Iščete drugo mnenje | Ustna Medicina
Stara modrost pravi: “Človek, ki ima dve uri, nikoli ne ve, koliko je točna ura.”

 

Pa vendar, ko gre za vaše zdravje in blaginjo, je bistvenega pomena, da ste popolnoma prepričani v točnost diagnoze in koristnost posega, predpisanega v diagnozi. Velikokrat se tako pacienti znajdete v situaciji, ko podvomite v strokovno mnenje.  To je popolnoma razumljivo in človeško. Naša klinika je zato zastavljena tako, da prvo in drugo mnenje pridobite kar na enem mestu. Kontroverzno?

Niti ne. Kljub temu, da želimo z vsem razpoložljivim znanjem in izkušnjami našim pacientom nuditi samo najboljše, pa ostaja dejstvo, da je zobozdravstvo v zadnjih 10 letih napredovalo veliko hitreje, kot je naša zmožnost, da vsa ta znanja in razvoj tudi dejansko osvojimo. Zato slehernega pacienta obravnavamo v terapevtskem paru. Jaz vem eno in predlagam drugo, kolega obvlada tretje in predlaga četrto. Skupaj tako pridobimo veliko boljši, tako diagnostični kot terapevtski uvid v situacijo. Za bolj kompleksne primere, kjer je potreben interdisciplinarni pristop večih strokovnjakov, pa vedno izvedemo konzilij, kjer sodelujejo vsi zobozdravniki in specialisti, od ortodonta do kirurga.

Za vse tiste, ki prihajate k nam od drugega zobozdravnika ali specialista, pa preprost napotek: ne odločajte se za nikakršen poseg, v katerega niste prepričani. Kdaj je nekdo prepričan v določeno stvar? Ko dobi odgovor na zakaj, kako, kaj, kdaj in koliko.

ZAKAJ se določena oskrba predlaga? Torej, ali verjamete v postavljeno diagnozo (problem) in  predlagano rešitev.
KAKO najti pravo pot od problema do rešitve?
KAJ točno se bo izvajalo in kakšni postopki/materiali bodo pri tem uporabljeni?
KDAJ je potrebo začeti s terapijo?
KOLIKO virov (čas, finance, podpora bližnjih) bo potrebno investirati?

Namen drugega mnenja ne sme biti, da ste po pridobitvi le tega še bolj zmedeni in v dvomih. Drugo mnenje služi pridobitvi nove informacije, ki jo sedaj lahko primerjamo s prvotno. Namen drugega mnenja je olajšati vašo odločitev.

Drugo mnenje je priložnost, ki ji ne smete pripisovati premajhnega pomena. V sebi skriva globok uvid v določeno zobozdravstveno problematiko in zahteva veliko znanja. Več, kot ga zahteva prvo mnenje. Zato seveda tega ne smemo enačiti z brezplačnim posvetom, ki ga omogočamo vsem.  Za drugo mnenje je potreben čas, mnogokrat dodatna diagnostika in veliko znanja ter izkušenj. Drugo mnenje se zato nahaja na vrhu zobozdravstvene piramide in ne na dnu.

Če želite drugo mnenje, nas pokličite 01  23 23 235 ali nam pišite na info@ustna-medicina.com in posebej poudarite, da ga želite pridobiti. Tako se bomo bolje pripravili na vaš obisk. Če si zmeden, se ne odločiš.

Nas želite obiskati?

Izpolnite obrazec in kmalu vas pokličemo
 
 

Dobrodošli v kliniki za celostno zobozdravstvo!

Klinika Ustna Medicina predstavlja popolnoma nov in drugačen pristop obravnave pacientov. V prvi vrsti vse, ki začnete pot oskrbe vaše ustne votline pri nas, imenujemo gosti. Želimo, da se vsak gost že pri vstopu v kliniko počuti prijetno, da izgubi morebiten strah pred zobozdravnikom in zaupa strokovnjakom, ki rešujejo vaše težave. Bistvo našega dela je dvig zavesti splošne javnosti o pomembnosti zdravja celotne ustne votline, saj ima ta velik vpliv na telo, tako fizično kot tudi psihično. Verjamemo, da sleherni uspeh zdravljenja izvira iz primernega in pristnega odnosa med posameznikom in osebjem klinike. Zato si bomo vedno vzeli dovolj časa, da vas spoznamo kot osebo in ne samo kot lastnika zob. Ne odločamo se namesto vas. Naša naloga in zaveza je, da vas primerno poučimo in vam na enostaven način razložimo zapletene stvari. Ponudimo vam možnosti, med katerimi lahko izbirate sami. Le tako bo vaša odločitev skladna z vrednotami in željami, ki jih imate. Trdno verjamemo v dejstvo, da ima vsak človek pravico do zdravja in verjamemo, da ima vsak pravico zdravju reči tudi ne.