Zakaj zobna ščetka ni dovolj?

Preventiva je boljša kot kurativa. Trditev, ki nedvomno drži in si jo na Ustni Medicini zelo prizadevamo prenesti v zavest pacientov. Za svoje zobe oziroma zdravje lahko namreč največ naredimo sami. Vsa bolezenska stanja v ustni votlini – gniloba (karies), koreninska vnetja, granulomi, parodontalna bolezen – so posledica tega, da imajo bakterije, ki so v njej, dostop do hrane. Če ga nimajo, postanejo popolnoma nemočne, to pa lahko dosežemo le z brezhibno ustno higieno.

Čiščenje zob ljudje opravljajo rutinsko, saj nimajo dovolj informacij o pravilni ustni higieni ter posledicah nezadostne in nepravilne higiene. Večina pacientov uporablja zobno ščetko in pasto. Zobna ščetka je seveda nepogrešljiv pripomoček, nedvomno pa ni dovolj za doseganje prej omenjenega cilja – onemogočiti bakterijam dostop do hrane.

Zobna ščetka namreč ne prodre v medzobne prostore, kjer se zoba dotikata, slonita oziroma mejita drug na drugega. Te prostore je mogoče učinkovito očistiti le z zobno nitko oziroma medzobno ščetko.

Obstajajo pa tudi pripomočki, ki dodatno prispevajo k brezhibni ustni higieni, kot sta denimo električna zobna ščetka in strgalo za jezik. Tokrat pa vam podrobneje predstavljamo zobno prho.

Zobna prha pripomore k optimalni ustni higieni, saj z vodnim curkom odstrani ostanke hrane v medzobnih prostorih in pod robovi dlesni, kamor zobna nitka ne seže. Poleg tega masira dlesni ter jih naredi bolj zdrave in močne. Zobna prha pa nikakor ni nadomestilo za ščetkanje, nitkanje in uporabo medzobnih ščetk.

Predstavljamo vam zobno prho Waterpik WP100. Je družinska prha, kar pomeni, da jo lahko uporablja več oseb. V Dentoteki in Ustni Medicini vam toplo priporočamo ta model zobne prhe, saj velja za enega najmočnejših na tržišču.

Za učinkovitost prhe sta zelo pomembna moč in pulzirajoč curek, pri čemer voda iz prhe brizga po kapljicah. Najučinkovitejša frekvenca je med 1200 in 1400 kapljic na minuto, saj čas med dvema pulzoma zadostuje za prožno gibanje dlesni in pospešen krvni obtok. Curek dlesni masira in jih krepi. Desetstopenjska nastavitev tlaka zagotavlja udobno in učinkovito uporabo za vsakega posameznika, dobrega pol litra velik rezervoar pa zadostuje za 90 sekund prhanja. Poleg tega je priročna, saj ima skrit prostor pod pokrovom, kamor lahko shranimo šest nastavkov, ki jih prejmete ob nakupu zobne prhe. Zaradi raznovstnih nastavkov je prha primerna za osebe, ki imajo globoke obzobne žepe, ortodontski aparat ali fiksne protetične nadomestke.

Da pa se lahko sami prepričate o odličnosti izdelka, ste vabljeni na preizkus. Za demonstracijo uporabe zobne prhe vam je osebje Dentoteke vedno na voljo.

MORDA VAM BO VŠEČ

Dodaj odgovor