Ste že oprhali svoje zobe? | Ustna Medicina
zobna-prha2

Ste že oprhali svoje zobe?

Negi telesa posvečamo vse več pozornosti, a pogosto pozabljamo, da je zelo pomembna tudi ustna higiena. Že dolgo vemo, da za preprečevanje bolezni dlesni, nastanka kariesa, zobnega kamna in slabega ustnega zadaha ter ne nazadnje tudi prezgodnje izgube zob, ščetkanje zob ni dovolj. Za dobro ustno higieno moramo med svoje navade vključiti še uporabo zobne nitke, zobne prhe, električnih zobnih ščetk in seveda redne obiske zobozdravnika.

Zobna prha za domačo uporabo je pomemben pripomoček za ohranjanje zdravih zob in dlesni. Z njeno pomočjo očistimo medzobne površine, kjer se pogosto kopičijo ostanki hrane in zobni plak.

Kako deluje zobna prha?

Zobna prha deluje tako, da proizvaja stalen ali pulzirajoči curek vode, s katerim odstrani ostanke hrane na zobeh in v medzobnih prostorih. Za lažje privajanje na njeno uporabo lahko na zobni prhi nastavite moč curka vode. Pred prvo uporabo nastavite regulator na najnižjo stopnjo, sčasoma, ko se privadite na nov pripomoček, pa pritisk vode povečujete do želene stopnje. Za začetek uporabite za čiščenje ustne votline standardni nastavek, nato pa začnite preizkušati še ostale nastavke, ki so zobni prhi priloženi.

Uporaba zobne prhe je zelo preprosta. Curek vode usmerite na rob dlesni, usta pri tem rahlo zaprite, da preprečite škropljenje. Z nastavkom drsite po robu dlesni, malo več pozornosti pa posvetite medzobnim prostorom. Čiščenje z zobno prho začnite pri zadnjih zobeh in nadaljujte proti sprednjim. Za čiščenje obzobnih žepkov uporabite mehkejše konice in najnižjo moč curka.

Vodi v prhi lahko dodate tudi razne okuse in antimikrobne sestavine. Z antibakterijskimi sredstvi povečate učinkovitost čiščenja zaradi podaljšanega antibakterijskega delovanja.

Kdaj uporabiti zobno prho?

  • Zobna prha se zelo dobro odreže pri odstranjevanju ostankov hrane iz medzobnih prostorov in pod robovi dlesni, ki jih zobna nitka ne doseže. Poleg tega zobna prha tudi masira dlesni ter jih tako naredi močnejše in še bolj zdrave.
  • Zelo uspešna je tudi pri odstranjevanju ostankov hrane pri protetičnih nadomestkih, predvsem pri zobnih mostičkih.
  • Tudi pri uporabi ortodontskih aparatov je pomoč zobne prhe več kot dobrodošla, saj je uporaba ščetke in zobne nitke ovirana.
Bi oprhali svoje zobe, pa ne veste kako začeti in katera zobna prha je najboljša za vas? Obiščite nas v Dentoteki, kjer vam bomo svetovali o pravilni ustni higieni in odgovorili na vaša vprašanja.
Družinska zobna prha WP-100E
Potovalna zobna prha WF02-E2
SPLAT ustna voda MEDICAL HERBS
Standardni nastavek za zobno prho
Zobna prha s sonično ščetko WP-861

 

Nas želite obiskati?

Izpolnite obrazec in kmalu vas pokličemo
 
 

Dobrodošli v kliniki za celostno zobozdravstvo!

Klinika Ustna Medicina predstavlja popolnoma nov in drugačen pristop obravnave pacientov. V prvi vrsti vse, ki začnete pot oskrbe vaše ustne votline pri nas, imenujemo gosti. Želimo, da se vsak gost že pri vstopu v kliniko počuti prijetno, da izgubi morebiten strah pred zobozdravnikom in zaupa strokovnjakom, ki rešujejo vaše težave. Bistvo našega dela je dvig zavesti splošne javnosti o pomembnosti zdravja celotne ustne votline, saj ima ta velik vpliv na telo, tako fizično kot tudi psihično. Verjamemo, da sleherni uspeh zdravljenja izvira iz primernega in pristnega odnosa med posameznikom in osebjem klinike. Zato si bomo vedno vzeli dovolj časa, da vas spoznamo kot osebo in ne samo kot lastnika zob. Ne odločamo se namesto vas. Naša naloga in zaveza je, da vas primerno poučimo in vam na enostaven način razložimo zapletene stvari. Ponudimo vam možnosti, med katerimi lahko izbirate sami. Le tako bo vaša odločitev skladna z vrednotami in željami, ki jih imate. Trdno verjamemo v dejstvo, da ima vsak človek pravico do zdravja in verjamemo, da ima vsak pravico zdravju reči tudi ne.