Škripate z zobmi? Tukaj je rešitev!

Ljudje, ki jih pestijo težave s čeljustnim sklepom, lahko najbolje povedo, kako je njihova kvaliteta življenja zaradi tega prizadeta. Če so pokanje in škripanje sklepa, težje odpiranje ust in občutljive žvečne mišice še nekako lahko prenašamo, pa lahko kronična obrazna bolečina, glavoboli, migrene ter motnje spanja resno vplivajo na naše počutje.

Na milijone ljudi trpi zaradi kroničnega glavobola in obraznih bolečin. Pri mnogih je razlog v neravnovesju med čeljustnim sklepom (TMS), žvekalnimi mišicami in zobmi. 95 odstotkov teh bolnikov lahko bolečine prežene dolgoročno in brez zdravil – pogosto celo v 24-ih urah!
Zobozdravstvena medicina je v zadnjih letih napredovala pri odkrivanju zapletenega odnosa med pravilnim ugrizom in mišicami ter živci čeljustnega sklepa. Za popolno harmonijo, ugodje in stabilnost mora žvečilni sistem najti zelo občutljivo ravnovesje, ki ga je domnevno mogoče reproducirati.

NTI

S pomočjo sodobnih tehnologij ter novih znanj lahko zobozdravniki sedaj postavijo pravo diagnozo in ustrezno zdravijo veliko večino primerov disfunkcije čeljustnega sklepa. S širokim spektrom zobozdravstvenih terapij lahko odpravimo vzrok neravnovesja in ne zgolj zdravimo simptome. S posebno NTI-opornico, ki se uporablja ponoči, se večina problemov, ki pestijo TMS paciente lahko odpravi. Gre za opornico, ki odpravi oz. omili posledice škripanja z zobmi ali nepravilnega griza in se naredi po meri vaših zob.

V Ustni medicini uporabljamo veliko različnih terapevtskih pristopov, s katerimi izboljšamo harmoničnost ter delovanje čeljusti. Po ugotovitvi vseh znakov, simptomov in postavljeni diagnozi, lahko izberemo primerno zdravljenje za pacienta.

MORDA VAM BO VŠEČ

Dodaj odgovor