Izgubili ste zobe. Potrebujete zobni vsadek. Kaj pa zdaj? | Ustna Medicina
Izgubili ste zob(e). Potrebujete zobni vsadek. Kaj pa zdaj?
Pri izgubi zoba zaradi parodontalne bolezni ali poškodbe se posamezniki znajdemo v precejšnji stiski. Izgubljen zob še ne pomeni konca sveta! In mi vam pri tem lahko pomagamo!
Play Video
Izgubili ste zob(e). Potrebujete zobni vsadek. Kaj pa zdaj?
Pri izgubi zoba zaradi parodontalne bolezni ali poškodbe se posamezniki znajdemo v precejšnji stiski.
Play Video
Kaj sploh je funkcija zobnega vsadka?
Ali je najboljše nadomestilo za izgubljeni zob?
Preprosto, vsadki so nadomestilo za izgubljene zobe. Ne potrebujejo nobene opore sosednjih zob! Vsadek je pravaprav »vijak«, ki po funkcionalnosti posnema korenino zoba in na določenem mestu v ustih omogoča namestitev nove zobne krone ali mostička.
Zakaj so keramični vsadki boljši od titanovih?👀

Tradicionalno se uporabljajo titanovi vsadki iz titan-aluminij vanadijeve zlitine, v kateri prevladuje titan. Vsadki so sive barve. Študije kažejo, da so preverjeni in uporabni, vendar imajo lahko pacienti v 20% primerov s takšnimi vsadki določene težave. V Ustni Medicini zato prisegamo na moderno in biokompatibilno rešitev iz cirkonijevega oksida (keramični vsadki).

Keramični vsadki so sodobna alternativa »tradicionalnim« titanovim vsadkom.
Njihove prednosti so:
Boljša estetika, ker so popolnoma beli in ne sivi kot Titanovi, ki v resnici vsebujejo tudi 4 do 6% aluminija
Tveganja za alergijske reakcije ni;
Dolgoročna rešitev;
Bistveno boljša biokompatibilnost. 

Play Video
4 pravila (zdravega) vstavljanja zobnih vsadkov:

🦷 Zdravje dlesni je ključno.

🦷 Prijaznost do sosednjih tkiv z biokompatibilnimi materiali (kar pomeni, da jih telo sprejema kot lastni sestavni del)

🦷 Za uspeh je ključen pravilen postopek – brez hitenja in nerealnih obljub. Videna kirurgija je ključna.

🦷 Estetika – za razliko od kovinskih imajo keramični vsadki naravnejši ton, ki omogoča naravno barvo dlesni. Predstavljajo privlačno sodobno nadomestitev klasičnih kovinskih vsadkov.

Želim vedeti, ali sem primeren kandidat za implantate.

Želim vedeti, ali sem primeren kandidat za implantate.

Ali moram zamenjati svojega zobozdravnika,
če želim pri vas izvesti poseg?

Nikakor ne. V kolikor se odločite za poseg pri nas, seveda ni potrebno zamenjati svojega zobozdravnika. Pri nas lahko sodelujete s strokovnjakom iz biološke oralne kirurgije, nato pa lahko zdravljenje nadaljujete pri svojem zobozdravniku.

So keramični vsadki res »naravni«? 🤔
So! 👍 Keramični vsadki so namreč narejeni iz cirkonije ali cirkon oksidne biokeramike, biokompatibilnega keramičnega materiala, znanega po svoji trdnosti, vzdržljivosti in naravnem videzu.
Ko enkrat dobim keramične vsadke, ali jih je treba “obnavljati”? 
Odvisno od vas! 👇
Keramični vsadki lahko ob pravilni negi in ustni higieni trajajo enako dolgo in dlje kot titanovi vsadki in lahko zagotavljajo funkcionalnost skozi celo življenje.

OB VSTAVITVI KERAMIČNIH VSADKOV

POTEM

Poškodba ob padcu s kolesom. Odstranitvi zob je sledila takojšnja vsaditev vsadkov in nato takoj začasne prevleke. Stanje na desni fotografiji je bilo doseženo v enem tednu, čez nekaj mesecev je pacientka dobila keramične prevleke.

Nega keramičnih zobnih vsadkov = redna ustna higiena ❗

Negovanje keramičnih vsadkov vključuje vzdrževanje ustrezne ustne higiene, redno ščetkanje, nitkanje in zobozdravstvene preglede. Pomembno je, da se posvetujete z zobnim strokovnjakom v naši kliniki.
Play Video

Preverite ali ste primeren kandidat za zobne vsadke.

Preverite ali ste primeren kandidat za zobne vsadke.

Želim se prijaviti na neobvezujoč posvet.

*Če se pri nas odločite za poseg, torej zobni vsadek, vam ni treba zamenjati zobozdravnika. Pri nas lahko sodelujete s strokovnjakom, nato pa zdravljenje nadaljujete ali pri svojem zobozdravniku ali pa tudi pri nas.

Želim se prijaviti na neobvezujoč posvet.

*Če se pri nas odločite za poseg, torej zobni vsadek, vam ni treba zamenjati zobozdravnika. Pri nas lahko sodelujete s strokovnjakom, nato pa zdravljenje nadaljujete ali pri svojem zobozdravniku ali pa tudi pri nas.

Nas želite obiskati?

Izpolnite obrazec in kmalu vas pokličemo
 
 

Dobrodošli v kliniki za celostno zobozdravstvo!

Klinika Ustna Medicina predstavlja popolnoma nov in drugačen pristop obravnave pacientov. V prvi vrsti vse, ki začnete pot oskrbe vaše ustne votline pri nas, imenujemo gosti. Želimo, da se vsak gost že pri vstopu v kliniko počuti prijetno, da izgubi morebiten strah pred zobozdravnikom in zaupa strokovnjakom, ki rešujejo vaše težave. Bistvo našega dela je dvig zavesti splošne javnosti o pomembnosti zdravja celotne ustne votline, saj ima ta velik vpliv na telo, tako fizično kot tudi psihično. Verjamemo, da sleherni uspeh zdravljenja izvira iz primernega in pristnega odnosa med posameznikom in osebjem klinike. Zato si bomo vedno vzeli dovolj časa, da vas spoznamo kot osebo in ne samo kot lastnika zob. Ne odločamo se namesto vas. Naša naloga in zaveza je, da vas primerno poučimo in vam na enostaven način razložimo zapletene stvari. Ponudimo vam možnosti, med katerimi lahko izbirate sami. Le tako bo vaša odločitev skladna z vrednotami in željami, ki jih imate. Trdno verjamemo v dejstvo, da ima vsak človek pravico do zdravja in verjamemo, da ima vsak pravico zdravju reči tudi ne.