Diabetes je lahko vzrok za parodontalno bolezen! | Ustna Medicina
endodontija

Diabetes je lahko vzrok za parodontalno bolezen!

Za vas smo pripravili posebno poročilu, v katerem boste odkrili, kako smo zobozdravniki končno prenehali biti samo strokovnjaki za zobe (po domače »zobarji«) in zakaj lahko natančen ter celosten pregled vaših ust dobesedno reši vaše življenje, sploh ker sta parodontalna ter sladkorna bolezen usodno povezani.

Sladkorni bolniki so nastanku parodontoze še bolj podvrženi, zato je pomembno, da jo pravočasno prepoznamo in zdravimo v začetni fazi, ki ne pušča resnih posledic na vašem zdravju.
Želimo poudariti, kako zahrbtna je parodontalna bolezen. V večini primerov poteka na začetku in tudi v napredovali fazi povsem
brez jasnih simptomov, torej sporočil, ki bi jih vi lahko dojeli kot skrb vzbujajoča. Kako jo prepoznati?
1. Boleča, otečena in rdeča dlesen.
2. Krvavitve ob ščetkanju ter nitkanju.
3. Premiki zob.
4. Povečana majavost zob.
5. Ustni zadah.
6. Odmik dlesni.
7. Vse »daljši« zobje.
8. Skelenje, občutljivost zob.
9. Kronične bolezni brez jasnega vzroka.

Nas želite obiskati?

Izpolnite obrazec in kmalu vas pokličemo
 
 

Dobrodošli v kliniki za celostno zobozdravstvo!

Klinika Ustna Medicina predstavlja popolnoma nov in drugačen pristop obravnave pacientov. V prvi vrsti vse, ki začnete pot oskrbe vaše ustne votline pri nas, imenujemo gosti. Želimo, da se vsak gost že pri vstopu v kliniko počuti prijetno, da izgubi morebiten strah pred zobozdravnikom in zaupa strokovnjakom, ki rešujejo vaše težave. Bistvo našega dela je dvig zavesti splošne javnosti o pomembnosti zdravja celotne ustne votline, saj ima ta velik vpliv na telo, tako fizično kot tudi psihično. Verjamemo, da sleherni uspeh zdravljenja izvira iz primernega in pristnega odnosa med posameznikom in osebjem klinike. Zato si bomo vedno vzeli dovolj časa, da vas spoznamo kot osebo in ne samo kot lastnika zob. Ne odločamo se namesto vas. Naša naloga in zaveza je, da vas primerno poučimo in vam na enostaven način razložimo zapletene stvari. Ponudimo vam možnosti, med katerimi lahko izbirate sami. Le tako bo vaša odločitev skladna z vrednotami in željami, ki jih imate. Trdno verjamemo v dejstvo, da ima vsak človek pravico do zdravja in verjamemo, da ima vsak pravico zdravju reči tudi ne.