zobna-scetka-za-oba

Zobna ščetka za oba?

“Kar je moje, je tvoje!” so pogosto besede zaljubljencev, ki pa nikoli ne smejo veljati tudi za zobno ščetko.

Zelo lepo je deliti stvari z ljudmi, ki jih imamo radi, vendar zobna ščetka ni med njimi. V naših ustih je na milijone bakterij in študije so pokazale, da je na povprečni zobni ščetki preko 10 milijonov mikrobov, ki povzročajo različne bolezni. Prav tako lahko s slino prenašamo parodontalno bolezen, če je le-ta prisotna.

Da ne bo naslednjega strastnega poljuba uničila misel na male prinašalce bolezni in slabega zadaha, priporočam, da redno in skrbno negujete zobno ščetko … seveda vsak svojo! Nekaj namigov:

  • Mehke ščetine, različnih dolžin: Uporabite zobno ščetko z mehkimi ščetinami, saj te učinkoviteje odstranijo obloge. Različne dolžine ščetin omogočajo, da daljše sežejo tudi v medzobne prostore in malenkost pod dlesnijo.
  • Zobno ščetko menjajte na 2-3 mesece: Čeprav so ščetine še vedno videti kot nove, je treba po 2-3 mesecih ščetko zamenjati, saj se s časom nabere preveliko število bakterij, katerih ni mogoče odstraniti z izpiranjem pod vodo.
  • Po uporabi sušimo: Pomembno je, da ščetko po uporabi odložite v kozarec z držalom navzdol.
  • Očistimo in razkužimo: Po vsaki uporabi ščetko dobro sperite pod vodo. Čiščenje lahko dopolnite tudi dezinfekcijo ščetke pod UV svetlobo.
  • Po prehladu, gripi zobno ščetko obvezno predčasno zamenjajte.
  • Na potovanju oziroma pri transportu uporabite pokrovček za ščetko.

 

tepe-supreme
curaprox-cs-5460-ultra-soft-valentin-2-kosa
splat-complete-zobna-scetka-soft
tepe-pokrovcek-za-zobno-scetko
violight-vio160-aparat-za-uv-dezinfekcijo-zobnih-scetk

e-obvestila

Začutite sproščen utrip Ustne Medicine tudi digitalno! Izbrane vsebine novičnika Od ust do ust vam bomo dostavili neposredno v elektronski nabiralnik, tako da boste vedno na tekočem z dogajanjem, novostmi in posebno ponudbo za vaš popoln nasmeh. Prijavite se na e-obveščanje in nikoli ne zamudite najbolj aktualnih novic ter posebnih ugodnosti.

Za uspešno vključitev v naš sistem e-mail obveščanja vas prosimo za vašo privolitev za naslednje aktivnosti:

 
Svojo odločitev lahko kadarkoli prekličete tako, da kliknete povezavo za odjavo v nogi katerega koli e-poštnega sporočila, ki ga prejmete od nas, ali pa nam pišete na info@ustna-medicina.com.
Z vašimi podatki bomo ravnali s spoštovanjem in vso odgovornostjo. Za več informacij o naših postopkih zasebnosti preberite Politiko zasebnosti. S klikom spodaj se strinjate, da vaše podatke obdelamo v skladu s temi pogoji.
 
captcha