NAJ … NAJ … najbolj gurmanski veganski wrap!

Zanj v Gourmet Vegan vedno izberemo naključne sestavine. Prav vse se poda noter. Kar lahko daš na krožniku, lahko daš tudi v  – ne vem, ali imamo kakšno slovensko besedo zanj – wrap. 🙂 Lahko je mediteranski s sočnimi ali suhimi paradižniki, papriko, olivami ter svežimi listi bazilike. Lahko je azijski, z azuki fižolom v omaki iz praženega sezama ter teriyaki. Uf, pa ne pozabite na različne vrste kalčkov. Kaj pa španski? Lahko gostejšo zelenjavno rižoto postrežete v tortilji. 🙂 Mehiški je izvrsten, če papriko opečete kar na pravem ognju (to lahko izvedete, če imate doma štedilnik na plin). Tale bi lahko bil tudi makedonski. 🙂 Kakšen bi bil slovenski? S praženim krompirjem in figami, podušenim kislim zeljem z jabolki, pehtranovimi koščki, pečeno oranžno bučo ter kapljico kakovostnega bučnega olja.

Lahko je tudi sladek. 🙂 Nadevamo ga s kostanjevim pirejem ter stepeno kokosovo smetano. Mmm, kako bi se podali še cimetove rozine ter nasekljani orehi! Prave praznične gurmanske veganske pregrehe.

Na sliki je wrap, nadevan s tofujem in dimljeno vegansko šunko.

Sestavine za 1 osebo
100  veganske šunke nasekljajte na kockice ter na vroči ponvi popecite na 1 žlici poljubne maščobe (vsaka ima približno 120 kcal). 150 g tofuja razdrobite ter vmešajte k šunki. Dodajte ščepec kumine v prahu, asafetido, mlet poper, kurkumo v prahu, mlet ingver, kajenski poper, sol in eno malo žličko gorčice.Dobro premešajte ter pustite, da se zmes naredi sama. Pogosto mešanje zmes razdrobi in se ta ne zapeče. Če pustimo pet minut na zmerno močnem ognju, se bo zmes zapekla do zlato rjave barve in dobili bomo tisti želeni priokus kot v pravi gostilni. Torej moj nasvet je, da pustimo, naj se zapeče.

V tem času grejte eno minuto v pečici ali na ponvi tortiljo ter jo nadevajte z izvrstno različico
tofu omlete z vegansko šunko!

Odlične so in priljubljene, naj postanejo še kreativne!

MORDA VAM BO VŠEČ

Dodaj odgovor