Cirkonijevi (keramični) implantati | Ustna Medicina
Izgubili ste zob(e).
Kaj pa zdaj?
Pri izgubi zoba zaradi parodontalne bolezni ali poškodbe se posamezniki znajdemo v precejšnji stiski.
Play Video
Izgubili ste zob(e).
Kaj pa zdaj?
Pri izgubi zoba zaradi parodontalne bolezni ali poškodbe se posamezniki znajdemo v precejšnji stiski.
Play Video

Pa tudi tisti z resnimi sistemskimi stanji in kroničnimi boleznimi (V Ustni Medicini pred posegi* vedno naredimo podroben pregled stanja v ustni votlini). Stiska je še posebej huda, ko zaradi izgubljenega zoba na vidnem mestu zazeva črna luknja, ki kazi videz in otežuje žvečenje. Dokazano je, da imajo ljudje brez zob precejšnje težave s socializacijo; zdravi zobje so odraz sodobne družbe. Ugotovitve ene izmed študij kažejo, da 74% odstotkov odraslih verjame, da lahko neprivlačen nasmeh predstavlja oviro pri poslovnem uspehu.

Pa tudi tisti z resnimi sistemskimi stanji in kroničnimi boleznimi (V Ustni Medicini pred posegi* vedno naredimo podroben pregled stanja v ustni votlini). Stiska je še posebej huda, ko zaradi izgubljenega zoba na vidnem mestu zazeva črna luknja, ki kazi videz in otežuje žvečenje.

Dokazano je, da imajo ljudje brez zob precejšnje težave s socializacijo; zdravi zobje so odraz sodobne družbe.

Ugotovitve ene izmed študij kažejo, da 74% odstotkov odraslih verjame, da lahko neprivlačen nasmeh predstavlja oviro pri poslovnem uspehu.

Implantat ali zobni vsadek kot najboljše nadomestilo
za izgubljeni zob?
Pri implantatu gre za »vijak«, ki po funkcionalnosti posnema korenino zoba in na določenem mestu v ustih omogoča namestitev nove zobne krone ali mostička. Implantati so nadomestilo za izgubljene zobe, ki ne potrebujejo nobene opore sosednjih zob.
4 pravila ob namestitvi impantatov:
  • Zdravje dlesni je ključno.
  • Prijaznost do sosednjih tkiv z biokompatibilnimi materiali (kar pomeni, da jih telo sprejema kot lastni sestavni del)
  • Za uspeh je ključen pravilen postopek – brez hitenja in nerealnih obljub
  • Estetika – za razliko od kovinskih imajo keramični vsadki naravnejši ton, ki se neopazno zlije z barvo dlesni. Predstavljajo privlačno nadgradnjo klasičnih kovinskih rešitev

Želim vedeti, ali sem primeren kandidat za implantate.

Želim vedeti, ali sem primeren kandidat za implantate.

Ali moram zamenjati svojega zobozdravnika,
če želim pri vas izvesti poseg?
Nikakor ne. V kolikor se odločite za poseg pri nas, seveda ni potrebno zamenjati svojega zobozdravnika. Pri nas lahko sodelujete s strokovnjakom iz biološke oralne kirurgije, nato pa lahko zdravljenje nadaljujete pri svojem zobozdravniku.
Ne uporabljamo umetnih materialov.

V Ustni Medicini uporabljamo izključno tehnike, pristope in materiale, ki jih pridobimo iz vašega telesa. Vegan kirurgija, če se malce pošalimo. Z našimi postopki smo zmanjšali porabo antibiotikov za 98%. Posledično je bolečina po vstavitvi vsadka veliko blažja in praktično brez bolečine.

Vrste implantatov.

Tradicionalno se uporabljajo titanovi vsadki iz titan-aluminij vanadijeve zlitine, v kateri prevladuje titan. Vsadki so sive barve. Študije kažejo, da so preverjeni in uporabni, vendar imajo lahko pacienti v 20% primerov s takšnimi vsadki določene težave. V Ustni Medicini zato prisegamo na moderno in biokompatibilno rešitev iz cirkonijevega oksida.

Prednosti keramičnih (cirkonijevih) implantatov.
Poleg estetike imajo keramični vsadki še številne druge prednosti:
  • Brez alergij – zaradi nekovinske sestave ne sprožajo kemičnega raztapljanja v ustih (korozije). V primeru, da imate titanove vsadke, lahko preobčutljivosti testiramo s titan- stimulacijskim testom
  • Dokazano manj vnete dlesni ob vsadkih.
  • Dolgoročna rešitev. Z leti so cirkonijevi implantati dosegli primerljivo strukturno trdnost s klasičnimi vsadki iz titanovega oksida, kar zagotavlja dolgoročno preživetje ter dolgoročnost protetičnih rešitev, ki so nanje cementirane ali sidrane. Študije kažejo, da je desetlletno obdobje s kermaičnimi vsadki enako kot s titanovimi.

OB VSTAVITVI KERAMIČNIH VSADKOV

POTEM

Poškodba ob padcu s kolesom. Odstranitvi zob je sledila takojšnja vsaditev vsadkov in nato takoj začasne prevleke. Stanje na desni fotografiji je bilo doseženo v enem tednu, čez nekaj mesecev je pacientka dobila keramične prevleke.
Najpogosteje zastavljena vprašanja naših pacientov.
Najpogosteje zastavljena vprašanja naših pacientov.

Želim se prijaviti na posvet.

*Če se pri nas odločite za poseg, torej zobni vsadek, vam ni treba zamenjati zobozdravnika. Pri nas lahko sodelujete s strokovnjakom, nato pa zdravljenje nadaljujete ali pri svojem zobozdravniku ali pa tudi pri nas.

Želim se prijaviti na posvet.

*Če se pri nas odločite za poseg, torej zobni vsadek, vam ni treba zamenjati zobozdravnika. Pri nas lahko sodelujete s strokovnjakom, nato pa zdravljenje nadaljujete ali pri svojem zobozdravniku ali pa tudi pri nas.

Nas želite obiskati?

Izpolnite obrazec in kmalu vas pokličemo
 
 

Dobrodošli v kliniki za celostno zobozdravstvo!

Klinika Ustna Medicina predstavlja popolnoma nov in drugačen pristop obravnave pacientov. V prvi vrsti vse, ki začnete pot oskrbe vaše ustne votline pri nas, imenujemo gosti. Želimo, da se vsak gost že pri vstopu v kliniko počuti prijetno, da izgubi morebiten strah pred zobozdravnikom in zaupa strokovnjakom, ki rešujejo vaše težave. Bistvo našega dela je dvig zavesti splošne javnosti o pomembnosti zdravja celotne ustne votline, saj ima ta velik vpliv na telo, tako fizično kot tudi psihično. Verjamemo, da sleherni uspeh zdravljenja izvira iz primernega in pristnega odnosa med posameznikom in osebjem klinike. Zato si bomo vedno vzeli dovolj časa, da vas spoznamo kot osebo in ne samo kot lastnika zob. Ne odločamo se namesto vas. Naša naloga in zaveza je, da vas primerno poučimo in vam na enostaven način razložimo zapletene stvari. Ponudimo vam možnosti, med katerimi lahko izbirate sami. Le tako bo vaša odločitev skladna z vrednotami in željami, ki jih imate. Trdno verjamemo v dejstvo, da ima vsak človek pravico do zdravja in verjamemo, da ima vsak pravico zdravju reči tudi ne.