Kako smo preživeli počitnice

Ko so se letošnje počitnice začele, sem imela občutek, da je že bilo nekaj podobnega pred kratkim. Ampak tokrat so bile to že prave počitnice brez učenja na daljavo, brez zaprtih lokalov itd. Otroci so si končno oddahnili, starši mogoče še bolj.

Načrtov za poletje je bilo veliko, sta pa otroka ostala brez obiska pri babici in dedku. Preden se je covid pridružil našemu življenju, nismo razmišljali o tem, da bo problem, če starši živijo v drugi državi. Nova resničnost, nova pravila …

Pustimo covid pri miru, saj je že z nami. Ne glede na vse omejitve smo preživeli odlične počitnice. Okužili smo se s prijetnejšim »supovirusom« in vse vikende že pred glavnim dopustom smo izkoristili za supanje. Najprijaznejši za začetnike je bil Bled. Pa še zadnji vlak smo ujeli in peljali našo igračko v Pulo.

Zdaj pa smo na pragu jeseni, v novem šolskem letu, čas je za nove začetke. Upam, da smo vsi zbrali dovolj energije, ki nas bo peljala čez zimo. Vsi si želimo, da bi šolanje potekalo v šolskih klopeh, tako kot mora biti. Ovire obstajajo samo zato, da jih lahko premagamo.

Ostanite zdravi, ostanite z nami.

Tanja Krugman, asistentka

MORDA VAM BO VŠEČ

Dodaj odgovor