Dobrodošli v Gourmet Vegan bistro na Nazorjevi žlici (ulici) 3 v Ljubljani.

Vsak dan za vas pripravljamo tri različne zdrave, nutricionistične in okusne sklede, ki smo jih razdelili v tri kategorije. Na voljo so vam sveža, topla in ajurvedska enolončnica. V njih uporabljamo skrbno izbrane sestavine lokalnih proizvajalcev ter organskega izvora.

Zelena nit skled so barvitost ter dovolj rastlinskih proteinov ter maščob iz semenk in oreščkov. Da bi se vi počutili zadovoljnejši, lepši in bolj radostni. Na sliki je ena izmed ustvarjalnih vsakodnevnih kreacij: mešana solata s slastnimi prelivi, ragu iz graha, pire iz cvetače in krompirja ter fižolov polpet s čičerikino moko.

Priprava je preprosta:

Grahov ragu se naredi tako, da zamrznjen grah podušimo na predhodno prepraženi rdeči čebuli. Za pire iz cvetače in krompirja preprosto skuhamo v enakem razmerju krompir in cvetačo ter pretlačimo v gladko zmes. Začinimo s sojino omako.

Polpet iz rdečega fižola naredimo tako, da prepražimo najprej naribano korenje, mu dodamo kuhan fižol ter sol in poper ter garam masalo. Ko vse sestavine dobro prepražimo, dodamo čičerikino moko (ki smo jo prehodno prepražili na suho) ter dobro premešamo in oblikujemo poljubne polpete, ki jih pečemo 10–15 minut na 180 stopinj Celzija.

Vse sestavine z oprano in narezano solato skrbno zložimo ter polijemo z gorčičnim in pesinim prelivom. Posujemo s prepraženimi sončničnimi semeni ter okrasimo z mikro zelenjem.

Vabljeni, da poskusite te božanske okuse pri nas v Bistroju ali pa si jih preprosto pripravite sami doma.

Z ljubeznijo,

Chef Kamala

MORDA VAM BO VŠEČ

Dodaj odgovor