Zakaj izbrati Ustno medicino? Ker smo naprednejši, kakovostnejši in dostopnejši. V želji po doseganju najboljših rezultatov za vas in vaše zdravje, razvijamo koncept modernega, integrativnega zobozdravstva Ustna Medicina. Klinika na enem mestu ponuja vrhunsko in integrativno oskrbo ust in zob ter s tem posledično skrbi za vaše vsesplošno dobro počutje in zdravje.

1. Ker nenehno razvijamo naše storitve?

V Ustni Medicini pristopamo k zobozdravstvu na način, ki upošteva vaše različne potrebe in situacije. Načine oskrbe bi lahko razdelili v štiri glavne skupine, ki odražajo različne pristope k zdravljenju:

  1. Nujne intervencije: Tukaj obravnavamo primere, ko je zdravljenje potrebno takoj – na primer ob bolečini, poškodbi, odlomljenem ali okrušenem zobu. V teh situacijah nudimo hitro in učinkovito reševanje, da takoj rešimo ali omilimo težave.
  2. Redni pregledi in reševanje trenutnih težav: Nekateri ljudje hodijo na redne preglede, vendar se osredotočajo le na težave, ki so vidne v danem trenutku. Ta pristop omogoča zelo osnovno in bolj preventivno oskrbo, a ne rešuje širših ali globljih težav.
  3. Kvadrantna oskrba: Pri tem pristopu obravnavamo ustno zdravje po delih, imenovanih kvadranti. To pomeni, da se osredotočamo na določena območja ustne votline in jih obravnavamo celovito, preden se premaknemo na drugo področje. Ta način omogoča bolj natančno in postopno obnovo ustnega zdravja.
  4. Celovita integrativna obravnava: To je pristop, na katerega mi najbolj prisegamo. Vključuje diagnostiko in terapijo, ki zajema štiri ključna področja:
    • Biološko: Tukaj se osredotočamo na dlesni in obzobno kost ter zdravljenje s tem povezanih vnetij.
    • Biomehansko: Zagotavljanje optimalne funkcionalnosti zobnih kron in zobnih korenin.
    • Funkcijsko: Poskrbimo, da vaši zobje v ugrizu pravilno delujejo skupaj, kar je ključno za dolgoročno zdravje žvečnih mišic, obeh čeljustnih sklepov in tudi struktur izven območja ust.
    • Estetsko: Oblikujemo lep in naraven nasmeh, ki odraža vašo osebnost.

Vsa zdravljenja potekajo znotraj naše klinike, kar pomeni, da pri nas dobite celovito oskrbo. S tem omogočamo, da je proces zdravljenja bolj pregleden, usklajen in brez stresa, saj lahko vse potrebno opravimo na enem mestu, z izkušeno ekipo strokovnjakov.

2. Ker varno odstranjujemo amalgam

Pri Ustni Medicini smo predani zagotavljanju najvišje ravni varnosti in skrbi za zdravje naših gostov, še posebej pri občutljivih postopkih, kot je odstranjevanje amalgamskih plomb. Amalgam vsebuje živo srebro, ki vas in zobozdravstveno osebje lahko ob nepravilnem ravnanju izpostavi škodljivim hlapom in delcem. Zavedajoč se tega pri nas vedno izvajamo SMART protokol (Safe Mercury Amalgam Removal Technique), ki zagotavlja najvišje standarde varnega odstranjevanja amalgama.

SMART protokol, ki ga priporoča Mednarodna akademija za ustno medicino in toksikologijo (IAOMT), vključuje niz posebnih postopkov in zaščitnih ukrepov, s katerimi zagotovimo, da so pacient, zobozdravnik in zobozdravstveno osebje ustrezno zaščiteni pred izpostavljenostjo živemu srebru. Med ključnimi elementi protokola so:

  • Uporaba posebne sesalne opreme z visokim volumnom, ki zmanjšuje širjenje delcev amalgama in hlapov živega srebra.
  • Pacient nosi zaščitno opremo, vključno z nosnim dihalnikom, ki omogoča dihanje čistega zraka med postopkom.
  • Uporaba gumijaste opne, ki ščiti ustno votlino pred delci amalgama in preprečuje njihovo zaužitje.
  • Uporabljamo poseben sesalec z filtri in tako perpečujemo uhajanje hlapov v zrak v ordinaciji.
  • Zobozdravnik in osebje nosijo posebno zaščitno opremo, vključno z dvojnimi rokavicami, maskami in zaščitnimi oblačili.

S temi ukrepi zagotavljamo, da je postopek varen in brez tveganj tako za naše paciente kot tudi za naše osebje.

Za več informacij o SMART protokolu lahko obiščete spletno stran IAOMT, kjer so podrobno opisani vsi zaščitni ukrepi in koristi tega pristopa.

Če razmišljate o odstranitvi amalgamskih plomb ali imate kakršnakoli vprašanja glede varnosti tega postopka, smo vam na voljo za posvet. Naš cilj je, da poskrbimo za vaše zdravje in varnost na vsakem koraku vašega zdravljenja.

3. Ker smo vedno na voljo

Čakalna doba je odvisna od več dejavnikov, predvsem od stanja vašega telesa in nujnosti posega. V Ustni Medicini si prizadevamo, da čim hitreje obravnavamo vse paciente, še posebej tiste, ki so v resnejšem zdravstvenem stanju in morda čakajo na operacijo, na prejem zdravil ali morda čakajo na nov cikel kemoterapije. Naše prednostno obravnavanje temelji na vašem zdravstvenem stanju:

  • Zelo bolni pacienti pridejo na vrsto takoj, ne glede na delovni čas. Če je potrebno, začnemo z delom že ob 5:00 zjutraj, da zagotovimo pravočasno obravnavo.
  • Manj bolni pacienti so prav tako hitro obravnavani, običajno brez daljšega čakanja.
  • Za ostale paciente je povprečna čakalna doba približno 2 meseca, vendar se trudimo, da je vsaka obravnava čim bolj usklajena z vašimi potrebami in možnostmi.

Če potrebujete nujno oskrbo ali imate posebne zdravstvene potrebe, nas kontaktirajte in se bomo potrudili, da vas sprejmemo v najkrajšem možnem času.

4. Ker individualizirana obravamo vsakega pacienta

Cene naših oskrb so oblikovane glede na usmeritve in cilje naše klinike. Pri Ustni Medicini verjamemo v dolgoročno vlaganje, ki se kaže v vrhunski kakovosti oskrbe, ki vam jo nudimo. Naša cena odraža:

  • Vlaganja v razvoj in raziskave: Neprestano se posodabljamo z najnovejšimi znanstvenimi dognanji in inovacijami na področju zobozdravstva.
  • Nove tehnologije: Uporabljamo najnaprednejše naprave in opremo, ki omogočajo natančno diagnostiko in najboljše možne rezultate.
  • Kakovostna izobraževanja: Naša ekipa se nenehno izobražuje in usposablja pri vrhunskih strokovnjakih po vsem svetu, da lahko ponujamo najnovejše tehnike in metode.
  • Skrb za naše sodelavce: Zavedamo se, da so naši sodelavci ključ do uspeha. Z vlaganjem v njihovo dobro počutje in razvoj zagotavljamo vrhunsko oskrbo za naše paciente.

Cene nikoli ne določamo glede na druge zasebne ordinacije doma ali v tujini. Namesto tega sledimo svojim vrednotam, ki vključujejo znanost, odnos in integriteto, ter se trudimo, da se to na koncu odraža v vašem zdravju in zadovoljstvu.

Individualizirana obravnava (naš četrti pristop, ki temelji na celostni obravnavi) je popolnoma prilagojen posamezniku. O ceni teh storitev se natančno pogovorimo po zaključeni diagnostiki, ko imamo jasen pregled nad potrebnimi posegi in načrtom zdravljenja.