Obdržite svoje zobe vse življenje | Ustna Medicina
Obdržite svoje zobe
vse življenje!

Se ne morete sprijazniti z dejstvom, da ste na stara leta obsojeni na izgubo zob? Pravilno!

 

Obdržite svoje zobe
vse življenje!
Se ne morete sprijazniti z dejstvom, da ste na stara leta obsojeni na izgubo zob? Pravilno!
Obdržite svoje zobe
vse življenje!
Se ne morete sprijazniti z dejstvom, da ste na stara leta obsojeni na izgubo zob? Pravilno!

Kar več kot 80% Slovencev prizadenejo vneta obzobna tkiva! Ne bodite med njimi in preverite, kolikšno je vaše tveganje za razvoj parodontalne bolezni, še danes!

Odgovorite na nekaj kratkih vprašanj v nadaljevanju in si pridobite oceno vašega tveganja za izgubo zob, ki vam jo pošljemo na elektronski naslov.

Z vprašalnikom vam bomo dali odgovor, kolikšno je vaše tveganje za izgubo zob!

1. Kolikokrat dnevno si umivate zobe?

2. Kako pogosto uporabljate nitko?

3. Kako pogosto obiščete zobozdravnika?

4. Se soočate s katero izmed spodaj naštetih težav?

5. Ste kadilec/-ka?

6. Kakšen je vaš življenjski slog?

7. Ali ste v preteklosti opravili natančen pregled zdravstvenega stanja dlesni?


Opažate med umivanjem zob kri na zobni ščetki ali med slino? Čas je, da ukrepate!

Če zobnih oblog z redno ustno higieno ne odstranimo temeljito, se pričnejo škodljive bakterije razmnoževati in s sproščanjem toksinov napadejo celotno telo. Imunski sistem telesa pa se na okužbo odzove z vnetjem.

Najprej so na udaru dlesni in to bolezensko stanje strokovno imenujemo gingivitis, nato sledijo obolenja ostalih podpornih tkiv, predvsem kosti. To stanje imenujemo parodontalna bolezen. Bakterije pa se ne zadovoljijo samo s povzročanjem škode v ustih. Skupaj s svojimi odpadnimi produkti (toksini) vdrejo v krvni obtok in pričnejo zastrupljati celo telo.

Še vedno je najbolj razširjena uporaba kovinskih zobnih vsadkov, ki so izdelani iz zlitine titana, vse bolj pa se uveljavlja sodobna keramična alternativa, ki jo predstavljajo zobni vsadki iz cirkonijevega oksida. Te uporabljamo tudi v Ustni Medicini. Zavedati se moramo, da je vstavljanje zobnega vsadka velik poseg v naše telo, zato naj bo izbira strokovnjaka, ki bo opravil poseg, izjemno premišljena, saj si v nasprotnem primeru lahko nakopljemo velike težave, nekatere celo nepopravljive.

Razvoj parodontalne bolezni
Parodontoza se ne pojavi nenadoma. Gre za dolgotrajen proces, ki traja več let. Tako začetne kot napredovan stopnje lahko zaustavimo in preprečimo nadaljevanje razvoja bolezni, ki vodi v izgubo zob. Začetne stopnje preprečimo z ustreznim čiščenjem zobozdravnika in lastne dobre ustne higiene, o kateri vas pouči naše strokovno osebje. Napredovane oblike parodontalne bolezni pa v Ustni medicine ustrezno zdravimo z laserjem, ki globinsko in dolgotrajno odstani bakterije iz obzobnih žepov. Z nadaljno ustrezno ustno higieno, ki jo izvajate doma in ob podpori našega osebja, zagotavljamo dolgotrajne rezultate in popolno zaustavitev parodontalne bolezni.

Parodontalna bolezen je popolnoma ozdravljiva in skorajda brez posledic, če jo odkrijemo pravočasno! Zato, ne spreglejte morebitnih kvavečih dlesni, saj so te prvi resen znak, da morate nekaj storiti.

V Ustni Medicini s sodobnim pristopom odkrivamo in posledično tudi zdravimo obolela mesta, kjer so bakterije načele vaše dlesni ali celo prodrle globje v tkivo in tudi v telo. Le s pravilno diagnozo lahko posameznika s parodontalno boleznijo primerno usmerimo ter mu predpišemo ustrezno zdravljenje. Najočitnejši znak vnetih obzobnih tkiv so krvaveče dlesni in poglobljeni obzobni žepi, ki jih lahko odkrije le zobozdravnik ali ustni higienik z natančnim merjenjem globine teh obzobnih žepov.

Odgovorite na nekaj kratkih vprašanj in si pridobite oceno vašega tveganja za izgubo zob, ki vam jo pošljemo na elektronski naslov.

Nas želite obiskati?

Izpolnite obrazec in kmalu vas pokličemo
 
 

Dobrodošli v kliniki za celostno zobozdravstvo!

Klinika Ustna Medicina predstavlja popolnoma nov in drugačen pristop obravnave pacientov. V prvi vrsti vse, ki začnete pot oskrbe vaše ustne votline pri nas, imenujemo gosti. Želimo, da se vsak gost že pri vstopu v kliniko počuti prijetno, da izgubi morebiten strah pred zobozdravnikom in zaupa strokovnjakom, ki rešujejo vaše težave. Bistvo našega dela je dvig zavesti splošne javnosti o pomembnosti zdravja celotne ustne votline, saj ima ta velik vpliv na telo, tako fizično kot tudi psihično. Verjamemo, da sleherni uspeh zdravljenja izvira iz primernega in pristnega odnosa med posameznikom in osebjem klinike. Zato si bomo vedno vzeli dovolj časa, da vas spoznamo kot osebo in ne samo kot lastnika zob. Ne odločamo se namesto vas. Naša naloga in zaveza je, da vas primerno poučimo in vam na enostaven način razložimo zapletene stvari. Ponudimo vam možnosti, med katerimi lahko izbirate sami. Le tako bo vaša odločitev skladna z vrednotami in željami, ki jih imate. Trdno verjamemo v dejstvo, da ima vsak človek pravico do zdravja in verjamemo, da ima vsak pravico zdravju reči tudi ne.