Nekaj imaš med zobmi

Vsi poznamo takšna in drugačna nerodna stanja, ko se hrana zatakne med zobmi. Po možnosti med sprednjimi, da se takoj opazi, ko se nasmejemo! Najhujše pa je to, da jo sam opaziš šele zvečer pri umivanju zob, ker ti »celi ljubi dan« ni nihče povedal za tisti košček ajvarja, ki je sodelavcem in strankam nakazal, da tebi poleg čevapčičev kot priloga ne ustrezata gorčica in čebula. Male nerodnosti, ki pa z leti, če ne čistimo medzobnih prostorov, lahko preidejo v velike težave.

Če me spomin ponese v otroštvo, smo si po kosilu vedno očistili medzobne prostore z lesenim zobotrebcem. Večkrat je tekla kri, ker si se kam zabodel, zobotrebec se je odlomil in ostal zataknjen med zobmi, velikokrat pa hrane niti nisi mogel temeljito odstraniti. Z jezikom ni šlo, ščetka ni segla dovolj globoko v medzobni prostor, za nitko nisem slišala do srednje šole, kaj šele za medzobne ščetke … K sreči v družini nimamo parodontalne bolezni, zato je bil en kup »plombic« seveda obvezen v ustih, saj neočiščeni medzobni prostori množijo bakterije, ki povzročajo tudi karies, ne le vnetja dlesni.

Ko sem začela delati v Dentoteki, sem bila povsem navdušena nad izbiro pripomočkov, s katerimi lahko sami temeljito poskrbimo za optimalno ustno higieno. Prvič sem videla strgalo za jezik! Pa ne samo eno, kar tri vrste! Da ne govorim o vrhunskem izboru zobnih krem, ščetk, medzobnih ščetkic in vrhunskih nitk! Na policah Dentoteke prevladujejo živahne barve, za katere želimo, da spodbujajo veselje do redne rutine čiščenja zob, medzobnih prostorov in jezika.

TePe MEDZOBNE ŠČETKE – pomlad v vsaki kopalnici

Medzobna ščetka:

‒    čisti prostor med zobmi, kamor navadna ščetka ne doseže;

‒    pomaga vzdrževati zdravje zob in dlesni;

‒    na voljo je z različnimi dolžinami ročajev, kotov in vrst vlaken;

‒    za lažje razlikovanje velikosti ima vsaka svojo barvo;

‒    za varno uporabo imajo vse ščetke plastificirano žico, ki poleg varnosti omogoča tudi daljšo dobo uporabe;

‒    praktičen ročaj in kakovostna vlakna omogočajo res učinkovito čiščenje.

Tepe medzobne ščetke so eden najbolj prodajanih izdelkov v Dentoteki. Prehitijo jih samo Tepe Supreme ščetke s podaljšanimi ščetinami, ki jih večina nas, po nasvetu zaposlenih v Ustni Medicini, že uporablja (😉), in nitke. Veseli nas, da ste tudi Vi občutili prednosti in kakovost švedske znamke TePe, ki deluje že od 1965 in je še vedno v družinski lasti. Ker je zmanjševanje ogljikovih izpustov globalni izziv, se je podjetje zavezalo ciljem ZN in nujni potrebi po podnebnih ukrepih. Lotilo se je izziva do leta 2022 v izdelkih in embalaži doseči ogljikovo nevtralnost. Tako z nakupom njihovih izdelkov tudi vi pomagate k čistejšemu zraku in zdravju našega planeta.

Narava je čudovita! Pomagajmo, kolikor lahko, da bodo naslednje pomladi še bolj cvetoče in barvite! Predvsem pa naj nas krasijo zadovoljni nasmehi in srce, polno razumevanja.

Prelepo pomlad Vam želi ekipa Dentoteke!

Tanja Bregar, vodja Dentoteke Ljubljana

MORDA VAM BO VŠEČ

Dodaj odgovor