FIT SOLATA

Solate so IN. In so zares tako IN? Ledenka, naribano belo ali rdeče zelje, kumara in paradižnik z dodatkom ene črne ali zelene olive na sredini krožnika ‒ klasika.

Dolgčaaaaas …

Solata je brezmejna odlična hrana za možgane, zato jo je treba imeti vsak dan na meniju v velikih količinah. Bolj je raznolika, bolj vam bo vaše telo hvaležno.

RECEPT:

Operemo ter z rokami nacufamo malo zelene solate, radiča, dodamo na trakove narezane redkvice in na polovičke narezane mini paradižnike.

100 g tempeha (na eno osebo) najprej 15 minut kuhamo v začinjeni vodi, kamor smo dali poper, kurkumo, ingver in papriko v prahu.

Odcedimo ter ohladimo. Pustimo, da se marinira v mletem popru, kurkumi, ingverju, papriki v prahu in absorbira vse arome iz zelišč.

V sekljalnik/mešalnik (blender) nalijemo 100 ml hladnega sojinega mleka, dodamo tri žlice arašidovega masla, pokapamo z limoninim sokom  in enostavno zmešamo v gladko zmes.

Z istimi količinami in istim razmerjem ponovimo postopek pri tahini pasti.

Cel kozarček vložene rdeče pese stresemo v sekljalnik/mešalnik ter poljubno dodamo 2‒3 žlice rastlinske smetane ali pa rastlinski jogurt ter malo glukomanana (korenina konjaka), da zgosti ter da voda ne izstopa.

»Miksi« in omake so lahko vaš solatni čudežni trik.

Če pa slučajno imate sončnična, bučna in sezamova semena, jih na vroči suhi ponvi na hitro prepražite ter rahlo v kavnem mlinčku ali možnarju strite. V navadni »dolgočasni« solati boste uživali, kot še nikoli do sedaj.

Dober tek!

Chef Kamala

MORDA VAM BO VŠEČ

Dodaj odgovor