Življenje z ortodontskim aparatom | Ustna Medicina
Ortodontski aparat

Življenje z ortodontskim aparatom

Samo lepljenje nosilcev na zobe, sicer traja nekaj časa, vendar je to brezbolečinski postopek. Občutek pritiska in manjša preobčutljivost zob se lahko pojavi v prvih dneh zdravljenja, kar je popolnoma normalno, kajt ustna se morajo navaditi na novo napravo (tujek). Navadno ta preobčutljivost in napetost izveni v nekaj dneh.


Vaši zobje se bodo učinkovito premikali in nesnemni ortodontski aparat deluje 24 ur na dan. Ko se začetni žični lok segreje na telesno temperaturo, bo začel izvajati blago silo na zobe in lahko se pojavi prehodna občutljivost zob, ki se kaže kot nežen pritisk. Če je občutljivost prevelika, si lahko pomagate s protibolečinskimi tabletami, ki vam jih svetujemo. Hkrati se prehranjujte z mehkejšo hrano in se izogibajte tršim delcem. Testenine, juhe, sladoled so zelo primerni dokler občutljivost ne izveni. To je normalno ne glede na izbrano vrsto ortodontskega aparata. Sedaj imate tujek v ustih in telo potrebuje nekaj časa, da se nanj navadi.

Večina se navadi na ortodontski aparat v dveh tednih. V začetku svetujemo uporabo zaščitnega voska, da se sluznica lažje prilagodi in navadi na novost v ustih. Še posebej ga uporabljajte ponoči med spanjem.

Ortodontski aparati so narejeni da zdržijo marsikatero silo, vednar se raje izogibajte trši hrani, ki lahko poškoduje nosilce ali loke. Odsvetujemo žvečenje gumijastih bonbonov, lešnikov, orehov, gumijastega roba pice, skorje kruha, lizik in trdih bonobonov.

Redno obiskujte specialista ortodonta na naročene termine, kajti redni pregledi so izredno pomembni pri napredovanju ortodontskega zdravljenja.

Izredne težave so pri ortodontskem zdravljenju zelo redke, vendar če niste sigurni o poteku zdravljenja, ali se vam je snel nosilec, ali se vam je izstaknil žični lok, nas le pokličite in se bomo po potrebi dogovorili za kontrolni pregled.

e-obvestila

Začutite sproščen utrip Ustne Medicine tudi digitalno! Izbrane vsebine novičnika Od ust do ust vam bomo dostavili neposredno v elektronski nabiralnik, tako da boste vedno na tekočem z dogajanjem, novostmi in posebno ponudbo za vaš popoln nasmeh. Prijavite se na e-obveščanje in nikoli ne zamudite najbolj aktualnih novic ter posebnih ugodnosti.

Za uspešno vključitev v naš sistem e-mail obveščanja vas prosimo za vašo privolitev za naslednje aktivnosti:

 
Svojo odločitev lahko kadarkoli prekličete tako, da kliknete povezavo za odjavo v nogi katerega koli e-poštnega sporočila, ki ga prejmete od nas, ali pa nam pišete na info@ustna-medicina.com.
Z vašimi podatki bomo ravnali s spoštovanjem in vso odgovornostjo. Za več informacij o naših postopkih zasebnosti preberite Politiko zasebnosti. S klikom spodaj se strinjate, da vaše podatke obdelamo v skladu s temi pogoji.
 
captcha