Obiskati ali ne obiskati ustno higieničarko. To ne sme biti vprašanje. | Ustna Medicina
Obiskati ali ne obiskati ustno higieničarko?
To ne sme biti vprašanje!
»Saj nimam veliko zobnega kamna«, »Mislim, da lahko počakam še nadaljnjih nekaj mesecev« in »Zakaj bi sploh šel/a k ustni higieničarki?« so le nekateri izmed pogostih izgovorov za neredno obiskovanje ustne higieničarke.
Ugotovite svojo stopnjo obolelosti s parodontozo.

Parodontalna bolezen je zelo nevarna in prizadene več kot 80 % slovenske populacije!

Ni treba, da se to zgodi tudi vam, če le dovolj hitro ukrepate. Računalniško merjenje zobnih žepkov omogoča natančen vpogled v stopnjo razvoja parodontalne bolezni.

Kaj se zgodi, če ne hodim k ustni higieničarki?
»Saj nimam veliko zobnega kamna«, »Mislim, da lahko počakam še nadaljnjih nekaj mesecev« in »Zakaj bi sploh šel/a k ustni higieničarki?« so le nekateri izmed pogostih izgovorov za neredno obiskovanje ustne higieničarke.
Ustna_medicina
Ustna_medicina
Pravo diagnostiko prepustite strokovnjakinji.

V resnici lahko le strokovnjakinja oceni, če so prisotne zobne obloge. Zobni kamen se namreč nabira tudi pod nivojem dlesni, tega pa sami ne morete opaziti. In ravno na tem mestu je najbolj nevarno, da se razvije parodontalna bolezen oziroma lahko že po 48 urah v gingivitis – predhodnika parodontalne bolezni, če ta ni pravočasno odkrit in zdravljen.

Redni obiski so ključni za zdravje dlesni in zob, kar je predpogoj tudi za »estetski« del nasmeha. Z rednimi pregledi pa bo zdravljenje gingivitisa precej bolj prijetno, hitreje in cenejše.

Meniš, da nimaš zobnih oblog? Pridi na pregled – če jih nimaš, te čaka praktično darilo!

Nikomur ne privoščimo krvavenja dlesni in izpadanja zob!

Mnogi se ob krvavitvi dlesni ne zavedajo, da gre za resno obolenje. Vsak nezdravljeni gingivitis oziroma vneta dlesen vodi naprej v parodontalno bolezen. S tem si po ugotovitvah študije Wordl Heart Federation nevede povečate možnost kapi ali druge kardiovaskularne bolezni. Parodontalna bolezen zadeva kar 45% do 50% globalne populacije. V najhujši obliki prizadene 11,2% ljudi in je šesta najpogostejša bolezen ljudi. To je še dodaten razlog, da zgoraj predlagana priporočila ustnih higieničark in zobozdravnikov vzamete resno. Dlje časa kot je parodontalna bolezen nezdravljena, bolj globoko napreduje vnetje. Posledično je vedno manj kosti, zato v bolj napredovali obliki zobje postanejo majavi ali celo izpadejo.

Izpadli zobje pa niso edina težava. Z neprimerno obravnavo parodontalne bolezni lahko ostanete brez primerne oblike kosti v ustih. Morda celo s tako slabo, da niti zobni vsadki niso več mogoči.

Ta scenarij ni izmišljen, ampak še kako resničen. Želimo vam pomagati in takšen razplet čim prej preprečiti!

Prednosti naših ustnih higieničark:
  • Naše higieničarke so del zobozdravniške ekipe in ne zunanji izvajalci, kot v številnih drugih zobozdravstvenih ordinacijah/klinikah;

  • Higieničarke aktivno sodelujejo z zobozdravniki;

  • Sodelovanje med higieničarko in zobozdravnikom je na terapevtskem nivoju.

Želim se naročiti na pregled!

Nas želite obiskati?

Izpolnite obrazec in kmalu vas pokličemo
 
 

Dobrodošli v kliniki za celostno zobozdravstvo!

Klinika Ustna Medicina predstavlja popolnoma nov in drugačen pristop obravnave pacientov. V prvi vrsti vse, ki začnete pot oskrbe vaše ustne votline pri nas, imenujemo gosti. Želimo, da se vsak gost že pri vstopu v kliniko počuti prijetno, da izgubi morebiten strah pred zobozdravnikom in zaupa strokovnjakom, ki rešujejo vaše težave. Bistvo našega dela je dvig zavesti splošne javnosti o pomembnosti zdravja celotne ustne votline, saj ima ta velik vpliv na telo, tako fizično kot tudi psihično. Verjamemo, da sleherni uspeh zdravljenja izvira iz primernega in pristnega odnosa med posameznikom in osebjem klinike. Zato si bomo vedno vzeli dovolj časa, da vas spoznamo kot osebo in ne samo kot lastnika zob. Ne odločamo se namesto vas. Naša naloga in zaveza je, da vas primerno poučimo in vam na enostaven način razložimo zapletene stvari. Ponudimo vam možnosti, med katerimi lahko izbirate sami. Le tako bo vaša odločitev skladna z vrednotami in željami, ki jih imate. Trdno verjamemo v dejstvo, da ima vsak človek pravico do zdravja in verjamemo, da ima vsak pravico zdravju reči tudi ne.