Prijetno s koristnim v Kölnu

V Kölnu je letos v septembru potekal zobozdravstveni IDS sejem, ki smo se ga udeležili tudi ekipa Ustne Medicine, in sicer dr. Sebastjan Perko; dr. dent. med.; Tjaša Žnidaršič, lab. zob. protetičarka; in jaz, Sara Lepenik, ustna higieničarka.

Ker pri Ustni Medicini vedno stremimo k novitetam, smo tudi tokrat našli zanimive produkte, ki jih bomo v prihodnosti pridobili, da bo naša obravnava pacienta lahko najsodobnejša.

Na sejmu so bili predstavniki, s katerimi že sedaj sodelujemo; tako smo lahko tudi poklepetali z njimi in svoje dosedanje znanje samo še nadgradili.

Da si lažje predstavljate, za kako veliko zadevo gre, vam podam nekaj dejstev o sejmu, in sicer letos se je predstavilo 830 razstavljavcev iz kar 59 različnih držav na 115.000 m2 površine. Skupno je bilo 23.000 obiskovalcev iz 114 držav.

Jaz sem se največ časa zamudila pri enem vodilnih proizvajalcev aparatov za odstranjevanje oblog. EMS je predstavil nove protokole parodontalnega zdravljenja s pomočjo obarvanja oblog, da je odstranitev biofilma še učinkovitejša.

Sebastjan se je zelo navdušil nad kirurškimi stoli, ki nudijo bolniku res najvišjo udobnost med samo operacijo, hkrati pa terapevtu omogoča večjo ergonomijo pri delu.

Predvsem na področju zobne protetike je bilo predstavljenih veliko novih pristopov, ki bodo našim tehnikom bistveno olajšali delovne procese. Tjaša je med drugim svoje zanimanje usmerila tudi v novitete v programu za oblikovanje zob, Exocad.

Prosti čas pa smo seveda namenili še ogledu mesta in preizkušanju dobre hrane.

Sara Lepenik, ustni higienik

MORDA VAM BO VŠEČ

Dodaj odgovor