Že več kot 3000 pacientov Ustne Medicine! | Ustna Medicina
Ustna medicina

Že več kot 3000 pacientov Ustne Medicine!

V zadnjih treh letih, odkar deluje klinika Ustna Medicina, smo se srečali s številnimi pacienti, ki so iskali zobozdravstveno oskrbo. Skozi vrata naše klinike je stopilo že več kot 3000 ljudi. Še posebej veseli smo, da je bil naš 3000. pacient prav naša najmlajša pacientka, Julija Brezavšek, ki je letos upihnila prvo svečko.

Ponosni smo, da so med našimi zvestimi obiskovalci klinike tudi najmlajši, saj so dobri temelji ustnega zdravja v otroštvu, odlična naložba za vse življenje.  Vsak izmed pacientov nas je v teh letih obiskal s svojo zgodbo, težavo ali zgolj s preventivno skrbjo za dobro počutje. V nadaljevanju smo zbrali nekaj njihovih mnenj in vtisov o nas in našem delu.

Sem mlajša upokojenka, ena izmed tistih, ki se ne morejo pohvaliti z dobrim zobovjem. Verjetno sem to podedovala po starših, kdo ve. Redno pa sem obiskovala zobozdravnika (večkrat tudi s strahom in bolečinami), vedoč, kako pomemben je vsak zob in da njihovo redno vzdrževanje še kako vpliva na splošno zdravje.

V letu 2013 sem po odhodu osebnega zobozdravnika v pokoj ostala brez njega. Bil pa je že čas za ukrepanje glede dotrajanega mostička in nestabilne proteze. Ko sem v knjižnici zasledila prvo številko novičnika Od ust do ust Ustne medicine, sem bila sprva malce skeptična. Toda ob temeljitem prebiranju zanimive vsebine mi je notranji glas rekel: “Pozanimaj se!” Z vstopom v njihov lepi in estetsko urejeni ambient, prostor, poln pozitivne energije, ki jo je bilo čutiti tudi pri osebju, se mi je v hipu prikradel nasmeh na usta. Sprejemna soba, v katero me je usmeril g. Jernej, me ni po ničemer spominjala na običajno čakalnico v splošnem zobozdravstvu. Nasprotno. Tu sem lahko pred vstopom v ordinacijo v sproščenem vzdušju spila kavo, čaj ali vodo ter prebrala kakšno znanstveno revijo ali knjigo s pametno vsebino.

Ob pristnem nasmehu dr. Sebastjana Perka in njegovem povabilu na 15-minutni pogovor sem v hipu pozabila na običajno tremo in strah pred novim. Prijazno, s človeško toplino me je seznanil z informacijami o splošnem zdravju, o težavah in strahovih ter zavzeto prisluhnil moji želji in težavi. Začutila sem, da mu lahko povsem zaupam, da mi resnično želi pomagati, zato sem takoj sprejela njegovo ponudbo v celoti.

Doktorju Perku in ostalemu osebju iskrena hvala za dobro estetsko opravljeno delo in za vse prijetne urice, ki sem jih preživela v šestih mesecih, ki so minili brez strahu in bolečin, v krogu vedno nasmejanega ter zaupanja vrednega osebja.
– Olga Štrukelj

————————–

Spoštovani dr. Pirtovšek!

Iskrena hvala vam in vaši asistentki Ivani za kakovostno opravljeno storitev in osebni trud, ki sta ga vložila, da lahko zdaj dan začnem in končam z nasmehom.

Zelo cenim vaš spoštljivi odnos in pristop do strank. In kar je zelo pomembno – vaše delo poteka brez naglice, tako da človek dobi prijeten občutek, ki mu pravimo ZAUPANJE. Žal se prepozno zavémo, kako pomembno vlogo imajo za nas lepi in zdravi zobje, ne samo kadar opravljajo nalogo prehranjevanja, ampak tudi pri estetskem videzu, saj prinesejo večjo samozavest. O tem se lahko prepriča vsak, ki obišče vaš zobozdravstveni center in se prepusti vašim rokam.

Res lahko z velikimi črkami zapišete, da so vodila pri vašem delu: STROKOVNOST, ODGOVORNOST in PRIJAZNOST. Časi pa se tudi spreminjajo in sodobni zobozdravnik postaja vse bolj osebni zdravnik – prijatelj ter nadzornik naših zob. In to, dr. Pirtovšek, ste zame postali vi – moj osebni zdravnik in prijatelj.
– Majda Trtnik

————————–

V otroštvu nisem imel sreče z zobozdravniki. Dogajalo se je, da sem zbežal s stola. To sem počel tudi pozneje, ko sem bil že poročen. Socialistično zdravstvo ni premoglo kakovosti in pristnega človeškega odnosa razen častnih izjem. Ko sem končno našel pravega, ki smo ga klicali Lala, je prehitro odšel v pokoj. Tako se je spet začelo obdobje mojih muk, ki je trajalo kar nekaj let, dokler mi ni prijateljica Andreja priporočila svojega sošolca Mateja, ki dela v zasebni ordinaciji.

Od prvega stika z Matejem, ki je tedaj šele začenjal poklicno pot, me ni bilo več strah zobozdravniškega stola. Preprosto zaupam njegovi strokovnosti in predanosti delu. Z menoj je imel kar nekaj let resnega dela. Rešil je vsak problem, in to z lahkoto, značilno za prave mojstre. Pri najhujših posegih mu ni zmanjkalo smisla za humor, ki je v takšnih trenutkih za pacienta bolj zdravilen kot karkoli drugega. Zraven je bila vedno Ivana, ki je skrbela, da je vse potekalo, tako kot mora. Njen mir in blagi nasmeh mi je vedno povedal, da se bo vse dobro izteklo.

Bil sem navdušen, ko mi je povedal, da bo z dr. Perkom odprl Ustno Medicino. Od prvega dneva jo spremljam. V tem vidim vzorčni primer dobre prakse. Tu je združena prava ideja o vrhunski medicini s pravimi kadri in sodobno opremo na pravem mestu, ob pravem času. Vse to držijo skupaj Matejeva neizčrpna energija, optimizem in poslovna morala. Brez slednje, ki je danes v družbi na psu, ta poslovni model ne bi bil mogoč. Matejev čut dolžnosti do lastnega poklica ga je vodil k nenehnemu izpopolnjevanju in iskanju sodobnih trendov na polju ustne medicine. To čutimo vsi, ki pridemo k njemu. In prihajamo od povsod, iz vse Slovenije, pa tudi iz Velike Britanije, Srbije …

Ponosen sem, da je tudi Jernej, moj nekdanji študent, član te zmagovalne ekipe.
– Dr. Dejan Jelovac

Nas želite obiskati?

Izpolnite obrazec in kmalu vas pokličemo
 
 

Dobrodošli v kliniki za celostno zobozdravstvo!

Klinika Ustna Medicina predstavlja popolnoma nov in drugačen pristop obravnave pacientov. V prvi vrsti vse, ki začnete pot oskrbe vaše ustne votline pri nas, imenujemo gosti. Želimo, da se vsak gost že pri vstopu v kliniko počuti prijetno, da izgubi morebiten strah pred zobozdravnikom in zaupa strokovnjakom, ki rešujejo vaše težave. Bistvo našega dela je dvig zavesti splošne javnosti o pomembnosti zdravja celotne ustne votline, saj ima ta velik vpliv na telo, tako fizično kot tudi psihično. Verjamemo, da sleherni uspeh zdravljenja izvira iz primernega in pristnega odnosa med posameznikom in osebjem klinike. Zato si bomo vedno vzeli dovolj časa, da vas spoznamo kot osebo in ne samo kot lastnika zob. Ne odločamo se namesto vas. Naša naloga in zaveza je, da vas primerno poučimo in vam na enostaven način razložimo zapletene stvari. Ponudimo vam možnosti, med katerimi lahko izbirate sami. Le tako bo vaša odločitev skladna z vrednotami in željami, ki jih imate. Trdno verjamemo v dejstvo, da ima vsak človek pravico do zdravja in verjamemo, da ima vsak pravico zdravju reči tudi ne.