Rešitev za zobe, ki ste jih mogoče že odpisali | Ustna Medicina
resitev_za_zobe

Rešitev za zobe, ki ste jih mogoče že odpisali

Ko je zob zaradi kariesa že močno poškodovan, včasih zanj ni bilo rešitve. Danes pa je vse drugače, saj zob lahko “rešimo” z uporabo inlay in onlay biokompatibilnih zobnih nadomestkov. Ti zobni nadomestki so skrbno izdelani na podlagi vašega odtisa preostanka zoba.

Inlej (inlay) ali onlej (onlay) uporabimo, kadar je več kot polovica grizne površine zoba propadla. Izdelek je podoben zalivki, zanj pa se odločimo, kadar je potrebno narediti obsežnejšo rekonstrukcijo zobne krone, vendar manj kot celotno krono. Inlay se nahaja med vrški zoba, onlay pa zajema enega ali več vrškov. Navadno so izdelani iz porcelana, lahko pa so tudi iz zlata ali kompozita.

Vas zanima več? Strokovnjaki Ustne Medicine so za vas pripravili posebno poročilo, kjer boste izvedeli vse in še več o uporabi materialov, ki bodo rešili vaše zobe!

Nas želite obiskati?

Izpolnite obrazec in kmalu vas pokličemo
 
 

Dobrodošli v kliniki za celostno zobozdravstvo!

Klinika Ustna Medicina predstavlja popolnoma nov in drugačen pristop obravnave pacientov. V prvi vrsti vse, ki začnete pot oskrbe vaše ustne votline pri nas, imenujemo gosti. Želimo, da se vsak gost že pri vstopu v kliniko počuti prijetno, da izgubi morebiten strah pred zobozdravnikom in zaupa strokovnjakom, ki rešujejo vaše težave. Bistvo našega dela je dvig zavesti splošne javnosti o pomembnosti zdravja celotne ustne votline, saj ima ta velik vpliv na telo, tako fizično kot tudi psihično. Verjamemo, da sleherni uspeh zdravljenja izvira iz primernega in pristnega odnosa med posameznikom in osebjem klinike. Zato si bomo vedno vzeli dovolj časa, da vas spoznamo kot osebo in ne samo kot lastnika zob. Ne odločamo se namesto vas. Naša naloga in zaveza je, da vas primerno poučimo in vam na enostaven način razložimo zapletene stvari. Ponudimo vam možnosti, med katerimi lahko izbirate sami. Le tako bo vaša odločitev skladna z vrednotami in željami, ki jih imate. Trdno verjamemo v dejstvo, da ima vsak človek pravico do zdravja in verjamemo, da ima vsak pravico zdravju reči tudi ne.