Kje ste bili zadnje 2 leti? | Ustna Medicina
Kje ste bili zadnje 2 leti?
Ali ste vedeli, da parodontalna bolezen doleti več kot 80% slovenske populacije? Odstotek se je v zadnjih dveh letih še povečal, saj je pandemija koronavirusa drastično poslabšala že tako slabo stanje zdravja ustne votline Slovencev.
Kje ste bili zadnje 2 leti?
Skrb zbujajoča statistika pravi, da parodontalna bolezen doleti več kot 80 % slovenske populacije. A to je dokaj stara statistika. Pandemija koronavirusa je namreč zadnji dve leti drastično poslabšala že tako slabo stanje zdravja ustne votline Slovencev.

Kje ste bili
zadnje 2 leti?

Skrb zbujajoča statistika pravi, da parodontalna bolezen doleti več kot 80 % slovenske populacije. A to je dokaj stara statistika. Pandemija koronavirusa je namreč zadnji dve leti drastično poslabšala že tako slabo stanje zdravja ustne votline Slovencev.
Ustna_medicina
Marsikdo namreč v času pandemije ni mogel ali ni želel redno obiskovati ustnega higienika. Toda dejstvo ostaja. Čeprav morda občutimo, da sta zadnji dve leti minili hitro, sta lahko v vaši ustni votlini pustili hude posledice. Ne govorimo samo o potencialni parodontalni bolezni, temveč tudi kariesu ali granulomu.
Preverite stanje v vaši ustni votlini in se naročite na pregled.

“Nekateri imajo več, drugi manj sreče z zobnim kamnom.”

Žal vas moramo razočarati, saj zobni kamen oz. zobne obloge v vaši ustni votlini nimajo nič skupnega s srečo. Količina zobnega kamna je pogojena s pravilno in redno ustno higieno. Težave nastanejo tedaj, ko se začnejo obloge kopičiti. Slednje vodi v gingivitis ali vnetje dlesni, kar še ni najhujše. Sploh, če nemudoma obiščete ustnega higienika. Le-ta namreč lahko preveri, če so v vaši ustni votlini prisotne zobne obloge, saj se zobni kamen nabira tudi pod nivojem dlesni, česar sami ne morete opaziti.

Parodontalna bolezen je diagnoza, katere si nihče ne želi, in vendar je vse pogostejša. Res je, da skozi leta “na srečo” napreduje počasi, vendar naj vas to ne zavede, saj z vsakim zamahom roke “saj ni tako hudo”, lahko prispevate k usodnemu napredovanju le-te. V kolikor imate diagnosticirano parodontalno bolezen je pomembno, da redno obiskujete ustnega higienika vsaj na vsake 3 mesece. Za vse, ki imate zdrave dlesni pa je za ohranjanje le teh potrebno ustnega higienika obiskati vsakih 6 do 12 mesecev.

V kolikor v zadnjih dveh letih niste obiskali ustnega higienika, obstaja velika verjetnost, da se soočate s poslabšanim stanjem v vaši ustni votlini. To lahko preverite s kontrolnimi meritvami obzobnih žepkov.

Želim se prijaviti na parodontalno – medicinsko diagnostiko (meritve obzobnih žepkov)

Potek parodontalne bolezni:

Manjše vnetje

Srednje vnetje

Močno vnetje

Želite, da so vaši zobje in kosti D-best? Izkoristite priložnost in pred poletjem preverite vašo raven vitamina D.
V Ustni Medicini v okviru kirurških in higienskih posegov redno (rutinsko) opravljamo analizo krvi, ki je vključena v ceno storitev – torej bo na voljo brezplačno*.
V okviru krvne analize bomo preverili pacientovo raven:
  • vitamina D
  • folata vitamina B12
  • maščob v krvi
Ustna medicina

Do zdaj smo krvno analizo opravljali v sklopu posega z vstavljanjem zobnih vsadkov. Ugotovili smo, da številnim pacientom kronično primanjkuje vitamina D oziroma vitaminov nasploh. Zabeležili smo tudi vsesplošno neurejenost maščob v krvi.

*Krvna analiza je brezplačna, ko je opravljena v okviru storitve.
Primer: v kolikor pacientu na pregledu ugotovimo prisotnost parodontalne bolezni, mu v okviru pregleda za kirurški poseg brezplačno opravimo krvno analizo z vsemi naštetimi parametri.

Nas želite obiskati?

Izpolnite obrazec in kmalu vas pokličemo
 
 

Dobrodošli v kliniki za celostno zobozdravstvo!

Klinika Ustna Medicina predstavlja popolnoma nov in drugačen pristop obravnave pacientov. V prvi vrsti vse, ki začnete pot oskrbe vaše ustne votline pri nas, imenujemo gosti. Želimo, da se vsak gost že pri vstopu v kliniko počuti prijetno, da izgubi morebiten strah pred zobozdravnikom in zaupa strokovnjakom, ki rešujejo vaše težave. Bistvo našega dela je dvig zavesti splošne javnosti o pomembnosti zdravja celotne ustne votline, saj ima ta velik vpliv na telo, tako fizično kot tudi psihično. Verjamemo, da sleherni uspeh zdravljenja izvira iz primernega in pristnega odnosa med posameznikom in osebjem klinike. Zato si bomo vedno vzeli dovolj časa, da vas spoznamo kot osebo in ne samo kot lastnika zob. Ne odločamo se namesto vas. Naša naloga in zaveza je, da vas primerno poučimo in vam na enostaven način razložimo zapletene stvari. Ponudimo vam možnosti, med katerimi lahko izbirate sami. Le tako bo vaša odločitev skladna z vrednotami in željami, ki jih imate. Trdno verjamemo v dejstvo, da ima vsak človek pravico do zdravja in verjamemo, da ima vsak pravico zdravju reči tudi ne.