kronična utrujenost, brezvoljnost, razdražljivost, nihanje razpoloženja, glavoboli, slabša koncentracija in nespečnost, bolj verjetna prisotnost gena ApoE4, ki je znan kot Alzheimerjev gen. Ta gen zmanjša sposobnost razstrupljanja, veča tveganje za srčne bolezni, ljudje s tem genom ne morejo izločiti živega srebra, kar ima dodatne negativne posledice na njihovo zdravje.

Morda se res sliši malce črnogledo, vendar obstajajo načini za zmanjšanje izpostavljenosti in izboljšanje izločanja živega srebra.

V primeru, da vas zanima več in želite BREZPLAČEN POSVET z našim stokovnjakom se naročite na spodnjem obrazcu ali nas pokličite na 01 23 23 235

 

 

Nas želite obiskati?

Izpolnite obrazec in kmalu vas pokličemo
 
 

Dobrodošli v kliniki za celostno zobozdravstvo!

Klinika Ustna Medicina predstavlja popolnoma nov in drugačen pristop obravnave pacientov. V prvi vrsti vse, ki začnete pot oskrbe vaše ustne votline pri nas, imenujemo gosti. Želimo, da se vsak gost že pri vstopu v kliniko počuti prijetno, da izgubi morebiten strah pred zobozdravnikom in zaupa strokovnjakom, ki rešujejo vaše težave. Bistvo našega dela je dvig zavesti splošne javnosti o pomembnosti zdravja celotne ustne votline, saj ima ta velik vpliv na telo, tako fizično kot tudi psihično. Verjamemo, da sleherni uspeh zdravljenja izvira iz primernega in pristnega odnosa med posameznikom in osebjem klinike. Zato si bomo vedno vzeli dovolj časa, da vas spoznamo kot osebo in ne samo kot lastnika zob. Ne odločamo se namesto vas. Naša naloga in zaveza je, da vas primerno poučimo in vam na enostaven način razložimo zapletene stvari. Ponudimo vam možnosti, med katerimi lahko izbirate sami. Le tako bo vaša odločitev skladna z vrednotami in željami, ki jih imate. Trdno verjamemo v dejstvo, da ima vsak človek pravico do zdravja in verjamemo, da ima vsak pravico zdravju reči tudi ne.