Iščete drugo mnenje | Ustna Medicina
Stara modrost pravi: “Človek, ki ima dve uri, nikoli ne ve, koliko je točna ura.”

 

Pa vendar, ko gre za vaše zdravje in blaginjo, je bistvenega pomena, da ste popolnoma prepričani v točnost diagnoze in koristnost posega, predpisanega v diagnozi. Velikokrat se tako pacienti znajdete v situaciji, ko podvomite v strokovno mnenje.  To je popolnoma razumljivo in človeško. Naša klinika je zato zastavljena tako, da prvo in drugo mnenje pridobite kar na enem mestu. Kontroverzno?

Niti ne. Kljub temu, da želimo z vsem razpoložljivim znanjem in izkušnjami našim pacientom nuditi samo najboljše, pa ostaja dejstvo, da je zobozdravstvo v zadnjih 10 letih napredovalo veliko hitreje, kot je naša zmožnost, da vsa ta znanja in razvoj tudi dejansko osvojimo. Zato slehernega pacienta obravnavamo v terapevtskem paru. Jaz vem eno in predlagam drugo, kolega obvlada tretje in predlaga četrto. Skupaj tako pridobimo veliko boljši, tako diagnostični kot terapevtski uvid v situacijo. Za bolj kompleksne primere, kjer je potreben interdisciplinarni pristop večih strokovnjakov, pa vedno izvedemo konzilij, kjer sodelujejo vsi zobozdravniki in specialisti, od ortodonta do kirurga.

Za vse tiste, ki prihajate k nam od drugega zobozdravnika ali specialista, pa preprost napotek: ne odločajte se za nikakršen poseg, v katerega niste prepričani. Kdaj je nekdo prepričan v določeno stvar? Ko dobi odgovor na zakaj, kako, kaj, kdaj in koliko.

ZAKAJ se določena oskrba predlaga? Torej, ali verjamete v postavljeno diagnozo (problem) in  predlagano rešitev.
KAKO najti pravo pot od problema do rešitve?
KAJ točno se bo izvajalo in kakšni postopki/materiali bodo pri tem uporabljeni?
KDAJ je potrebo začeti s terapijo?
KOLIKO virov (čas, finance, podpora bližnjih) bo potrebno investirati?

Namen drugega mnenja ne sme biti, da ste po pridobitvi le tega še bolj zmedeni in v dvomih. Drugo mnenje služi pridobitvi nove informacije, ki jo sedaj lahko primerjamo s prvotno. Namen drugega mnenja je olajšati vašo odločitev.

Drugo mnenje je priložnost, ki ji ne smete pripisovati premajhnega pomena. V sebi skriva globok uvid v določeno zobozdravstveno problematiko in zahteva veliko znanja. Več, kot ga zahteva prvo mnenje. Zato seveda tega ne smemo enačiti z brezplačnim posvetom, ki ga omogočamo vsem.  Za drugo mnenje je potreben čas, mnogokrat dodatna diagnostika in veliko znanja ter izkušenj. Drugo mnenje se zato nahaja na vrhu zobozdravstvene piramide in ne na dnu.

Če želite drugo mnenje, nas pokličite 01  23 23 235 ali nam pišite na info@ustna-medicina.com in posebej poudarite, da ga želite pridobiti. Tako se bomo bolje pripravili na vaš obisk. Če si zmeden, se ne odločiš.

e-obvestila

Začutite sproščen utrip Ustne Medicine tudi digitalno! Izbrane vsebine novičnika Od ust do ust vam bomo dostavili neposredno v elektronski nabiralnik, tako da boste vedno na tekočem z dogajanjem, novostmi in posebno ponudbo za vaš popoln nasmeh. Prijavite se na e-obveščanje in nikoli ne zamudite najbolj aktualnih novic ter posebnih ugodnosti.

Za uspešno vključitev v naš sistem e-mail obveščanja vas prosimo za vašo privolitev za naslednje aktivnosti:

 
Svojo odločitev lahko kadarkoli prekličete tako, da kliknete povezavo za odjavo v nogi katerega koli e-poštnega sporočila, ki ga prejmete od nas, ali pa nam pišete na info@ustna-medicina.com.
Z vašimi podatki bomo ravnali s spoštovanjem in vso odgovornostjo. Za več informacij o naših postopkih zasebnosti preberite Politiko zasebnosti. S klikom spodaj se strinjate, da vaše podatke obdelamo v skladu s temi pogoji.
 
captcha