Zobna ščetka za oba? | Ustna Medicina
zobna-scetka-za-oba

Zobna ščetka za oba?

“Kar je moje, je tvoje!” so pogosto besede zaljubljencev, ki pa nikoli ne smejo veljati tudi za zobno ščetko.

Zelo lepo je deliti stvari z ljudmi, ki jih imamo radi, vendar zobna ščetka ni med njimi. V naših ustih je na milijone bakterij in študije so pokazale, da je na povprečni zobni ščetki preko 10 milijonov mikrobov, ki povzročajo različne bolezni. Prav tako lahko s slino prenašamo parodontalno bolezen, če je le-ta prisotna.

Da ne bo naslednjega strastnega poljuba uničila misel na male prinašalce bolezni in slabega zadaha, priporočam, da redno in skrbno negujete zobno ščetko … seveda vsak svojo! Nekaj namigov:

  • Mehke ščetine, različnih dolžin: Uporabite zobno ščetko z mehkimi ščetinami, saj te učinkoviteje odstranijo obloge. Različne dolžine ščetin omogočajo, da daljše sežejo tudi v medzobne prostore in malenkost pod dlesnijo.
  • Zobno ščetko menjajte na 2-3 mesece: Čeprav so ščetine še vedno videti kot nove, je treba po 2-3 mesecih ščetko zamenjati, saj se s časom nabere preveliko število bakterij, katerih ni mogoče odstraniti z izpiranjem pod vodo.
  • Po uporabi sušimo: Pomembno je, da ščetko po uporabi odložite v kozarec z držalom navzdol.
  • Očistimo in razkužimo: Po vsaki uporabi ščetko dobro sperite pod vodo. Čiščenje lahko dopolnite tudi dezinfekcijo ščetke pod UV svetlobo.
  • Po prehladu, gripi zobno ščetko obvezno predčasno zamenjajte.
  • Na potovanju oziroma pri transportu uporabite pokrovček za ščetko.

 

tepe-supreme
curaprox-cs-5460-ultra-soft-valentin-2-kosa
splat-complete-zobna-scetka-soft
tepe-pokrovcek-za-zobno-scetko
violight-vio160-aparat-za-uv-dezinfekcijo-zobnih-scetk

Nas želite obiskati?

Izpolnite obrazec in kmalu vas pokličemo
 
 

Dobrodošli v kliniki za celostno zobozdravstvo!

Klinika Ustna Medicina predstavlja popolnoma nov in drugačen pristop obravnave pacientov. V prvi vrsti vse, ki začnete pot oskrbe vaše ustne votline pri nas, imenujemo gosti. Želimo, da se vsak gost že pri vstopu v kliniko počuti prijetno, da izgubi morebiten strah pred zobozdravnikom in zaupa strokovnjakom, ki rešujejo vaše težave. Bistvo našega dela je dvig zavesti splošne javnosti o pomembnosti zdravja celotne ustne votline, saj ima ta velik vpliv na telo, tako fizično kot tudi psihično. Verjamemo, da sleherni uspeh zdravljenja izvira iz primernega in pristnega odnosa med posameznikom in osebjem klinike. Zato si bomo vedno vzeli dovolj časa, da vas spoznamo kot osebo in ne samo kot lastnika zob. Ne odločamo se namesto vas. Naša naloga in zaveza je, da vas primerno poučimo in vam na enostaven način razložimo zapletene stvari. Ponudimo vam možnosti, med katerimi lahko izbirate sami. Le tako bo vaša odločitev skladna z vrednotami in željami, ki jih imate. Trdno verjamemo v dejstvo, da ima vsak človek pravico do zdravja in verjamemo, da ima vsak pravico zdravju reči tudi ne.