Uvodnik: Komunikacija

Slovarji definirajo komunikacijo kot posredovanje ali izmenjavanje informacij prek govora, zapisa ali katerega drugega medija. Pa vendar – čeprav se ljudje neprestano pogovarjamo in izmenjujemo informacije, se je treba vprašati, ali se pri tem dogaja tudi komunikacija, ki presega dolgočasno definicijo nekega slovarja. Bistvo komunikacije ni prenos ali sprejetje nečesa, ampak razumevanje povedanega, prikazanega, posredovanega IN želena posledica razumevanja. Zato ne preseneča rek, da je največja prevara komunikacije ravno prepričanje, da se je ta zares zgodila.

Bolj ko nas povezuje usluga in manj ko nas povezuje izdelek, bolj postaja komunikacija bistven del odnosa.

V obdobju, ko se zaradi epidemioloških ukrepov naše roke niso smele dotikati vaših ust, je komunikacija ostala edino orodje, s katerim smo ostajali v stiku in za pomoč. Seveda je tudi komunikacije lahko preveč in kaj hitro lahko postaneš motnja ali nepovabljen gost. Zato jo »doziramo« po zdravi kmečki pameti.

Z vami komuniciramo na mnogo načinov. Ustvarjamo tale novičnik, ki ga zelo redko nadgradi še kakšna e-novica. Kličemo vas po telefonu, da vam rezerviramo termin ali vas nanj opomnimo. Pred posegom pojasnimo, kaj nameravamo narediti, in predvsem, zakaj je to potrebno. Po posegu vam razložimo, kakšen je izid in kaj lahko pričakujete. S komunikacijo želimo zmanjšati vaš strah pred zobozdravnikom in povečati zaupanje v zobozdravstveno uslugo.

Komunikacija je, upamo si trditi, pomembnejša od samega dela v ustih.

Na vsakih 500 gostov Ustne Medicine se najdejo tudi posamezniki, ki komunikacijo doživijo kot popolno motnjo v njihovem življenju, včasih celo kot nadlegovanje. Pošljemo jim denimo novičnik, v katerem večinoma pišemo o nezobozdravstvenih temah, in nazaj dobimo jezen odgovor, da naj jim že enkrat nehamo pošiljati reklame.

Po drugi strani pa smo tudi mi napravili kakšen komunikacijski spodrsljaj. Nekoga smo poklicali dvakrat, spet drugega pozabili poklicati. Vsekakor je vsem opravičilo na mestu.

Z junijem uvajamo na področju komunikacije manjšo spremembo. Tradicionalne klice, ki so služili za opominjanje na termine, bomo nadomestili s SMS-obvestili, klice pa ohranili za bolj specifične položaje, kot so sprememba v urniku, preverjanje počutja po posegih ali povabilo na kontrolni pregled po daljši odsotnosti. Vsem, ki boste izkazali željo po telefonskih opomnikih, bomo to še vedno omogočili.

Ostanimo razumljeni in razumni.

Matej Pirtovšek, dr. dent. med.

MORDA VAM BO VŠEČ

Dodaj odgovor